Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Sve to stoji, ja sam prvi koji govori to sve i kako smo jadni i kako se nabrijavaju navijači klubova i naše lige i nešto se svi hvale i svima se rugaju ali opet kažem bolje navijati za Farska Ostrva nego za naše komšije i slično, ja ne znam što vi gledate sve sa sportske strane kad nije tako, ja jednostavno ne mogu navijati za susjede, prvo zbog naših susjeda iz naše zemlje i gradova, gdje odeš 10 kilometara i osjećaš se isto u drugoj državi isto tako ne mogu za ove navijati preko granice. Pitajte nekoga iz Izraela navijali za Njemačku, Austriju i slično : )OldFashioned je napisao/la: ↑29 jun 2021, 16:34Pitam se u kojem li smo to sportu mi bolji pa kontinuirano provociramo komsije, kako jedne tako i one druge.
Bas smo napacena nacija. Da mozemo i na sebe bi bili zavidni.
Ma smjesan tim.Ja iskreno ne znam ko su ovaj Rice i Philips.Garant neki rudari i nista vise.Epidaurus je napisao/la: ↑29 jun 2021, 16:01Mislim da je ovaj sasatv sto je sljivo naveo vec negdje u engleskim medijima najavljen. Meni je smijesno da Grealish i Foden nisu starteri, tehnicki daleko najjaci engleski igraci. Saka ispred njih dvojice pa cak i Sancha mi je nesvhatljivo.JoeBleck je napisao/la: ↑29 jun 2021, 15:53Ako budu izasli sa ovim timom primit ce 3 komada na poluvremenu.Sa Svaba se moras igrati na go vise jer igraju ofanzivno a i imaju tanku zadnju liniju.sljivo je napisao/la: ↑29 jun 2021, 14:29Teško je prognozirati ovu večeras tekmu, imam osjećaj da bi bilo koja onu drugu mogla nagrdit. Nisam dovoljno gledao Engleze da bih mogao bilo šta reći. Ne znam kakvi su igrom protiv ekipa koji igraju sistem sličan Njemačkoj. Neko igranje lopte sa Švabama ne bi bila pametna ideja Englezima, možda da probaju nešto slično kao Madjarska, što i jest način da nagrdiš ekipe koje imaju tu igru, recimo sa formacijama i sisteima u odbrani 5-3-2 ili 5-4-1 koje bi se transformirale u 3-5-2 ili 3-4-3 kad se napada, a s tim da je napad počeo tranzicijom i kontrom.
Vidim da bi mogli početi ovako, što je upravo ovo gore štop govorim, u odbrani poduplana krila i bekovi koji su najjača snaga Njemačke u napadu, a Sterling i Saka su vižljasti, sitni i brzi i mogu napraviti dosta problema naprijed:
Pickford
Walker Stones Maguire
Trippier Phillips Rice Shaw
Saka Kane Sterling
Ako budu igrali ovo gore, mogli bi dobro iskontrirati Švabe. A budu li igrali lopte i dodave, nema ništa od njih. Kod Švaba se zna unaprijed šta je bitno, sredina, kontrola lopte, brzi štoperi, pozicioniranja, i minimalno zadržavanje lopte u svom posjedu.
Ovo sto si ti napisao je tim kojem bi Svedska sakrila loptu.Nemas igraca koji zna stati na loptu i iskreirati nesto.Prava seljacka ekipa.
Foden je must have.
Svakako mislim da su Njemci jaci igracki i sistemski, rutiniranje bi trebalo biti.
Nije ofanzivno toliko ni loše, Saka je dobar igrač, a Sterling je zabio sve golove ekipe i generalno najveća je prijetnja u ovom sistemu. Problem je vezni red koji je toliko limitiran, spor i tup, a na klupi imaš igrače koji su tehnički i kreacijski vanzemaljci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.