BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2012, 18:44

Al kako ih izdominirasmo u drugom poluvremenu! :o I to jos u njihovoj avliji. :oops:

Mezu na stranu :lol: , ono sto bode u oci je losa igra bez lopte, tj. ni sjena one nekadasnje. :( O istom je Kloppson trubio prije par dana. Bez Bendonje smo go klinac u defu, svaka iole ozbiljnija ekipa ce nam zabiti dva komada (citaj LP). E kurate srece pa da se ozlijedi na samom kraju priprema. :evil:

Perisa na "sestici". :shock: Najsmjesnije je sto to uopce nije izgledalo toliko lose. :lol: Cudi me pa Klopp nije startao s Hummyem ili Kirchom na def. sestici, Gudno i Leitner su ostavljali brisan prostor iza sebe, tako je i primljen drugi gol.

Grossonja ocajan, definitivno uz Subotica flop tekme. Gundogan je dosta dobro odigrao, djeluje mi sigurnije na lopti. Konacno je i Schibi pokazao znake zivota. Steta pa ne zabi, ono su njegove pozicije.

Reus zasluzuje prolaznu ocjenu, odlican je u kombinatorici na malom prostoru. Sjajno se konta s Mariom. Lewat dobro odigrao, ali mi nikako ne ide u glavu kako je uspio promasiti dva onkava zicera. :evil:

Od Gotzea ocekujem totalnu eksploziju ove sezone. Paklen igrac.

Generalno, odusevljen sam napadackom igrom i odlicnom kombinatorikom u protvnickoj trecini terena. Misljenja sam da je napad dosta fluidniji no lani.
Najcitiraniji forumas u posljednjih 15-ak sati - kraljttbvb (BVB)
:lol:

Schade pa nema lajkova na forumu. :lol:
Da ne bude zabune oko ovog im'o, kralj i dalje ima muda. Sad sam pipao i dalje su na svom mjestu :mrgreen:
Hoce to ko ih redovno prazni. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 avg 2012, 20:57

adnan24 je napisao/la:
Bilall je napisao/la: :? Mullera nebih komentarisao, obzirom da je imao losu sezonu ali da sam na tvom mjestu nebih ni njega podcijenio,

Ja ti garantujem da Mullera i Gomeza vise respektuju navijaci ostalih klubova nego vi Bayernovci...ja kad god pogledam temu Bayerna,tamo kritikujete njih dvojicu...a kad se ovdje napise nesto protiv njih,onda je to omalovazavanje Bayerna.
Na-a, nisi ti mene razumio. Omalovazavanje Bayerna bas i nisam pominjao. Podcjenjivanje jesam, iako meni to podcjenjivanje ne smeta, iskreno. :)
Ne moze ti niko omalovaziti Bayern i biti shvacen ozbiljno jer Bayernove vitrine su daleko najpunije u Njemackoj. :D
Podcjenjivanje je reci da u Bayernu nema ko da postigne pogodak osim Riberya :?
Mandzukic demantovao, Muller demantovao, i ja vise fkt nemam potrebe nista da kazem.

Sto se pak tice kritika na racun Mullera, ja iznosim svoje misljenje neovisno od misljenja vecine navijaca Bayerna.
Nebih ga podcijenio, istina imao je losu sezonu ali ima potencijala u njemu siguran sam!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 avg 2012, 12:34

Bilall je napisao/la: Podcjenjivanje je reci da u Bayernu nema ko da postigne pogodak osim Riberya :?
Mandzukic demantovao, Muller demantovao, i ja vise fkt nemam potrebe nista da kazem.

Nije podcjenjivanje vec realno stanje u prethodnim utakmicama Bayerna i Dortmunda...samo vi to ne zelite da vidite.Nije sigurno on mislio da ce Ribery dati sve golove za Bayern u sljedecoj sezoni.

Robben se zadnjih 5 utakmica protiv Dortmunda nije vidio(osim onog promasenog penala :D ),Gomez i Muller isto tako.Ribery je bio jedini igrac Bayerna koji je pravio probleme BvB-u.Mandzukic je iznenadio ali nista vise navijace Dortmunda od navijaca Bayerna...

