Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 16:41

neno#4 je napisao/la:Zamislite reakciju Delija da je Savovic rekao da ce igrati za nas. Samo se sjetite kakav bi to samar njima bio. Mozda i nece zaigrati, ali onaj ko je ocekivao da ce on reci da ce sigurno igrati za BiH se grdno prevario. Sanse postoje i treba vidjeti sta ce se desavati. Savovic ima minimalne sanse da udje medju ozbiljne kandidate za reprezentaciju Srbije. Erceg, Macvan, Savanovic plus Velickovic, na centru Krstic. Samo se bojim da ga Duda u nedostatku back - up centra ne uzme. Zavisi dosta i od toga kakvu ce sezonu imati.

Sta, ceka ne zeleno svjetlo od Delija?ehhh,prihvatili su Kikanovica prihvatiti ce i tu odluku..

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 28 sep 2012, 17:08

lumani je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Zamislite reakciju Delija da je Savovic rekao da ce igrati za nas. Samo se sjetite kakav bi to samar njima bio. Mozda i nece zaigrati, ali onaj ko je ocekivao da ce on reci da ce sigurno igrati za BiH se grdno prevario. Sanse postoje i treba vidjeti sta ce se desavati. Savovic ima minimalne sanse da udje medju ozbiljne kandidate za reprezentaciju Srbije. Erceg, Macvan, Savanovic plus Velickovic, na centru Krstic. Samo se bojim da ga Duda u nedostatku back - up centra ne uzme. Zavisi dosta i od toga kakvu ce sezonu imati.

Sta, ceka ne zeleno svjetlo od Delija?ehhh,prihvatili su Kikanovica prihvatiti ce i tu odluku..
@neno možda srbija na centru bude imala i Darka Miličića tako da ukoliko Miličić bude igrao +na krilnom centru Mačvan ,Savanović i Lučić iz Partizana koji po potrebi i 4.može igrati mislim da ipak on ne može u srbiju.
@lumani lako je nama pored kompjutera pametovati,treba uzeti situaciju u kakvoj se čovjek nalazi,a Kikan je druga priča.Uglavnom nadati se je da će Savović igrati za nas,možda tu bude i Ramljak iz Širokog nikad se ne zna.No sa Gordićem,Savovićem,Pašalićem te Kuzmićem koji će možda ići na Europsko imamo visoke šanse za četvrtfinale a za što onda neponoviti i uspijeh Makedonije sa prošlog EP.Sad imamo i trener ,vjerovatno i igrače.Samo da nas zdravlje posluži jer nikad se ne zna šta ako se Teletović povrijedi ne daj Bože,gdje smo onda?Zato mislim da trebamo Savovića.

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 28 sep 2012, 17:16

Dzamonja je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:
Dzamonja je napisao/la:Kikanovica ce svaki iole ozbiljniji centar trpati, jer ovaj odbranu ne moze igrati! Malo vratite film, sjetite se Pachulie i to bi bilo to od Kikanovica. Boris Savovic je bez dvojbe bolji igrac od istoga, htjeli mi to priznati, ili ne!

pachulia :lol: grehotom se smijem ba poredis njega sa nekim nba igracem koji je dugo aktivan u nba ligi koliko toliko igro... a kikan je bolji od savovica sta vam je ba....
Smijao se ti, ili ne on ce protiv takvih kao sto je Pachulia igrati na Eurobasketu, ili mozda grijesim? Sad je opravdanje za njegovu losu igru u odbrani to sto Pachulia igra u NBA ligi? Jesi ti ozbiljan decko? Pa sta kada nam dodje, evo lupam Crna Gora, hocemo reci, ma nema veze Pekovic igra u NBA ligi, ne moze ganje cuvati Kikanovic? Ili Krstica, hoce li njega sacuvati, Mirzu Begica, Alexa Tyusa, da ne spominjem ove ozbiljnije, koji eto sasvim slucajno igraju u NBA ligi! Covjece pa on ce igrati na Eurobasketu, ne na kupu sljiva, tamo su skoro svi centri NBA kvalitet!

slazem se...jer holandija i rumunija (i njihove petice) se nemogu mjerit sa ekipama koje ce igrat na ep

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 17:25

merdanovic je napisao/la:
lumani je napisao/la:

@neno možda srbija na centru bude imala i Darka Miličića tako da ukoliko Miličić bude igrao +na krilnom centru Mačvan ,Savanović i Lučić iz Partizana koji po potrebi i 4.može igrati mislim da ipak on ne može u srbiju.
@lumani lako je nama pored kompjutera pametovati,treba uzeti situaciju u kakvoj se čovjek nalazi,a Kikan je druga priča.Uglavnom nadati se je da će Savović igrati za nas,možda tu bude i Ramljak iz Širokog nikad se ne zna.No sa Gordićem,Savovićem,Pašalićem te Kuzmićem koji će možda ići na Europsko imamo visoke šanse za četvrtfinale a za što onda neponoviti i uspijeh Makedonije sa prošlog EP.Sad imamo i trener ,vjerovatno i igrače.Samo da nas zdravlje posluži jer nikad se ne zna šta ako se Teletović povrijedi ne daj Bože,gdje smo onda?Zato mislim da trebamo Savovića.

