FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FCBAYERN
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FCBAYERN » 28 sep 2017, 00:10

Sad na pregledu vidim koliko je formacija doprinjela prvom golu. Nastranu sve, ali inace bek biva ispracen od krilnog igraca, a nama je citava strana potpuno prazna bila.
Spamm

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 sep 2017, 00:23

Utakmica nije bila od neke velike važnosti jer grupu ćete svakako proć a o mogućim parovima otompotom. Kao potpuno neutralni promatrač mogu primijetiti da se stalno diskutiralo o desnom braniču a evo pokazalo da je lijevi branič vaš najveći problem - kod svih golova kumovao je Alaba. Kod prvog James nije ispratio Alvesa ali gdje je bio alabama?, negdje se zavukao u sredinu. Kod drugog su alabama i Süle zatvorili Mbapea, hm pa baš lijepo su ga zatvorili. Kod trećeg je Mbape zarolao alabamu ko salamu. A ofanzivni učinak alabame su jedino bili alib(amin)i centaršutevi.

Interesantno da ste se u drugom dijelu skroz raspali, u jednom trenutku bilo je neobično vidjeti da niko ne želi preuzeti odgovornost za vođenje igre pa su na kraju odigravali Süle i Martinez, jednom je Süle čak i dobro probio sredinu, skoro pa do samog gola. Thiago i Rudy su bili nestali sa terena. Također, mislim da je Rudy trebao dobit drugi žuti, tu vam je sudac progledao.

Edit: I ono petljanje alabame i Comana po lijevoj strani u drugom poluvremenu je bilo živi smor. Stvarno treba velika inteligencija da shvatiš kad treba prestat peglat i odigrat u sredinu ili na drugu stranu.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 28 sep 2017, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 28 sep 2017, 00:26

sekerbay je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:KAKO SVI PROTIV NAS MOGU IGRAT IZA LOPTE, A MI NE MOŽEMO NI PROTIV JEDNE EKIPE?
Prvo, naši su navikli da traže taj prokleti posjed. Drugo, bayern je ime. Za razliku od naftaša, bayern je bio redovan u završnicama.
Klare je napisao/la:nego tipa pogrešan izbor trenera(kao da se znalo da će Karlo ovako igrati, potpuno neočekivano),
Velika većina forumaša je pozdravila karlov dolazak. Ni sanjali nismo da će ovako da flop.
Huseinagic je napisao/la:Ja ne znam kako neki od vas jos uvijek vjeruju da bi Jupp i dalje uspio napraviti nesto.
Pa eto, mislimo i smatramo da imamo dovoljno argumenata koji idu u našu korist.
Ne bih se slozio sa vama, koji to mislite. Naravno da i dalje mislim da je Jupp bolja opcija za Bayern od Carla, ali treba biti realan i reci da nismo trenutno sa igrackim kadrom tako mocni, kako mislimo.. Jupp je bio pravi covjek u pravo vrijeme na pravom mjestu, sad ne postoji trener koji bi uspio uraditi isto, pa ni sam Jupp. Fudbal je napredovao, trziste je poludilo, svaka ekipa je sada jaca nego sto je bila, jedino smo mi slabiji, jedino smo mi ostali izgubljeni u vremenu, i dalje mislimo da imamo dva najbolja krila na svijetu..sto je daleko od istine..

Da se razumijemo, ja i dalje vjerujem u titule na kraju, ako nista bar cu se nadati..i ocekivati.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 sep 2017, 00:28

Džaba analizirate, ekipa se urušila, svlačionica u raspadu. Nema tima, nema vođe, nema ekipe, nema ništa. Karlo ne smije preživjeti ovu sezonu i mislim da neće. I uprava mora odgovarati na određena pitanja, samo kome, to je već veće pitanje.