Sto se tice Mullera sad ispade da je momak izdominirao odbranu BvB-a...zabio sa 2 metra na prazan gol i on je nekog demantovao sa tim potezom...how yes no.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2012, 12:48

Šta vas ima Mandžukić iznenadit odjednom? Nekoliko navijača Bvb-a je reklo već prije kako je Bayern napravio dobar, solidan transfer s Mandžukićem i da bi rado volili da je on došao u BVB. On je već bio u Wolfsburgu dobar, pa me bilo dosta iznenadilo da se Magath već na početku ljeta odlučio na njegovu prodaju, jeste da je to bilo kao zbog neproduženog ugovora, ali olako ga se nekako odrekao. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 avg 2012, 12:51

Pa upravu si...i ja sam pisao da bi ga volio u Dortmundu...al' eto valjda nisam ocekivao da ce u prvoj utakmici protiv Dortmunda dati gol i prakticno asistirati za drugi.Ja licno njega smatram odlicnim pojacanjem za Bayern al' dosta navijaca Bayerna i nije bilo odusevljeno njegovim dolaskom.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 14 avg 2012, 16:03

Pa kad je navijačima Bayerna debeli gospodin obećap Bombu. :roll: Dobili smo Mandžu, mačka u vreći i još je prerano reći koliko je taj transfer bio dobar. Osobno, mislim da je sigurno bolje dati 15ak mil€ za Mandžu, koji zna štopat loptu i uposlit suigrače, nego 30mil€ za trutinu od Gomeza, koji je zanjih 5 tekmi vs. Dortmunda proveo u Hummelsovom džepu. A, da ne govorimo o tome koliko je Bayern dobio na samoj igri veznog reda dolaskom Mandže.

Ono što je mene iznendailo kod BvB-a je Reusova igra na ceneru. Mislim kako njemu ipak treba nešto više prostora za odigrat nešto, al bit će prejeben kad krene u kontru.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 avg 2012, 16:09

effe_sa je napisao/la:Šta vas ima Mandžukić iznenadit odjednom? Nekoliko navijača Bvb-a je reklo već prije kako je Bayern napravio dobar, solidan transfer s Mandžukićem i da bi rado volili da je on došao u BVB. On je već bio u Wolfsburgu dobar, pa me bilo dosta iznenadilo da se Magath već na početku ljeta odlučio na njegovu prodaju, jeste da je to bilo kao zbog neproduženog ugovora, ali olako ga se nekako odrekao. ;)
Posto sam vidio da me nesto ko prozivas, ako ti nije probelm nadji mi u ovoj statistici bajernov nastup u Ligi prvaka 2012 godine (ovo je lik postavio na temi bajerna):

NYKnicks Fan je napisao/la:European:

UEFA Champions League / European Cup
Winner (4): 1974, 1975, 1976, 2001.

Ako se pamte samo pobjednici, de mi dokazi razliku izmedju igranja u prvom kolu kvalifikacija i igranja finala LP-a.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 avg 2012, 16:17

@Kralju smaras s tim.... ne mozhe se ni iz glave porediti finalista i onaj ko ispadne u grupama,a razloga je milion,mislim da si ih svjestan....

E vidim nije jos niko objavio od vas,naime danas sam procitao jako zanimljivu vijest,a glasi ovako. Posto nema nista od van Persie-a i njegovog dolaska u redove ManU, Ferguson je izgleda ponudio 30miliona € za Lewata. Cak se navodi da bi godisnja plata trebala iznositi nekih 8miliona€!!!

Da li je bomba ostaje da se vidi, malo sam gledo na kickeru i na bild-u zasad nema nista o tome....
Stern des Südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 avg 2012, 16:20

proFCB je napisao/la:@Kralju smaras s tim.... ne mozhe se ni iz glave porediti finalista i onaj ko ispadne u grupama,a razloga je milion,mislim da si ih svjestan....

Mescini da cu i tebi morati crtati, i to u paintu, da za nekoliko godina niko nece pamtiti ko je sa Celzijem igrao u finalu 2012. godine.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 14 avg 2012, 16:24

:lol: Da, što se tiče pobjednika/gubitnika, razlike nema.

