FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

prasovic89
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la prasovic89 » 26 apr 2010, 04:33

Ja licno bi vratio Henriquea sa posudbe a Dmitra uopste nisu trebali kupovati, fkt ne mogu da vjerujem sta se njemu desava kad god lik udje u igru....jednostavno mi ga je zao kao covjeka, jer budimo iskreni, nema on pojma
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 apr 2010, 09:17

neznam kakavu cu sad buru izazvat, ali Ibra generalno nije za Barselone. Onoliki tip bi trebao biti ubojit glavom u sesnaestercu a on to ne cini nikako. Dosta lopti a Boga mi i mojih zivaca potrosi dok ne postigne gol. Za napad Barse je skroz neokretan i nekako pomalo pasivan. Mozda se varam, ali ovo je moje vidzenje....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 26 apr 2010, 10:06

bparena je napisao/la:neznam kakavu cu sad buru izazvat, ali Ibra generalno nije za Barselone. Onoliki tip bi trebao biti ubojit glavom u sesnaestercu a on to ne cini nikako. Dosta lopti a Boga mi i mojih zivaca potrosi dok ne postigne gol. Za napad Barse je skroz neokretan i nekako pomalo pasivan. Mozda se varam, ali ovo je moje vidzenje....
nema sta kakva bura to je tvoje misljenje ;) ja cu rec da je on zabio Stutgartu ,Arsenalu 2 gola u Londonu,odlucio EL CLasico , dakle najvaznije tekme da nije bilo tih golova nebi se Barca borila za ova 2 Trofeja . a jos ima do kraja sezone ko zna mozda odluci upravo on tekmu sa Interom :) sto se mene tice on je pravi potez Barcine uprave a tek mu prva sezona .... 8-) Sto se tice Cigija ima da bude ponajbolji igrac na svijetu na svojoj poziciji :!:
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 apr 2010, 10:15

Ibrahimović usporava Barcinu igru. Koliko god se nije Eto'o uklopio u Interov sistem, tako se ni Ibra nije uklopio u Barcelonin. Realno, ove godine bi Eto'o imao (barem) 30 golova da je igrao u Barci. Daleko od toga da je Ibra loš, to niko ne može reći, no nije se uklopio(možda sam ja previše očekivao). No, i Henry je odigrao 2. sezonu na nivou, nadam se da će sljedeće godine Ibra eksplodirati.
Što se tiče Chigry-ja, ne vjerujem da bi se tolike pare dale da bi ga tek tako otpisali. Vidi se da momak može, no činjenica je da griješi. Griješio je i Puyol, pa se opet pretvorio u Terminatora, dakle, ne sumnjam u to da će se uigrati i pokazati raskoš svog talenta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 apr 2010, 10:31

trebali smo Kamerunca zadrzat :(
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 26 apr 2010, 10:38

Sto se tice love tu je Inter dobro zahebao Barcu 46 milki plus Eto'o :lol:
La liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 apr 2010, 11:08

juzni vjetar! je napisao/la:Sto se tice love tu je Inter dobro zahebao Barcu 46 milki plus Eto'o :lol:
da hoce Bogdo na tom ostat poslije srijede :D

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 26 apr 2010, 11:13

juzni vjetar! je napisao/la:Sto se tice love tu je Inter dobro zahebao Barcu 46 milki plus Eto'o :lol:
pa sada se bas i ne bi slozio sa tobom, Barsi je trebao neko nov malo radi marketinga i prodaje dresova kada sve saberes mislim da je Barsa zaradila puno vise dolaskom Ibrahimovica al se slazem sa gornjim postom da je usporio igu Barse i da bi bilo bolje da je ostao Eto
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 apr 2010, 11:39

Ne vjerujem ja da su tri pojacanja koja su dovedena promasaj, Maxwel je recimo po meni solidno uradio svoj posao, a dobili smo ga za male pare. Cirginski je doveden kao igrac za buducnost i to je Pep jasno rekao. U Sahtaru je bio odlican, dok kod nas ruku na srce nije ni igrao puno. Pozicija stopera je vrlo osjetljiva, pogotovo stopera u Barceloni, tu se i najmanja greska osjeti zbog naseg nacina igre. Da bi stoper se pokazao u najboljem svjetlu mora imati kontinuitet, barem nekih 5-6 utakmica, a Cigri nikad nije toliko takmica sastavio. Imao je gresaka, ali to moramo da razumijemo, grijesio je i Puyol, pa i Pique u prvim utakmicama, ali kad su dobili malo rutine postali su kraljevi u odbrani. Pep nije Cirginskom davao dosta prilike ove sezone i to je razumljivo, njegovo vrijeme ce doci tek za neke 2 sezone vjerujem, kad Puyol vise ne bude mogao igrati.
Ibra je opet druga prica, od njega se ocekivalo mnogo, jednim dijelom vec je i opravdao to sto je doveden, s druge strane ponekad se cini kao da se nije uklopio, sto se njega tice trebali bi sacekati kraj sezone pa da napravimo konacan racun u vezi njega, kad vidimo kako ce se ponasati u odlucujucim utakmicama. Ono sto sam ja primijetio je da se i nije toliko puno igralo na njega, lopta uglavnom kruzi okolo, on je u sredini napada ali i ne dobije puno lopti ili centarsuteva, on uradi dosta posla kad je pitanju otvaranje prostora za igrace iz drugog plana koji su dali dosta golova (Messi i Pedro). Vidjet cemo sta ce Ibra uraditi potiv Intera, to je utakmica koja ce nam dati odgovor jel se pogrijesilo ili pogodilo s njegovim dovodjenjem, do sada je ovih nekoliko vaznijih utakmica u kojima je igrao odradio dobro i postizao golove. Protiv Intera bi on mogao biti u prvom planu, vjerujem da ce Morinjo na sve nacine pokusati zatvoriti Messija i Xavija, i onu nasu kombinatoriku po sredini, ali zato ce biti puno prostora za prodore i ubacivanje sa strane, i vjerujem da ce dosta tih lopti ici na Ibru, on je nas najveci adut za guranje i skakanje pred golom Intera, a ja se nadam da ce zaigrati i Henry i Yaya upravo zbog skoka i snage.

