Jednostavno postoje igraci u svim sportovima koji igracki vrhunac dozive u svojim tinejdzerskim danima nakon cega stagniraju ili cak i padaju, Musa je jedan od tih igraca.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Slazem se, s tim da i De Colo nece moci u kontekst s Musom ako se ispostavi da ovaj za 15-ak godina iza sebe bude imao bar 3-5 solidnih nba sezona? U suprotnom, poredit cemo samo ono sto su u Evropi napravili.TheChief je napisao/la: ↑04 avg 2020, 13:27De Colo nema sta raditi u poredjenju sa Bogdanovicem, jer je Bojan uspjesan NBA igrac. Tako da svi ti Nandovi uspjesi u Europi ne vrijede nista u poredjenju sa kvalitetnim NBA igracem.
Kada poredis Musu i Nanda imaj na umu da ce Musa u buducnosti vjerovatno biti "europski" igrac. E sada, posto su obojica u Europi onda ih poredis prema tome sta su uradili "tu".
Ne znam zasto konstantno pokusavas staviti znak jednakosti izmedju igraca koji nisu uspjeli u NBA. Kao sto nisu svi jednaki koji igraju tamo, tako ni oni koji nisu uspjeli tamo nisu jednaki.
Neće.SWOT je napisao/la: ↑29 jul 2020, 01:55Musa ce najvjerovatnije ovo ili naredno ljeto nazad u Europu, u Tursku ili Rusiju.BIHpatriota je napisao/la: ↑29 jul 2020, 01:43Kadetski period je najnereprezentativniji kad su u pitanju talenti. Gledao sam neke statistike i 80% kadeta odustane ili se na amterskom nivou bavi kosarkom.
KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 12:37nando je bio MVP eurolige, MVP final 4 eurolige, najbolji strijelac eurolige i dvostruki osvajac iste, kada musa to ostvari onda mozemo pricati o tome da je ostvario vecu karijeruGhuraba je napisao/la: ↑04 avg 2020, 12:27Nando je do 25. godine zivota igrao EC s Valencijom i imao prosjek od nekih 10-ak poena po mecu. Poslije je otisao i odigrao 2-3 sezone u nba s prosjecima od 3-4 ppg. Onda se 2014. vratio u Evropu s 27 godina i odtad do danas je odigrao 6 sezona s prosjekom od nekih 16-17 ppg. Ja sam uvjeren da Musa u Evropi za 6-7 godina moze dostici taj nivo, a ako ikad u nba uveze 2-3 dobre sezone, onda je to pokazatelj da je postigao vise od De Coloa. Samo nemojte sad reci da ja sve gledam cisto statisticki i da je to pogresno iz razloga sto je De Colo vanserijski defanzivac, vrhunski razigravac itd, jer apsolutno nije nista od toga.KK_Bosna je napisao/la: ↑04 avg 2020, 11:35al ga i ti sad pretjera... cuj napravice vecu karijeru od de coloa, jednog od najboljih evropskih bekova u posljednjih 10 godina... to sto musa u reprezentaciji zabije anonimusima iz armenije 20 poena ne znaci da bi kao de colo mogao zabijati 20 poena u euroligi prosjecno
37 % za tricu na 6 pokušaja u 48 G league utakmica (31 minuta prosječno na parketu).Ne zvuči kao katastrofalan.