BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
Petnastogodišnji Muhamed potpisao za Geteborg
Da širom svijeta imamo "razbacane" bh. sportske dragulje dokazuje i najnovija vijest koja je stigla iz Švedske. Petnaestogodišnji Muhamed Dizdar ( rođen u januaru 1994. godine ) potpisao je profesionalni ugovor sa Geteborgom, najtrofejnijim klubom ove skandinavske zemlje.
Dizdar je ugovor potpisao na tri godine i ove sezone će igrati za drugi tim ovog švedskog velikana, a ovim činom postao je drugi najmlađi igrač u historiji ovog kluba koji je potpisao profesionalni ugovor. Dizdar igra na poziciji ofanzivnog veznog i već je ušao u fokus Švedskog fudbalskog saveza i ljudi koji vode brigu o perspektivnim igračima. Prošao je svatestiranja i postao redovan učesnik kampova U-16 selekcije Švedske.
Muhamed Dizdar, kao izbjeglica "u stomaku" stigao je u Švedsku gdje je i rođen, a njegovi roditelji porijeklom su iz Stoca. Ovo bi morao biti dovoljan razlog da ljudi iz našeg saveza povedu brigu i ovog talentovanog dječaka pokušaju dovesti pod našu zastavu. Prvi na potezu bi mogao biti selektor naše U-17 reprezentacije, Velimir Stojnić
Da širom svijeta imamo "razbacane" bh. sportske dragulje dokazuje i najnovija vijest koja je stigla iz Švedske. Petnaestogodišnji Muhamed Dizdar ( rođen u januaru 1994. godine ) potpisao je profesionalni ugovor sa Geteborgom, najtrofejnijim klubom ove skandinavske zemlje.
Dizdar je ugovor potpisao na tri godine i ove sezone će igrati za drugi tim ovog švedskog velikana, a ovim činom postao je drugi najmlađi igrač u historiji ovog kluba koji je potpisao profesionalni ugovor. Dizdar igra na poziciji ofanzivnog veznog i već je ušao u fokus Švedskog fudbalskog saveza i ljudi koji vode brigu o perspektivnim igračima. Prošao je svatestiranja i postao redovan učesnik kampova U-16 selekcije Švedske.
Muhamed Dizdar, kao izbjeglica "u stomaku" stigao je u Švedsku gdje je i rođen, a njegovi roditelji porijeklom su iz Stoca. Ovo bi morao biti dovoljan razlog da ljudi iz našeg saveza povedu brigu i ovog talentovanog dječaka pokušaju dovesti pod našu zastavu. Prvi na potezu bi mogao biti selektor naše U-17 reprezentacije, Velimir Stojnić
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".
Ma Svedska liga je nula. Zvat nekog na osnovu toga sto je potpiso za Geteborg? Smjesno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Znam toga momka...Nije loš igrač...Jak je za svoje godište i poprilično brz i ima dobar udarac...Toliko sam ja mogao primjetiti...Da vam pošteno kažem momak je dobar i nadam se da će od njega nešto biti,jer će valjda napredovati,ali ja znam ovdje par momaka isto njegovo godište koji su dobri barem koliko on,međutim vama je važno da vidite da igra po Danskoj,Švedskoj itd...A ako bude napredovao,čemu se ja nadam,momak će 100% igrati za BIH,a ne za Švede...Sretno mu bilo...hammers je napisao/la:Petnastogodišnji Muhamed potpisao za Geteborg
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
pa ove nase mlade ekipe U-12, U-14, Bubamara i slicni, kad god dodju na turnir u Svedsku, a idu svake godine, vazda osvoje prvo ili drugo mjesto. ima takvih momaka i u nasim klubovima koliko hocete.
- Stone Island
- Kontakt:
Što se tiče talenta,nama ne fali toga.Imamo na bacanje talenata,samo nema uslova za rad ovdje.Do 14-15 godine,naša djeca su neprkosnovena ali čim treba da se radi na disciplini,kondiciji i snagi tu gubimo korak s ostalim i igrači nam propadaju.
moze li mi iko reci sta je s onim momkom iz sarajeva sto je otiso u litvaniju kaunas
dobar je bio igrac
dobar je bio igrac
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
Zove se Edin Pehlic, roden 13. januara 1984. godine. Igrao je za mladu reprezentaciju BIH od 2003 do 2006. godine. Sad igra za FBK Kaunas od 2009. godine.tax je napisao/la:moze li mi iko reci sta je s onim momkom iz sarajeva sto je otiso u litvaniju kaunas
dobar je bio igrac
Presao u mtz u bjelorusiji i nakon godinu dana ponovo se vratio u litvaniju u isti klub Kaunas..kako igra pojma nemamtax je napisao/la:moze li mi iko reci sta je s onim momkom iz sarajeva sto je otiso u litvaniju kaunas
dobar je bio igrac

hvala puno cuj oso u bjelorusiju i propoTarik14 je napisao/la:Zove se Edin Pehlic, roden 13. januara 1984. godine. Igrao je za mladu reprezentaciju BIH od 2003 do 2006. godine. Sad igra za FBK Kaunas od 2009. godine.tax je napisao/la:moze li mi iko reci sta je s onim momkom iz sarajeva sto je otiso u litvaniju kaunas
dobar je bio igrac

a nije bio davo je puno golova
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
marsej mali tim
evo ovo sam danas pročitao pa da sad malo prokomentarišemo....
