Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

cole-ch
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la cole-ch » 05 feb 2011, 19:13

kad je utakmica? ima li kakav link? hvala

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 05 feb 2011, 19:38

Tevez FC. Teveza treba imenovati za vlasnika kluba umjesto šeika i u igrača / menadžera a ovog talijana poslati nazad u Italiju. Možda bi trebalo samo da igraju Hart, Silva i Tevez, ostali im samo smetaju za te igre sitnih pasova.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 feb 2011, 20:17

Rizah je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Kakav su paklen tandem Silva-Tevez,
Po mom misljenju Silva motor ekipe, mozda i najbolji igrac Premiershipa uz Fabregasa i Torresa..
. zato što su španci. Tako si trebao napisati da bi shvatili tvoju objektivnost :mrgreen:
Nije nedostatak Džeke uzrok ovako dobre igre Cityija, nego slab protivnik i povratak Yaya Tourea u prvi tim. Njegov nedostatak se uveliko osjetio u prošlom kolu. Osim toga, mnogima je neriješen rezultat protiv Birminghama iznenađenje ( to je iznenađenje samo u očima ljubitelja Ženske Španske lige), jer nakon poraza od Arsenala, Birmingham će opet zaredati 15 do 20 utakmica bez poraza kući.
Ugl je to moje subjektivno misljenje, al objektivno Bale je daleko najbolji igrac lige i prerastao je ovu ligu tako da bi ga uskoro mogli vidjet u primeri :D
U top 5 su sigurno dvojica od trojice spanaca..

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 feb 2011, 20:18

NoName je napisao/la:Tevez FC. Teveza treba imenovati za vlasnika kluba umjesto šeika i u igrača / menadžera a ovog talijana poslati nazad u Italiju. Možda bi trebalo samo da igraju Hart, Silva i Tevez, ostali im samo smetaju za te igre sitnih pasova.
Na to sam i ja pomislio ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 feb 2011, 11:46

Po izvještajima engleskih medija milanski Inter, aktuelni prvak Italije i Evrope, priprema tlo za ljetno dovođenje 27-godišnjeg Argentinca Carlosa Teveza iz Manchester Cityja.

Foto: AFP
Massimo Moratti, vlasnik i predsjednik Intera, potvrdio je da se njegov klub priprema za taj transfer, a po navodima istih izvještaja Inter je spreman izdvojiti do 30 miliona eura za Teveza. Iz Manchester Cityja se još nisu izjasnili o toj cijeni, no pitanje je prihvata li City odlazak igrača koji je od 2009. godine zabio čak 41 pogodak u 58 utakmica Premiershipa, a i ove je sezone prvi klupski strijelac sa 18 pogodaka. To ga smješta na drugo mjesto kompletne liste strijelaca Premiershipa (Berbatov je iz Uniteda zabio jedan više).

Inače, tokom ove sezone je Tevez spominjao moguće skorašnje penzionisanje od nogometa jer je "tijelo umorno", a i sam je "umoran od današnjeg shvatanja nogometa".

Spominjao je povratak u domovinu i odmor od nogometa, ali je sada pitanje mijenja li ga u stavu ponuda Intera.

Sarajevo-x
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 06 feb 2011, 11:48

Megamon je napisao/la:Po izvještajima engleskih medija milanski Inter, aktuelni prvak Italije i Evrope, priprema tlo za ljetno dovođenje 27-godišnjeg Argentinca Carlosa Teveza iz Manchester Cityja.

Foto: AFP
Massimo Moratti, vlasnik i predsjednik Intera, potvrdio je da se njegov klub priprema za taj transfer, a po navodima istih izvještaja Inter je spreman izdvojiti do 30 miliona eura za Teveza. Iz Manchester Cityja se još nisu izjasnili o toj cijeni, no pitanje je prihvata li City odlazak igrača koji je od 2009. godine zabio čak 41 pogodak u 58 utakmica Premiershipa, a i ove je sezone prvi klupski strijelac sa 18 pogodaka. To ga smješta na drugo mjesto kompletne liste strijelaca Premiershipa (Berbatov je iz Uniteda zabio jedan više).

