...survived to see another day... kako reče jedan stari naslov iz James Bonda. Kada je Vuk okinuo onu tricu, prva misao bila "ne opet", ali eto, preživjesmo.
O utakmici je teško nešto reći pametno, igrači su igrali u teškom grču, ali bar je pokazala ko u Bosni može igrati kada je bitno, a ko ne. Prvo, utakmica je pokazala da Zlaja Jovanović, nažalost, i pored nekoliko finih poteza, nije kalibar igrača koji može igrati pod pritiskom. Jedno su Sloboda i Borac i neograničena sloboda koju je imao tamo, a drugo su, očigledno, srazovi sa Partizanom i Zvezdom, gdje su očekivanja publike, kvalitet odbrana i pritisak daleko veći. Dakle, može biti backup, ali ako imamo ikakvih očekivanja (i naravno, ako u međuvremenu ne bankrotiramo kao Cibona), hitno u potragu za kvalitetnim prvim plejem. Samim tim, ja bih kraj ove sezone NLB lige ODMAH iskoristio da se zahvalim Pašaliću i Minji. Zaboravio sam na ovu listu da dodam i Bajića, toliko je bio neprimjetan da sam skroz zaboravio na njega... Paša je totalno zagovnao utakmicu i onda dva bacanja koja je složio na kraju ne mogu zamaskirati da je on napravio par kardinalnih grešaka koje su nas i dovele do toga da ponovo moramo dobijati čireve... Prema tome, putuj igumane i ne okreći se, dosta je bilo. Jedna dobra od 10 odigranih utakmica ne zadovoljava.
Minja je po stoti put pokazao da je kretenčina i to kakva. Onaj zicer na kraju je bio šlag na tortu. Fino, pakuj kofere, mrš u Bileću i tamo glumi deliju. Ne znam da li se radovao ili tugovao kada je Vukova trica izašla. Kada sam vidio da je njegova alternativa od koje se odustalo Oliver Stević proglašen MVP-em utakmice, smučilo mi se... Vazda naši stručnjaci donesu "samo takve" odluke kada valja dovesti igrača...
Od onih koji su prošli ispit zrelosti, definitivno Rakočević i Šehović, te Božo koji je primjer kako se bori. Feliks opet toplo-hladno, metar nerezonskih ulaza, ali i ne može se bolje kada je i pticama na grani postalo jasno da niko od naših igrača nema nikakvu kretnju u napadu bez lopte, niti umiju izmjeniti izlaze iz blokova, pa čovjek na silu ide da probije s nadom da će ga udvojiti... Uglavnom, dobra partija i ponovo naš najkreativniji igrač (pored dva živa i zdrava plejmejkera - strašno).
Uglavnom, dio zadaće je obavljen. Sada slijedi liga 6 i mislim da bez dva jaka igrača na pozicijama 1 i 4 nemamo šta tražiti u pohodu na finale play-offa koje nosi NLB. Mića je opet kupio cijelu petorku, a Široki je ionako za klasu jači i biće čudo ako ih ijednom pobjedimo.
Na kraju, kada se ovo paćenje od sezhone završi, treba zadati potpuno pospremanje ekipe - eventualni "keepersi" su Šeha, Rakočević, Kojadinović i Zlaja (ali samo kao backup), svima ostalima uredno zahvaliti se i praviti novu ekipu. Ovaj selotejp projekat sa hala sastavom koji se krpi u pola sezone, a što se povlači već 2-3 sezone treba okončati, jer se iz utakmica sa Zvezdom i Partizanom vidjelo koliko smo ustvari slabi. Ljudi su igrali na 50% snage, nije im trebalo, i opet nam je trebalo 2 cm duži vukov šut da nas vile pronosaju.
Izvinjavam se svima na malo dužem postu, ali nekako mi je sve ono sinoć toliko teško palo, da još sebi nisam došao. Slavlje u dvorani kao da će se sada podići šampionski pehar, pašica koji trči počasne krugove oko Nihada, ma joj. Uglavnom, mjesto sretan, napustio sam dvoranu sa bolovima u stomaku i puno više pitanja nego odgovora...