Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

xavi26
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la xavi26 » 20 nov 2015, 11:11

Bolanos je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Mesina najveca greska je sto se dodvorava javnosti, kako ovoj sportsko-novinarskoj tako i sportsko-trenerskoj (da ih tako nazovem). Sta god neko doda, on usvaja momentalno. Cuo spominje se neki igrac, nije mu ni potreban on ga odmah poziva i salje ga kuci naredni dan, ili ne racuna nikako na njega a konstantno ga poziva. Cuo suplji u sredini, poletio sa Medunjaninom a imao je recept sa utakmice protiv Velsa kako moze mirnijom igrom nesto napraviti. Nije lijepo za oko ali je uz malo srece ucinkovito. Sad da Ciro provali da nam treba novi lijevi bek pored ove trojice, on bi naredni spisak krojio sa dodatnim lijevim bekom samo da zadovolji necije rijeci a taj bi momak bio tu cisto reda radi. Mesa opusti se i radi svoj posao, boli te neka stvar sto ti neko govori.
Spominjes faktor srece koji je itekako bitan, ali ne mozes uvijek igrati na srecu, a na kraju srecu treba i zasluziti, a mi je nicim nismo zasluzili. Da smo protiv Irske u Zenici imali srece kao protiv Velsa, mi bi na poluvremenu imali vec barem 2:0..ali se slazem sa tim da je pokusao svima ici niz dlaku, i da mu se to u barazu odbilo o glavu..
Zasto bi vodili 2-0? Sto smo imali posjed i tri puta centrirali na peterac? Daj te promasene prilike, sa njima potkrijepi tezu.
- pocetak utakmice Zukanovic glavom sa 6 metara potpuno neometan;
- Ibišević nakon ubacaja Visce sa 6-7 metara u vanjski dio mreze;
- Lulic na 1 metar od golmana nije uspio ni dirnuti loptu da joj promjeni smjer.. (100%tna prilika)
2. pol.
- Lulic sam ispred golmana sutira u njega
- Visca umjesto da ubacuje loptu u prazno da Ibisevic i lopta zajedno udju u gol, on njemu pokusao dati loptu direktno u noge.

Ovoga se sjecam, uz malo vise srece smo mogli svaku tu situaciju pretvoriti u gol, uz malo manje srece barem dvije. Moze se Mesa napadati zbog taktike u Zenici, ali ako cemo realno, jedino je prvo poluvrijeme u Zenici i licilo na nesto..
Volim te Bosno!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 nov 2015, 11:14

NIšta od toga nije prava prilika i izrađena akcija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 20 nov 2015, 11:25

Ajax je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:Eh onda smo mi bili u qrcu, imali smo Pjanica kao alibi igraca i Medunjanina sa limitiranim trkackim kvalitetom.
Po meni je Cocalic bio jako nesiguran o obadvije utakmice sa alibi pasovim stoperima. Ofanzivna igra prema naprijed ne postoji. Pjanicu je ostao Medunjanin da razmjene koje dodavanje. Samo taj isti igrac je bio trkacki los kao sto je u zadnje vrijeme nije igrao defanzivu pa se je Pjanic morao i tu trositi jer neko mora i jos je imao vise pogresnih dodavanja nego inace. Po meni kao sto sam napisao puno prije utakmice. Medunjanin je trebao poceti prvu iskljucivo kao desetka a iza njega Pjanic i jos jedan zadnji vezni. Zbog manjeg terena, domaceg terena, oslabljene Irske 60min pa onda vidjeti. Drugu utakmicu je trebao poceti spremniji u boljoj formi i trkacki jaci Salihovic ( siri teren, ocekivalo se je jos vise trke Iraca ) i Besic na zadnjem veznom koji ne neuporedivo bolji od svih drugih igraca na toj poziciji. Pjanic kao Pjanic. Ako hoces izvuci maksimum iz njega treba Besica i jos jednog trkaca uz sebe. A ne on igra pola utakmice zadnjeg veznog. I nije problem priznati da je Pjanic bio los. Samo Pjanic je 10000% igrac koji ce biti u prvih 11 sljedecih bar 5 godina tako da je bolje govoriti o igracima koji ce igrati uz Pjanica da budu najbolji moguci. To protiv Irske sigurno nije bilo tako i sredina terena ( sa Pjanicem ) je najveci uzrok ovog neuspjelog baraza.
:salut: :salut:

@Ajaxa za selektora!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 20 nov 2015, 11:33

Virtu4l je napisao/la:NIšta od toga nije prava prilika i izrađena akcija.
Sa time se slazem, ali nisu vala ni Irci dali zenicki gol iz izradjene akcije..
Volim te Bosno!!!