Inače, tokom ove sezone je Tevez spominjao moguće skorašnje penzionisanje od nogometa jer je "tijelo umorno", a i sam je "umoran od današnjeg shvatanja nogometa".

Spominjao je povratak u domovinu i odmor od nogometa, ali je sada pitanje mijenja li ga u stavu ponuda Intera.

Sarajevo-x
HAJ BOŽE POŠALJI GA INTERU!
Nil Satis Nisi Optimum

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 feb 2011, 13:22

Nema sanse
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 feb 2011, 13:25

Puma je napisao/la:Nema sanse
Pazzini i Eto nece vidjeti lopte onda :lol:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 feb 2011, 13:30

Goalgetter je napisao/la:
Puma je napisao/la:Nema sanse
Pazzini i Eto nece vidjeti lopte onda :lol:
ma nije samo to, vec Moratti se uveliko sprema za financijski fair-play, tako da velike sume ne dolaze u obzir
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 06 feb 2011, 13:37

ma tevez je konj sebican do bola kad je izasao vidjelo se kako dzeko ima mjesta

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 feb 2011, 14:46

robijasi zenica je napisao/la:ma tevez je konj sebican do bola kad je izasao vidjelo se kako dzeko ima mjesta
Izgleda da je Tevez trenutno najomrezniji covjek u BiH :mrgreen: :lol: . Odmah do njega je Silva :mrgreen: :lol: .

Tevez je za mene vrhunski napadac. U MU je igr'o savrseno, trc'o ko konj, vrsio pritisak na zadnju liniju, otkriv'o se, asistir'o,.. Malo je igraca koji imaju savrsenu tehniku i savrsene trkacke sposobnosti. Obicno 'prefinjeni tehnicari' statiraju i cekaju da drugi odrade mukotrpan pos'o, da im serviraju loptu, pa da onda upotrjebe svoj vanserijski talenat. Tevez je drugaciji, on gine na terenu, odradjuje svoje i 'tudje' zadatke. U Sitiju vise solira i pokusava sam rjesiti utakmicu, jer je to JEDINI nacin da ekipa dodje do pobjede. Sta treba raditi? Dodavati i cekati da Beri ili Jong postignu golove!?? Ista je situacija sa Berbatovom u MU.. Kada ga nije islo, Runi je pokusav'o sam rjesavati utakmice, jer je u svakom trenutku osjec'o da moze postici gol. Sada se promjenilo, sada Berbatov vise solira, prije ce pokusati sam zavrsiti akciju, nego dodati Runiju za kojeg zna da nije u formi. To je sasvim normalno. Jedina ( :mrgreen: ) je razlika sto MU ima igru, a MC igra na 'ho ruk'. I zbog toga je Tevez prinudjen da pokusava solazom rjesiti utakmicu, jer vidi da tim nema uigrane akcije kojima ce doci do pogotka.

