Amel Tuka
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Amel Tuka
Amel trči u prvoj kvalifikacionoj grupi:
Heat 1
Amel Tuka (BIH)
Boris Berian (USA)
Žan Rudolf (SLO)
Kleberson Davide (BRA)
Ayanleh Souleiman (DJI)
Antoine Gakeme (BDI)
Musa Hajdari (KOS)
Abraham Kipchirchir Rotich (BRN)
Heat 1
Amel Tuka (BIH)
Boris Berian (USA)
Žan Rudolf (SLO)
Kleberson Davide (BRA)
Ayanleh Souleiman (DJI)
Antoine Gakeme (BDI)
Musa Hajdari (KOS)
Abraham Kipchirchir Rotich (BRN)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
U koliko sati?
Sent from my iPhone using Tapatalk
@arelinho
Kapacitet, kazes? Bezbeli ce prokljucat ko fico na karauli ako bude trcao prvi krug sekundu ili dvije brze, a zrtvuje malo finis... Covjek prosle godine bio najbrzi na svijetu u svojoj disciplini, a eto nema kapaciteta.
Nema to veze s kapacitetom, to je njegov taktika/nacin/strategija trcanja, a ista je ocigledno riskantna jer ma koliko god on imao jak finis, problem je pretrcavati ostale takmicare jer moras ici siroko, nekada i u trecu ili cetvrtu traku i tu se gubi dragocjena snaga. To mu se desilo na SP kad su ga crnci izyebali, a da ne pricam o tome kada trka nije brza, pa se oni naprijed ne potrose i onda imaju snage za skoro podjednako jak finis.
NIko ovdje ne misli da je pametniji od Tuke ili njegovog trenera, ali da njegova strategija nije idealna, bili smo vec svjedoci u par navrata.
@ unofficial
au, pa nije to nimalo slaba grupa, koliko ih ide u polufinale?
Kapacitet, kazes? Bezbeli ce prokljucat ko fico na karauli ako bude trcao prvi krug sekundu ili dvije brze, a zrtvuje malo finis... Covjek prosle godine bio najbrzi na svijetu u svojoj disciplini, a eto nema kapaciteta.
Nema to veze s kapacitetom, to je njegov taktika/nacin/strategija trcanja, a ista je ocigledno riskantna jer ma koliko god on imao jak finis, problem je pretrcavati ostale takmicare jer moras ici siroko, nekada i u trecu ili cetvrtu traku i tu se gubi dragocjena snaga. To mu se desilo na SP kad su ga crnci izyebali, a da ne pricam o tome kada trka nije brza, pa se oni naprijed ne potrose i onda imaju snage za skoro podjednako jak finis.
NIko ovdje ne misli da je pametniji od Tuke ili njegovog trenera, ali da njegova strategija nije idealna, bili smo vec svjedoci u par navrata.
@ unofficial
au, pa nije to nimalo slaba grupa, koliko ih ide u polufinale?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim ako je on mogao prošle godine trčati 1.42 i imao snage, zašto ne bi mogao kad je sporija trka biti u prvh 3-4 takmičara? Ove godine je daleko bolje fizički pripremljen nego prošle. Siguran sam da itekako ima snage samo vjeruje svojoj taktici, koja bi se dala malo modifikovat.
Utrka je u 15:10h, dalje idu prva tri iz svake grupe i tri takmičara sa najboljim vremenom. A u finale idu prva dvojica i dvojica sa najboljim vremenom.
Utrka je u 15:10h, dalje idu prva tri iz svake grupe i tri takmičara sa najboljim vremenom. A u finale idu prva dvojica i dvojica sa najboljim vremenom.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
dobro je da je prva grupa, ako prođe u polufinale, a morao bi, onda je za nadati se da bi tamo mogao biti treća (ili barem druga)
Gledao sam sad finalnu utrku evropskog prvenstva i Amel je jednostavno zbog pogresne taktike izgubio. Cak je i engleski komentar napomenuo da je previse kasno krenuo u napad i na kraju ostao bez medalje. To nas u neku ruku i moze tjesiti, jer taktiku uvjek mozes promjeniti, ali ne formu u takom kratkom vremenu do olimpijade. Da je zavrsio 4. a dao zadnji atom snage onda bi to sasvim druga prica bila, ali izgledao mi je da nije dao sve od sebe odnosno da je mogao brze otrcati (mozda i obescjenjio protivnike, haj znaj sta je), pa tako nam ostaje nada da ce sad na olimpijskim igrama to bolje odraditi i da je on zapravo u puno boljoj formi nego sto je to na EP-u pokazao.
Ima li prijenosa?
Znači prva grupa, najbolje vrijeme zayebi, mora biti u prva tri
- Sir Oliver
- Kontakt:
Dajte link
- Liverpool. YNWA
- Kontakt:
- DragonGirl
- Kontakt:
Ja sam mislila da ovo nije tako teška grupa, s obzirom da ne vidim ona neka zvučna imena koja se često spominju uz Amela tipa: Rudisha, Bosse, Lewandowski, Amos, Kipketer itd. (to je ono što sam upamtila
) ali očito sam se prevarila.
Ni onaj njegov trener mi ne djeluje pretjerano optimističan, ili je čovjek samo oprezan u izjavama. Mi naravno, takvi kakvi jesmo, ne razmišljajući ni o konkurenciji, ni o uslovima, ni o stotinu nekih faktora, automatski očekujemo medalju, a ako se ne desi onda sasipamo drvlje i kamenje. U svakom slučaju, sigurna sam da će Amel dati sve od sebe što bude mislio da je potrebno, i sutra, a pogotovo ako prođe dalje, o finalu da i ne govorimo .

