FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bilall
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bilall » 30 sep 2017, 12:11

Feldmarschall je napisao/la: Neshvatljivo mi je da neko želi da najveći njemački klub igra poput Atletica. Pobogu, to je gerila fudbal. Nastao kao odgovor na nedostatak resursa u poređenju sa RM i Barcelonom. To je jedini način da Atleti opstanu među elitom. Bayern ima resurse, Bayern je krema društva. Čemu onda radni mantil, kad može šetati u uglancanim špicokama i skupom odijelu. Prihvatiti da se Bayern mora povući pred protivnikom je priznavanje poraza, iako će možda trenutni rezultat sugerisati drugačije.
Ja se nesto ne sjecam da je iko napisao kako zeli da Bayern igra fudbal kao Atletico. Bayern je uvijek igrao ofanzivan fudbal za razliku od Atletica ali je u sezoni 2012-13 ispratio jedan Juve i jednu Barcu sa 11 komada sveukupno a pri tome ne primivsi ni gola. :? Kakvu je to odbranu imao Heynckes i kako se to poslije njega sve syebalo?
Nebih sad da pisem o njegovoj obrambenoj taktici da nebi neko mislio da sam dosao ovdje da glumim nesto. Jedino sto mogu je preporuciti da se pogledaju utakmice iz tog perioda i ove danas pa da se nadje razlika u obrambenoj igri. ;)
Bez dobre odbrane mi trofeja u Evropi vidjeti necemo ;)

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 sep 2017, 12:20

Bilall je napisao/la:Kakvu je to odbranu imao Heynckes i kako se to poslije njega sve syebalo?
Čojk je imo sistem. Sistem je sve kompenziro.
Pa protiv barce smo igrali sa dva napadača (gomo i mandzukic) i opet nisu prismrdili golu.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 sep 2017, 12:30

@Feldmarschall: Odličan post kao obično.
Feldmarschall je napisao/la: Trenerski je on nastavak priče koju je Bayern počeo sa Van Gaalom, nastavio sa Juppom i usavršio sa Guardiolom. Priča za koju mislim da je Bayern trebao nastaviti odmah, ali imenovanje Ancelottija ne smatram lošim potezom, štaviše. To je trend razvoja njemačkog fudbala, pa ako hoćeš i svjetskog i logično je da se najveći njemački klub kreće na čelu kolone. Jasno je da će biti njegovih oponenata, u svakom društvu je to prihvatljiv i poželjan element. Samo kod nas se ljudi vrlo brzo polariziraju, čeka se svaki kiks da se nabije na nos onim drugim njihov izbor. Kikseva sa Tuchelom će biti i to ozbiljnih, jer se radi o mladom stručnjaku koji još uvijek traži sebe, no ono što on daje može još par trenera na svijetu.
Eto izdvojio sam po nešto za citiranje.
Sve je ovo tačno i svakako bi Tuchel na taktičkom planu bio velika stvar za Bayern. U taktičkom smislu je jači od Kloppa. A i Sammer je jaka ličnost pa dok je bio u Bayernu, to je za Bayern bilo od ogromne prednosti. Dosta toga je krenulo nazad, kako je on otišao. Trzavica s Tuchelom bi moglo biti, ali vrlo moguće da će se sjajno slagati s igračima s kojima Carlo (bar ne svo vrijeme) nije pronašao zajednički jezik.
S Carlom se nekako moglo izmetiljati do titule LP i šteta što je negdje u ljudskim odnosima puklo. Puklo je naglo i puklo je tako brzo baš na početku ove sezone da više povratka nije bilo. Vidjelo se da u Parizu više nema te konekcije između trenera i igrača.

