FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Centre forward
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Centre forward » 29 sep 2017, 17:42

Bundesliga je napisao/la:Zašto, pa on je javno iskazivao svoje nezadovoljstvo.
Ma mislio sam više da on nije taj tip, neko ko će da pali vatru i glumi revolucionara. Eto, nisam znao da je to izjavio. Hajde vidjecemo sad kad je Carlo otiš'o do koga je bilo.

Neg' sta kazes za ovaj Pepov lobi. Haman da su konačno došli na svoje. :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 29 sep 2017, 18:17

I kloc Muller bio protiv Carla :tokralju:
Pa taj Muller mjesecima unazad, nije odigrao dostojnu partiju za Bayern.

Dolaskom Tuchela, ostaje sansa da vidimo taj Pepov Bayern, koji je neocekivano prekinut, njegovim odlaskom

Moze Tuchel :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 sep 2017, 18:23

Feldmarschall je napisao/la: Od silne tuheljštine će se tema pretvoriti u koronarno odjeljenje. :mrgreen:
Za neuspjehe posle idućeg trenera će biti optuživana tuheljština, vjeruj. Kad Tuhel, nakon što upozna sve, počne da izvodi vratolomije i akrobacije, ima da nam se zamanta - možda opet Alaba u sredini (kao Guerreiro onomad) :ljepota: .

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 sep 2017, 18:34

Centre forward je napisao/la:Neg' sta kazes za ovaj Pepov lobi. Haman da su konačno došli na svoje.
Nemaju oni šta doći na svoje, njima se diže na Pepa, to je odavno jasno.
Tek će doći na svoje kad Tuchel preuzme, kod njega će se i liječnički tim rotirati.
Ali neka, neki bacaju drkicu na to, šta ćeš možda sazriju nekad.
Carlu hvala za trofeje, a za ove što pokušavaju predstaviti komplet njegov mandat kao promašaj NEĆETE RAZBOJNICI :!:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 29 sep 2017, 18:46

sljivo je napisao/la:
Feldmarschall je napisao/la: Od silne tuheljštine će se tema pretvoriti u koronarno odjeljenje. :mrgreen:
Za neuspjehe posle idućeg trenera će biti optuživana tuheljština, vjeruj. Kad Tuhel, nakon što upozna sve, počne da izvodi vratolomije i akrobacije, ima da nam se zamanta - možda opet Alaba u sredini (kao Guerreiro onomad) :ljepota: .
Misliš, kad mu Guardiola podmetne sastav? :mrgreen:

Inače, sa Tuchelom kasnimo jedan mandat ali ništa što se ne može nadoknaditi ako uprava bude na istim talasnim dužinama sa trenerom, ali ne da se on njima bude morao povinuti 100%. Neko nalaženje na pola puta(10% gore-dole) moglo bi biti idealno. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 sep 2017, 22:01

sljivo je napisao/la:
Alaba je vezni igrac :kafa: kao Kimmich. Silom prilika ga je LvG 'napravio' bekom, odnosno prekomandovao lijevo. U repki igra veznog...
Ustvari imamo dva veznjaka na bekovima i ubili su se za 352/361 :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 29 sep 2017, 22:21

muhamedhulk je napisao/la:Alaba je vezni igrac :kafa: kao Kimmich. Silom prilika ga je LvG 'napravio' bekom, odnosno prekomandovao lijevo. U repki igra veznog...
Alaba je bio fantastican bek, prije nego je gvardiolština dosla u Bayern.
muhamedhulk je napisao/la:Ustvari imamo dva veznjaka na bekovima i ubili su se za 352/361 :kafa:
Teb' haman ne skodi promaja :D

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 29 sep 2017, 22:23

Alaba u sredini je damu od ovce iliti goli prosjek.
Na beku je bio svjetska klasa.
Ako je van gaal neš znao, onda je to biranje pozicija igrača.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 sep 2017, 22:25

Prosjek je on i na beku sad, zapravo nije ni prosjek a o veznom redu da ne govorim.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 29 sep 2017, 22:29

Alaba je stvarno polivalentan i pokriva obe pozicije na terenu. Naravno da je bio ekstra bek i sad je, samo dok se pronadje u formi poslije povrede.
Ovo oko formacije je bilo cisto hipoteticki jer mislim da bi se snasli obojica; Kimmich je to igrao vec u Elfu. Mada i TT zna 'okrenuti' formaciju na 3 nazad, a nije da nemamo stopera/veznih.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 29 sep 2017, 22:47