http://sportin.ba/tekst.aspx?id=18261
http://sportin.ba/tekst.aspx?id=18261
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
???? de kopirajjuventus 0244 je napisao/la:evo ovo sam danas pročitao pa da sad malo prokomentarišemo....
http://****/tekst.aspx?id=18261

- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
Spavači iz Saveza probudite se!
Naslov je današnjeg članka u dnevnim novinama San u kojem se govori o mnogim bh igračima širom Evrope koji će nebrigom saveza obući dresove drugih zemalja iako im je Bosna i Hercegovina u srcu.
Između ostalog novinar San-a, Sinan Sinanović u cijelom tekstu spomenuo je i naš portal kao medij koji svakodnevno otkriva nove bh. talente i buduće asove. Ovakve riječi, odnosno pohvale su najveća satisfakcija za naš rad, a u budućnosti ćemo nastojati da budemo što bolji.
A kako se to Savez brine o budućim bh. zvijezdama i dijamantima pročitajte u tekstu koji slijedi...
Odlukom Odluku FIFA, da igrači mogu birati (ako nisu nastupali za A-selekciju) za koju će reprezentaciju igrati, većina nacionalnih saveza objeručke je dočekala.
Skoro svaka zemlja potražuje svoje talente, koji su iz raznoraznih razloga zaigrali za neke druge zemlje. Nažalost, NSBiH ne spada u ozbiljne Saveze. Oni i ne znaju za želju Asmira Begovića, golmana sa bh. korijenima, ali i kanadskim pasošem. Begović je, što olakšava situaciju, i bh. državljanin.
Njega žele i Englezi, raspituju se Čelzi i Totenhem, premda Portsmut čini sve kako bi ga zadržao. Begović je nedavno u "Sanu" izjavio: Želim braniti za BiH, ali me nikad niko iz NSBiH nije nazvao. Čekam da se neko javi, makar me Kanađani ne žele tek tako pustiti - priznao je Begović.
Begovićev slučaj, nažalost nije jedini. I Kenan Kodro, sin legendarnog golgetera naše eprezentacije i Real Sosiedada, bivše devetke Barcelone, Alaveša, Tenerifa, Makabija i «ex» selektora naše reprezentacije, u godinama je kada treba odlučiti čiji dres obući. Kod njega i Mehe nema dileme. Kenan slovi za najtalentovanijeg kadeta u Real Sosiedadu.
Dino Omerović je u omladinskoj školi Galatasaraja. U godinama kao i Kodro, on je danas turski reprezentativac. Niko iz NS BiH nije kontaktirao ni Dinu, ni njegovog oca Fahrudina, nekada vrsnog golmana i bh. reprezentativca.
Moguće da su čelnicima Saveza vidici suženi, pa ne mogu «dobaciti» do Španije, Turske, Engleske, ali neshvatljivo je da se niko nije pozabavio ni Mensurom Mujdžom, koji godinama slovi kao najbolji desni vezni ili desni bočni u HNL.
Takve su ga igre odvele u Frajburg. I kako napisa mladi kolega Mirza Kusturica (Sportin.ba), dolaskom Mujdže i Spahića u Njemačkoj se stvara nacionalna manjina. Pardon većina, jer su Bosanci i Hercegovci suvereno vladali Bundesligom protekle sezone.
Mujdža je prije tri, četiri godine dvadesetak dana čamio u hotelu Park u Vogošći čekajući da mu srede pasoš. Niko se nije trznuo, jer su čelnicima Saveza bili zanimljiviji oni koji manje znaju, a debljeg su bankovnog konta. Mujdža je izgubio strpljenje, vratio se u Zagreb i sa dosta uspjeha igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Kako nije igrao zvaničnu utakmicu za A-tim Hrvatske, on još uvjek nije izgubljen za nas. Pod uslovom da se neko iz NS BiH zainteresuje. Inače, Mujdžini su iz okolice Doboja. Njegov stariji brat Jasmin, devedesetih je godina igrao za BiH.