Tuchel će s velikom vjerovatnoćom biti novi trener, ali po meni opšte ne bi bila loša varijanta da to do kraja sezone odradi Willy koji bi imao ogromnu podršku i uprave i kluba te tako nošen bi na kraju možda ubilježio ogromne uspjehe. Vrijedilo bi probati, ali najvjerovatnije da će se desiti ova prva opcija. Tuchel ima ogromno znanje, majstor je i za presing, protupresing, za taktičke varijacije, samo mu treba još malo zrelosti i dobrog uklapanja s igračima i upravom na ljudskoj osnovi i onda bi to moglo biti dobro. Može biti trzavica, ko što si rekao, ali opet postoji i velika šansa za uspjehom na kraju.
Feldmarschall je napisao/la: Neshvatljivo mi je da neko želi da najveći njemački klub igra poput Atletica. Pobogu, to je gerila fudbal. Nastao kao odgovor na nedostatak resursa u poređenju sa RM i Barcelonom. To je jedini način da Atleti opstanu među elitom. Bayern ima resurse, Bayern je krema društva. Čemu onda radni mantil, kad može šetati u uglancanim špicokama i skupom odijelu. Prihvatiti da se Bayern mora povući pred protivnikom je priznavanje poraza, iako će možda trenutni rezultat sugerisati drugačije.
I ovdje je sve tačno, ovaj tim je sada uglancan...Ali isto tako, Bayern mora imati defanzivne stabilnosti, puno više, nego što je ima u posljednje vrijeme. Defanziva je postala klimavija pred kraj Pepove ere, a Carlo je malo to bio stabilozovao, opet je poslije puklo. U tim kombinacijama između stila njegovog prethodnika i nekih svojih novih elemenata, malo se počeo gubiti. Na kraju zbog drugih stvari nije više ni stigao to ispeglati, jer puklo je po pitanju drugih, već spomenutih , elemenata.

Samo defanziva, koja je i pored svega, uvijek bila bitan segment kod njemačkih ekipa, to jeste Bayerna, ona se ni sada ne smije zanemariti. Tako je to bilo kroz cijelu historiju, tako da ako tu osjetno šteka, onda je to problem. Treba samo imati dobar balans između ofanzive i defanzive, kao npr što je slučaj bio kod Juppa, Hitzfelda... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 30 sep 2017, 12:33

sekerbay je napisao/la:
Bilall je napisao/la:Kakvu je to odbranu imao Heynckes i kako se to poslije njega sve syebalo?
Pa protiv barce smo igrali sa dva napadača (gomo i mandzukic) i opet nisu prismrdili golu.
Nismo ,igrali smo 4-2-3-1 ,prvu je igrao gomez je manđo bio susprendiran a drugu je igrao isto 4-2-3-1 sa manđom u vrhu napada
Rekao bih da je heynckes bio najprakticniji trener jer je shvacao kada treba pritisnuti protivnika a kada se povuci i sacekivati ga .
Uzmi npr utakmicu sa juveom ,u prvoj smo ih stisli i odmah dali gol i napravili prednost pred uzvrat,u drugoj smo ih sacekivali i dotukli do kraja
I protiv arsenala u lonsonu smo u pobjedi 3-1 cekali da se otvore i onda ih unakazili.
Barcu smo dobili na golove iz prekida i na kontre
Nije sramota doci na bernabeu i park princeva i igrati pasivnije ,ali ocito pep i carlo imaju prejaki ego da bi to priznali iako treba biti objektivan i reci da nije lako 34 utakmice napadati u prvenstvu i onda se povuci na jednom .Ali ako je to mogao heynckes a slicno radi i alegri u torinu onda se moze itekako

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 30 sep 2017, 12:41

Dzaba ja cek'o da Effe napise analizu utakmice i svih drugih desavanja :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2017, 12:48

Fazon je što Real i Barsa sa svojim ne-podaničkim stilom osvajaju 3/10 LP a podanički stilovi ala Juve/Bayern/Chelsea 1/10 ili recimo Atletiko 0/10. Feld je dobro rekao, Karlo je dobro radio samo je ubio ono u igračima što su radili u zadnje 3-4 sezone i što je nativno igračima a to je da igraju lopte, i to mu je bio kraj. Pa igrači su se žalili što nema treninga, pa gdje to ima, i zar to ne znači nešto?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 sep 2017, 12:51

sekerbay je napisao/la:
Sistem, kljucna rijec.

Vazno je spomenuti da su u tom sistemu svi igraci imali odbrambene zadatke, od napadaca do stopera koji to i jeste primarni zadatak.
Danas imamo mnogo drugaciju situaciju, nemamo tog zalaganja pa se postavlja pitanje sta je uzrok, zasicenost ili pak pogresan sistem?

Svakako treba napomenuti da je Jupp u onoj sezoni imao najpotentniju i nikad nabrijaniju ekipu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 sep 2017, 12:57

Ni ja ne vidim neku genijalnost u navedenom postu, i ne omalovažavam kolegu jer mislim da je jedan od boljih forumaša.

