quadro je napisao/la:Majstore, makni se od BvB-a i Bayerna.
Jel više reputacije ima Juventus koji je 4x puta izgubio u finalu LP ili jedan Basel koji redovno ispada u skupini LP-a?
Gdje bi Reus prije otišao da je morao birati između Juventusa (najvećeg luzera u povijesti LP-a) ili Basela koji nikad ne prolazi skupinu LP-a?
Uozbilji se momak. Reći da sada jedan BvB se može natjecati sa ManUom u dovođenju igrača (oboje ispali u grupi) je smješno.
Zasto da se odmicemo od BVB i bajerna? To su dva kluba koja su nama dragi i koje volimo i valjda je normalno da je rasprava o njima. Ne vidim svrhu uvodjenja novih (stranih) klubova u pricu. Rezultat je vazan jer povecevas koeficient i dobijas vise love. Osvajanjem LP-a ime kluba se gravira na "pehar sa velikim usima". Drugoplasiranog nije i tacka.
Moze bajern 100 puta osvoiti LP ili 100 puta ispasti iz iste u kvalifikacijama, oni ce i dalje imati najvise love u Njemackoj. A BVB najvjernije navijace
Kad pricas o reputaciji, sto Vidal ne ode u finalistu LP-a, nego ode u juventus. Dzaba ti reputacija kad igraci vise vole lovu i Englesku PL i Seriju A.
effe_sa je napisao/la:A po pitanju Mandžukića, te sami ljudi ovde iz tvojih redova demntuju, demantuju te njihove izjave od prije, koje su dali po pitanju Mandže, tačnije njihovi postovi.
Ti kad kažeš da je Mandžo u Wolfsburgu pokušavao glumit napadača, onda se iz toga može zaključit da ti dovoljno opšte nisi pratio Bundesligu ili se zafrkavaš. Pa ti sad uzmi kako hoćeš. Uglavnom se većina tvojih postova opšte ne može shvatit ozbiljno, u početku si ko biva nešto i znao konstruktivno napisat, a poslije se sve pretvaralo u skupinu obične lakrdije. A večina je samo smiješna.
Jaka stvar sto me neko sa foruma demantuje. Nisam ja ovan kojem treba coban da bi me vodio i da bi za mene mislio. Samo se ti na ovom forumu nasekiras kad te neko ne shvati ozbiljno. Forum je zabava, ozbiljne fudbalske vijesti kroz prizmu ironije, humora, sale... Kolumne su u novinama i za njihovo pisanje ljudi primaju platu.
Ja tog mandzukica znam jos dok je igrao u NK Zagreb i tamo je zabijao isto kao i u Dinamu, ali HNL i Bundesliga se ne mogu porediti. A da mandzukic jos nije neki vele napadac do Eura je mislio i Slaven Bilic, jer mu je Eduardo sa gipsom na nozi igrao prije mandzukica. Na EURU je proigrao i zato ga je i kupio bajern. Sa ovako jakim veznim redom i ja bi u bajernu zabio 15-ak golova u sezoni, ali ipak cu ga jos malo sacekati da se dokaze, pa cu onda procijeniti je li napadac li glumi napadaca.
effe_sa je napisao/la:A što se tiče uspjeha Borussije na domaćoj sceni, u BuLi i Kupu ja sam to znao dovoljno puta pohvalit, ja tu ne tražim dlake u jajetu da to nešto obezvrijedim.
A trebala bi sad Borussija dogurat do osmine, četvrtfinala i slično u Ligi prvaka i ja bi onda treba reči, ako slučajno ode dalje od Bayern, ma ko će to pamtit, pa vi niste osvojili.
Naravno da ih niko nece pamtiti, pamte se samo pobjednici, a ostali se nakon mjesec dana zaborave. Kao sto kaze smopi:
smopiBVB je napisao/la:
iskreno kad bi me neko pitao da li bi volio da je BvB prosla ove godine ovako kako jeste (ispala u grupi,osvojila kup i BL) ili da je prosla kao bayo (finale LP i drugi u kupu i BL) izabrao bih ovo prvo,kako je ustvari i bilo!
Sa ovim je ub'o u centar. Ovo je poenta svega.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.