- pocetak utakmice Zukanovic glavom sa 6 metara potpuno neometan;Bolanos je napisao/la:Zasto bi vodili 2-0? Sto smo imali posjed i tri puta centrirali na peterac? Daj te promasene prilike, sa njima potkrijepi tezu.xavi26 je napisao/la:Spominjes faktor srece koji je itekako bitan, ali ne mozes uvijek igrati na srecu, a na kraju srecu treba i zasluziti, a mi je nicim nismo zasluzili. Da smo protiv Irske u Zenici imali srece kao protiv Velsa, mi bi na poluvremenu imali vec barem 2:0..ali se slazem sa tim da je pokusao svima ici niz dlaku, i da mu se to u barazu odbilo o glavu..Bolanos je napisao/la:Mesina najveca greska je sto se dodvorava javnosti, kako ovoj sportsko-novinarskoj tako i sportsko-trenerskoj (da ih tako nazovem). Sta god neko doda, on usvaja momentalno. Cuo spominje se neki igrac, nije mu ni potreban on ga odmah poziva i salje ga kuci naredni dan, ili ne racuna nikako na njega a konstantno ga poziva. Cuo suplji u sredini, poletio sa Medunjaninom a imao je recept sa utakmice protiv Velsa kako moze mirnijom igrom nesto napraviti. Nije lijepo za oko ali je uz malo srece ucinkovito. Sad da Ciro provali da nam treba novi lijevi bek pored ove trojice, on bi naredni spisak krojio sa dodatnim lijevim bekom samo da zadovolji necije rijeci a taj bi momak bio tu cisto reda radi. Mesa opusti se i radi svoj posao, boli te neka stvar sto ti neko govori.
- Ibišević nakon ubacaja Visce sa 6-7 metara u vanjski dio mreze;
- Lulic na 1 metar od golmana nije uspio ni dirnuti loptu da joj promjeni smjer.. (100%tna prilika)
2. pol.
- Lulic sam ispred golmana sutira u njega
- Visca umjesto da ubacuje loptu u prazno da Ibisevic i lopta zajedno udju u gol, on njemu pokusao dati loptu direktno u noge.
Ovoga se sjecam, uz malo vise srece smo mogli svaku tu situaciju pretvoriti u gol, uz malo manje srece barem dvije. Moze se Mesa napadati zbog taktike u Zenici, ali ako cemo realno, jedino je prvo poluvrijeme u Zenici i licilo na nesto..