Što se tiče stila fudbala, kao što je kolega @Billal rekao niko ne traži da Bayern igra kao Atletico niti je Bayern ikad igrao tako. Postoje drukčiji stilovi fudbala i nekome se sviđa ovaj Pepunov stil koji je u Bayernu bio sve samo ne lijep i učinkovit u evropskim utakmicama. Nekome se sviđa nešto drugo i Juppov Bayern npr. je imao gotovo svaku utakmicu preko 60% posjeda ali se znao braniti sistemski, kada je protivnik imao loptu svi su stajali iza lopte, a ovi naprijed su radili presing. To nije bunker, to je učinkovita i nadasve pametna defanziva. Kod Pepuna se zaleti 3 igrača na jednog i ispadnu sva trojica i nazad ostaje ogromna rupa. To je defanziva koju samo Barcelona iz najboljih dana može igrati perfektno i Bayernu ne leži što se valjda do sada dokazalo. isto tako, ne razumijem tu priču oko traženja lopte i da hoćeš da igraš fudbal, u redu ali to je dječija priča, tako se djeca ponašaju i žele da sve bude po njihovom, život te tjera da se prilagođavaš na različite situacije a ne da ideš glavom kroz zid. Ko tako radi sigurno će propasti i ista stvar je sa fudbalom. Pored toga, ovo je njihov posao i oni dobijaju masne pare za ovo što rade, nije ovo obdanište pa da se udovoljava potrebama pojedinaca a da se dobro kluba ne stavlja na prvo mjesto.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 sep 2017, 13:03

sljivo je napisao/la:Šta god bude, bitno je da onaj ko koristi određenu formaciju zna da je stavi u kontekst i obratno. Inače, mislim da boljeg trenera od Tuhela trenutno ne možemo naći. Potražite analize njegovih tekmi zadnje dvije godine i vidjet ćete koliko je raznovrstan i dobar, čitava lepeza raznih ideja, igara, stilova, taktika. Ono što dosad nismo kod Karla vidjeli ni u tragovima.
Kolega, gledali smo mnogi tu Borussiju dvije sezone i znaš koji je moj dojam na temelju viđenog?

Tuchel u najvećim utakmicama igra previše otvoreno misleći da će Guardiolinom filozofijom napraviti dar mar svima. Najjači klubovi to dočekaju sa osmjehom jer su i prije nego je utakmica počela već napravili 50% posla.

Ali ti to ne razumiješ. Ne razumiješ da mora postojati balans u ekipi između redova ako želiš osvojiti ligu prvaka ili pobijeđivati u najjačim utakmicama u sezoni jer je to totalni fudbal i najbolji fudbal koji neka ekipa može igrati.To je postigao Jupp ali to je naravno jako teško postići.

Taj Tuchel sa svojim napadačkim nogometom u Bundesliga sezoni 15/16 prima 34 golova a u sezoni 16/17 prima čak 40 golova. Čekaj malo. Nešto mi ne štima. Da li sam dobro napisao? Čekaj da još jednom provjerim.

Provjerih ponovno i ne vjerujem ni dalje. 34 gola primit u jednoj sezoni? 40 gola primiti u jednoj sezoni?

U sezoni 15/16 u europskoj ligi su primili 5 komada u dvije utakmice protiv Liverpoola. Jedino mogu shvatiti poraz protiv Monaca prošle godine.

Da se razumijemo, meni je lijepo gledati ofanzivni fudbal i tako se može igrati protiv slabijih ekipa od Bayerna ali protiv najjačih klubova moraš biti pametniji i igrati zatvorenije.

Da li je sramota da igramo zatvorenije protiv najjačih? Smatram da je sramota izgubiti na načine na koje mi gubimo evo već 5 sezonu za redom.

I sada želimo trenera koji još nije otvorio prvu stranice knjige koja se zove "Obrana".

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2017, 13:07

Čim je prva opcija za trenera Tuhel to je dovoljno jasno koliko na Juppovu igru i te sisteme gleda uprava a koliko na ovu novu trenersku gardu i praćenje trendova i evolucije fudbala. Eno i na klx dobar članak o tome kako je one trenere kojima je Karlo jedan od pionira vrijeme pregazilo i nema namjeru da stane. Jednostavno ukoliko želimo biti modeni Bayern treneri tipa Karlo, Magath, šta ja znam ko već treba da budu daleko od kluba i to treba da bude neko mlađi, onaj ko prati trendove ide ukorak sa vremenom i razumije da danas nemaš prvih 11 već prvih 18.