Nisam nikako za opciju sa 3 pozadi, osim mozda kada se igra sa ekipom puno slabijeg napadackog potencijala.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 sep 2017, 22:55

Šta god bude, bitno je da onaj ko koristi određenu formaciju zna da je stavi u kontekst i obratno. Inače, mislim da boljeg trenera od Tuhela trenutno ne možemo naći. Potražite analize njegovih tekmi zadnje dvije godine i vidjet ćete koliko je raznovrstan i dobar, čitava lepeza raznih ideja, igara, stilova, taktika. Ono što dosad nismo kod Karla vidjeli ni u tragovima.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 29 sep 2017, 23:17

E moj šljivo, sve je to džaba ako se igrači i dalje budu qrčili tj. odbijali da slijede njegove zamisli.
Ono, može biti super opcija, ali isto tako može da flopa.
Ja jedva čekam prvih par tekmi.
Što se mene tiče, ovim zvijezdama na zalasku bi najbolje sjeo neki dobar ložač iliti motivator
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 sep 2017, 00:21

Sad kad Sagnol ostane do kraja i imamo francusko finale LP, Willy vs Zinedine :ljepota:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 sep 2017, 00:49

Feldmarschall je napisao/la:
sljivo je napisao/la:Kontaktirali smo Tuhela, vjerujem da ce on biti slijedeci trener. Pepun je mala maca za ovoga :)
Od silne tuheljštine će se tema pretvoriti u koronarno odjeljenje. :mrgreen:
Mi ćemo ovdje uživati. :kafa:
Sigurno će i Pepun biti zadovoljan, ipak je on predlagao Tuchela za nasljednika. Nisu ga poslušali odmah, hoće sad kad im je sopstvena vizija poražena.
Dobio sam ranije nego što sam mislio Tuchela u Bayernu. Nema ni mjesec da smo nešto pričali o tome.
Mislio sam da to neće biti su tu Rumenige i Uli. Moglo bi biti mrtvih. Bayern će biti ekipa za pratiti ako on dođe. Ne samo na terenu.

Uglavnom, nema šanse da on trpi Riberya tako da jedan od njih odlazi na ljeto. Ne vjerujem da Tuchel ima snage da pomete za jedno ljeto sve loše u Bayernu (Ribery, Uli, Rumenige...) tako da će ostali ostati.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 30 sep 2017, 10:38

Ja ne očekujem nikakav vatromet. Bayern je san svakog njemačkog trenera i većina je spremna uzeti spužvu u ruke i oprati šajbu na Kalletovom novom Audiju ako bude trebalo. Tuchel je egomanijak, još uvijek bez pokrića, ali su i Guardiola, Mourinho, Conte, Simeone... i svaki vrhunski stručnjak u svojoj struci. Ako ne vjeruješ u sebe, u svoje ideale, na tom nivou ćeš vrlo brzo biti pregažen. Resurse koji će biti Tuchelu na raspolaganju neće naći više nigdje na svijetu. Ovaj posao je biti ili ne biti za njega.

Trenerski je on nastavak priče koju je Bayern počeo sa Van Gaalom, nastavio sa Juppom i usavršio sa Guardiolom. Priča za koju mislim da je Bayern trebao nastaviti odmah, ali imenovanje Ancelottija ne smatram lošim potezom, štaviše. To je trend razvoja njemačkog fudbala, pa ako hoćeš i svjetskog i logično je da se najveći njemački klub kreće na čelu kolone. Jasno je da će biti njegovih oponenata, u svakom društvu je to prihvatljiv i poželjan element. Samo kod nas se ljudi vrlo brzo polariziraju, čeka se svaki kiks da se nabije na nos onim drugim njihov izbor. Kikseva sa Tuchelom će biti i to ozbiljnih, jer se radi o mladom stručnjaku koji još uvijek traži sebe, no ono što on daje može još par trenera na svijetu.

Tomica Muller je primjera radi bio oduševljen kad je Bayern otišao na Bernabeu i strpao RM u trideset metara, iako su se on i Guardiola dvije sezone patili da dođu na istu frekvenciju. Tek je u trećoj sezoni Muller dobio kontekst u kojem će njegova raumdeuter kovanica dobiti puni smisao. Izgubili 1:0? Pa šta, to je fudbal. E zamisli, izgubili protiv Reala u gostima!
Kad prvi put osjetiš kako je šutnuti loptu i predriblati druga iz haustora na betonu sa golovima od dvije cigle instinkt te tjera da igraš s loptom, da se nadigravaš. Ne da staneš iza lopte i gledaš druge kako uživaju, ne da trčiš jadan i slomiš se da je uzmeš i što prije izgubiš, jer to nije smisao igre. Zamisli kako je onda profesionalcima kojima je to život, koji ne znaju raditi ništa drugo u životu osim šutati loptu. Dođe neko i pokaže im da je moguće tako igrati i ovdje, na najvišem nivou. Poslije toga nema nazad.

