FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Potez kola (stvaranje propuha rukama) - Aleksandar Boljevic
https://youtube.com/shorts/KSycTH-TBkE? ... KU8_19jdhi
https://youtube.com/shorts/KSycTH-TBkE? ... KU8_19jdhi
Ja sam bas misljenja da bi nam sad vise odgovarala sredina Lagumdzija / Huso iza Radovca i Jabera. Dangubic neka se doziva na klupi. Jedan od prve dvojice bi valjda malo rasteretio Jabera i Samira koji mogu ponudit dosta i naprijed pa bi se tako nadoknadilo ono sto bi trebao radit Dangubic. Isto tako mogu puno pomoc losoj odbrani.
Boljevic moze potezom rijesit utakmicu ali ga treba mjenjat na poluvremenu sa Cvetanovskim ako bi poceo mahat rukama i nista ne napravit. Nece propast zemlja ako ga se zamjeni.
Boljevic moze potezom rijesit utakmicu ali ga treba mjenjat na poluvremenu sa Cvetanovskim ako bi poceo mahat rukama i nista ne napravit. Nece propast zemlja ako ga se zamjeni.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Volim Boljevićev mangupluk i to što je praktično sam riješio par utakmica, ali mislim da mu Denis treba zabraniti nedolično ponašanje na utakmicama, mahanje rukama, zvocanje, pričanje, hodanje po terenu kad bi trebao da grize itd.
Po nekom nepisanom pravilu to pravo ima SAMO KAPITEN.
Ako mu Denis to ne smije zabraniti, ili ga ne smije izbaciti na poluvremenu, onda je igrač jači od trenera, a to nikad nije na dobro izašlo (po trenera, prije svega).
Ako mu Denis to ne smije zabraniti, ili ga ne smije izbaciti na poluvremenu, onda je igrač jači od trenera, a to nikad nije na dobro izašlo (po trenera, prije svega).
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Dangubic i Sukilovic su sve gori i gori, Mahmic je digo formu u zadnje vrijeme a umjesto Dangubica bi pametnije bilo cak i juniore gurati
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Meni je smješniji potez Sošića kada ne doda Boljeviću pa fula i maše rukama publici nego Boljevićevo mahanje.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
- dubioza144
- Kontakt:
Previse oni mahaju rukama Šošiću, i Boljevic i Krpic na svaki njegov potez dodavanje ako je slabije nadju se da njemu masu rukama, trenutno je nas najbolji igrac a oni sa svojim mahanjem kao da zele da ugase momka, umjesto da su mu podrska u svakom potezu koji napravi kakav god da je oni mu ubacuju negativu, kako god svako mahanje galama uticu na igraca.
A ovo sto mi igramo je previse lose u nekim momentima gdje se lakse akcija moze u zavrsnici zavrsit oni traze neke teze varijante, kao npr situacija gdje ih je 3 4 u liniji Boljevic ima loptu moze je gurat izmedju stopera, izmedju beka i stopera on salje loptu prema Odinaki izmedju veznog stopera beka i ljudi presjecaju loptu i krecu u kontru a nasih 6 u zavrsnici ostalo. Previse se mi patimo protiv ekipa od kojih smo jaci, primimo go u 50 min i onda se pocnemo branit prepustimo loptu Posusju umjesto da i dalje mi gradimo nasu igru a o nasim a u kontrama veze nemamo, dalje jel to niko ne smije Boljevicu uzet prekide da izvodi sta nam znace korneri prekrsaji penali kad imamo igraca koji to ne zna izvest, to sto je rekao da mora zabit 10 golova i 10 asistencija ne znaci da svaki penal i korner mora on izvest. Pomocnik govori kako je pauza dosla u nezgodno vrijeme a posle radnika Coric govori kako nam treba pauza i da je jedva cekamo a na kraju nam nista nije donijela ta pauza.
A ovo sto mi igramo je previse lose u nekim momentima gdje se lakse akcija moze u zavrsnici zavrsit oni traze neke teze varijante, kao npr situacija gdje ih je 3 4 u liniji Boljevic ima loptu moze je gurat izmedju stopera, izmedju beka i stopera on salje loptu prema Odinaki izmedju veznog stopera beka i ljudi presjecaju loptu i krecu u kontru a nasih 6 u zavrsnici ostalo. Previse se mi patimo protiv ekipa od kojih smo jaci, primimo go u 50 min i onda se pocnemo branit prepustimo loptu Posusju umjesto da i dalje mi gradimo nasu igru a o nasim a u kontrama veze nemamo, dalje jel to niko ne smije Boljevicu uzet prekide da izvodi sta nam znace korneri prekrsaji penali kad imamo igraca koji to ne zna izvest, to sto je rekao da mora zabit 10 golova i 10 asistencija ne znaci da svaki penal i korner mora on izvest. Pomocnik govori kako je pauza dosla u nezgodno vrijeme a posle radnika Coric govori kako nam treba pauza i da je jedva cekamo a na kraju nam nista nije donijela ta pauza.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- gegenpressing
- Kontakt:
Ma vala kad ga je već bacio na usta i ja bih u onoj situaciju sam završio.
