Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

harry_90
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la harry_90 » 08 avg 2010, 01:32

PSG - St.Etienne 3:1

Erding
Janot (og)
Nene

Dobar start igraca PSG-a ;)

slika
slika
slika
slika
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 avg 2010, 01:33

Lijepi dresovi u PSG-a.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 08 avg 2010, 09:15

Cartman je napisao/la:Lijepi dresovi u PSG-a.
Čak su i prvi na tabeli :P

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 avg 2010, 12:11

Prva 3 boda zasluzena,odlicna igra,sad sa gostovanja pokusat doci neporazen.Marseille izgubi od Caena,prva 3 mozemo reci lagana boda ispustise,sto bi se moglo odrazit na titulu.Al tek je pocetak pa cemo vidjet :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 avg 2010, 12:59

Ma PSG neće biti u prvih 5, nema teorije. Sasvim je logično da će biti puno iznenađenja u prvom kolu(ipak su ekipe neuigrane, tako da...), a ne treba zaboraviti da je Saint Ettiene jedva opstao prošle sezone. Uostalom, znaš onu "Prvi se mačići u vodu bacaju", tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 08 avg 2010, 14:33

Pametan odgovor Monolože, PSG ako bude medju prvih 5 bice na konju, opet ce u borbu za titulu Marseille, Lyon, Bordeaux, mozda opet bude i Montpellier tu negdje...

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 09 avg 2010, 09:09

PSG otvorio sezonu pobjedom. Dosta dobra partija. Nene je pravo pojačanje. Mislim da kvalitetnijeg igrača na njegovoj poziciji nismo ni mogli dovesti. Bodmer se opet povrijedio. :( Danas bi se trebalo znati kakva je povreda. Veliki je plus taj što se Coupet vratio na go. Siguran sam da neće praviti kikseve kakve je pravio Edel. Još kad se oporave Jallet i Armand biće to strašan tim. Iduće kolo protiv Lilla. Tradicionalno teško gostovanje, ali nadam se pobjedi, iako ni bod ne bi bio uopšte loš.

Kakav Boredaux i Montpeiller. Izgubili dva glavna igrača, a nisu nikog važnijeg doveli. Plus Bordeaux je izgubio i Blanca. Ove sezone za titulu se bore PSG, OM, Lyon i Lille. Ostali teško. Ako OM ode Niang neće ih nigdje biti. Iskreno uz Erdinga i Lisandra najbolji napadač u ligi. Onda će OM ostati na Brandao-u i Samassi, koji su u rangu Kežmana :lol:
Allez

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 09 avg 2010, 10:27

Sofrudony je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Sofrudony je napisao/la:Ma dobro svaki klub gaji nadu,svi bi voljeli da budu šampioni, to je normalno, svi klubovi u Francuskoj bi voljeli da budu kao Marseille...

:lol: :lol: :lol: Mozda bi svi htjeli da imaju historiju vasu, al svi bi htjeli da budu kao Lyon koji je trenutno velikan spram Marseja. Placite, al to je realnost.
Whaaaaaaaaaaaaaaat!
Dal se sjecas ko je osvajač prvenstva, tacnije ko je šampion i osvajača superkupa!?
Lyon slika
ma joj kakav marseille i qrac...druze lyon je najbolji klub u francuskoj u ovom stoljecu tj najtrofejniji.... :P :lol:
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 09 avg 2010, 14:23

Sofrudony je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Sofrudony je napisao/la:Ma dobro svaki klub gaji nadu,svi bi voljeli da budu šampioni, to je normalno, svi klubovi u Francuskoj bi voljeli da budu kao Marseille...

:lol: :lol: :lol: Mozda bi svi htjeli da imaju historiju vasu, al svi bi htjeli da budu kao Lyon koji je trenutno velikan spram Marseja. Placite, al to je realnost.
Whaaaaaaaaaaaaaaat!
Dal se sjecas ko je osvajač prvenstva, tacnije ko je šampion i osvajača superkupa!?
Lyon slika

Znal li kolko godina Marsej nije osvojio nijedog trofeja? 15 jarane
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 09 avg 2010, 15:02

Nije 15, već 17. ;)
Allez

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 09 avg 2010, 15:04

Zasto navijate za vas najdrazi klub u Ligue 1?

Ja navijam za OM zbog historie i zbog stadiona, i kad sam bio u Marseille prije 2-3 godine poceo sam i voliti grad.
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 09 avg 2010, 19:50

Ammare je napisao/la:Nije 15, već 17. ;)
Upravu si, ja se prebrojao. Uglavnom to je jedno veliko razdoblje za jedan takav klub kojie harao prije. :mrgreen:
Za men Marsej nije vise veliki klub jer je izgubio Evropski duh igre, dok vamo Lyon je konstanto prolazi grupnu fazu Lige Prvaka.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 13 avg 2010, 19:58

