FK Rudar Kakanj

_DarriO_
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la _DarriO_ » 11 jun 2011, 23:56

Bozicic je napravio dobar potez sto je "vratio" ona 4 igraca iz Mladosti...,kamo srece da ih je jos zimus doveo..sad bi bili jos jaci i uigraniji i s jos par stranaca imali bi respektabilan tim, koji bi se prosetao ovom ligom, al et..dobro je opet. Ovim potezom je sigurno do kraja dobio ionako njemu naklonjenu publiku. Postaje pravi miljenik navijaca!­­
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 jun 2011, 00:02

_DarriO_ je napisao/la:Bozicic je napravio dobar potez sto je "vratio" ona 4 igraca iz Mladosti...,kamo srece da ih je jos zimus doveo..sad bi bili jos jaci i uigraniji i s jos par stranaca imali bi respektabilan tim, koji bi se prosetao ovom ligom, al et..dobro je opet. Ovim potezom je sigurno do kraja dobio ionako njemu naklonjenu publiku. Postaje pravi miljenik navijaca!­­
Slazem se, publika voli nase domace igrace pa kakvi su - takvi su :D
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 12 jun 2011, 00:04

L' Imperator je napisao/la:
DarriO je napisao/la:Bozicic je napravio dobar potez sto je "vratio" ona 4 igraca iz Mladosti...,kamo srece da ih je jos zimus doveo..sad bi bili jos jaci i uigraniji i s jos par stranaca imali bi respektabilan tim, koji bi se prosetao ovom ligom, al et..dobro je opet. Ovim potezom je sigurno do kraja dobio ionako njemu naklonjenu publiku. Postaje pravi miljenik navijaca!­­
Slazem se, publika voli nase domace igrace pa kakvi su - takvi su :D
ma da!­­
Gusar do groba!!

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 12 jun 2011, 00:32

Bečki Kongres je napisao/la:
Samo jos 2-3 pojacanja ...Mi vam dajemo Adilovica i Covica.Djabe !
Dajte nam Hadziju :mrgreen:­­
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 jun 2011, 00:36

_DarriO_ je napisao/la:
Bečki Kongres je napisao/la:
Samo jos 2-3 pojacanja ...Mi vam dajemo Adilovica i Covica.Djabe !
Dajte nam Hadziju :mrgreen:­­
cuo sam da ce nas on pojacati u zimskom prelaznom roku :D tj kad mu istekne ugovor s Celikom ;)
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 jun 2011, 15:20

INTERVJU Slaviša Božičić

Približili smo Klub građanima i navijačima
Rudar je izborio opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH,što je, nakon jesenjeg debakla, po mnogima, bila nemoguća misija.Zadatak je bio težak i delikatan.Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Mensurom Mušijom nije mislila tako.U pauzi prvenstva povučeni su pravi potezi, koji su urodili plodom.Angažiran je provjereni i dokazani stručnjak Slaviša Božičić iz Beograda,čiji je dolazak primljen s različitim reakcijama i podijeljenim simpatijama.Pokazalo se da je je njegov angažman pravi pogodak.Rudar je konačno dobio etabliranog trenera koji je za relativno kratko vrijeme konsolidirao ekipu i ostvario (ne)moguće !

slika
Slaviša Božičić

O protekloj polusezoni razgovarali smo s trenerom Božičićem,koji će i naredne sezone predvoditi "zeleno-crne", što je, nema dvojbe, još jedan pozitivan potez rukovodstva kluba, ali i dokaz da ovaj poznati trener nije "ptica selica" i da se ne plaši izazova.

KL: U Rudar ste došli u najtežem trenutku.Angažirani ste kao spasitelj.Jeste li bili svjesni težine zadatka?

Božičić: Preuzimanje ekipe u polusezoni, gledajući sa stručnog aspekta, nije preporučljivo. Nakon nekoliko razgovora sa predsjednikom kluba Mensurom Mušijom donio sam odluku da preuzmem ekipu,bez obzira što se nalazila na posljednjem mjestu i slovila kao najozbiljniji kandidat za ispadanje u niži rang takmičenja. Bio sam svjestan da preuzimam veliki rizik i odgovornost, kako prema sebi, tako i prema svim odgovornim strukturama u klubu i van njega. Moram priznati da sam zatekao dosta lošije stanje nego što sam očekivao s obzirom na rejting i tradiciju Rudara. Kroz razgovore sa mojim prvim saradnicima i čelnicima kluba, koji su, moram istaći, bili veoma lojalni i korektni, brzo sam dijagnosticirao glavne probleme i konstatirao da su nam potrebna pojačanja u svim linijama tima.

KL: Angažirali ste osam novih igrača, među kojima nije bilo poznatijih imena.Koliko ste zadovoljni njihovim učinkom i jesu li opravdali Vaša očekivanja?