- Goalgetter
- Kontakt:
Ja vjerujem da ce proci u finale, iako mu nije ni lagana ova kvalifikaciona grupa sa Rotichom itd, a tek kakva ce polufinalna biti. Sto se tice medalje, tu nisam optimistican, nije do taktike kao sto neki govore, ali nekoliko od ovih konkurenata njegovih je trcalo dosta bolje ove sezone nego on, a ni meni se ne cini u bas u top izdanju, u onom kakvom je bio prosle godine kad je trcao dosta brze i uzeo bronzu na SP.
Jedino da bude kao sto je najavio, da se pripremao ove godine samo za Olimpiju, pa je tome sve podredio. Vidjecemo sve sutra.
Jedino da bude kao sto je najavio, da se pripremao ove godine samo za Olimpiju, pa je tome sve podredio. Vidjecemo sve sutra.
isx je napisao/la:Ima li prijenosa?
ne mogu da vjerujem ali izgleda da nema,bar po txt BHT,je li mogiuce da na BHT pise da sutra u 14 i 55 se ukljucuju u izuzetno vazan prenos džudoa,pa u 15 i 15 u porenos vaterpola,dok sa atletikom zavrsavaju u 14 i 55???,je li se to neko zajebava??,sutra naime nastupa amel tuka u 15 i 10
Sve strucnjaci atletike, svima specijalnost 800m, a prije 2 god ne bi ni znali da postoji ikakva taktika u trcanju 800m.
Tuka je prosle godine u 3.-4. traci zavrsio kada je istrcao 11. vrijeme u historiji, tako da ta prica kako to nece proci jer mora ici presiroko ne pije vode. Druga stvar, taktika je odlicna, u sustini svaka je, samo sta njemu vise odgovara, nego je samo nekada moras modifikovati, na ovaj ili onaj nacin. I on je tek pocetnik na ovoj sceni i doci ce to sve na svoje, postajati ce sve iskusniji sto se toga tice.
Sto se tice forme, od kraja prosle godine je rekao da ga samo OI zanima i da ce druga takmicenja usput odraditi. Na EP je razmisljao da li da uopste ode. Na OI bi trebao trcati najbolje vrijeme sezone, a koje je to vidjeti cemo. Ocekujem ga u finalu i nadam se medalji.
Tuka je prosle godine u 3.-4. traci zavrsio kada je istrcao 11. vrijeme u historiji, tako da ta prica kako to nece proci jer mora ici presiroko ne pije vode. Druga stvar, taktika je odlicna, u sustini svaka je, samo sta njemu vise odgovara, nego je samo nekada moras modifikovati, na ovaj ili onaj nacin. I on je tek pocetnik na ovoj sceni i doci ce to sve na svoje, postajati ce sve iskusniji sto se toga tice.
Sto se tice forme, od kraja prosle godine je rekao da ga samo OI zanima i da ce druga takmicenja usput odraditi. Na EP je razmisljao da li da uopste ode. Na OI bi trebao trcati najbolje vrijeme sezone, a koje je to vidjeti cemo. Ocekujem ga u finalu i nadam se medalji.
Nad tobom sunce najljepše sja
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Niko od nas nije stručnjak, svi iznosimo amatersko mišljenje. To da li bi znali ili ne za atletiku, ne možeš niti ni ja znati. Kažemo da bi trebao malo se pomaket naprijed, vidjeli smo na SP kako ga zatvoriše i ne može ništa. Pa baš što je i početnik govorimo da treba biti među 3-4 igrača a ne zadnji da bi mogao ostvariti rezultat koji hoće.
Svi se mi nadamo tome.
Svi se mi nadamo tome.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ma smijesno mi kad vidim komentare da ne valja taktika, treba odmah krenuti najjace i sl. A i bas je suprotno, kao pocetnik i jeste ostvario fantasticno vrijeme, a kao jace ime na SP su obratili paznju na njega.
Jedno su preticanja u ciljnoj ravnini a drugo ona ranije, kad on krene sa zacelja da se probija, tu je prostor dosta uzi, tu ga i zacepe.pinoglavi je napisao/la:Sve strucnjaci atletike, svima specijalnost 800m, a prije 2 god ne bi ni znali da postoji ikakva taktika u trcanju 800m.
Za formu se slazem, previse pesimzima baziranog zbog nastupa na EP. Nebitno takmicenje, Amel je kompletnu formu tempirao za august i Olimpijadu, to je milion puta izjavio. Ohladite malo.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Niko ne kaže da treba krenuti najjače već da treba biti malo bliže vodećim takmičarima. Kad si zadnji vrlo je teško probiti se na vrh jer te lagano mogu zatvorit i gotovo.pinoglavi je napisao/la:Ma smijesno mi kad vidim komentare da ne valja taktika, treba odmah krenuti najjace i sl. A i bas je suprotno, kao pocetnik i jeste ostvario fantasticno vrijeme, a kao jace ime na SP su obratili paznju na njega.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ako ima u nogama rezultat od prosle godine, ne zaustavi njega niko. Ostavljam da komentarisete izmedju sebe, ja ipak nisam strucnjak za 800m.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.