Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 05 mar 2015, 19:23

steta sto nezove vise drinovca, po meni loncar i hrstic trebaju u A-repku a hamidovic i drinovac na tu poziciju u juniorsku.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 05 mar 2015, 22:44

shaman7 je napisao/la:Ovo mi se već sviđa, Kmetaš i Karaula iz prve lige. S obzirom da sam igrao protiv obojice, mogu reci da nisu taj neki kalibar, pogotovo Kmetaš, ali dobro ako uzmemo u obzir da se turnir igra u Bugojnu, za očekivat je jednog domaćeg igrača. Ali bitno je samo da se prati rad ostalih klubova a ne samo nekoliko njih.

Po meni sa ovog spiska svojim kvalitetom zaslužuju da igraju Jarak, Hrstić, Pavlak, Bašić i vjerovatno ovi novi Sivić i Hamidović, ne znam ove momke iz Borca kakvi su, možda jedan od njih, ovo ostalo nije taj kalibar, kako rekoste. Mene čudi kako nema malog Sinanovića koji igra desno krilo i onog malog crnog iz Krivaje. Isto tako nema nikog iz Visočke Bosne koja poslije Izviđača ima najbolju generaciju 1996 u BiH, a momci več dvije sezone igraju za prvi tim. Mali Čabaravdić daje po 4-5 golova po utakmici i uz Lončara koji je otišao u Seged je bio vođa ove generacije, pa Hrnjić koji ima 2 metra, Imamagić, Bečak je bio pozivan u ranijim okupljanjima, Travančić i ostali koji su sigurno bolji od pola ovih igrača koji su pozvani, jer je ova generacija 96 vratila Bosnu u premijer ligu. Nema nikog iz Goražda koji ima dobru rukometnu školu, Maglaja isto tako, Konjuha itd. Vjerovatno ima dosta lobiranja, kako neko reče, pa se nadam da če na kraju isplivati najbolji koji zaslužuju da igraju za reprezentaciju.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 08 mar 2015, 19:48

http://www.sportzdk.ba/eldar-starcevic- ... umersbahu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Samo naprijed,nije mala stvar iz Zavidovica u Njemacku :clap:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 15 mar 2015, 12:16

Ima l' kakvih novosti ?

:bih:

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 16 mar 2015, 10:53

Odigrana utakmica sa RK Kakanj, igrali X. U utorak druga utakmica. Ako neko ima više informacija?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 mar 2015, 11:52

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 mar 2015, 16:22

Mladi Zmajevi remizirali sa prvim timom Kaknja

U prvoj kontrolnoj utakmici juniorska reprezentacija BiH,koja se nalazi na mini pripremama u Kaknju, u nedjelju je odigrala neriješeno (31:31) sa prvom ekipom domaćeg prvoligaša.

Bila je toprava revija talenata i golova u kojima su svakako najviše profitirali brojni gledatelji, ali i selektor bh.nada Jasmin Mrkonja i trener Kaknja Nedžad Zaimović, koji na kraju nisu krili zadovoljstvo igrom svojih izabranika.

Domaći su imali vodstvo sve do 39. minute kada je Mario Pavlak postigao izjednačujući pogodak za Mrkonjine izabranike (21:21).

Tada je nastupio potpuni preokret. Mladi Zmajevi su bili u vodstvu sve do 56. minuta, kada su Selmin Zahirović, Kenan Zaimović i Admir Bjelopoljak serijom od 3:0 izjednačili za konačnih 31:31.

Rukometaši Kaknja su 35 sekundi prije kraja imali napad za pobjedu, ali nisu poentirali jer je odbrana mlade reprezentacije uspjela zaustaviti ovaj napad i susret je završen bez pobjednika, što je, objektivno rečeno i najpravedniji ishod.

Selektor Jasmin Mrkonja prijatno je iznenađen velikom posjetom, ali i igrom svojih izabranika, koji su čvrstom igrom u odbrani, te polukontrama i kontrama, prezentirali igru kakvu ovaj poznati stručnjak potencira.