Brohra ribo se...
- dubioza144
- Kontakt:
Treba pohvalit isto pas Cvetanovskog Dzaberu kod 3 gola i sto je upratio kretnju Dzabera jer malo ko u ekipi proprati momka koji se i najbolje krece u fazi napada
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
dubioza144 je napisao/la: ↑29 mar 2025, 10:56Treba pohvalit isto pas Cvetanovskog Dzaberu kod 3 gola i sto je upratio kretnju Dzabera jer malo ko u ekipi proprati momka koji se i najbolje krece u fazi napada

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Podrska upravi, strucnom stabu, igracima, navijacima…
Ne treba puno hvaliti/kritikovati pojedinacno
Glavi gore i jos jace svi zajedno
Široki Brijeg - Željezničar 18:00 Srijeda
Ne treba puno hvaliti/kritikovati pojedinacno
Glavi gore i jos jace svi zajedno
Široki Brijeg - Željezničar 18:00 Srijeda
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Imal kakvih informacija, idemo li na Pecaru.
Vazda se nesto iskomplikuje, kao protiv Veleza u polufinalu prije dvije godine.
Istog sam misljenja,samo ja bih probao staviti Radovca i Lagumdziju a Jabera na mjesto Dangubica,sa Jaberom na poziciji Dangubica dobili bi na lucidnosti sto je imao Stila a ne bi izgubili nista drugo jer i Jaber trci kao Dangubic.godrina je napisao/la: ↑29 mar 2025, 09:35Ja sam bas misljenja da bi nam sad vise odgovarala sredina Lagumdzija / Huso iza Radovca i Jabera. Dangubic neka se doziva na klupi. Jedan od prve dvojice bi valjda malo rasteretio Jabera i Samira koji mogu ponudit dosta i naprijed pa bi se tako nadoknadilo ono sto bi trebao radit Dangubic. Isto tako mogu puno pomoc losoj odbrani.
Ocigledno je da Boljevic i Danugubic imaju povlasteni status u ekipi,s tim da Dangubic se vise trudi za ekipu,a Boljevic ceka 1 priliku da bljesne kao protiv Radnika i da bude majstor,mada po meni i onaj go sto je zabio Radniku u Bijeljini ono je vise greska golmana jer je primio kroz noge,tako da je vrlo lagano mogao i tu biti tragicar na kraju.
Po mom misljenju bitniji su igraci za ekipu koji ce cijelu utakmicu trude i pomazu ekipi,nego ovi koji manje se trude pa zabiju go za pobjedu svaku 4-5 utakmicu.
Ps i ova prica za Boljevica "al on nam je donio direktnih 6 bodova u obje utakmice protiv Radnika"
A mozda bi neko drugo krilo na njegovom mjesto uz trud i zelju svih 90min puno prije rijesio utakmicu i postigao go,a ne da strepimo do zadnje minute.
Prema trenutnom ne ide se..
Fk Željezničar.
E nigdje veze, da ima neki konkretan razlog, pa haj.
Al ovako.. bas bezveze
Ma njih 3 u vezi pa ih kombinovati. Svakako bi Jaber od njih bio najvise isturen naprijed.Ejnur je napisao/la: ↑29 mar 2025, 11:42Istog sam misljenja,samo ja bih probao staviti Radovca i Lagumdziju a Jabera na mjesto Dangubica,sa Jaberom na poziciji Dangubica dobili bi na lucidnosti sto je imao Stila a ne bi izgubili nista drugo jer i Jaber trci kao Dangubic.godrina je napisao/la: ↑29 mar 2025, 09:35Ja sam bas misljenja da bi nam sad vise odgovarala sredina Lagumdzija / Huso iza Radovca i Jabera. Dangubic neka se doziva na klupi. Jedan od prve dvojice bi valjda malo rasteretio Jabera i Samira koji mogu ponudit dosta i naprijed pa bi se tako nadoknadilo ono sto bi trebao radit Dangubic. Isto tako mogu puno pomoc losoj odbrani.