Zbog toga je Ancelotti morao otići. Zbog toga je uprava Bayerna reagovala na način na koji vjerovatno nisu nikad u historiji. Nisu očekivanja ostala neispunjena, Ancelotti je dao Bayernu tačno ono što su svi koji ozbiljnije prate njegov rad očekivali. To nije bilo dovoljno, nije se podudaralo sa onim što Bayernu u ovom trenutku treba. Ljudi preko kojih se lomi fudbal u kompletnoj instituciji su u tom periodu izgubili osjećaj superiornosti. Egomanijaci među igračima. Oni žele igrati, a ne gledati.

Neshvatljivo mi je da neko želi da najveći njemački klub igra poput Atletica. Pobogu, to je gerila fudbal. Nastao kao odgovor na nedostatak resursa u poređenju sa RM i Barcelonom. To je jedini način da Atleti opstanu među elitom. Bayern ima resurse, Bayern je krema društva. Čemu onda radni mantil, kad može šetati u uglancanim špicokama i skupom odijelu. Prihvatiti da se Bayern mora povući pred protivnikom je priznavanje poraza, iako će možda trenutni rezultat sugerisati drugačije.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 30 sep 2017, 11:05

Feldmarschall je napisao/la:
Odlican post, svaka cast! Ko zna da igra fudbal vecinu vremena i zeli da osjeti loptu. Odlicna analiza!
Spamm

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 sep 2017, 11:56

Što se mene tiče, to nije dobar post a kamoli odličan.
To što je on direktno i indirektno nahvalio bayern ne znači da je pogodio srž problema.
Ustvari, radi se o hvalospjevu na račun gvardiilinog fudbala koji je sve samo nije vrijedan toga da se o njemu priča u superlativima.
Što se tiče gvardiole i njegovog stila, ljepotu je pokazao u tri utakmice: kontra "vukova", šalkea i jednom u londonu protiv sitija.
Svi su se složili da je ta tema najbolji fudbal kojeg je svijet vidio, stepenica iznad barse.
Istina da je ekipa plaćenika izgledala kao skupina amatera.
To je sve. Što se tiče većine utakmica odigranih pod njegovom palicom, bilo je to negledivo i beskrajno peglanje lopte i kruženje oko protivničkog gola bez izglednih prilika.
Da se vratim na maršalov post.
Problem je što on, htio to ili ne, protivnike gvardiolinog fudbala direktno gura u drugu skupinu u kojoj se također gaji negledivi fudbal, ali ovaj put totalno defanzivni kakav igra atletiko.
Bayern je bio u jednoj skupini i to onoj gvardiolinoj, ali nikada tamo gdje igra atletiko.

Najbolji bayern je bio nešto između i to nešto je, barem po mom skromnom mišljenju, taj apsolutni fudbal.
Nevjerovatni i oku ugodni presing koji je rezultirao čestim kontrama i polukontrama.
To je fudbal koji je izluđivao protivnike istovremeno čineći da među evropskim fudbalskim zavlada strah.
To je izgledao kao vrlo jednostavan fudbal ali protivnici nisu imali rješenja kako da ga zaustave.
Taj fudbal je pokopao onaj čuveni barcin stil beskrajnih dodavanja i to sa 7 golova u barcinoj mreži. Bayernov posjed lopte je bio ispod 40%
Da su htjeli, moglo je biti i 10.

To je moj odgovor na maršalov post. Poštujem njegovo mišljenje ali smatram da nije u pravu.
Bayernu ne treba gvardiolštinja niti atletikov negledivi defanzivni stil.
Najbolji fudbal je između ta dva stila i to je ono što je bayern igrao pod hejnkesom.
Zadnja izmjena: sekerbay, dana/u 30 sep 2017, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 sep 2017, 12:02

Kazu da je Rumeni zvao Pepuna da ga pita za Tuhela i ovaj ga je odmah preporucio.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 sep 2017, 12:06

Felda za prvog pomoćnika Tuchela. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.