.............................Valdez.....................

Alves.................Pique... Milito...............Abidal

...........................Keita (Sergio)....................

.....................Xavi..................Yaya..............

Messi.........................Ibra...................Henry

Ja kontam da bi protiv Intera ovaj tim najvise pokazao, jer ovako i mi imamo snagatore u ekipi, a moguce i da se desi da ce Pep staviti Messija u sredini s Xavijem, a u napadu ubaciti jos i Pedra.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 26 apr 2010, 11:47

Ma u prvi 11 je definitivno Sergio ... fura ga Guardiola mada meni malac nije nista posebno ... bolji Yaya a i Keita 10 puta a i iskusniji tako da bi oni trebali u sastav ali sumnjam ...

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 apr 2010, 11:56

Sigurno ce igrati Busquets,kao i vecinu utakmica,a sad vidjecemo hoce li Pep i Tourea ubaciti u sredinu zajedno sa Xavijem i Busquetsom.

U odbrani je manje-vise poznato ko ce igrati,ostaje samo da vidimo hoce li se Abidal dovoljno oporaviti.A u napadu Messi,Ibra i Pedro sigurno.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 apr 2010, 12:08

Ja nesto ne vjerujem u to sto govorite, mislim da ce Pep ipak nesto promijeniti drasticno i iznenadti i Morinja i sve nas, a opet vjerujem da Pep zna da se ovako teske utakmice igraju s jakim i iskusnijim igracima, svaka cast Pedru, ali za onu odbranu Intera bolje je rješenje Henry, cijelu sezonu je odmarao, vrijeme je da sad pokaze nesto, a i pokazat ce ako bude igrao sigurno.Ako se ista Pepu moze zamjeriti ove sezone, onda je to guranje Sergia ispred Yaye u timu, Yaya je i po meni jedan od tri najjaca zadnja vezna u svijetu, genijalan i kompletan igrac, a grije klupu, jeste da je to politika da se od domaceg igraca napravi vrhunski igrac za buducnost, ali u ovako bitnim utakmicama se valja odluciti na najjace oruzje sto imas.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 apr 2010, 12:17

@romariooo
"...a moguce i da se desi da ce Pep staviti Messija u sredini s Xavijem, a u napadu ubaciti jos i Pedra."

ja nebi ovo volio - neka xavi prenese loptu na mesija i to je to. Ovako ako obojica budu u sredini morace se odvojit jedan od drugog i onda je problem jer morinjo jednim odbrambenim igracem pokriva liniju (prostor a ne igraca) izmedzu njih dvojice a onda gubimo vezu ka napadu. Treba ostaviti mesija naprijed, a igru na pocetku bazirati na xaviju i drugoj strani -Na taj nacin bi izvukli tog odbrambenog iz te linije. Xavi uradi 180 stepeni kao u Madridu kad je bilo 2:6 i mesi ima otvooren put. ... no vidjecemo...

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 26 apr 2010, 12:20

............................Valdez.....................

Alves.................Pique... Milito...............Abidal

...........................Keita (Sergio)....................

.....................Xavi..................Yaya..............

Messi.........................Ibra...................Henry

najbolji sastav Henry bi trebao igrati od pocetka a Bousqetsa ostaviti na klupi ne znam vise koji ga klinac forsira Pep :roll:
La liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 apr 2010, 12:23

Bojim se Bousqetsa :( :(

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 apr 2010, 13:30

slika
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 apr 2010, 13:34

ovako bi trebao da izgleda Kamp Nou prije tekme, mocno ce biti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 26 apr 2010, 14:19

Romariooo je napisao/la:ovako bi trebao da izgleda Kamp Nou prije tekme, mocno ce biti
jesi ovo negdje nasao ili ti radio???

Barcelona_1899
Kontakt:

Post Postao/la Barcelona_1899 » 26 apr 2010, 14:20

Ovo ce pravo mocno izgledati..
2:6 prepoznatljiv rezultat :)
0:2 još uvijek frišak rezultat ;)
David Villa #7

samo rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la samo rajvosa » 26 apr 2010, 14:29

Previse je rizikovati sa Anrijem jer nije u nikakvoj formi,dok je Pedro u odlicnoj! Sto se tice navijaca ruku na srce atmosfera na Nou Campu nije paklena jer ljudi nemaju prave navijace!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.