-Utakmica je bila dosta uspješna. Protivnik po mjeri, fizički jači, što mi odgovara.Ovo mi je bila prava prilika da vidim koji su igrači za selekciju i iskren da budem prijatno sam iznenađen sa igrom pojedinaca koji su izbili u prvi plan.

Tu prije svega mislim na Dinu Hamidovića iz Gračanice, Edina Cerića iz Slobode, Adnana Sivića iz Siska i golmana Nebojšu Bojića iz Dervente, koji će pojačati konkurenciju za kvalifikacione susrete.

Naravno, tu spada i golman Mevludin Čehajić, koji je imao čak 16 odbrana na golu Kaknja, istakao je selektor juniorske reprezentacije BiH Jasmin Mrkonja.

KAKANJ-JUNIORSKA REPREZENTACIJA BiH 31:31 (18:14)

Sportska dvorana u Kaknju.Gledalaca 700. Sudije: Dino Đerzić i Irhad Mešić (oba iz Sarajeva).

RK KAKANJ: Čehajić, Šehić, Begović, Zahirović 1, Zaimović 3, Bjelopoljak 2, Demir 6, Velispahić 7, Mehić, Bevrnja 5, Spahić, Hadrović, Kulović, Delić, Talić, Sabljaković 7.Trener:Nedžad Zaimović.

JUNIORSKA REPREZENTACIJA BiH: Bojić, Hušić, Mehić 2, Živanić, Đurđević 5, Jarak 5, Bašić, Hamidović 5, Pavlak 4, Karaula, Perić 3, Alijagić 1, Sivić 5, Zvekić, Uljarević, Cerić 1, Kmetaš. Selektor:Jasmin Mrkonja.
op.a ipak je desni bek iz Živinica Armin Alijagić bio na okupljanju , tako da... bez panike ;)

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 24 mar 2015, 07:09

Da li je Mrkonja objavio spisak za Bugojno ?

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 mar 2015, 13:53

slika
podrska je napisao/la:Da li je Mrkonja objavio spisak za Bugojno ?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 mar 2015, 14:31

Cabaravdic rezerva. Za mene jedini razlog je neigranje na prirodnoj poziciji.

LIBERTY
Kontakt:

Post Postao/la LIBERTY » 24 mar 2015, 22:27

[quote="samo_lijevo"]Cabaravdic rezerva. Za mene jedini razlog je neigranje na prirodnoj poziciji.[/quo

Mali Čabaravdić sigurno nije zaslužio da se nađe na spisku rezervi jer cijelu sezonu igra odlično i na svakoj utakmici postiže po 4-5 golova iako igra na poziciji ereta i vidi se da se radi o igraču koji se ne boji preuzeti odgovornost i kada je, što bi naš narod rekao, guravo. Kako se Skopljak, koji je isto tako reprezentativac (1994), poslije povrede vratio na poziciju lijevog krila, Čabaravdić igra ereta iako u ekipi imaju 2 desna krila, što pokazuje da se radi o izuzetno snalažljivom igraču. Interesantno je da na poziciji lijevog krila u reprezentaciji sada igraju Mehić i Živanić, koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu imali zapaženu minutažu u svojim ekipama, tako da sam siguran da je Čabaravdić u ovom trenutku bolja opcija na toj poziciji. U svakom slučaju nadam se da če reprezentacija na turniru u Bugojnu odigrati dobro i postići dobar rezultat pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 24 mar 2015, 22:40

Karaula 2 okupljanja tu, objavljeno u javnosti osvježenje za reprezentaciju pa ga nigdje. Drago mi za Čorbu , ko da sam ja, momak je mašina i ima top u ruci, žao mi za rezervu isto , ali valjda se od tog počinje, mada kod našeg finog Mrkonje to ništa ne znači :)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 mar 2015, 23:24

LIBERTY je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Cabaravdic rezerva. Za mene jedini razlog je neigranje na prirodnoj poziciji.[/quo