Ocigledno je da Boljevic i Danugubic imaju povlasteni status u ekipi,s tim da Dangubic se vise trudi za ekipu,a Boljevic ceka 1 priliku da bljesne kao protiv Radnika i da bude majstor,mada po meni i onaj go sto je zabio Radniku u Bijeljini ono je vise greska golmana jer je primio kroz noge,tako da je vrlo lagano mogao i tu biti tragicar na kraju.
Po mom misljenju bitniji su igraci za ekipu koji ce cijelu utakmicu trude i pomazu ekipi,nego ovi koji manje se trude pa zabiju go za pobjedu svaku 4-5 utakmicu.
Ps i ova prica za Boljevica "al on nam je donio direktnih 6 bodova u obje utakmice protiv Radnika"
A mozda bi neko drugo krilo na njegovom mjesto uz trud i zelju svih 90min puno prije rijesio utakmicu i postigao go,a ne da strepimo do zadnje minute.
Sto se tice Boljevica ima on znanja i slifa itekako samo sto nema kontinuitet i kao da djeluje potpuno nezainteresovano na trenutke. Bas cesto u dobrim situacijama pelja loptu i pogresno odluci a od igraca njegovog kalibra ocekujem da nosi ekipu, razigrava i bude nocna mora protivnicima. Mozda bi ga izlazak na poluvremenu malo razdrmao ili mu jednostavno ukazivati na to.
Moze on bolje sigurno.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Stoji napisano, ali isto tako Boljevic nije duela dobioni vratio se da pomogne beku od kako je dosao.Lokomotifa je napisao/la: ↑29 mar 2025, 10:02Volim Boljevićev mangupluk i to što je praktično sam riješio par utakmica, ali mislim da mu Denis treba zabraniti nedolično ponašanje na utakmicama, mahanje rukama, zvocanje, pričanje, hodanje po terenu kad bi trebao da grize itd.
Sloga na Grbavici - njegov gol.
Crveni na kraju polusezone - ostavio nas finom cjedilju
Posusje - fulao nam 3 boda
Da je dobar i zna, jeste. Ali ima i negativne strane. Ima ozbiljan problem s glavom, kad ne ide, mase rukama, buni se kao curica i vise gleda tribine i raspravlja se s njima, umjesto da se fokusira na teren.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
treba pohvaliti i malog lagumdziju. ne mislim samo zbog one asistencije, odlicna rola.
Igraci do 23 godine ove sezone su ucestvovali u najmanje 32 gola Željezničara, a zabili smo ukupno 58 golova
Muftic (23) 1 asistencija
Sosic (22) 8 golova i 2 asistencije
Sukilovic (22) 2 gola
Lagumdzija (22) 2 asistencije
Jaber (21) 2 gola i 1 asistencija
Odinaka (21) 1 gol i 1 asistencija
Lausevic (19) 4 gola i 1 asistemcija
Sabic (19) 4 asistencije
Semdin (19) 1 asistencija
Kolic (18) 1 asistencija
Foco (17) 1 asistencija
Muftic (23) 1 asistencija
Sosic (22) 8 golova i 2 asistencije
Sukilovic (22) 2 gola
Lagumdzija (22) 2 asistencije
Jaber (21) 2 gola i 1 asistencija
Odinaka (21) 1 gol i 1 asistencija
Lausevic (19) 4 gola i 1 asistemcija
Sabic (19) 4 asistencije
Semdin (19) 1 asistencija
Kolic (18) 1 asistencija
Foco (17) 1 asistencija
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Pojedini se moraju psihicki dozvati, pojedini moraju shvatiti da je Zeljo bio prije njih i da ce biti poslije njih, pojedini moraju shvatiti da su lako zamjenjivi, a pojedini moraju shvatiti da nisu veci od kluba i prestati se zayebavati sa klubom, igracima i navijacima.
Ova mahanja, mlataranja i svadjanja u toku utakmice samo upucuju na to da ima igraca koji se ne mirisu pa se tako i ponasaju na terenu
Ova mahanja, mlataranja i svadjanja u toku utakmice samo upucuju na to da ima igraca koji se ne mirisu pa se tako i ponasaju na terenu
-
- Kontakt:
Mislim da je vrijeme da Dangubic malo ohladi, toliko ga trpimo kao da je igracina u rangu Mesija, Boljevic me poceo toliko nervirati malo je reci, hajd uredu Šošić je imao i drugih opcija od šuta, ali ono Boljino mlataranje rukama i prepiranje je previše.Šošiću jesi igrac ali moraš malo i ti poraditi na sebi jer fudbal je kolektivna igra.
Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20, Firebase, Hrasno15 i 81 gost.