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 20 nov 2015, 13:29

Ajax je napisao/la:Po meni je najbolja bila Safetova 4-5-1 ( dok se je tako igralo ) i Cirina 3-5-2 ( protiv Belgije koja je mogla i protiv Iraca upaliti kao sto neko napisa ovdje - dvojica napadaca - jaka sredina terena ). Ova 4-4-2 moze proci ali samo pod uslovom da imas krila u odlicnoj ( igrackoj i trkackoj ) formi i da ti je zadnji vezni igrac koji igra u oba smijera kao naprimjer Besic. Da ne ostane Pjanic sam u sredini terena kao u prvoj utakmici. Znaci ili 4-5-1 ili mozda cak 3-5-2.
Sve ovo sto si napisao je apsolutno tacno i ja sam to vidio i govorio od prve Mesine utakmice.
Covjek nema pojma sta igra, niti ima neki plan.
Kod Cire su u nekoj standardnoj postavi pozadi bili Nadarevic, Spahic, Jahic vanjski Ibricic i Salihovc, u sredini Rahimic, Muratovic, Misimovic i naprijed Dzeko i Ibisevic. Misimovic je mogao da igra klasicnu 10 kad su Rahimic i Muratovic spartali terenom. Tu je bilo ok da zadnji vezni po potrebi stvara cetvrtog u odbrani jer su i Ibro i Salih visoko stajali, a kada zagusti onda se formacija mijenjala u 5-3-2 s'tim sto su i dvojica od ove trojice u sredini bili prilico pozadi. Znaci covjek je od realno slabijeg kadra nego sada sto imamo napravio formaciju koja je bila kadra "i stici i uteci i na strasnom mjestu postojati". Yebiga desila se Spanija u grupi a onda Portugal i to je bilo to. I nad hadzijom ima hadzija.

Susica ne bi tako pomno analizirao, svjeze je svi se sjecamo ali tako lijep i atraktivan fudbal ova zemlja nije imala. Pas igra, lagano osvajanje terene i poentiranje. Nejljepse igre su bile sa formacijom 4-5-1, ali i 4-4-2 formacija je iznijela prilicno tereta jer jedno vrijeme (do uskakanja Besica) jednostavno nismo imali koga na zadnjeg veznog a da ne bude igrac tipa Cocalic, Zukanovic, Kolasinac sto je vise nego smijesno. Prvi put je spojeno lijepo i korisno i reprezentacija se plasirala na SP. Nije grupa bila nesto teska ali su lazi da je bila totalno lagana. Mi smo u grupu usli iz trecg sesira kao mozda 40 i neka reprezentacija na listi a zavrsili prvi na tabeli i 13 na svjetskoj listi!!!!!!!! Grcka iz nase grupe je lagano dobila u barazu a na SP prosla grupnu fazu. Slovacka iz nase grupe se plasirala direktno na EP. NO MEDJUTIM znamo sta se posle dogodilo, i Susic je morao otici te je dosao ovaj curan.
Da steta bude sto manja i da se bar nesto pokusa jedino rjesenje ove situacije je otkaz Mesi (i onome Vrancuzu te ostaloj sviti oko njega) ako vec nece sam da ode jer covjek nema potencijala, ne vidim da on tu moze bilo sta uraditi, sto neko rece povodi se za masom, za novirnarima, trenerskim lobijem, zeli svima da ugodi, nema svoje ja. Ali najbitnije je da nije nikakav strucnjak, apsolutno je prevazidjeno ono sto on pokusava ako uopste zna sta pokusava. Ne mozes igru bazirati na uvodjenju tri bandere pa da ti onda stoper ubacuju loptu naprijed, tako su Englezi igrali prije jedno 50 godina po ovim starim snimcima. Ukoliko ostane, muda svoja cu na panj osjeci ako se plasiramo na sledece SP. Ko umjesto njega: po meni bi ozbiljni kandidati moglu biti Musemici i Osim. Naravno, gledajuci i uzimajuci u obzir nase mogucnosti (citaj koliko para, toliko muzike)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 nov 2015, 14:17

Ferdinand je napisao/la:Ukoliko ostane, muda svoja cu na panj osjeci ako se plasiramo na sledece SP.
Zapamti šta si obeč'o, nemoj poslije kad se plasiramo reći "Ja se šalio". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 20 nov 2015, 14:21

Jel moze neko intervju sa Mesom iz danasnjeg avazovog sporta postaviti ovdje?
Volim te Bosno!!!