Mali Čabaravdić sigurno nije zaslužio da se nađe na spisku rezervi jer cijelu sezonu igra odlično i na svakoj utakmici postiže po 4-5 golova iako igra na poziciji ereta i vidi se da se radi o igraču koji se ne boji preuzeti odgovornost i kada je, što bi naš narod rekao, guravo. Kako se Skopljak, koji je isto tako reprezentativac (1994), poslije povrede vratio na poziciju lijevog krila, Čabaravdić igra ereta iako u ekipi imaju 2 desna krila, što pokazuje da se radi o izuzetno snalažljivom igraču. Interesantno je da na poziciji lijevog krila u reprezentaciji sada igraju Mehić i Živanić, koji u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu imali zapaženu minutažu u svojim ekipama, tako da sam siguran da je Čabaravdić u ovom trenutku bolja opcija na toj poziciji. U svakom slučaju nadam se da če reprezentacija na turniru u Bugojnu odigrati dobro i postići dobar rezultat pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo.
Zato sam ga i spomenuo. Ali eto selektor je imao uvid u njegove mogucnosti i trenutnu formu.
Postujem odluku, ali se ne slazem. Spahic je isto na rezervnom spisku a odigrao je jednu ili dvije utakmice u ovoj polusezoni. Doduse, zadnju je Vogosci uvalio 7 komada. :cool:
Kao sto kazem neka dobro odigraju ovaj turnir i kvalifikacije. Ima vremena, mladi su momci.

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 27 mar 2015, 12:45

Momcima treba sada podrška, a oni imaju obavezu da daju sve od sebe i opravdaju ukazano im povjerenje !

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 02 apr 2015, 06:53

Da li je neko upućen kada igraju naši zmajići ?

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 apr 2015, 13:28

21 minuta, 14-9 za Poljake. bezidejna Igra, mali Sivic strasan igrac.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 apr 2015, 16:37

dzopan123 je napisao/la:21 minuta, 14-9 za Poljake. bezidejna Igra, mali Sivic strasan igrac.
Izgubili smo oko 10tak razlike , ja mislim da je bilo 41-31 ..
Slaba igra skroz , odbrana nula . Loncar je dao oko 8-10 golova i Sivic oko 5-6 golova.
Srednji bek koji je usao oko 15 minute , poprilicno sitan , je odigrao odlicno , ja mislim da je zavrsio sa 7-9 golova..
Golmani skupa 3 odbrane , stvarno katastrofalna utakmica za golmane.
Bez neke igre , okolo do Loncara i to je to.
Ocekivao sam vecu minutazu za Hrstica (10tak minuta) , ali treba uzeti u obzir da su sinoc igrali utakmicu PL.
Takoder u ekipi nije bilo Pavlaka iz Izvidaca iako je bio na spisku.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 02 apr 2015, 16:59

dzopan123 je napisao/la:Srednji bek koji je usao oko 15 minute , poprilicno sitan , je odigrao odlicno , ja mislim da je zavrsio sa 7-9 golova..
Basic iz Krivaje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 apr 2015, 17:01

Jesi li ti siguran da je Hrstić igrao , po ovim slikama nema ni njeg ni Pavlaka , a nije ni čudo sinoć su čini mi se u 20h igrali protiv Čelika , kao i većina ostalih Juniora , ali oni su najudaljeniji ... , a većinom autobusom dolaze ... , ali Jarak je stigao :roll:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 984&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 02 apr 2015, 17:24

no rules je napisao/la:Jesi li ti siguran da je Hrstić igrao , po ovim slikama nema ni njeg ni Pavlaka , a nije ni čudo sinoć su čini mi se u 20h igrali protiv Čelika , kao i većina ostalih Juniora , ali oni su najudaljeniji ... , a većinom autobusom dolaze ... , ali Jarak je stigao :roll:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 984&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Ili sam ja pomjesao igrace , ali mislim da je 100% tu , broj 22 .. Ima slika kad su stoje , a ima i ova slika , zadnji desno :
" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.