Nismo mi smece ,pa da cekamo do zadnjeg dana necije odluke.Ja nisam rekao da igrac nema kvalitete,ali dosta vise toga,radije cu gledati roster on 7 igarca kao na kvalama.Hos nes Bangladesh!!

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 28 sep 2012, 17:40

Nismo mi smece ,pa da cekamo do zadnjeg dana necije odluke.Ja nisam rekao da igrac nema kvalitete,ali dosta vise toga,radije cu gledati roster on 7 igarca kao na kvalama.Hos nes Bangladesh!!
Pa on nama ni ne treba prije ljeta,ustvari o tome će odlučivati on i Petrović a ne mi.Mada se i ja slažem sa tobom da ne trebamo čekati,al uzmi koje prije bio selektor Sabit Hadžić sve ti je jasno zašto se možda nije prije odazvao na poziv.A treba i dodati da je Varda napustio pripreme kad je vidio koje Hadžić.Sad imamo Petrovića i to je veliki plus on će nam izlobirati dosta igrača.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 sep 2012, 18:08

Milicic i Srbija? Milicic ne igra za Srbiju u zadnjih 5 godina, nista od toga. Par puta ih je odbio, nakon sto je izostavljen s spiska. Polako, nije Savovic jedina opcija, ima i boljih, ali otom potom. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 sep 2012, 20:32

Jozo Brkic vec 7 poena protiv Partizana za 7-8 minuta 8-) 8-) 8-)
Steta sto je dobio trecu licnu :( :(
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 sep 2012, 21:42

lumani je napisao/la:Jedan od boljih mladih igraca.Gore procita da je Savovic kompletniji?to je za mene vise nego smejsno.To sto on uzme 1,2 skoka vise po tekmi :) U napadu necu da ih poredim,Kikan ima veliku prednost,uvjek bio veci talenat od Savovica i ostat ce!.......Slicne stvari sam citao i za druge bh igrace,sve sto je iz susjednih drzava smatra se boljim,ali eto na svu srecu se ispostavilo drugacije :lol:
Stavi sve elemente kosarkaske igre ispred sebe i samo ce ti se ukazati da je Savovic kompletniji kosarkas od Kikanovica. Kikan je u nekim elementima poprilicno limitiran, ali kosarkaskom inteligencijom i odlicnim sutem sa poludistance (posebno za svoju visinu) uspjeva to u dobroj mjeri nadomjestiti.

Slazem se da Kikan ima prednost u napadu, ali nikako ne veliku, jer Savovic moze biti raznovrstan napadac, cak i koju tricu pogoditi.

I ne radi se o 1-2 skoka, Savovic dok je igrao u Hemofarmu stalno je bio na double-double ucinku, a Kikan double-double ostvari svake prestupne godine. Koliko vidim u cetiri meca sa Latvijom i Gruzijom imao je UKUPNO 6 defanzivnih skokova, a minutaza odlicna i uz to igra na petici!? Tuga. O odbrani Kikana sve je vec receno, nema potrebe ponavljati.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 21:49

Kuko je napisao/la:
lumani je napisao/la:Jedan od boljih mladih igraca.Gore procita da je Savovic kompletniji?to je za mene vise nego smejsno.To sto on uzme 1,2 skoka vise po tekmi :) U napadu necu da ih poredim,Kikan ima veliku prednost,uvjek bio veci talenat od Savovica i ostat ce!.......Slicne stvari sam citao i za druge bh igrace,sve sto je iz susjednih drzava smatra se boljim,ali eto na svu srecu se ispostavilo drugacije :lol:
Stavi sve elemente kosarkaske igre ispred sebe i samo ce ti se ukazati da je Savovic kompletniji kosarkas od Kikanovica. Kikan je u nekim elementima poprilicno limitiran, ali kosarkaskom inteligencijom i odlicnim sutem sa poludistance (posebno za svoju visinu) uspjeva to u dobroj mjeri nadomjestiti.

Slazem se da Kikan ima prednost u napadu, ali nikako ne veliku, jer Savovic moze biti raznovrstan napadac, cak i koju tricu pogoditi.

I ne radi se o 1-2 skoka, Savovic dok je igrao u Hemofarmu stalno je bio na double-double ucinku, a Kikan double-double ostvari svake prestupne godine. Koliko vidim u cetiri meca sa Latvijom i Gruzijom imao je UKUPNO 6 defanzivnih skokova, a minutaza odlicna i uz to igra na petici!? Tuga. O odbrani Kikana sve je vec receno, nema potrebe ponavljati.