Što se tiče novaca, prestiža, navijača, reputacije kluba, dovođenja boljih igrača, razlike ima.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2012, 16:27

kraljttbvb je napisao/la:

Ako se pamte samo pobjednici, de mi dokazi razliku izmedju igranja u prvom kolu kvalifikacija i igranja finala LP-a.
Danasnji nogomet je biznis, milioni se vrte na sve strane a razlika je da je Bayern dobio mnogo vecu financijsku injekciju dolaskom u finale nego Dortmund ispadanjem u grupnoj fazi a rezultati vrlo brzo dolaze do izrazaja u vidu transfera i zadrzavanjem najboljih igraca kluba.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 avg 2012, 16:27

quadro je napisao/la::lol: Da, što se tiče pobjednika/gubitnika, razlike nema.

Što se tiče novaca, prestiža, navijača, reputacije kluba, dovođenja boljih igrača, razlike ima.

Novac - OK
Prestiz i reputacija - svi bajern pamte kao gubitnike, kao vice prvake i to tri puta vice prosle sezone.
Dovodjenje boljih igraca - Koga je izabrao Reus?

Ili se uozbiljite ili mi dajte neko teze pitanje, ova dosad su sve iz osnovne skole.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 14 avg 2012, 16:30

Majstore, makni se od BvB-a i Bayerna.

Jel više reputacije ima Juventus koji je 4x puta izgubio u finalu LP ili jedan Basel koji redovno ispada u skupini LP-a?
Gdje bi Reus prije otišao da je morao birati između Juventusa (najvećeg luzera u povijesti LP-a) ili Basela koji nikad ne prolazi skupinu LP-a?

Uozbilji se momak. Reći da sada jedan BvB se može natjecati sa ManUom u dovođenju igrača (oboje ispali u grupi) je smješno.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 14 avg 2012, 16:32

adnan24 je napisao/la:
Bilall je napisao/la: Podcjenjivanje je reci da u Bayernu nema ko da postigne pogodak osim Riberya :?

Nije podcjenjivanje vec realno stanje u prethodnim utakmicama Bayerna i Dortmunda...samo vi to ne zelite da vidite.Nije sigurno on mislio da ce Ribery dati sve golove za Bayern u sljedecoj sezoni.

Robben se zadnjih 5 utakmica protiv Dortmunda nije vidio(osim onog promasenog penala :D ),Gomez i Muller isto tako.Ribery je bio jedini igrac Bayerna koji je pravio probleme BvB-u.Mandzukic je iznenadio ali nista vise navijace Dortmunda od navijaca Bayerna...

Sto se tice Mullera sad ispade da je momak izdominirao odbranu BvB-a...zabio sa 2 metra na prazan gol i on je nekog demantovao sa tim potezom...how yes no.
Da Muller i Mandzukic se demantovali tvrdnju da u Bayernu nema ko da postigne pogodak osim Riberya. Ja koliko se sjecam postigli su pogotke, pa kakve takve. ;) Ovdje se uopste ne radi o tome ko je izdominirao odbranu BvB-a, nego dali je Ribery postigao pogodak ili neko drugi.
I moram jos da ti kazem da mene Mandzukic nije iznenadio. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 avg 2012, 17:27

quadro je napisao/la: Uozbilji se momak. Reći da sada jedan BvB se može natjecati sa ManUom u dovođenju igrača (oboje ispali u grupi) je smješno.
Nemoj s njim raspravljat, on ti je samo za viceve dobar :lol: :lol: :lol:
Pa vidiš li mu argumente......Grupna faza = finale. Pametnom dosta. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 14 avg 2012, 17:51

[youtube][/youtube]
_____________________________________________________________________________________________

Ponovo se na nekim portalima provlači moguća posudba Affelaya u BVB. :?
Osim njega izgleda da se ne odustaje niti od Kirchhoffa iz Mainza kojem ugovor ističe na kraju sezone. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 avg 2012, 19:11

Hare_BvB je napisao/la: Mezu na stranu :lol: , ono sto bode u oci je losa igra bez lopte, tj. ni sjena one nekadasnje. :(

A nije ni za ocekivati da sad grizu kao za koji mjesec...bez obzira sto nije bilo Kehla i Bendera koji bi povukli druzinu.
Bilall je napisao/la:Da Muller i Mandzukic se demantovali tvrdnju da u Bayernu nema ko da postigne pogodak osim Riberya. Ja koliko se sjecam postigli su pogotke, pa kakve takve. ;) Ovdje se uopste ne radi o tome ko je izdominirao odbranu BvB-a, nego dali je Ribery postigao pogodak ili neko drugi.
I moram jos da ti kazem da mene Mandzukic nije iznenadio. :D

Hajmo malo biti najveci bukvalci na dunjaluku :? pa valjda nije to poenta cijele price.Mogao je i Can zabiti gol sto ne znaci da je opasan igrac i da treba odbrana obratiti paznju na njega...

