Premijer liga BiH 2008/09

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

el-fighter
Kontakt:

Re: 30 kolo Premijer Lige BIH

Post Postao/la el-fighter » 18 maj 2009, 13:57

Nadam se da će Orašje izgubiti, a Velež osvojiti makar bod u Modriči.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 18 maj 2009, 14:14

parovi 30. kola

Modriča - Velež
Laktaši - Sloboda
Željezničar - Travnik
Posušje - Široki
Slavija - Sarajevo
Čelik - Borac
Zrinjski -Leotar
Zvijezda- Orašje

Velež ako se potrudi može izvuci makar bod sto bi odgovaralo i Modriči...

Laktaši bi se mogli namučiti sa Slobodom...Po meni je tu podjela bodova...

Željo po nova tri boda...Iako Travniku još uvijek gori pod nogama...

Posušje daje bodove Širokom.Nek Široki malo popravi rezultate sa gostovanja...

Slavija-Sarajevo...Slavija je već riješila i moze igrati rasterećeno...I tu bi mogao biti X...

Čelik bi trebao upisati novu pobjedu...

Zrinjski...Nema potrebe za objasanjavanjem...kec ko kuca

i Zvijezda neće imati problema sa Orašjem...
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 14:21

Modriča - Velež X
Laktaši - Sloboda 1
Željezničar - Travnik 1
Posušje - Široki X2
Slavija - Sarajevo X2
Čelik - Borac 1
Zrinjski -Leotar 1
Zvijezda- Orašje 2
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 14:28

Zanimljivo, Velež od HNŽ traži 50.000 KM da kupe bod u Modriči i da ova dva kluba ostanu u ligi, a da "labudove" bace u niži rang. Ovo je informacija od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.
Kako doznajemo od izvora iz županijske Vlade, čelni ljudi Veleža vrše pritisak na izvršnu vlast da im da jednokratnu pomoć u iznosu od 50 000 maraka. Taj novac bi iskoristili za kupovinu remija u posljednjem kolu protiv Modriče s kojim bi oba kluba ostala u Premier ligi, a ispalo bi Orašje.

Kako bi se zadržalo načelo pariteta u Vladi HNŽ, koje funkcionira kad je riječ o sportskim kolektivima, iz Veleža predlažu da se isti iznos novca dodijeli i drugom mostarskom premijerligašu, HŠK Zrinjskom.

insider
Moderator
Kontakt:

Re: Premier liga BiH 2008/09

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 14:31

VB 1987 je napisao/la:Klokane, još da ti kažem da sam ja bio na gostovanjima i u Sarajevu, Zenici , Mostaru, pa piutaj te ljude ko su i šta su LEŠINARI, i znaš li klokane koja grupa navijača je putovala organizovano u Rumuniju na utakmicu u kvalifikacijaMA za S.P. 2010, JEL ZNAŠ ?????????????????? ZATO TIŠINČINA!!!!!!!!!!!!!

NIKO NAS NE VOOOLI ...RAC NAS ZABOLI..........
Da si pametniji, bio bi u Genku na utakmici svoje države. :)

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 18 maj 2009, 14:39

Knele je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Klokane, još da ti kažem da sam ja bio na gostovanjima i u Sarajevu, Zenici , Mostaru, pa piutaj te ljude ko su i šta su LEŠINARI, i znaš li klokane koja grupa navijača je putovala organizovano u Rumuniju na utakmicu u kvalifikacijaMA za S.P. 2010, JEL ZNAŠ ?????????????????? ZATO TIŠINČINA!!!!!!!!!!!!!

Da si pametniji, bio bi u Genku na utakmici svoje države. :)
ja se slagati sa tobom
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 18 maj 2009, 14:41

@sova i @VB1987...dajte malo povucite rucnu i poštedite ovaj forum te mitomanije,lokalizma, istorije i eseja o seobama srba...dosta više price o nebeskom narodu...ovo je sportski forum i ne trpi taj drek.
samo lagano ;)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2009, 15:04

Velež je već kupio bod ;)

Ne želim u detalje ako nekoga zanima neka me pm. Orašje ispada nema mu spasa i Posušje. Malo mi je žao Posušja ali neka je ono Orašje ispalo......

Čelik dobijqa 100% akoBogda feštati taj dan. Zvijezda dobija. Željo bi trebo dobiti laganini isto kao i Laktaši, Široki dobija u gostima jake Posušake i ostaju ispred nas na tabeli ironično :mrgreen:

Zrinjski dobija i slavi titula congrutalions :D :D :D :D :D :D

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 18 maj 2009, 15:07

Sova,tebi kao da ne paše napredak bh.fudbal...sve naopako,samo suprotno od ostalih pišeš !
I ovu zemlju smatraš debilskom a komšije a pogotovo istočne uzdižeš 'de bola malo ohladi !