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 20 nov 2015, 14:54

u idućim kval. mi možemo maksimalno do drugog mjesta, Belgija će biti ubjedljivo prva, a mi se sa Estonijom, Grcima i Grcima s Kipra možemo nositi ako imalo skupimo muda i počnemo igrati kako znamo... znači baraž je maksimum ali i dosta realan

ako ne odemo u baraž, ispadamo iz 2. šešira i onda se opet vraćamo na period gdje smo se mučili sa 2 jaka protivnika u grupi

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 nov 2015, 15:05

Evo Mesa ja najavio nove igrace u prijateljskim utakmicama, osvjezenja a opet je potreban i njegov rad na taktici da ih ukopli - trenutne i novajlije. Inace mozemo mi pricat i pisati sta hocemo, ali ako nama igrci ne igraju u klubovima, nisu u formi ili imaju minutazu na kapljku nemamo sta traziti i cuditi se losoj igri i rezultatima.

Ne moze tu Mesa nista promjeniti uz svu dobru volju ako nema spremne igrace. Kao sad ove kvalfikaciije kuka se sto nema Prcica i Stilica a sta ce nam kad zajedno nemaju vise 90' minuta odigrano u ovoj sezoni. Ovo sa Izetom i Medunjaninom je kockanje i kredit od starih vremena, da smo normalan tim ne bih ih bilo ni bliz, 0 minuta u klubovima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 nov 2015, 15:27

Ako dopustis da te daljne trenerske karijere u reprezentaciji kosta bilo ko od igraca onda i nisi za selektora. Vidim da vec branis Spahica.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 20 nov 2015, 15:41

Elegant je napisao/la:Evo Mesa ja najavio nove igrace u prijateljskim utakmicama, osvjezenja a opet je potreban i njegov rad na taktici da ih ukopli - trenutne i novajlije. Inace mozemo mi pricat i pisati sta hocemo, ali ako nama igrci ne igraju u klubovima, nisu u formi ili imaju minutazu na kapljku nemamo sta traziti i cuditi se losoj igri i rezultatima.

Ne moze tu Mesa nista promjeniti uz svu dobru volju ako nema spremne igrace. Kao sad ove kvalfikaciije kuka se sto nema Prcica i Stilica a sta ce nam kad zajedno nemaju vise 90' minuta odigrano u ovoj sezoni. Ovo sa Izetom i Medunjaninom je kockanje i kredit od starih vremena, da smo normalan tim ne bih ih bilo ni bliz, 0 minuta u klubovima.
Štilić ima sasvim dobru minutažu u APOEL-u i sasvim dobru statistiku, za Prcića se slažem.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 20 nov 2015, 15:52

Gospodin je sve objasnio u intervju. Sve je istina od rijeci do rijeci. Sad ce kako rece moc napravit "svoju repku".
Ali ni vi se ne zalijecite, preko Belgije nas ne bi ni Guardiola stavio. Tako da smirite strasti. Baraz premija
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2015, 16:31

xavi26 je napisao/la:
Prle89 je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Svaka mu dala, nekako nas odvede u taj yebeni baraz ali realno igra je i dalje za zatvora. Igra se nimalo nije pobolsjala, cak smo i sa Safetom igrali brzi i bolji fudbal. Defanzivno smo nesto malo stabilniji ali dzaba i to kad meda ne mozes ofanzivno. Hocemo igrati kao Barcelona, drizmo loptu, trazimo neku akciju preko Pjanica i to kad nece, bacamo duge lopte prema Dzeki, skroz naivan fudbal. Imamo svi ideju kako zelimo igrati, da dominiramo igru i imati posjed lopte ali sta ti jedno i drugo znaci kad nemas igrace za taj stil igre. Nece pa nece, cak je i protivnik skontao da je protiv nas najbolje se povuci nazad i cekati kontricu, Irci su nas nadigrali u svim segmentima nogomente igre (osim u posjedu lopte.)