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 14 avg 2012, 23:48

Adnane mnogo nebitna stvar a otezemo previse. :lol:
Nije stvar ni ko je opasan a ni bezopasan. Nije stvar ni ko je izdominirao odbranu kako tvrdis.
Vidis "Mullera ne treba pokrivati" kao on zivi od stare slave, se ispostavilo pogresnim, priznao ti to ili ne.
Isto tako se ja nebih usudio napistati niti za jedan klub na dunjaluku, da oni kao imaju samo jednog igaca koji moze postici pogodak. Smijesno :D
adnan24 je napisao/la:Hajmo malo biti najveci bukvalci na dunjaluku :? pa valjda nije to poenta cijele price.Mogao je i Can zabiti gol sto ne znaci da je opasan igrac i da treba odbrana obratiti paznju na njega...
Dakle ima igraca koji su bezopasni i na koje odbrana ne treba obratiti paznju, 8-)
Budi pozdravljen ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2012, 02:58

Prema pisanju poljskih medija navodno je Manchester United ponudio 30 miliona € za Lewandowskog koji bi u Unitedu zaradjivao 8 miliona € po sezoni. Odmah je reagovao Watzke koji rekao da mu je vise dosadilo ponavljati da ce Lewandowski i naredne sezone nositi dres BVB-a.

Ukoliko je ovo istina sto pisu mediji u Poljskoj i BVB odbije ponudu onda su stvarno GLUPI, pa za te pare mogu dovesti dva kvalitetna napadaca i da im jos ostane novca na racunu. Uz to bi se rijesili igraca koji samo unosi nemir u svlacionicu, zatim igraca koji ce traziti nerealne uslove prilikom razgovora o produzenju ugovora i igraca koji nece pruziti ono sto se od njega ocekuje jer je mislima negdje u Evropi. Jos ako tu dodamo cinjenicu da ce mu naredne sezone cijena na trzistu znatno opasti onda, samo GLUPA osoba ne bi prodala igraca - NARAVNO POD USLOVOM DA JE ISTINA STO PISU POLJSKI MEDIJI.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 15 avg 2012, 09:24

amerosm je napisao/la:Prema pisanju poljskih medija navodno je Manchester United ponudio 30 miliona € za Lewandowskog koji bi u Unitedu zaradjivao 8 miliona € po sezoni. Odmah je reagovao Watzke koji rekao da mu je vise dosadilo ponavljati da ce Lewandowski i naredne sezone nositi dres BVB-a.

Ukoliko je ovo istina sto pisu mediji u Poljskoj i BVB odbije ponudu onda su stvarno GLUPI, pa za te pare mogu dovesti dva kvalitetna napadaca i da im jos ostane novca na racunu. Uz to bi se rijesili igraca koji samo unosi nemir u svlacionicu, zatim igraca koji ce traziti nerealne uslove prilikom razgovora o produzenju ugovora i igraca koji nece pruziti ono sto se od njega ocekuje jer je mislima negdje u Evropi. Jos ako tu dodamo cinjenicu da ce mu naredne sezone cijena na trzistu znatno opasti onda, samo GLUPA osoba ne bi prodala igraca - NARAVNO POD USLOVOM DA JE ISTINA STO PISU POLJSKI MEDIJI.
Ma de ba , ko ce za njeg da ponudi 30 mil ?
Njemu 8 mil god... :lol: :lol: Vicevi !

Ako bi ko volio da ode onda sam to ja....ali sumnjam da ce ga prodavat pred pocetak sezone, jos i nema neku zamjenu za napadaca...Siber se nije pokazao a i da uzmes sad 30 miliona , kad je pred kraj prelaznog roka moras srljat davat pare neke ogromne.Neka kretena barem jos pola godine a onda ga treba ostavit na klupi i reci neces produzit neces ni igrat 1,5 godinu i to je to !

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.