Huseinagic
Kontakt:

Post Postao/la Huseinagic » 28 sep 2017, 00:31

sljivo je napisao/la:Džaba analizirate, ekipa se urušila, svlačionica u raspadu. Nema tima, nema vođe, nema ekipe, nema ništa. Karlo ne smije preživjeti ovu sezonu i mislim da neće. I uprava mora odgovarati na određena pitanja, samo kome, to je već veće pitanje.
Ko je prema tvom misljenju krivac, i koji je nacin izaska, na pravi put?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 sep 2017, 00:44

Huseinagic je napisao/la: Ko je prema tvom misljenju krivac, i koji je nacin izaska, na pravi put?
Za prvo, najlakši i mislim najtačniji odgovor je svi. Počevši od uprave pa do trenera pa onda do igrača. Najviše onaj ko je doveo Karla, onaj ko je planirao da Karlo nastavi nešto što mu je strano, pa onda Karlo koji je totalno van svih trendova a kasnije Lewa, Muller, i Robbery što su narušili autoritet i sje.bali svlačionocu pa onda još i trenera.

Drugo, ove godine ništa se specijalno neće promijeniti. Iduće godine se zahvaliti Robberiju i njima sličnim i gurati mlađe ako se već nema para. Dovesti trenera koji će sve staviti u kontekst, ne mora ni osvojiti al eto da ostavi neki stil, idenitet i da razvija igrače. Nadam se da dolazi Nagelsmann ili Tuchel ili Favr, Poketino i slični.

Najvažnije, oni koji su zamisli ili umišljaju da je ovaj klub njihova PRČIJA, počevši od Ulija, Kalleta i ostalih, on to NIJE i ne smiju da se ponašaju kao da jeste. Dosta se zrak ubuđao i šteta što niko nema moć da to malo prodrma.

Da se ne zavaravamo, mi para nemamo da pratimo ovih 5-6 ekipa i realno je da se više nećemo pitati toliko na tržištu a i za trofeje, nego neše je da idemo mic po mic, gradimo tim i onda pokušavamou deset godina uzeti opet LP. Zasad to je naša realnost i ne treba se zanositi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 sep 2017, 01:17

Što je najgore ovaj PSG uopšte nije nešto bez obzira što su potrošili tolike novce. Valjda to dovoljno govori na kojem smo mi nivou trenutno. Isto tako ne razumijem nikako one bahate izjave pred utakmicu Carla i Robbena, nikako ne liči na Bayern da podcjenjuje druge timove.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 28 sep 2017, 01:28

FCBAYERN je napisao/la:Sad na pregledu vidim koliko je formacija doprinjela prvom golu. Nastranu sve, ali inace bek biva ispracen od krilnog igraca, a nama je citava strana potpuno prazna bila.
I jos nekih situacija je bilo gdje se ostavlja puno prostora po boku.
Odbrana se mora hitno popravljati. Ne moze se napadati sa spustenim gardom... ne ide to

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 28 sep 2017, 02:31

Popraviti odbranu i organizaciju ekipe je najteza stvar koja postoji u fudbalu. Ako je do sad nismo popravili budite sigurni da nista bolje necemo izgledati za dvije-tri sedmice. Trener koji je inace poznat po tome sto mu je ekipa uvijek bila jaka organizovana je totalno izgubio konce, ne sjecam se kad nam je odbrana ovako plivala na terenu, haos.

Alaba je najgori od sviju pozadi, samo amater moze ovoliko puta pasti na yebeni fake-shot. :facepalm: :clap:

Rummenigge: "This is a defeat that we should talk about and analyse and there will be consequences"
Rummenigge: "Everyone should assume their responsibility now to present ourselves as the Bayern that plays a big role in Germany and Europe"
i ovaj Kalle samo zna pricati, hoce Bayern big role u Evropi kad se ne trosi. :clap:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 28 sep 2017, 02:38

Necu previse pametovati ali nek' mi neko kaze sad da je James neka igracina. U prvom poluvremeu se nije znao sastaviti sa loptom. Svaku drugu je gubio. Ali neka ga, on ipak ima najvise followera na instagramu, to se ovde cijeni. Zabit ce on neki yeben gol nekom Mainz-u i opet ce ga strucnjaci dizati u oblake. Muller ne igra na nivou vec dvije godine. Lewa nije nista mogao jer su ga duplali cijelu tekmu.