Božičić: Na moju preporuku stigli su Petar Matović, Zdravko Trivković, Nemanja Pavlović i Goran Kušljić, koje sam dobro poznavao jer sam nekima bio trener u drugim klubovima (Matović u Modriči,Kušljić u Borcu iz Šamca,op.a), Armina Topalovića sam zapazio na novogodišnjem turniru, dok su čelnici kluba angažirali mladog Armina Duvnjaka , te golmana Elbisa Šabića i Almira Koljenovića, koji su i ranije bili članovi Rudara.Nisam u potpunosti najzadovoljniji učinkom pojedinih igrača jer su imali padova i oscilacija.Svi oni imaju potencijal i kvalitet i sigurno mogu pružiti još više,kao i ostali igrači.Međutim,treba znati da se pojedinci teže adaptiraju na nove sredine, da su Matović i Kušljić bili van stroja zbog operacije trbušnog zida, odnosno bolesti zaušnjaka i da su to objektivne okolnosti koje su uticale na njihov učinak.

KL: S obzirom na velike promjene u igračkom kadru, kako ste uspjeli modelirati igru i formirati ekipu koja je iznijela glavni teret polusezone?

Božičić: Pored formiranja Stručnog štaba i selektiranja ekipe, akcenat smo dali na pripreme koje smo sproveli u tri faze.Trenažni proces smo sprovodili na pomoćnom terenu Mladosti u Doboju,te kombinirano u teretani i sali.Ono što je najvažnije, Uprava kluba nam je osigurala desetodnevne pripreme u Makarskoj, gdje smo imali dobre uslove smještaja i još bolje za sprovođenje trenažnog procesa jer su nam na raspolaganju bili travnati teren, teren vještačke trave i bazen. Pripreme su apsolutno uspjele i stvorile dobru bazu za predstojheće prvenstvo.U Makarskoj smo odradili 30 treninga, pet sati teoretske nastave i odigrali pet utakmica.Sve planirano je odrađeno.Po povratku sa priprema, u završnoj fazi uigravali smo tim, radili na osvježenju ekipe.Bez obzira što zbog vremenskih uslova nismo odigrali nijednu utakmicu , početak prvenstva dočekali smo spremni i bio sam uvjeren da ćemo ostvariti zacrtani cilj.

KL: Rezultati nisu izostali,izuzimajući težak poraz u Goraždu i kiks protiv Iskre u Kaknju?

Božičić: Podatak da je samo Goražde osvojilo jedan bod više od nas, najbolji je pokazatelj naših igara i rezultata.Po mišljenju mnogih trenera i sportskih radnika, igrali smo najljepši fudbal i uz GOŠK bili najkvalitetnija ekipa. Svoju kvalitetu upravo smo pokazali protiv novog premijerligaša u Gabeli i Orašja, a izuzev Iskre, koja se sretno "provukla" u Kaknju, pred našim navijačima sve protivnike smo nadigrali i bez teškoća porazili.Ne volim govoriti o suđenju, ali moram reći da smo na pojedinim utakmicama drastično oštećeni, a u Srebreniku i Goraždu bukvalno rečeno - pokradeni ! Takođe, treba istaći da smo tokom cijele sezone bili suočeni sa povredama igrača i da nijednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu.Najduže su pauzirali Matović i Kubat, dok su Kušljić i Gafurović pauzirali zbog bolesti što je itekako uticalo na njihovu formu u završnici sezone.I pored svih teškoća, uspjeli smo osvojiti 28 bodova i biti jedan od timova proljeća.

KL: Koliko ste zadovoljni radom saradnika i potporom Uprave kluba?

Božičić: Veliku podršku u radu imao sam od strane svih mojih saradnika, a to su: Ramiz Husić, Nedim Demir,Nezir Mujagić, Mirzet Husić, dr.Mirsad Tursum i ekonom Muhamed Tolovski. Što se tiče medicinske službe, tačnije fizioterapeuta, ne mogu biti zadovoljan. Ovo se ne odnosi na ljudske kvalitete, već na kvalitet posla koji obavljaju.Izdvajam doktora Tursuma, koji je u svakom trenutku bio na raspolaganju igračima i Stručnom štabu, baš kao i član Uprave Sejfudin Mehić. Moj zaključak je, da smo u datim okolnolostima svi dali svoj maksimum i podjednako zaslužni za opstanak.Međutim, moram reći da smo imali bezrezerevnu podršku predsjednika Mensura Mušije, bez koga ne bi uspjeli.Kada je u pitanju prvi čovjek grada, gospodin Mensur Jašarspahić-Suri, sigurno da nam je njegova podrška i praćenje priprema (Makarska,op.a) i utakmica puno značila.Moje zadovoljstvo će biti da se taj trend i u narednoj sezoni još intenzivira.

KL: Pored trenažnog procesa i takmičarskog dijela, FK Rudar je od Vašeg dolaska bio veoma aktivan u društveno-kulturnom i cjelokupnom sportskom životu grada Kaknja...

