FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

FC BAYERN
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la FC BAYERN » 31 avg 2010, 19:42

Raul_64 je napisao/la:
gruezi je napisao/la:i ovo za jurada...mogli smo duplo boljeg igraca kupit za te pare...14 miliona za rezervnog igraca atletico madrida ,bruka i sramota....mogli smo za te pare stevena defoura i sejada salihovica kupit,dakle obojicu...bojim se da cemo najebat samo tako ...
Samo da se složim sa njim....pa da se javim tamo nekad kasnije u sezoni...Ozil 15mil-Jurado 14 :|
Ljudi sta vam je Jurado je strasan igrac, ima sve od brzine,tehnike,suta,pas igru sve sve, mali moze izrasti u velikog igraca pogotovo kad mu je trener jedan Magath, ako ste gledali sinoc utakmnicu vidjeli ste da se radi o odlicnom igracu jos je zabio prvi gol, ne znam odakle vam informacija da je rezervni igrac ne pratim puno Atletico i primeru ali koliko znam standardan je bio uvijek, mene vise brine Huntelar svi se sjecamo sta je radio u Ajaxu ali cim je dosao u veci klub(Real,Milan) ni blizu od onoga sta je bio, vidjecemo kako ce se pokazati u Schalkeu i kako mu lezi Bundes liga opcenito.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 avg 2010, 23:03

----------------------------------------------------------Huntelaar---------------------------------------------
---------------------------------------Raul----------------------------------------------------------------------
----Jurado------------------------------------------------------------------------------------------farfan-----
-------------------------------Rakitić----------------------------Jones----------------------------------------

Ovako bi to moglo izgledati u napadu. Ja sam više za ovu varijantu:

--------------------------------------Raul--------------------Huntelaar---------------------------------------
-------------------------------------------------Jurado---------------------------------------------------------
-----------Rakitić----------------------------------------------------------------------Farfan----------------
--------------------------------------------------Jones---------------------------------------------------------

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 31 avg 2010, 23:45

Mislim da će se Magath odlučiti za ovu drugu varijantu, barem je tako radio u WFL-u...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 00:26

Hare_BvB je napisao/la:Mislim da će se Magath odlučiti za ovu drugu varijantu, barem je tako radio u WFL-u...
Upravo tako.Msilim da ipak neće gušiti Jurada na krilu pošto on može puno više dati u sredini.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2010, 00:31

Slazem se sa svima za ovu drugu formaciju. Uparavo sam zamisljao ovako nesto.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 sep 2010, 00:40

Strasna formacija, ali nek mole Boga da nema suspenzija i povreda. Nekako za ekipu koja zeli u drugi krug LP nema adekvatnih zamjena, Jendrisek npr. ne moze u Bundesligi da se dokaze, a o LP da ne pricamo.
Narvno isto tako se nadam da nece biti povreda, i ovoj ekipi mora biti imperativ izboriti drugi krug u LP, ruku na srce sve ispod je ne uspjeh, i lose po Schalke i Bundesligu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 01 sep 2010, 00:43

schmitz umjesto rakitica na lijevoj strani...nemoze ba rakitic je klasicna 10tka a schmitz je brzi i explozivniji i jedno 5 puta bolji u odbrambenim zadatcima...a bas ni magath nemirise rakitica...a za huntelara ja mislim da smo ga dobili prejeftino...mislim u realu je u 20 tekmi dao 9 golova a to nije los prosjek uopste u realu su i bolji igraci od njega letjeli rano,taj klub jednostavno ubija igrace...a seria a nije za njega momak se gubio ko abdest(kao i diego,kao i rivaldo svojevremeno)...njemu lezi premiership i bundes i sad kad ima magatha za trenera pa minimalno 20 golova ocekujem od njega...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 sep 2010, 00:59

Jedna stvar koja mi svidja kod ove kupovine Schalkea je ta su odlucili odrijesiti kesu kako bi napravil uspjeh u LP. Dosad je praksa kod vecine bundesligasa bila da odigraju jednu dobru sezonu, izbore izlazak u Evropu i onda tamo zakazu. Znaci trazi se konstantnost, uspjeh u nekoliko sezona.

Ove godine sva tri njemacka predsatvnika imaju priliku da udju u 1/8 finala, sto bi sigurno bio pomak. 8-)
#divovi

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 sep 2010, 01:01

Schalke se strašno pojačao i to sa razlogom da se prođe grupna faza LP-a a za bundesligu sa ovakvim timom ne bi trebali imati problema jer prva 3 mjesta ''moraju'' osvojiti .
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2010, 01:05

brazzo je napisao/la:Schalke se strašno pojačao i to sa razlogom da se prođe grupna faza LP-a a za bundesligu sa ovakvim timom ne bi trebali imati problema jer prva 3 mjesta ''moraju'' osvojiti .
Ne mogu sva tri, mogu samo jedno. :lol: :lol:

Ocekivala su se ovakva pojacanja u Schalkeu, jer ulazak u LP zahtijeva mnogo veca ulaganja, naravno ako u istoj zelis nesto napraviti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 sep 2010, 01:11