Kimmich najbolje odigrao a ovdje su ga prozivali da ce bas on biti najgori igrac utakmice.

I da... na kraju da se dotaknem trenera. Ovaj je 'bas zalut'o'! Pape i on rame uz rame.

PS.
Kriv je Pep!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 28 sep 2017, 09:25

kimmich opet jedan od najboljih na terenu, alaba najgori koji je **** vise njemu vec dvije godine nije odigrao kako treba il je izgubio motiv za igru ili ga je stalno premjestanje po terenu stvarno unazadilo...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 sep 2017, 09:45

Mislim da više nema nekog specijalnog motiva a drugo kako će biti dobar kad je uletio u prvu postavu odmah nakon povrede. Ovo mu je četvrta povreda ove godine.

Ono što je najgore i što ubija u pojam je to da još imamo odličan sastav i opet ovako grohnuli.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 sep 2017, 10:14

za početak karlo napolje a onda i neki drugi rezovi, prvi put u 20 godina koliko pratim Bayern da mi nije ni
žao što su izgubili sa onom igrom i ostalim stvarima...nek se osvijeste na vrijeme i opet ćemo igrat bar 1/2 LP
a ono jest da fali Nojer ono sinoć bi bilo barem 1-0... ali moraš imat alternativu

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 sep 2017, 10:28

Čitam prije početka sezone analizu prelaznog roka i rotacije i tamo kad dođe do stavke golman autor stavi ocjenu 2+ od 5 (čudio sam se tad). Kaže ako Neuer bude opet (nakon prošle povrede) imao problema sa povredama i spremom ova garnitura što dolazi iza neće biti u stanju da drži iole normalan kvalitet igara i zbog toga će tim patiti. Fakt. A najlošiju ocjenu je dobila, pogađate, pozicija napadača. Ako se Lewa povrijedi na duže to je to.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 28 sep 2017, 10:32

leorey je napisao/la:Sve su prilike da ce vas Lewandowski napustiti na ljeto. Covjek nema s kim igrati u ovoj ekipi i to je cinjenica. Nazalost u modernom nogometu vrijedi da koliko ulozis toliko dobijes sto cete vidjeti i ove sezone. Sramota za ovakvog giganta i nista drugo.
Kako nema s kim? Zar nije prvi strijelac lige? Nije valjda sam driblao protivnicke ekipe I ulazio s loptom u gol? :D

Onakve tekme sinoc se "dese" svima prije ili kasnije. Bayern po meni nije odigrao kako to rezultat 3:0 navodi da pomislis. Mogli ste zabiti bar 2 komada. Ali je nazad zato bilo propuha koji se moze minimizirati I zamaskirati protiv svake ekipe na svijetu trenutno osim protiv PSGa. Imaju ljudi naprijed Cavania, Neymara I Mbapea. Ko to jos moze zaustaviti u momentu kada trojac igra kao u transu I puca od adrenalina? PSG takodjer demonstrirao masu slabosti. Samo su njihovi ofanzivci bili mislima u utakmici a vasi negdje drugo.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 28 sep 2017, 10:46

Baš pogledah bayernov banket nakon tekme u nadi da ću čuti nešto od ulija. Nije komentarisao, ali izraz lica govori više od 1000 riječi.
Nadam se da će uspjeti nagovoriti rumenog da iscipelare anćelotija.
Što se tiče trenera, on je završio, barem što se tiče robena i riberija.
Ne pustiti našu najveću zvijezdu da u svojoj oproštajnoj sezoni odigra u francuskoj nije ništa do zloba i hinjavost.
Ni roben nije dao podršku treneru.
Ubijeđen sam da bi hejnkes sa ovim bayernom dobio pariz. Možda ne bi bilo kuveta da se osvoji lp, ali definitivno ne bi izgledali kao što izgledamo pod anćelotijem.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 28 sep 2017, 11:51