Silva takodje ide na Teveza, jer vidi da je on trenutno u najboljoj formi. Isto tako veznjaci Barse i Reala forsiraju Mesija i Ronalda, jer znaju da su uvijek u stanju postici pogodak. Zasto ovi sto kukaju na Silvu (sto ne asistira Dzeki) ne kukaju i na Cavija i Alonsa sto vise idu na Mesija i Ronalda nego li na Pedra i Di Mariu :mrgreen: !? Uz to, logicno je da se Silva znatno bolje 'konta' sa Tevezom koji je slican igrac kao Vilja, koji igra brzo i ima sirok radius kretanja, nego li sa Dzekom koji je (u zadnje vrijeme) klasicni pivot. Dzekino lose kretanje je najveci problem, ako to ne promjeni, nema sanse da uspije u EPL. U EPL odbrambeni igraci 'vise' na ledjima napadacima, tako da se mora puno kretati da bi dobio slobodan prostor koji bi iskoristio da dodje u gol sansu. Mora stalno mjenjati mjesta sa drugim napadacem, mora se cesto izvlaciti duboko u polje da bi sto vise destabilizovao protivnicku odbranu,.. Dzeko kao klasicni pivot (igrac sesnaesterca) tesko moze uspjeti u EPL, jer takvi igraci polako postaju proslost (posebno kada su veliki klubovi u pitanju), a i Dzeko nije tako dobar u igri glavom. Tesko se on moze nadati loptama od Silve (i ostalih veznjaka) ako ce samo stojati (sa protivnikom na ledjima) i polako trckarati. Logicno je da ce Silva dodavati onom ko se vise krece, ko se kretnjom oslobodi svog cuvara, ko se izvuce da odigra dupli pas, ko utrci u prazan prostor,.. Nema tu nikakve zavjere, to je jednostavno tako.

Dzeko se u sampionskom Volfsburgu puno vise kret'o, izvlacio na krilo, povlacio u sredinu da primi lopte,.. Bio je nekako 'laksi' (tanak ko list), im'o brze reflekse, brzi rad nogu,.. Izgleda kao da se rasirio, nabacio vise misicne mase, sto mu je pojacalo snagu (koja mu po meni nije bila potrebna, jer je prirodno jak, ne treba mu dodatna masa), ali ga dosta usporilo i oslabilo reflekse.

Siti podhitno treba otjerati Mancinija, jer ekipa nema nikakvu igru, a to je glavni preduslov da postanu dobar tim. Pa jbt, covjek ne odustaje od formacije sa tri zadnja vezna :shock: :o .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

robijasi zenica
Kontakt:

Post Postao/la robijasi zenica » 08 feb 2011, 12:12

<3<3<3 DZEKO<3<3<3

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 08 feb 2011, 16:06

Nema mi smiješnijeg i žalosnijeg kluba,uporedio bi ih sa Paris Hilton. Možda ova komparacija i nema nekih većih razlika osim što je Paris američka seljančura,a ovi se navodno predstavljaju kao gradjani.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 08 feb 2011, 18:27

melanholicar je napisao/la:Nema mi smiješnijeg i žalosnijeg kluba,uporedio bi ih sa Paris Hilton. Možda ova komparacija i nema nekih većih razlika osim što je Paris američka seljančura,a ovi se navodno predstavljaju kao gradjani.
Sta ti smjesno i zalosno?
RIP SALE VILENJAK

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 08 feb 2011, 19:13

RKO je napisao/la:
melanholicar je napisao/la:Nema mi smiješnijeg i žalosnijeg kluba,uporedio bi ih sa Paris Hilton. Možda ova komparacija i nema nekih većih razlika osim što je Paris američka seljančura,a ovi se navodno predstavljaju kao gradjani.
Sta ti smjesno i zalosno?
Smiješno mi je jedno 50 stvari,a žalosno što u ovom kapitalističkom dobu nestaju klubovi bogate tradicije,a arapi u ove kvazi klubove koji će uvijek biti drugi i u svom gradu kamo li u bilo kakvoj globalnijoj podjeli. Parama se može kupit mnogo,al ne može sve,a tu prije svega mislim na istoriju,a potom i na neke neposrednije stvari kakve su armija navijača,koju Djavoli imaju za razliku gradjana.