Božičić: Da, u pravu ste. Prisustvovali smo kolektivno obilježavanju istorijskih datuma grada Kaknja i BiH, davali podršku drugim sportskim kolektivima (košarka,odbojka,rukomet), posjetili načelnika Općine Mensura Jašarspahića, članove Uprave kluba, zajednički odlazak na koncert KUD "Fadil Dogdibvegović-Dikan", finansirali pripreme za dva juniora. Ovim aktivnostima smo željeli da Klub približimo građanima i da stvorimo pozitivnu atmosferu koja je jedan od bitnijih faktora za uspjeh.Mislim da smo u tome uspjeli, a potvrda su sve veće posjete na utakmicama i podrčka navijača na gostovanjima.Sigurno je da su u tome doprinijele i dobre igre ekipe , kao i potezi Uprave usmjereni ka navijačima dijeljenjem majica sa obilježjem FK Rudar,te zastavica i klupskih šalova, kao i smanjenjem cijene ulaznica i slobodnim ulazom na nekoliko posljednjih susreta. Jednostavno su sve strukture u klubu aktivno radile na popravljanju imidža i naš uspjeh je djelo jednog zajedništva i timskog rada.

KL: I na kraju, riječ-dvije o narednoj sezoni?

Božičić: Poznato je da je Upravni odbor prihvatio moj prijedlog plana i rada za narednu sezonu,kao i listu pojačanja.Dovođenjem predloženih igrača znatno će biti pojačana konkurencija u timu.Nadam se da će izbor biti puni pogodak i da će nam upravo ovi igrači donijeti kvalitet kako bi ostvarili cilj, a to je borba za ulazak u premijerligaško društvo. Moj jedini uslov za produženje saradnje i vođenja tima i naredne sezone bio je da se klub i grad opredijele za Premijer ligu.Dobio sam traženu podršku i mogu garantovati da ćemo naredne sezone igrati još bolje,kvalitetnije, borbenije i rezultati sigurno neće izostati.

Elokventni i prisni trener Slaviša Božičić je uvjeren da će Rudar vratiti na stare staze i da će ljubitelji fudbala u Kaknju posmatrati premijerligaške mečeve.
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 12 jun 2011, 15:51

Ovaj covjek se ne sali! :D
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 jun 2011, 15:58

_DarriO_ je napisao/la:Ovaj covjek se ne sali! :D
ima da se prosetamo ligom :mrgreen:
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 12 jun 2011, 16:03

DarriO je napisao/la:Ovaj covjek se ne sali! :D
sve vodi ka tome, al treba sacekat da pojacanja dodju, onda ce se sve znati ;)­­
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 jun 2011, 16:09

_DarriO_ je napisao/la:
DarriO je napisao/la:Ovaj covjek se ne sali! :D
sve vodi ka tome, al treba sacekat da pojacanja dodju, onda ce se sve znati ;)­­
naravno ;)
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 12 jun 2011, 23:54

Kad pocinju pripreme??­­
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 jun 2011, 23:59

_DarriO_ je napisao/la:Kad pocinju pripreme??­­
trebale su 25. , al' pomjereno je za 7 dana, nezz zbog cega..znaci 2 Jula ;)
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 13 jun 2011, 00:03

DarriO je napisao/la:Kad pocinju pripreme??­­
fino ajde :D i Premijerligasi tad krecu s pripremama :D mogu se dobro spremiti !
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 jun 2011, 00:11

_DarriO_ je napisao/la:
DarriO je napisao/la:Kad pocinju pripreme??­­
fino ajde :D i Premijerligasi tad krecu s pripremama :D mogu se dobro spremiti !
pojedinci vec trckaraju :D juce ja otisao na Mladost da malo trcim, kad Helja tamo sprema se :D skida coj'k kile :D trcali smo jedno sat vremena i malo trbusne radili :P
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 13 jun 2011, 00:13

L' Imperator je napisao/la: pojedinci vec trckaraju :D juce ja otisao na Mladost da malo trcim, kad Helja tamo sprema se :D skida coj'k kile :D trcali smo jedno sat vremena i malo trbusne radili :P
to se i ti spremas za novu sezonu?? :lol:­­
Zadnja izmjena: _DarriO_, dana/u 13 jun 2011, 00:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Gusar do groba!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 jun 2011, 00:16

_DarriO_ je napisao/la:
L' Imperator je napisao/la: pojedinci vec trckaraju :D juce ja otisao na Mladost da malo trcim, kad Helja tamo sprema se :D skida coj'k kile :D trcali smo jedno sat vremena i malo trbusne radili :P
hehe, ma ya ba :D i navijac zivi sportski!!
Zadnja izmjena: L' Imperator, dana/u 13 jun 2011, 00:29, ukupno mijenjano 1 put.
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 13 jun 2011, 00:18

DarriO je napisao/la:
hehe, ma ya ba :D i navijac zivi sportski!!
Svaka cast! ;)­­
Gusar do groba!!

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 14 jun 2011, 18:29

_DarriO_ je napisao/la:
Sprema se cojek za Neum :mrgreen:
Zadnja izmjena: lisander, dana/u 14 jun 2011, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 14 jun 2011, 18:37

lisander je napisao/la:
_DarriO_ je napisao/la:
Sprema se cojek za NEum :mrgreen:
heheh, pametan si ti momak ;)
#samoRudar #zauvijek

_DarriO_
Kontakt:

Post Postao/la _DarriO_ » 15 jun 2011, 00:10

Kad je finale Kupa ZDK?­­
Gusar do groba!!

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.