Sve si rekao' kosarkaskom inteligencijiom.Sve kad stavis na papir,svaki strucnjak ce ti reci, daj mi Kikanovica.
Igrao je Kikanovic za Zvezdu kada je bila dosta jaca,pozz.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 21:56

neno#4 je napisao/la:Jozo Brkic vec 7 poena protiv Partizana za 7-8 minuta 8-) 8-) 8-)
Steta sto je dobio trecu licnu :( :(

ovi Partizanovci se nafuraju kada pogode otvoreni sut,nema od njih nista!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 sep 2012, 21:57

lumani je napisao/la:
Sve si rekao' kosarkaskom inteligencijiom.Sve kad stavis na papir,svaki strucnjak ce ti reci, daj mi Kikanovica.
zato kikanovic igra u jeseniju ili kako se vec zove taj klub sa kraja sibira, a za savovica je galatasaraj platio 500 000 eura odstete hemofarmu, a sada igra u CZ za duplo vecu platu nego kikan

ne podcjenjujem ja kikana, ali on je jednodimezionalan igrac dok savovic nije, mada kikanovic je jos relativno mlad i ima prostora za napredak
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 22:05

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
zato kikanovic igra u jeseniju ili kako se vec zove taj klub sa kraja sibira, a za savovica je galatasaraj platio 500 000 eura odstete hemofarmu, a sada igra u CZ za duplo vecu platu nego kikan

ne podcjenjujem ja kikana, ali on je jednodimezionalan igrac dok savovic nije, mada kikanovic je jos relativno mlad i ima prostora za napredak

Daj Nermine molim te..nemoj vise.koju odstetu i za koga?Igraca koji je stigao do 6p po utakmici.. :mrgreen: :mrgreen:Tolike pare dali u jan,da ga puste u julu:)bogata zvezda ga odkupila :lol: :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 sep 2012, 22:10

lumani je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Daj Nermine molim te..nemoj vise.koju odstetu i za koga?Igraca koji je stigao do 6p po utakmici.. :mrgreen: :mrgreen:Tolike pare dali u jan,da ga puste u julu:)bogata zvezda ga odkupila :lol: :lol:
da na polovici sezone i to je cinjenica ne nagadjanje
uostalom vidjeces kako ce igrati ove sezone
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 sep 2012, 22:19

Pa gdje su ti strucnjaci, sto se ne otimaju?
Zvezda je ove sezone izuzetno jaka, sigurno jaca nego u periodu dok je Kikanovic igrao za njih.

Nije jednostavno doci na pola sezone u ekipu koja je puna love, koja ima najvece ambicije i odmah pokazati najbolje sto znas.

Kad ih poredis po statistici, radi to dok je ovaj bio u Hemofarmu (jer je Hemofarm kao i Enisey bio ocajna ekipa u svim takmicenjima u kojima je nastupao).

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 28 sep 2012, 22:24

Koliko me pampćenje služi Kikan je bio više epizodista u Zvezdi, nikakav bitan kotač ekipe. Ustvari ta epizoda u Zvezdi mu je samo zakomplikovala karijeru. Nek me neko sipravi ako griješim. Kikan je ok poenter s distance i to je otrpilike to. Nema skoka, nema fizikalijje da s enosi s iole ozbiljnijim centrom i tu je kraj priče. Naravno i on ej iskoristiv i nije za odbaciti, ali imam osjećaj da se neke stvari mješaju ovdje ili ne žele da vide.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 22:25

Kuko je napisao/la:Pa gdje su ti strucnjaci, sto se ne otimaju?
Zvezda je ove sezone izuzetno jaka, sigurno jaca nego u periodu dok je Kikanovic igrao za njih.

Nije jednostavno doci na pola sezone u ekipu koja je puna love, koja ima najvece ambicije i odmah pokazati najbolje sto znas.

Kad ih poredis po statistici, radi to dok je ovaj bio u Hemofarmu (jer je Hemofarm kao i Enisey bio ocajna ekipa u svim takmicenjima u kojima je nastupao).

to zvezda top tim ili sta?jaca sada nego sa Milanom?...Bravo za tebe.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 sep 2012, 22:27

lumani je napisao/la:
Kuko je napisao/la:Pa gdje su ti strucnjaci, sto se ne otimaju?

to zvezda top tim ili sta?jaca sada nego sa Milanom?...Bravo za tebe.
Naravno da je jaca.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 28 sep 2012, 22:35

Pa kako možete tvrditi da je Zvezda bila jača kad je Kikan igro nego sada???Dok je Kikan igro Zvezda je bila ispod prosječan tim koji se Partizanu ni u ludilu nije mogao suprostavi do sredine prošle sezone kad im je sve krenulo na bolje.U ovom trenutku Zvezda uopšte nije lošija od Partizana a sama stvar koliko je to ozbiljan klub je to da i Rakočević igra za njih,a ko prati košarku zna o kakvom se igraču radi.A ne treba govoriti o Katiću te svim drugim pojačanjima koje su ovo ljeto doveli,a Savović će u tom timu igrati veliku ulogu i vjerovatno biti u prvoj petorki.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 sep 2012, 22:36

storm_raider je napisao/la:Milicic i Srbija? Milicic ne igra za Srbiju u zadnjih 5 godina, nista od toga. Par puta ih je odbio, nakon sto je izostavljen s spiska. Polako, nije Savovic jedina opcija, ima i boljih, ali otom potom. :)
trebinjac :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Hrammm1921, Proximic, schalke, TripleThreat i 19 gostiju.