Moguće da u Savezu ne znaju sve mlade igrače. No, to je najmanji problem. Da neko u Savezu, vičan kompjuteru, malo preleti po portalima, vidio bi da svojim tekstovima, kolege i fanovi reprezentacije, Adis Dizdarević, Bojan Selesković, Almin Goran, Mirza Kusturica i drugi svakodnevno otkrivaju nove talente, buduće bh. asove. Nažalost, nakon dubokog zimskog sna, foteljaši iz Saveza planiraju višemjesečne ljetne odmore, od Neuma, do Egipta.
No, njihov pješčani sat polako, ali sigurno curi, iako to spavači iz Saveza ne osjećaju. Kad je već tako i ako su čelnicima saveza važnije sudijske, delegatske i liste kontrolora, onda su selektori odgovorni ako izgubimo još nekog talenta. Za sada oni mirno šute. Selektori i spavači u Savezu, krajnje je vrijeme da se probudite! Ne zbog vas, već zbog nogometnih dragulja koji igraju po Americi, Australiji, Skandinaviji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Luksemburgu, Austriji, Francuskoj...
Selektori, šta čekate?
Nisu samo čelnici Saveza krivi što smo godinama gubili talente i što ih još velikodušno poklanjamo drugim zemljama. Krivi su i selektori, od Ćire Blaževića pa "naniže", do Velimira Stojnića. Niko od njih (iako je Ćiro najavio poziv Begoviću) još uvijek nije sastavio listu potencijalnih kandidata i pojačanja.
Naslov je današnjeg članka u dnevnim novinama San u kojem se govori o mnogim bh igračima širom Evrope koji će nebrigom saveza obući dresove drugih zemalja iako im je Bosna i Hercegovina u srcu.
Između ostalog novinar San-a, Sinan Sinanović u cijelom tekstu spomenuo je i naš portal kao medij koji svakodnevno otkriva nove bh. talente i buduće asove. Ovakve riječi, odnosno pohvale su najveća satisfakcija za naš rad, a u budućnosti ćemo nastojati da budemo što bolji.
A kako se to Savez brine o budućim bh. zvijezdama i dijamantima pročitajte u tekstu koji slijedi...
Odlukom Odluku FIFA, da igrači mogu birati (ako nisu nastupali za A-selekciju) za koju će reprezentaciju igrati, većina nacionalnih saveza objeručke je dočekala.
Skoro svaka zemlja potražuje svoje talente, koji su iz raznoraznih razloga zaigrali za neke druge zemlje. Nažalost, NSBiH ne spada u ozbiljne Saveze. Oni i ne znaju za želju Asmira Begovića, golmana sa bh. korijenima, ali i kanadskim pasošem. Begović je, što olakšava situaciju, i bh. državljanin.
Njega žele i Englezi, raspituju se Čelzi i Totenhem, premda Portsmut čini sve kako bi ga zadržao. Begović je nedavno u "Sanu" izjavio: Želim braniti za BiH, ali me nikad niko iz NSBiH nije nazvao. Čekam da se neko javi, makar me Kanađani ne žele tek tako pustiti - priznao je Begović.
Begovićev slučaj, nažalost nije jedini. I Kenan Kodro, sin legendarnog golgetera naše eprezentacije i Real Sosiedada, bivše devetke Barcelone, Alaveša, Tenerifa, Makabija i «ex» selektora naše reprezentacije, u godinama je kada treba odlučiti čiji dres obući. Kod njega i Mehe nema dileme. Kenan slovi za najtalentovanijeg kadeta u Real Sosiedadu.
Dino Omerović je u omladinskoj školi Galatasaraja. U godinama kao i Kodro, on je danas turski reprezentativac. Niko iz NS BiH nije kontaktirao ni Dinu, ni njegovog oca Fahrudina, nekada vrsnog golmana i bh. reprezentativca.
Moguće da su čelnicima Saveza vidici suženi, pa ne mogu «dobaciti» do Španije, Turske, Engleske, ali neshvatljivo je da se niko nije pozabavio ni Mensurom Mujdžom, koji godinama slovi kao najbolji desni vezni ili desni bočni u HNL.
Takve su ga igre odvele u Frajburg. I kako napisa mladi kolega Mirza Kusturica (Sportin.ba), dolaskom Mujdže i Spahića u Njemačkoj se stvara nacionalna manjina. Pardon većina, jer su Bosanci i Hercegovci suvereno vladali Bundesligom protekle sezone.
Mujdža je prije tri, četiri godine dvadesetak dana čamio u hotelu Park u Vogošći čekajući da mu srede pasoš. Niko se nije trznuo, jer su čelnicima Saveza bili zanimljiviji oni koji manje znaju, a debljeg su bankovnog konta. Mujdža je izgubio strpljenje, vratio se u Zagreb i sa dosta uspjeha igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Kako nije igrao zvaničnu utakmicu za A-tim Hrvatske, on još uvjek nije izgubljen za nas. Pod uslovom da se neko iz NS BiH zainteresuje. Inače, Mujdžini su iz okolice Doboja. Njegov stariji brat Jasmin, devedesetih je godina igrao za BiH.