Efe, da, trener kojeg uprava želi, al šta oni znaju. Mi znamo postavit ekipu sa Javijem kao DM i taktikom "iza lopte" i eto ga. Ma pusti, svijet koji može ova ekipa je puno raznovrsniji i ima puno veći potencijal da dosegne veće limite nego li taj o kom sanjamo kako smo nekad pobijedili barsu i to nam ostao vječni san. Ljudi napreduju, treneri, fudbal i danas bi i onaj naš fudbal iz 2013 neko odučio od istog.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 30 sep 2017, 13:08

sekerbay je napisao/la:
Možemo li se dogovoriti da ne raspravljamo o estetskom dojmu? Bespotrebno je i neukusno, a čini mi se da većina komentara protiv Guardiole ide u tom smjeru. Ispravi me ako griješim. Ja ne želim glumiti njegovog advokata. Ja branim stil igre koji propagira. Stil koji sa manje ili više varijacija igraju Low, Tuchel, Nagelsmann, Sarri, Sampaoli... koji je u Njemačku donio Van Gaal. Sa čisto estetske strane i sam sam više za nešto drugo.

Stil koji je logičan korak nakon Juppovog. Ne kažem da je u datom kontekstu bolji, nego čiji je peak viši. Viši u smislu dugotrajnosti i vjerovatnoće za ligaški uspjeh za koji će većina stručnjaka reći da je najteže takmičenje. Od Fergusona do Zidanea ljudi dijele to mišljenje. Zašto Ferguson ima samo dvije Lige prvaka i dvocifren broj ligaških titula? Jer je igrao lopte i jer se nemoguće njegovom Unitedu koji je navikao na dominaciju povući za potrebe jednog meča. Ferguson nije vjerovao u dogme, nije bio tvrdoglav. To je prolazilo možda na Anfieldu u ligi koju je znao kao sadržaj svog džepa, ali u Europi protiv RM ili Bayerna često ne. Zašto? Jer njegova ekipa nije trenirala to sve vrijeme. Nije želio rizikovati ligašku dominaciju radi moožda (veliko možda) trofeja LP. Je li zbog toga loš trener? Ne, najbolji je ikad.
U ovako konstruisanoj Bundesligi vjerovatno bi Bayern sa trenerom baziranim na tranzicijama imao više europskog uspjeha. Tu je Jupp pogodio, tu Mourinho pogađa, tu Allegri pogađa trenutno u Juventusu. Prošvercati se malo na kvalitet ekipe u ligi, a sve vrijeme se pripremati za završnicu LP protiv najjačih stilom koji trpi nešto više grešaka. I opet je to dvosjekli mač. Jupp je sezonu prije izgubio sve, Mourinho završi šesti i osvoji EL, Allegri gubi dva finala od ekipa koje igraju lopte. Pisao sam sa effeom o tome nedavno. Ono što Guardiola igra, ono što će Tuchel igrati - tu napravi jednu grešku i nema te. Vidi pod Boateng u polufinalu protiv Atletica. Perfektna utakmica, jedna greška i vani si.

Pogledaj statistiku i ligaške rekorde Bayerna sa Guardiolom. Samo su četiri ekipe u historiji Bundesa imale više od 80 bodova, Guardioline su dvije. Jedna je završila na 79. Otkad postoje statistike samo je Mourinhov Chelsea iz sezone 03/04 primio manje golova od Bayerna iz treće sezone. Druga najbolja defanzivna ekipa u 21. stoljeću. Ko bi rekao, jelde? Rastaviše ga RM i Barcelona. Tuchelov Dortmund je najbolja drugoplasirana ekipa svih vremena.

Da budemo jasni do kraja, ne omalovažavam sve što nije Guardiola. Meni su ekipe njegih prethodnika igrale odličan fudbal. Samo vjerujem da jedna utakmica u sezoni ne može biti pokazatelj kvalitete nečijeg rada, to će za mene uvijek ostati liga gdje igraš i sa Dortmundom i sa Freiburgom i kući i u gostima. To su moja uvjerenja koja nastojim što bolje argumentovati.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2017, 13:10

Jedva čekam Tuhela da dođem na "svoje" :opaopa:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 sep 2017, 13:16

Tacno tako , u onoj prvoj sezoni pod Tuchelom , BvB bi s onim bodovima što su imali osvajao ligu u jedno 40ak sezona ,al nisu oni krivi što ima neko bolji (Bayern)
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 sep 2017, 13:17

sekerbay je napisao/la:Što se mene tiče, to nije dobar post a kamoli odličan.
To što je on direktno i indirektno nahvalio bayern ne znači da je pogodio srž problema.
Ustvari, radi se o hvalospjevu na račun gvardiilinog fudbala koji je sve samo nije vrijedan toga da se o njemu priča u superlativima.
Što se tiče gvardiole i njegovog stila, ljepotu je pokazao u tri utakmice: kontra "vukova", šalkea i jednom u londonu protiv sitija.
Svi su se složili da je ta tema najbolji fudbal kojeg je svijet vidio, stepenica iznad barse.
Istina da je ekipa plaćenika izgledala kao skupina amatera.
To je sve. Što se tiče većine utakmica odigranih pod njegovom palicom, bilo je to negledivo i beskrajno peglanje lopte i kruženje oko protivničkog gola bez izglednih prilika.