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 15:11

Rz88 je napisao/la:Velež je već kupio bod ;)

Ne želim u detalje ako nekoga zanima neka me pm. Orašje ispada nema mu spasa i Posušje. Malo mi je žao Posušja ali neka je ono Orašje ispalo......

Čelik dobijqa 100% akoBogda feštati taj dan. Zvijezda dobija. Željo bi trebo dobiti laganini isto kao i Laktaši, Široki dobija u gostima jake Posušake i ostaju ispred nas na tabeli ironično :mrgreen:

Gosodine, sveznajući, možeš nam napisati zašto slavlje tj. fešta taj dan kada Čelik dobije, dobro, znam da je zadnje kolo ali...?!

Ne sjećam se da je Čelik osvojio ove sezone prvenstvo, niti da je u Evropu ušao? Možda, pak, jest ili...? :D

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 18 maj 2009, 15:21

Knele je napisao/la:Zanimljivo, Velež od HNŽ traži 50.000 KM da kupe bod u Modriči i da ova dva kluba ostanu u ligi, a da "labudove" bace u niži rang. Ovo je informacija od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.
Kako doznajemo od izvora iz županijske Vlade, čelni ljudi Veleža vrše pritisak na izvršnu vlast da im da jednokratnu pomoć u iznosu od 50 000 maraka. Taj novac bi iskoristili za kupovinu remija u posljednjem kolu protiv Modriče s kojim bi oba kluba ostala u Premier ligi, a ispalo bi Orašje.

Kako bi se zadržalo načelo pariteta u Vladi HNŽ, koje funkcionira kad je riječ o sportskim kolektivima, iz Veleža predlažu da se isti iznos novca dodijeli i drugom mostarskom premijerligašu, HŠK Zrinjskom.
Može li link ?

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 15:26

Stone Island je napisao/la:
Knele je napisao/la:Zanimljivo, Velež od HNŽ traži 50.000 KM da kupe bod u Modriči i da ova dva kluba ostanu u ligi, a da "labudove" bace u niži rang. Ovo je informacija od Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Može li link ?
Izvor je jedan forum, inače hercegovački. Budi sretan druze ako ovo bude istina, a ja se nadam da jest. Bitno da Velež ostane, a Orašje ispadne :))

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 maj 2009, 15:28

Knele je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Velež je već kupio bod ;)

Gosodine, sveznajući, možeš nam napisati zašto slavlje tj. fešta taj dan kada Čelik dobije, dobro, znam da je zadnje kolo ali...?!

Ne sjećam se da je Čelik osvojio ove sezone prvenstvo, niti da je u Evropu ušao? Možda, pak, jest ili...? :D

Fešta na jugu kao i svake utakmice, posebno nadahnuti jer je posljedne kolo ove sezone, i ne možemo ni gore niti dole. Ipak u proljetnom djelu smo pokazali karakter i završili smo među 3 najbolje momčadi , naravno mislim na proljetni dio prvenstva. Ozljede su učinili svoje, naravno trebali i morali smo bolje ali jbg nećemo sada plakati.

I kad gubiš ti s tobom smo mi tvoji vjerniji sinovi robijaši te nikada neće napustiti. ;)

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 18 maj 2009, 15:30

Eto ako je to istina vidite sad kako funkcionira sport u gradu Mostaru. Rezultat uopće nije bitan, samo paritet. Ne smije se Zrinjski nagraditi radi eventualnog uspjeha u Europi jer onda moraš i Veleža,a nemaš radi čega. Ovo vrijedi u oba smjera i za sve sportove.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 18 maj 2009, 15:31

Knele je napisao/la: Izvor je jedan forum, inače hercegovački. Budi sretan druze ako ovo bude istina, a ja se nadam da jest. Bitno da Velež ostane, a Orašje ispadne :))
Daj link foruma jbte :D
Marine,ne prisjedaj na muku...

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 18 maj 2009, 15:56

zvijezda ako dobije orasje onda velezu ne treba ni bod u modrici!Daj boze da bude tako ali ja mislim da ce zvijezda pobijediti.Slavija - Sarajevo - ja mislim da ce biti x jer sarajevo ove polusezone igra odlicno na strani.Celik-Borac - ocekujem tvrdu utakmicu ali pobijedu celika.Zeljo-Travnik-pobjeda zelje 1-0.Laktasi-Sloboda - ocekujem 1x.posusje- siroki brijeg - pobjeda sirokog 100%.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 18 maj 2009, 16:01

robijas,de nam malo pojasni kako je velez kupio bod,nije nikakva zafrkancija,nego odakle ti ta informacija?