Hocemo da igramo kao Barcelona, poklonili im kartu za Francusku. :guz:

:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Trenutno sa Mešom igramo bezidejno. Da budemo realni Meša i Safet nisu fleksibilni treneri koji će svoj način strategije prilagoditi igračima koje imaju. Posjed lopte su imali obojica, ali mi nemamo ništa od tog posjeda ako će mo gubiti najvažnije utakmice. Nadati se da će Meša shvatiti gdje je pogriješio u dvomeču i ispraviti svoje pogreške (za razliku od Papeta).
hajd nam reci gdje je to konkretno Mesa (po)grijesio?
Pogrijesio je misleci da mu.da pod bubrezi mogu proci kad mu se god prohtije....da igrom bez igre moze dobit koga hoce. Realno izlgeda da su neki tek sad vidjeli u kako smo mi smijesnoj grupi bili i kako smo ocajno igrlai
=\_1921_/=

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 20 nov 2015, 16:48

Meša samo napravi plan, selekciju i viziju kako ces uvesti nove igrače, napravi i zamisli formacijski kako ces igrati i kako ce to izgledati. Iskritaliziraj prvih 11 i njihove zamjene. Obavezno nemoj zvati ove sto griju klupe i ne daji im ni minute da se ne znam kako zovu. Racunaj na mlade snage.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 20 nov 2015, 17:41

Treba reci da se Mesa moze kritikovati u ova dva meca protiv Irske. Neke stvari je pogodio, ali u nekim drugim je pogrijesio, i to je OK. Trenerska sudbina, reklo bi se... ALI, takodjer treba reci da nam je Murphyjev zakon visio nad glavama svih 180 minuta fudbala! Jednostavno, sve sto je moglo krenuti lose, krenulo je:

- kaze @Virtual da nase prilike u prvom poluvremenu nisu plod izradjenih akcija, i to je tacno, ali da li bi to sada neko prigovarao da je barem jedna od tih sansi zavrsila u golu? A bilo ih je: Zukanovic sam glavom, Pjanic sut sa 20 metara, Visca pored gola, Lulic milimetar, Ibisevicev volej
- pada magla, (ej, yebena magla, jednom u 100 godina se to desi), ubija nam momentum koji bi sigurno imali u prvim minutama nastavka, onemogucuje nam 45 minuta fudbala sto apsolutno odgovara Ircima
- primamo gol iz jedinog ozbiljnog prelaska centra reprezentacije Irske. Gol koji Brady ne bi mogao ponoviti iz 10 pokusaja
- u Dublinu nam covjek svira sramotu od penala, i to u najboljem momentu za Irsku. Mi izgubili pola sata, oni stekli nezasluzenu prednost
- drugi gol primamo iz odbijanca, nije mogla bolje sjesti Waltersu

Ponavljam, ovo nisu izgovori za Mesu, vec jednostavno splet nesretnih okolnosti koji se ne bi ponovio kad bi jos 50 puta igrali utakmice. Mi smo trebali odigrati 2 puta bolje nego sto jesmo, da bi uspjeli prevazici sve ovo gore i proci na Euro. :|

Kad sve ovo gore vidis, pa se sjetis onih stativa protiv Portugala, penala u Francuskoj, autogola u 3. minuti na Svjetskom prvenstvu, ofsajda protiv Nigerije... Covjek se samo moze zapitati: pa, koji qurac vise, u tri picke materine?! :plac: :plac: :puke:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 20 nov 2015, 17:51

Sve sto sto se prica pada u vodu..Nije bilo ratnika i to je Bazdarevic uvidio i vidjeli smo...mi nogu nismo htjeli stavit gdje su Irci glavu bili spremni...Da smo bili ratnici kao oni i naseg fudbalskog dara,sumnje ne bi bilo u konacan rezultat..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2015, 18:22

SlevinKelevra je napisao/la:Treba reci da se Mesa moze kritikovati u ova dva meca protiv Irske. Neke stvari je pogodio, ali u nekim drugim je pogrijesio, i to je OK. Trenerska sudbina, reklo bi se... ALI, takodjer treba reci da nam je Murphyjev zakon visio nad glavama svih 180 minuta fudbala! Jednostavno, sve sto je moglo krenuti lose, krenulo je:

- kaze @Virtual da nase prilike u prvom poluvremenu nisu plod izradjenih akcija, i to je tacno, ali da li bi to sada neko prigovarao da je barem jedna od tih sansi zavrsila u golu? A bilo ih je: Zukanovic sam glavom, Pjanic sut sa 20 metara, Visca pored gola, Lulic milimetar, Ibisevicev volej
- pada magla, (ej, yebena magla, jednom u 100 godina se to desi), ubija nam momentum koji bi sigurno imali u prvim minutama nastavka, onemogucuje nam 45 minuta fudbala sto apsolutno odgovara Ircima
- primamo gol iz jedinog ozbiljnog prelaska centra reprezentacije Irske. Gol koji Brady ne bi mogao ponoviti iz 10 pokusaja
- u Dublinu nam covjek svira sramotu od penala, i to u najboljem momentu za Irsku. Mi izgubili pola sata, oni stekli nezasluzenu prednost
- drugi gol primamo iz odbijanca, nije mogla bolje sjesti Waltersu

Ponavljam, ovo nisu izgovori za Mesu, vec jednostavno splet nesretnih okolnosti koji se ne bi ponovio kad bi jos 50 puta igrali utakmice. Mi smo trebali odigrati 2 puta bolje nego sto jesmo, da bi uspjeli prevazici sve ovo gore i proci na Euro. :|

Kad sve ovo gore vidis, pa se sjetis onih stativa protiv Portugala, penala u Francuskoj, autogola u 3. minuti na Svjetskom prvenstvu, ofsajda protiv Nigerije... Covjek se samo moze zapitati: pa, koji qurac vise, u tri picke materine?! :plac: :plac: :puke:
Pa dobro hajmo onda vako gledat....Kipar nas razbio mi ih dobili. Portiv nezaintesovanog velsa dali dva gola iz bunar lopte i kornera....
=\_1921_/=

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 20 nov 2015, 18:28

invincible1921 je napisao/la:
Pa dobro hajmo onda vako gledat....Kipar nas razbio mi ih dobili. Portiv nezaintesovanog velsa dali dva gola iz bunar lopte i kornera....
Pa, dobro, Kipar nas razbio? Kako nas je razbio? Vedo pogodio stativu za 0:2, Begovic poklonio gol za 1:1. Nemojte pretjerivati...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 nov 2015, 18:31

SlevinKelevra je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:
Pa, dobro, Kipar nas razbio? Kako nas je razbio? Vedo pogodio stativu za 0:2, Begovic poklonio gol za 1:1. Nemojte pretjerivati...
Pa jes al realno na 2 :1 su nam mogli zabit jos jedan bez ikakvih problema,,,uostalom zaboravljamo da je kipar poluamaterska repka koja nas je drzala u sahu...pa jbt begovic zadrzavo vrijeme :facepalm:

Sto se tice prijasnjih kvala, sta je sa slovackom? bez ozbiljnije akcije u dvije utakmice smo ih dobili u zilini....frljoka hajroivca i bicakcic iz odbice. Pa eto sta je sa velsom jesmol i tu zasluzili da dobijemo ? bunarili 85 od 90 minuta, nismo akciju imali...

Jednostavno kad se pogleda kakvu smo grupu imali i kako smo igrali nismo zasluzili da odemo ni 1%
=\_1921_/=

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 20 nov 2015, 18:40

invincible1921 je napisao/la:Pa jes al realno na 2 :1 su nam mogli zabit jos jedan bez ikakvih problema,,,uostalom zaboravljamo da je kipar poluamaterska repka koja nas je drzala u sahu...pa jbt begovic zadrzavo vrijeme :facepalm:

Sto se tice prijasnjih kvala, sta je sa slovackom? bez ozbiljnije akcije u dvije utakmice smo ih dobili u zilini....frljoka hajroivca i bicakcic iz odbice. Pa eto sta je sa velsom jesmol i tu zasluzili da dobijemo ? bunarili 85 od 90 minuta, nismo akciju imali...

Jednostavno kad se pogleda kakvu smo grupu imali i kako smo igrali nismo zasluzili da odemo ni 1%
Za dvije minute smo im izjednacili, ne sjecam se nikakve sanse za 3:1.

Pazi, ulazimo u raspravu koju hocu da izbjegnem. Naravno da se u svakoj utakmici desi milion faktora koji odluce rezultat, ali da se desi toliko BITNIH faktora, kao sto su magla, penal, odbijanac... u najvaznijim utakmicama... E, to je nesto posebno. Kazem, ne trazim Mesi alibi, ali da smo baksuzi- jesmo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: eleGancy, Majestic-12 [Bot] i 18 gostiju.