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 08 feb 2011, 20:23

Okaciti ti ove "navijace"....to mogu biti samo simpatizeri.
Pravi navijaci Manchestera Citya su iz grada Manchestera gdje ih ima ogroman broj.
Tradiciju i historiju ima svaki klub pa tako i City,necijja je bogatija,necija ne ali se nikako nemoze reci da je nemaju.
Da nema para ni United nebi bio ovde gdje je,niti Barca,niti Real,niti bilo koji drugi klub.
Pogledaj kolike su plate igraca u tim klubovima i koliko su ti klubovi trosili na transfere.
Znaci Barca moze dat Etta i 40mil za Ibrahimovica zato sto ima historiju a City nemoze????? :shock: :shock:
RIP SALE VILENJAK

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 09 feb 2011, 03:23

RKO je napisao/la:Okaciti ti ove "navijace"....to mogu biti samo simpatizeri.
Pravi navijaci Manchestera Citya su iz grada Manchestera gdje ih ima ogroman broj.
Tradiciju i historiju ima svaki klub pa tako i City,necijja je bogatija,necija ne ali se nikako nemoze reci da je nemaju.
Da nema para ni United nebi bio ovde gdje je,niti Barca,niti Real,niti bilo koji drugi klub.
Pogledaj kolike su plate igraca u tim klubovima i koliko su ti klubovi trosili na transfere.
Znaci Barca moze dat Etta i 40mil za Ibrahimovica zato sto ima historiju a City nemoze????? :shock: :shock:

Jako mi se svidja tvoj post.Najvise ovaj zadnji dio o potrosnji.Svi klubovi koji imaju uspjeh ili su ga prije imali su to uradili prvenstveno zbog novca koji imaju.Bayern ima najvise titula u Njemackoj jer je najbogatiji,Real i Barca u Spaniji i u svim ligama svijeta je tako.City ne mora uzet PL ove godine ali ja bih se mogao kladit po zivot da ce to uradit u narednih 4 5 godina.Zasto jer ima novac.Jednostavno.Ako je Sir Alex Ferguson strucnjak i zna raditi sa ekipom sto ne preuzme Wigan i osvoji ligu.Ne moze.Zasto?Wigan nema novac i ne moze kupit kvalitetne igrace.I na kraju sta reci nego Come on You city......
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 09 feb 2011, 03:48

Novac ima arap :mrgreen: zahvaljuci tom novcu i City ima igraca a ne nekim svojim uspijehom na tereneu o van njega.. City uostalom nije ni bio clan G-14, toliko o njihovoj vrijednosti.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 11:53

-Paja je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:Novac ima arap :mrgreen: zahvaljuci tom novcu i City ima igraca a ne nekim svojim uspijehom na tereneu o van njega.. City uostalom nije ni bio clan G-14, toliko o njihovoj vrijednosti.
A kojim to uspjehom Real ima novac, kad prodaju 4 puta stadion koji im je drzava izgradila, kad dobiju od drzave kredite koje ne vracaju, kad im drzava oprosti dug, stvarno nije fudbal za zene pa one ovako misle da je njihov kvaziklub zaradio novac koji trosi. :lol:
Ne možeš porediti velikana ( Real Madrid)medju velikanima sa prosječnim klubom ( Manchester City) koji ni u svom gradu nije dominantan! ;)

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 10 feb 2011, 11:57

melanholicar je napisao/la:
-Paja je napisao/la:
Los_Blanos2 je napisao/la:Novac ima arap :mrgreen: zahvaljuci tom novcu i City ima igraca a ne nekim svojim uspijehom na tereneu o van njega.. City uostalom nije ni bio clan G-14, toliko o njihovoj vrijednosti.
A kojim to uspjehom Real ima novac, kad prodaju 4 puta stadion koji im je drzava izgradila, kad dobiju od drzave kredite koje ne vracaju, kad im drzava oprosti dug, stvarno nije fudbal za zene pa one ovako misle da je njihov kvaziklub zaradio novac koji trosi. :lol:
Ne možeš porediti velikana ( Real Madrid)medju velikanima sa prosječnim klubom ( Manchester City) koji ni u svom gradu nije dominantan! ;)
Real madrid nije je velikan to je obican politicki klub koji drzavnim novcem kupuje igrace nesposoban da samostalno funkcionise kao i onaj katalonski otpad, a Manchester City je u svom gradu dominantan koji je to klub iz GRADA Manchestera uspjesniji?
Dio Arsenala

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.