Da se vratim na maršalov post.
Problem je što on, htio to ili ne, protivnike gvardiolinog fudbala direktno gura u drugu skupinu u kojoj se također gaji negledivi fudbal, ali ovaj put totalno defanzivni kakav igra atletiko.
Bayern je bio u jednoj skupini i to onoj gvardiolinoj, ali nikada tamo gdje igra atletiko.

Najbolji bayern je bio nešto između i to nešto je, barem po mom skromnom mišljenju, taj apsolutni fudbal.
Nevjerovatni i oku ugodni presing koji je rezultirao čestim kontrama i polukontrama.
To je fudbal koji je izluđivao protivnike istovremeno čineći da među evropskim fudbalskim zavlada strah.
To je izgledao kao vrlo jednostavan fudbal ali protivnici nisu imali rješenja kako da ga zaustave.
Taj fudbal je pokopao onaj čuveni barcin stil beskrajnih dodavanja i to sa 7 golova u barcinoj mreži. Bayernov posjed lopte je bio ispod 40%
Da su htjeli, moglo je biti i 10.

To je moj odgovor na maršalov post. Poštujem njegovo mišljenje ali smatram da nije u pravu.
Bayernu ne treba gvardiolštinja niti atletikov negledivi defanzivni stil.
Najbolji fudbal je između ta dva stila i to je ono što je bayern igrao pod hejnkesom.
Ovo je vrhunac od posta. Apsolutni zakon. Nema dalje. :D :D :D :D :D

Sve je sažeto kako treba, slažemo se potpuno i ovo je razmišljanje svih forumaša koji su godinama ovdje nazivani kao mrzitelji Pepa i njegove filozofije. Ovo si napisao savršeno i mogu ti samo reći svaka čast majstore:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 sep 2017, 13:19

Fino se diskusija razvija ovdje nakon dugo vremena. Ja bih samo rekao da je grijeh sto Bayern iz trece Pepove sezone nije digao klempu jer je bio zreo za to. Falilo je malo srece i bolje odradjena prva utakmica da se prodje dalje. Druga utakmica je Pepov doktorat napada na postavljenu odbranu. Onako demolirati onaj Atletico je bilo nevidjeno.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2017, 13:32

Sto je jos fascinantnije ono je najbolja defanziva koja se ikad pojavila. Upravu si,kljuc je u onome na postavljenu odbranu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 30 sep 2017, 13:32

Omerbavarac je napisao/la:Danas imamo mnogo drugaciju situaciju, nemamo tog zalaganja pa se postavlja pitanje sta je uzrok, zasicenost ili pak pogresan sistem?
I ja se to pitam. Koji je od ovih razloga pravi pa se opet zanemaruju kapitenske obaveze, partija se i ne misli na tim? Ako je odletio Carlo mog'o bi i ti, danas je odlučujuća tekma. :cool:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 sep 2017, 13:35

Moram pohvaliti ovdje i vaše postove momci.

Bravo, svaka vam čast: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Bilall je napisao/la: Ja se nesto ne sjecam da je iko napisao kako zeli da Bayern igra fudbal kao Atletico. Bayern je uvijek igrao ofanzivan fudbal za razliku od Atletica ali je u sezoni 2012-13 ispratio jedan Juve i jednu Barcu sa 11 komada sveukupno a pri tome ne primivsi ni gola. :? Kakvu je to odbranu imao Heynckes i kako se to poslije njega sve syebalo?

Nebih sad da pisem o njegovoj obrambenoj taktici da nebi neko mislio da sam dosao ovdje da glumim nesto. Jedino sto mogu je preporuciti da se pogledaju utakmice iz tog perioda i ove danas pa da se nadje razlika u obrambenoj igri. ;)
Bez dobre odbrane mi trofeja u Evropi vidjeti necemo ;)
effe_sa je napisao/la:Bayern mora imati defanzivne stabilnosti, puno više, nego što je ima u posljednje vrijeme. Defanziva je postala klimavija pred kraj Pepove ere, a Carlo je malo to bio stabilozovao, opet je poslije puklo. U tim kombinacijama između stila njegovog prethodnika i nekih svojih novih elemenata, malo se počeo gubiti. Na kraju zbog drugih stvari nije više ni stigao to ispeglati, jer puklo je po pitanju drugih, već spomenutih , elemenata.