Marseille je bio u krizi jer je bio protjeran u drugu ligu, za Lyon pola vas nije culo dok nije poceo osvajati prvenstva uzastopno, tj. sada kad bi Montpellier poceo osvajati uzastopno prvenstvo, na forumu bi bilo navijaca 99%, sto se tice PSG-a samo bi rekao nesto u stilu @Monolog-ovog potpisa, ako PSG osvoji prvenstvo prestajem pratiti fudbal... Navijači im se već raspadaju jer su izgleda zamjenili tribinu sa političkim forumom, politika + fudbal :roll:
Marseille je najveci i najpoznatiji francuski fudbalski klub sa najboljim navijacima na najboljem stadionu. Što bi rekla Dara, Ciaoooooooo amoreeeeee...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 avg 2010, 20:31

Sofrudony je napisao/la:Marseille je bio u krizi jer je bio protjeran u drugu ligu, za Lyon pola vas nije culo dok nije poceo osvajati prvenstva uzastopno, tj. sada kad bi Montpellier poceo osvajati uzastopno prvenstvo, na forumu bi bilo navijaca 99%, sto se tice PSG-a samo bi rekao nesto u stilu @Monolog-ovog potpisa, ako PSG osvoji prvenstvo prestajem pratiti fudbal... Navijači im se već raspadaju jer su izgleda zamjenili tribinu sa političkim forumom, politika + fudbal :roll:
Marseille je najveci i najpoznatiji francuski fudbalski klub sa najboljim navijacima na najboljem stadionu. Što bi rekla Dara, Ciaoooooooo amoreeeeee...
Ni blizu toga druze. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 13 avg 2010, 21:55

E pa hajde reci sta je onda, ja sam ionako napisao "izgleda", hajde ispravi me ako grijesim!?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 avg 2010, 22:06

Sofrudony je napisao/la:E pa hajde reci sta je onda, ja sam ionako napisao "izgleda", hajde ispravi me ako grijesim!?
Trip je u tome kako je meni ispricao momak iz Srbije koji vec 10-ak godina zivi u Parisu da im je uprava u saradnji sa policijom zabranila kupovinu karata gde oni hoce da idu.To se odnosi na mesta na tribinama koja su bila rezervisana za Auteiule,Boulogne BOys,Authentics i Brigade Paris i karta moze samo da se kupi uz licnu kartu.U prevodu karte su ti kao da ides na koncert.Druga stvar koja je malo u senci ove je u tome sto je policija zabranila tocenje alkohola u krugu 2km oko stadiona,zbog cega su izbili veliki neredi pre tekme sa St.Ettienom gde je uhapseno 250 PArizana kojima je dozivotno zabranjen ulaz na Park Princeva.Ali ipak mislim da su se ovde kola prelomila na ovim navijacima i da ce se tako nastaviti sve dok se u Francuskoj ne dodje do situacije koja se dogadja u Engleskoj.

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 13 avg 2010, 22:21

Zašto nespomenes medjusobne tuče navijaca Pariza kao i podjele (frakcije) medju istima!?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 avg 2010, 22:23

Sofrudony je napisao/la:Zašto nespomenes medjusobne tuče navijaca Pariza kao i podjele (frakcije) medju istima!?
Pa necemo tako u dubinu ici,ako hoces moze na temi navijaci ali ovo ti je sustina ovoga sto ih nema na tribinama,samo sam hteo da kazem da nisu politicke prirode nego cisto navijacka svest.

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 13 avg 2010, 22:54

Ok, recimo da si upravu posto znam sta se desava sa navijacima PSG-a, mislio da su zbog ovoga praznije tribine, hvala!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 avg 2010, 23:14

Sofrudony je napisao/la:Marseille je bio u krizi jer je bio protjeran u drugu ligu, za Lyon pola vas nije culo dok nije poceo osvajati prvenstva uzastopno, tj. sada kad bi Montpellier poceo osvajati uzastopno prvenstvo, na forumu bi bilo navijaca 99%, sto se tice PSG-a samo bi rekao nesto u stilu @Monolog-ovog potpisa, ako PSG osvoji prvenstvo prestajem pratiti fudbal... Navijači im se već raspadaju jer su izgleda zamjenili tribinu sa političkim forumom, politika + fudbal :roll:

Pazi navijam za Lyon od 2000 godine, radi toga sto imam familije tamo i oni su navijaci istoimenog kluba. Ja znam da boli realnost da je Lyon trenutno miljama ispred rivala sa obale. Jaci smo u finansijama, bolji rejting u Evropi, svi nas smatraju velikim klubom, bolju skolu fudbala imamo tj. vise dajemo Francuskoj reprezentativaca, imamo konstantnost u Ligi Prvaka i u Ligue 1 (zadnju deceniju uvjek u top 3). A sta trenutno Marsej ima ??? Ima ovu titulu koja joj je dosla kao veliki poklon, jer su Bordo i Lyon imali Evropske utakmice i umor je bio mnogo veci. Navijace??? Pa ima i Lyon navijace Bogami i to ravne Marsejovim, jedino sto se Ultrasi istaknu sa svojim seljackim ponasanjem na tribinama tj. paljenjem baklji i visenju po ogradama. Ja silnih navijaca. Od stare slave se ne zivi,a u sadasnjosti vi ste prosjek Francuskog fudbala. Vozdra.
FK DELFIN NEUM

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.