Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

legenda reala
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la legenda reala » 23 apr 2017, 23:59

Sutra mora ekipa odigrati za njega, i penal ako bude treba pucati mora što više golova sutra zabiti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 24 apr 2017, 03:02

Neka se I poljak skloni sa gola za koji autogol ako treba :D
Mah, neka on igra dobro I neka je zdrav, ovu sezonu je odlican, a neki rekord ako se obori, to je bonus.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 24 apr 2017, 11:07

A valjalo bi da ga veceras use*e, jedno 2-3 da strpa.
embrace the chaos

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 apr 2017, 11:08

Ako misli biti najbolji strijelac večeras mora dva gola zabiti. :) :)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 24 apr 2017, 13:00

Moggi je napisao/la:i molim vas prestanite ga porediti sa higuainom i ibrahimovicem, on nema taj pedigree
Ja ću se složiti da se niko ne treba porediti sa Ibrahimovićem kad je u pitanju stav, pedigree.
Ne znam kakav to Pipita ima pedigree da se trpa sa Ibrom.
Virtu4l je napisao/la:Zašto volim/o Edina Džeku
Kada me je kolega nazvao i ponudio da napišem kolumnu o mom radu sa Edinom Džekom, nisam se dugo dvoumio.

Naravno, prihvatio sam, ali ne zato kako bih ispričao kako Edin daje golove i rešeta mreže od Češke do Italije, niti kako mijenja historiju klubova za koje igra i donosi im trofeje, a nisam ni pomislio pisati o tome kako u svakom klubu za koji je nastupio ostavi neizbrisiv trag i obori barem jedan rekord.

Svi to već znaju, a ima i onih koji zatvaraju oči, namjerno, ne želeći priznati da nikad nismo imali boljeg i priznatijeg od njega, ali to je već njihov problem. Ne, neću ni o tome pisati, već o Edinovoj ljudskoj strani, onoj koju svaki dobar čovjek ima, onoj koju svi mi vidimo, a malo znamo o njoj.

O tome bih mogao pisati danima, jer toliko je dobrih djela učinio ovaj dječak, kojeg najviše volim i trpim jer je jedan od najboljih ljudi koje sam ikada upoznao. Neiskvaren, dobro odgojen i senzibilan više nego on to sam želi priznati, piše Jasmin Ligata za N1.

Petak, 24. mart – Edin je dobivao državnu nagradu za sport od Vijeća ministara i Ministarstva civilnih poslova i pomalo nervozan spremao se za odlazak u Ministarstvo. Frke, gungula, mali milion ljudi oko njega, slikanje, intervjui, pritisak, slikanje, mediji, sve redom. Iskreno, već nakon 10-ak minuta takve presije ja izgubim strpljenje, ali Edin uvijek ima osmijeh za svakoga, čak i kada njega nešto tišti.

Zašto bi drugi vidjeli da ima problem, zašto bi drugi znali da je i on čovjek od krvi i mesa, zašto bi drugi vidjeli kada je tužan, neraspoložen ili nervozan. Vide to njegovi najbliži i znaju ga u svim situacijama, ali za one koji žude da mu stisnu ruku, da ga upoznaju ili objave sliku s njim, on je uvijek nasmijani Edin.

Nakon dodjele nagrade, požurili smo u UNICEF, gdje se susreo sa predstavnicom UNICEF-a za BiH Geetom Narayan, a odmah potom smo požurili u Roditeljsku kuću u Sarajevu. Već ranije Edin je odlučio da će novčana sredstva od nagrade podijeliti na tri jednaka dijela, a novac je otišao Roditeljskoj kući, te dječijim domovima u Tuzli i Mostaru.

I onda dolazimo, umorni od ljudi i slikanja, intervjua, dolazimo pred Roditeljsku kuću, gdje je malena djevojčica, koja je hvala Bogu otpuštena iz bolnice, odlučila sačekati Edina i uslikati se s njim, iako je više od mjesec s nestrpljenjem čekala da napokon ode kući.

Ostala je!

Zajedno s njom još desetine malih dječaka i djevojčica, koji sa roditeljima vode najvažniju bitku u životu, zapravo, vode bitku za život. Malena hrabra srca čekala su Edina, čekali su da vise čovjeka kojeg toliko vole, a mogu ga vidjeti samo na TV-u, a taj dan on je dolazio njima, kako bi im dao podršku, vrijedniju od bilo kojeg novca koji će im neko donirati. I došao je, smijao se sa njima, a njihova mala, lijepa lica, ozario je osmijeh. Dao im je nadu i podršku u njihovoj borbi, dao im je snagu da se svaka bitka može dobiti i obećao da će doći opet.

Nisam emotivac, barem to ne pokazujem, ali neke stvari u životu te jednostavno slome, pogotovo kada vidiš dječake i djevojčicu od četiri godine kako se bore protiv zloćudnih bolesti. Ta mala slatka nevinašca, koja su tek počela živjeti i već sada se moraju boriti, a nada postoji.

Fikret Kubat, potpredsjednik i projekt menadžer Roditeljske kuće, naš ljubazni domaćin, ukratko je Edinu ispričao kako je uopšte došao na ideju da osnuje Roditeljsku kuću i zamolio za još nešto.

“Naš mali pacijent Amir, teško je bolestan, a rado bi te vidio. Međutim, ne može sići, pa da li možeš otići na kliniku da ga posjetimo. Jako je bolestan”, rekao nam je Fikret, a dileme nije bilo.

Kada se završila posjeta Roditeljskoj kući, ušli smo u Pedijatrijsku kliniku, stali pored lifta, ušli, pritisnuli osmi sprat i ušli u sobu.