Samo defanziva, koja je i pored svega, uvijek bila bitan segment kod njemačkih ekipa, to jeste Bayerna, ona se ni sada ne smije zanemariti. Tako je to bilo kroz cijelu historiju, tako da ako tu osjetno šteka, onda je to problem. Treba samo imati dobar balans između ofanzive i defanzive, kao npr što je slučaj bio kod Juppa, Hitzfelda... ;)
Bundesliga je napisao/la:Ni ja ne vidim neku genijalnost u navedenom postu, i ne omalovažavam kolegu jer mislim da je jedan od boljih forumaša.

Što se tiče stila fudbala, kao što je kolega @Billal rekao niko ne traži da Bayern igra kao Atletico niti je Bayern ikad igrao tako. Postoje drukčiji stilovi fudbala i nekome se sviđa ovaj Pepunov stil koji je u Bayernu bio sve samo ne lijep i učinkovit u evropskim utakmicama. Nekome se sviđa nešto drugo i Juppov Bayern npr. je imao gotovo svaku utakmicu preko 60% posjeda ali se znao braniti sistemski, kada je protivnik imao loptu svi su stajali iza lopte, a ovi naprijed su radili presing. To nije bunker, to je učinkovita i nadasve pametna defanziva.

Kod Pepuna se zaleti 3 igrača na jednog i ispadnu sva trojica i nazad ostaje ogromna rupa. To je defanziva koju samo Barcelona iz najboljih dana može igrati perfektno i Bayernu ne leži što se valjda do sada dokazalo. isto tako, ne razumijem tu priču oko traženja lopte i da hoćeš da igraš fudbal, u redu ali to je dječija priča, tako se djeca ponašaju i žele da sve bude po njihovom, život te tjera da se prilagođavaš na različite situacije a ne da ideš glavom kroz zid. Ko tako radi sigurno će propasti i ista stvar je sa fudbalom. Pored toga, ovo je njihov posao i oni dobijaju masne pare za ovo što rade, nije ovo obdanište pa da se udovoljava potrebama pojedinaca a da se dobro kluba ne stavlja na prvo mjesto.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2017, 13:45

Da se razumijemo, nemam nista protiv Juppa I igre ali imam protiv identiteta I stila za koji mislim da ne radi na duge staze. Iskoristis ga u jednom kontekstu, sa igracima koji mu pasaju I to je to.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 30 sep 2017, 13:56

Posjed je statistički parametar kojeg režiser prenosa u datom trenutku odluči prikazati na ekranu i ništa više od toga. Izvikana stvar kojom su nepismeni novinari nastojali dočarati ono što je Barcelona radila na terenu jer nisu znali za drugi način. Sjećam se vremena kad je taj parametar bio bitan koliko i broj auta na utakmici. Čim prije to shvatimo, svima će nam biti lakše. I ove sezone je Bayern imao loptu, pa ćorak. Ono što uradiš s loptom je ono što je bitno. Ekipe koje žele dominirati planiraju igru s loptom. To je alat za ostvarivanje cilja, ne cilj sam po sebi.

Nema kontranapada ako te protivnik ne napadne. Bayern je spremno napasti pet ekipa na svijetu. Nema presinga ako protivnik ne želi loptu. Bayern je drugo finale sa Juppom mogao izgubiti puno lakše nego prvo, jer se igrao ping-pong u Londonu. Nije to bila dominantna predstava, bauk se pravi radi dvomeča protiv Barcelone koja tada nije imala tri mjeseca trenera i koja je u svom raspadanju savršeno sjela na volej. Kao Bayern neku noć Parižanima. Čim prije to shvatimo, svima će nam biti lakše.

Bayern mora izabrati hoće li rizikovati sve da poveća šanse za uspjeh u jednoj utakmici, tamo gdje će možda biti napadnuti jer niko ne garantuje da nećeš dobiti Juve ili Atletico i dobiti po nosu vlastitim oružjem ili će razmišljati racionalno i osigurati uslovno rečeno mali cilj pa napasti veliki. Uprava izgleda zna šta želi.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.