Moguće da u Savezu ne znaju sve mlade igrače. No, to je najmanji problem. Da neko u Savezu, vičan kompjuteru, malo preleti po portalima, vidio bi da svojim tekstovima, kolege i fanovi reprezentacije, Adis Dizdarević, Bojan Selesković, Almin Goran, Mirza Kusturica i drugi svakodnevno otkrivaju nove talente, buduće bh. asove. Nažalost, nakon dubokog zimskog sna, foteljaši iz Saveza planiraju višemjesečne ljetne odmore, od Neuma, do Egipta.
No, njihov pješčani sat polako, ali sigurno curi, iako to spavači iz Saveza ne osjećaju. Kad je već tako i ako su čelnicima saveza važnije sudijske, delegatske i liste kontrolora, onda su selektori odgovorni ako izgubimo još nekog talenta. Za sada oni mirno šute. Selektori i spavači u Savezu, krajnje je vrijeme da se probudite! Ne zbog vas, već zbog nogometnih dragulja koji igraju po Americi, Australiji, Skandinaviji, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji, Luksemburgu, Austriji, Francuskoj...
Selektori, šta čekate?
Nisu samo čelnici Saveza krivi što smo godinama gubili talente i što ih još velikodušno poklanjamo drugim zemljama. Krivi su i selektori, od Ćire Blaževića pa "naniže", do Velimira Stojnića. Niko od njih (iako je Ćiro najavio poziv Begoviću) još uvijek nije sastavio listu potencijalnih kandidata i pojačanja.
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- miralem444
- Kontakt:
za one u savezu postoji samom jedno rijesenje a to je organizirat proteste na kojima ce nas biti 20 000 hiljada
i ako treba na silu uh izvuc iz nihovih fotelja...trebalo bi u sve ovo ukluciti bakira hadziomerovica (60 minuta)....
hajmo nacijo na noge da istjeramo vise ova g**** iz saveza..
i ako treba na silu uh izvuc iz nihovih fotelja...trebalo bi u sve ovo ukluciti bakira hadziomerovica (60 minuta)....
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
TAKO JE, SLAZEM SE!miralem444 je napisao/la:za one u savezu postoji samom jedno rijesenje a to je organizirat proteste na kojima ce nas biti 20 000 hiljada
potpisTarik14 je napisao/la:TAKO JE, SLAZEM SE!miralem444 je napisao/la:za one u savezu postoji samom jedno rijesenje a to je organizirat proteste na kojima ce nas biti 20 000 hiljada
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ZELJO DO GROBAanlayan je napisao/la:potpisTarik14 je napisao/la:TAKO JE, SLAZEM SE!miralem444 je napisao/la:za one u savezu postoji samom jedno rijesenje a to je organizirat proteste na kojima ce nas biti 20 000 hiljada
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Ne ide mi u glavu kako nema niti jedan čovjek da digne te proteste...Majku mu svaki dan raja nešto štrajka,ne jede,blokira,a navijači se nisu u stanju skupiti da istjeraju ova ****...
- miralem444
- Kontakt:
BOG MENE UBIO AKO MUNIB ZNA NABROJAN NASE IGRACE ,,,A KAMOLI STA DRUGO..
meni stvarno nije jasno sta trebamo uraditi da ih istjeramo ....jedino rijesenje koje ja vidim su protesti
pa na sili ako treba i istjerat

pa na sili ako treba i istjerat
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
mozda zbog toga jer je fudbal ipak samo razonoda za vecinu ljudi a strajkuju uglavnom zbog stvari od kojih im ovisi egzistencija?bayer 04 je napisao/la:Ne ide mi u glavu kako nema niti jedan čovjek da digne te proteste...Majku mu svaki dan raja nešto štrajka,ne jede,blokira,a navijači se nisu u stanju skupiti da istjeraju ova ****...
hajde popustite malo, evo Begovic ce biti pozvan
ovo si rekao kao da si to sad negdje pročitao i da si 100% sigurancalcio je napisao/la:mozda zbog toga jer je fudbal ipak samo razonoda za vecinu ljudi a strajkuju uglavnom zbog stvari od kojih im ovisi egzistencija?bayer 04 je napisao/la:Ne ide mi u glavu kako nema niti jedan čovjek da digne te proteste...Majku mu svaki dan raja nešto štrajka,ne jede,blokira,a navijači se nisu u stanju skupiti da istjeraju ova ****...
hajde popustite malo, evo Begovic ce biti pozvan

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, denza, JackW, jasmin10 i 33 gosta.