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 18 maj 2009, 16:12

Evo da vam skratim muke :D

Vlada HNŽ kupuje opstanak Veleža u Premijerligi?!

Kako se bliži posljednje kolo ovosezonskog izdanja nogometne Premier lige Bosne i Hercegovine tenzije u dva konkurenta za ostanak u društvu najboljih, Veleža i Orašja, sve su veće.

I dok ˝labudovi sa Save˝ sve nade polažu u predsjednika Nogometnog saveza BiH Ilju Dominkovića, Uprava Veleža uzda se u predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Borasa.

Kako se doznaje od izvora iz županijske Vlade, čelni ljudi Veleža vrše pritisak na izvršnu vlast da im da jednokratnu pomoć u iznosu od 50 000 maraka. Taj novac bi iskoristili za kupovinu remija u posljednjem kolu protiv Modriče s kojim bi oba kluba ostala u Premier ligi, a ispalo bi Orašje.

Sova
Kontakt:

Post Postao/la Sova » 18 maj 2009, 16:22

VB 1987 je napisao/la:Sinovac da ti kažem da ja imam 41 godinu i da Borac gledam duže nego sto ti znaš za sebe, a neću o ztome gdje i kuda sam ja srbovao, a da ti kažem još da ovi vrijedni krajišnici rade sve da bi nešto imali, a još treba da znaš da BANJA LUKA I LAKTAŠI zajedno pune budžet Republike Srpske sa više od 50 posto, to bi morao da znaš ako nisi baš toliko bezobrazan!!!!!!!!!!
Vrijedni Krajišnici... još samo da si dodao i pametni Krajišnici i pošteni Krajišnici, pa da umrem od smijeha.

Pa ajde da vratimo vladu i sve republičke organe, i one zajedničke organe koji su u Banjaluci na Pale, pa da vidimo koliko će ko da puni budžet. Sve ste odvukli tamo, konačno vas dopalo da budete Sarajevo umjesto Sarajeva, pa da radite sve ono na šta ste kukali.

Klokan :lol: :lol: :lol: Jel to neka nova srpska riječ ili se tako u Hrvatskoj govori? Šta bi ti dao da si iz Zagreba, ajde priznaj, među svojima si.

Tišinčina govori onome ko te vaspitao tako pametnog.

A ko su Lešinari, vidio sam. To su divljaci koji prekidaju utakmicu, tuku igrače, gađaju upaljačima svoje igrače, ganjaju sudiju, i napadaju 20 gostujućih navijača, i to Srba, koji su nastupili prijateljski. A to što ste napali na Srbe mi govori jednu stvar, koju si i sam rekao, da ste vi primitivci koji ne mogu da shvate da ako im neko ne spominje mamu ne znači da im se ulizuje, vi znate samo ili da vrijeđate onog ko vas ne vrijeđa ili da poštujete onoga ko vam je*ava mater, dakle tipične pi*ke, s kojima ne možeš ni fino ni ljudski. Uvijek je u najodvratnijim selima bilo da svako ko dođe sa strane mora da dobije batine, e to pokazuje vaš mentalitet. Idi navijaj za Slobodu Mrkonjić Grad šumski čovječe.
Stone Island je napisao/la:Sova,tebi kao da ne paše napredak bh.fudbal...sve naopako,samo suprotno od ostalih pišeš !
I ovu zemlju smatraš debilskom a komšije a pogotovo istočne uzdižeš 'de bola malo ohladi !
Ja, fino, ajde nađi gdje sam ja to rekao, pa mi fino objasni gdje griješim. Jer kad mi pričaš ovako uopšteno, ispada da nisam ja ništa uradio već su proradili neki kompleksi. Ko da ne smiješ reć da išta valja u komšiluku, jer odmah eto si rekao da je Bosna manje dobra. Glupost.

A ako imam drugačije poglede od svih, koji se inače na ovom forumu jako lijepo slažu, to mi je baš drago! :D Znaš ono, no one likes us, we don't care :)))))))
I ko se nad'o ale...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 maj 2009, 16:30

Evo sada da fino obradujem sve navijače FK Veleža iz Mostara. Na radio Gradačac bila je ta tema, hoće li ili ne Zvijezda pustit Orašju. Svi su složni i jednoglasno tvrde :"Ne zanimaju nas nikakve špekulacije, niti to što Orašje ispada iz lige, igramo kao i sve prethodne utakmice, samo na pobjedu.."

SAMO POŠTENO!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.