Ovo je trenerov potpis 100%. Imas tri krila na klupi, igra se zasniva na krilima a ti igras sa dva prednja vezna...ko tu koga hebe?
Bayern ima identitet, LvG ga je usadio a to je igra preko krila i sve drugo je obicni bullshit. Muller je dio tog identiteta kao drugi napadac/prednji vezni i Robbery po krilima. Prvi i dalje moze povuci, krila donekle i za njih se treba traziti zamjena.
Jedino sto Uli i Karl mogu je narediti Carlu da vrati faking 4231 posto lik se drzi strogo svega, nema improvizacije i slicnih stvari u igri. Mullera ne dirati sa AMF, eventualno u napad umjesto Lewata protiv slabijih a Jamesa iza njega.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 sep 2017, 12:15

Kolko se sjećam Ancelotti je prije utakmice govorio da je vaša predost što ste bolje posloženi, kad se pogleda kako ste bili posloženi kod prvog gola i kako je Süle morao glumiti spielmachera u drugom poluvremenu ispada da je PSG bio puno bolje posložen.

A nakon 2-0 bilo je jasno da ćete u drugom dijelu igrati na potpuno postavljenu obranu i da jedino kombinatornom igrom možete doći u šansu, tako da je uvođenje Comana bio alibi potez. Pa da ste imali Sancheza ne bi ništa napravio kroz blok petorice a kamoli Coman. Udvajali su vam krila i izblokirali vas u utakmicama kad su Robbery bili u vrhunskoj formi a gdje neće sad. James je bio bolje rješenje i da probate kao u prvom poluvremenu, nije to tako loše izgledalo. Iako objektivno je utakmica nakon 2-0 bila riješena, za Anschluss moraš preuzeti veći rizik a ovaj PSG je trenutno najgora momčad protiv koje bi to bilo preporučljivo.

U ovakvim utakmicama čini mi se zanimljivom varijanta sa Martinezom kao defenzivnim veznim koji bi bio zadužen za obrambene zadatke i pokrivanje braničke pozicije kad se neko od krilnih braniča priključuje napadu. To bi bila zatvorena varijanta u kojoj bi svako od obrambenih nakon presjecanja mogao u brzu transformaciju naprijed (kimmich, martinez, hummels, süle) bez prevelikog rizika u slučaju gubitka posjeda jer bi natrag bilo dosta osigurača. Utakmice ne bi bile toliko atraktivne, al što vas briga za atraktivnost, pogotovo ako je ona na vaš račun.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 sep 2017, 12:17

Ancelotti could be sacked today! Board meeting this afternoon where a decision will be made - Christian Falk @SPORTBILD
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 sep 2017, 12:22

Rooney88 je napisao/la:
leorey je napisao/la:Sve su prilike da ce vas Lewandowski napustiti na ljeto. Covjek nema s kim igrati u ovoj ekipi i to je cinjenica. Nazalost u modernom nogometu vrijedi da koliko ulozis toliko dobijes sto cete vidjeti i ove sezone. Sramota za ovakvog giganta i nista drugo.
Kako nema s kim? Zar nije prvi strijelac lige? Nije valjda sam driblao protivnicke ekipe I ulazio s loptom u gol? :D

Onakve tekme sinoc se "dese" svima prije ili kasnije. Bayern po meni nije odigrao kako to rezultat 3:0 navodi da pomislis. Mogli ste zabiti bar 2 komada. Ali je nazad zato bilo propuha koji se moze minimizirati I zamaskirati protiv svake ekipe na svijetu trenutno osim protiv PSGa. Imaju ljudi naprijed Cavania, Neymara I Mbapea. Ko to jos moze zaustaviti u momentu kada trojac igra kao u transu I puca od adrenalina? PSG takodjer demonstrirao masu slabosti. Samo su njihovi ofanzivci bili mislima u utakmici a vasi negdje drugo.
Nisi me najbolje razumio...da bi napadac kao sto je Lewa dostigao svoj puni potencijal, trebaju mu dobra krila, sto Bayern vise definitivno nema. Ne zele da trose novac.i zbog toga ce ih Lewa napustiti, otice gdje su krila bolja.

Yebes taktiku gdje Lewa igra po strani, to je jednostavno grijeh. A u Bundeski su trpali i mnogo slabiji napadaci od njega.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.