Dok ovo pišem, nekako me emocije savladavaju, jer za sreću je nekada dovoljna i jedna lijepa riječ, a kad ti se snovi ostvaruju, onda je sreća neizmjerna. Amir se tek probudio, a kada je otvorio oči pored njega je stajao Edin Džeko, njegov idol, njegov najbolji napadač.

Emina iz Sportskih igara mladih, sa sobom je imala Romin dres sa brojem 9, koji je Edin poklonio Amiru. Uzbuđenje, pomalo muk, a suze na licima. Izlazimo iz sobe i odlazimo prema liftu. Šutimo, tako drag dječak sa 16 godina, a već se bori za život. Shvatiš u tom trenutku da je sve nevažno, svaki promašaj, svako nerviranje, svaka kritika, ma sve je nevažno. Zdravlje je najbitnije.
Stojimo, šutimo, a Amirova majka dolazi i još jednom moli Edina da se vrati, jer mu Amir ima nešto reći. Ušao sam s njim u sobu, a Amir se pridiže na ruke, teškom mukom i Edinu govori:

“Daj gol za mene, molim te”.

Kada mi srce nije puklo. Dječak, kojem je ostalo manje od mjesec života imao je posljednju želju od svog idola. Sageo se, zagrlio ga i rekao mu:“Prvi slijedeći je za tebe”.

Znao sam da će ga dati, nije bilo dileme i već u utorak 28. marta ispunio je obećanje. Edin Džeko dao je gol protiv Albanije, svoj 50. u dresu reprezentacije i poklonio ga Amiru.

Zamišljam lice tog dječaka kako čita vijest kako je Džeko dao gol i kako ga je poklonio upravo njemu. Zamišljam kako je nakratko sretan i nasmijan, jer postoji neko ko mu je barem malo uljepšao dan i njegovu tešku borbu i ko mu je ispunio želju, a mogao je poželiti bilo koju.

On je zatražio gol, a Edin ga je dao.

I onda dođe neko i kaže: Dao je gol sa penala, ne trči, ne bori se, ovakav je ili onakav, a sa druge strane, gutamo knedle shvatajući kako je život prolazan i da je jedino bitno od svega biti dobar čovjek.

Samo to. Biti dobar i sve ostalo je nedati sve od sebe da usrećiš i daš nadu onima kojima je ona potrebna.

Život je i majka i maćeha, život je nepravedan, surov, nemiilosrdan, život je kratak i prolazan, život je jedan i daje nam nekad dobre, a nekad loše karte. Uzimamo onoliko koliko nam pruža, a na kraju se sve svede na uspomene, koliko smo imali osmijeha dok smo živjeli i koliko dobrih djela smo učinili.

Amir je izgubio svoju bitku. Dvije sedmice nakon Edinove posjete, preselio je na bolji svijet. Izgubio je bitku za život, a mi smo izgubili jednog divnog dječaka. Njegovo ime će nastaviti živjeti u srcima ljudi koji su ga voljeli, njegovo ime zaslužuje da živi i živjet će.

Želim ti vječni rahmet i najljepši dženet Amire Gljiva!

Uh, čovječe. :(

Edine, večeras barem dva. ;)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 apr 2017, 13:24

Vrijeme je za hettrik! :opaopa:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 apr 2017, 14:09

Aha. Roma igra tako dobro kada su pod pritiskom i kada se od njih ocekuje dobra partija tako da veceras ocekujem hladno 2:0 za Pescaru. :hmmmmm: :mrgreen:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 apr 2017, 14:20

Nemojte prizivati, prošli put kad je bila mobilizacija nije ništa pokazao..:mrgreen:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 apr 2017, 15:13

Ima kloc da ih sastavi s zemljom i satare za sva vremena :kafa:

Hat trick Dzekizla.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 apr 2017, 15:20

calcio je napisao/la:Aha. Roma igra tako dobro kada su pod pritiskom i kada se od njih ocekuje dobra partija tako da veceras ocekujem hladno 2:0 za Pescaru. :hmmmmm: :mrgreen:
Jedini pritisak im može biti Napoli, al' pošto su izgubili borbu za titulu mislim da im je automatski najveći pritisak već splasnuo :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 apr 2017, 16:54

Arena4 prenosi.

http://live2all.com/
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 apr 2017, 19:24

Ukolko je tekmaca.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 24 apr 2017, 19:27

Alipasino je napisao/la:Ukolko je tekmaca.
U 20:45, neka od arena prenosi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 apr 2017, 19:29

Pivopija je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:Ukolko je tekmaca.
U 20:45, neka od arena prenosi.
Arena 4 prenosi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fordinjo
Kontakt:

Post Postao/la Fordinjo » 24 apr 2017, 19:44

Obrvom , prsima . ledzima , uopste nije bitno :D al makar dva veceras u mrezi Peskare i to je to aaaajjjjjjjjddeeeee Dzeksone :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 24 apr 2017, 19:46

Trebao bi barem dva komada danas da zabije ako se nada da bude prvi strijelac. Jedan bi mozda bilo i premalo u ovakvoj prilici - protiv ekipe koja je na zadnjem mjestu na tabeli.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 apr 2017, 19:58

Ako povedu na vrijeme, recimo 0:2 nakon pola sata igre, ocekujem od Dzeke da izvodi ne samo eventualne penale, vec i slobodnjake se 30 metara :urnebes:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 24 apr 2017, 21:33

odlicna asistencija
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 apr 2017, 21:33

Ono kad ih čekaš prvo poluvrijeme 2+ i prođeš :lol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 24 apr 2017, 21:34

Lijepa asistencija, mada se nije razumio sa bratom Muhamedom, mogao je zabiti i gol. Hajde sad u drugom da i njega ispostuju.
@rokoko; nemoj da brises postove, nisi jedini koji je zamijenio Dzeku i Strotmana. :P
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Sveti i 12 gostiju.