Omerbavarac je napisao/la:
brazzo je napisao/la:Schalke se strašno pojačao i to sa razlogom da se prođe grupna faza LP-a a za bundesligu sa ovakvim timom ne bi trebali imati problema jer prva 3 mjesta ''moraju'' osvojiti .
Ne mogu sva tri, mogu samo jedno. :lol: :lol:

Ocekivala su se ovakva pojacanja u Schalkeu, jer ulazak u LP zahtijeva mnogo veca ulaganja, naravno ako u istoj zelis nesto napraviti.
eto vidiš vrijeme mi je za spavanje 8-) ma imaju što je najvažnije Magathov sistem rada i po tom sistemu su i dovodili pojačanja samo mi neće biti jasno zašto su Westermana prodali i to u HSV :roll: mislim čak i da nisu bile u pitanju neke velike pare
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2010, 01:38

brazzo je napisao/la: eto vidiš vrijeme mi je za spavanje 8-) ma imaju što je najvažnije Magathov sistem rada i po tom sistemu su i dovodili pojačanja samo mi neće biti jasno zašto su Westermana prodali i to u HSV :roll: mislim čak i da nisu bile u pitanju neke velike pare
To nije ni meni jasno. Haman da su se uzdali u Metzeldera. :? Zdena ce ti to bolje objasniti.
A vrijednost transfer je bila izmedju 7 i 9 miliona.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 sep 2010, 01:48

brazzo je napisao/la: eto vidiš vrijeme mi je za spavanje 8-) ma imaju što je najvažnije Magathov sistem rada i po tom sistemu su i dovodili pojačanja samo mi neće biti jasno zašto su Westermana prodali i to u HSV :roll: mislim čak i da nisu bile u pitanju neke velike pare
To nije ni meni jasno. Haman da su se uzdali u Metzeldera. :? Zdena ce ti to bolje objasniti.
Westermann je htio igrati centralno u odbrani što mu Magath nije mogao obećati da će igrati. Prošle sezone je najčešće igrao zadnjeg veznog i lijevog beka. HSV je ponudio dobre pare i Westermann je otišao.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 sep 2010, 01:59

Zdena04 je napisao/la:
Westermann je htio igrati centralno u odbrani što mu Magath nije mogao obećati da će igrati. Prošle sezone je najčešće igrao zadnjeg veznog i lijevog beka. HSV je ponudio dobre pare i Westermann je otišao.
pa jebga ako je 9 mil za njega dobro onda se Schalke itekako s.ebao jer je Westermann jedan od najboljih defanzivaca u BL-u a i dobro je igrao na beku čak sam i mislio da mu je to prirodna pozicija ali eto.

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 01 sep 2010, 02:27

Schalke anno 2009:

Neuer
Rafina - Bordon - Westermann - Zambrano
Moritz - Rakitic - Howedes - Kobiashvili
Kuranyi - Farfan

Schalke danas:

Neuer
Uchida - Metzelder - Howedes - Sarpei
Farfan - Jones - Rakitic - Jurado
Raul - Huntelaar

Ekipa 2010 je meni bolje. Sta i mislite?
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 sep 2010, 09:35

gruezi je napisao/la:schmitz umjesto rakitica na lijevoj strani...nemoze ba rakitic je klasicna 10tka a schmitz je brzi i explozivniji i jedno 5 puta bolji u odbrambenim zadatcima...a bas ni magath nemirise rakitica...a za huntelara ja mislim da smo ga dobili prejeftino...mislim u realu je u 20 tekmi dao 9 golova a to nije los prosjek uopste u realu su i bolji igraci od njega letjeli rano,taj klub jednostavno ubija igrace...a seria a nije za njega momak se gubio ko abdest(kao i diego,kao i rivaldo svojevremeno)...njemu lezi premiership i bundes i sad kad ima magatha za trenera pa minimalno 20 golova ocekujem od njega...
Rakitić je odlično igrao na krilnoj poziciji na EP-u 2008. godine...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 10:40

Ma Westerman da je igrao u nekom engleskom klubu obeštećenje ne bi bilo ispod 20 mil eura sobzirom na njegove kvalitete.S njim u odbrani bez problema bi protresli i Benficu i Lyon.Ali svakako cilj mora biti 1/8 finala, a onda je sve moguće.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 19:25

Tim za 1/4 finale LP-a.Može li Schalke ponoviti Slomkin uspjeh kad su došli do 1/4 finala i propisno se ispromašivali protiv Barselone.

slika

Manuel Neuer - Marcelo Bordon , Rafinha , Levan Kobiashvili , Mladen Krstajic , Heiko Westermann - Fabian Ernst , Carlos Grossmüller , Jermaine Jones - Halil Altintop , Kevin Kuranyi

Uporedimo li ovaj sastav sa timom iz 2007/2008 uvidjet ćemo jednu jasnu razliku.Napadački potencijal današnjeg Schalkea je ogroman u odnosu na taj iz 2008, ali je isto tako odbrana za klasu slabija .Uchida i Escudero su veliki talenti, ali ipak bez iskustva igranja utakmica u Lp.Štoperski par je na nivou kad Metzelder uđe u pravu formu.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 01 sep 2010, 19:35, ukupno mijenjano 2 puta.

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 01 sep 2010, 19:26

Možda čak dobiju Hannover u gostima :P
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 01 sep 2010, 19:37

Je li gdje otisao Kurany... :o :?:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.