KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

The Game
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la The Game » 20 mar 2010, 23:35

mahalac je napisao/la:Ovu utakmicu smo pobjedili jer Dejo nije napravio istu gresku kao protiv Partizana, u zavrsnicu je uveo Muhu a ne Jovanovica.
Generalno losi smo i ne bi bila steta da smo ispali osim ako se sta ne promjeni (u sto sumnjam) sada tokom naseg f8.

Lijepi pozz. za bledolikog nenu(ne vidjoh te vodjo :mrgreen: ) i samo jednu rijec za tebe imam: "Muha" :mrgreen:
neno sad pije, proslavlja pobjedu.... :D :D :D

Bilo je gadno, uzasno gadno, da sam ostao kuci bojim se da bi dosta stvari bilo porazbijano, a i u dvorani sam se tesko kontrolisao u nekim trenucima.
Al opet, kad sam vidio ono slavlje igraca poslije tekme, prezalio sam svo izgubljeno vrijeme i zivce tokom ove sezone, a u nekim trenucima sam imao je.ben osjecaj da igraci tankiraju i bojkotuju meceve, tj. namjerno ih gube, ne znam zbog cega.
Valjda nam nece niko otici sad, samopouzdanja smo dobili i sigurno cemo biti opasni u nasoj ligi, tj ŠB nas nece onako lako otresti ko u NLB-u, bice pravi derbiji u to sam siguran

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 mar 2010, 23:43

Odlicna atmosfera u dvorani, igraci se na pocetku imam osjecaja malo prepali, no hvala Bogu sve se dobro zavrsilo. Nadam se da ce u upravi shvatiti gdje "skripi" i dovesti kvalitetna pojacanja i da osvojimo duplu krunu sto se takmicenja u BiH tice. Za sljedecu sezonu treba napraviti odlican tim s odlcnim igracima i pokusati osigurati sredinu tabele. Ja mislim da ce se to i dogoditi jer Nihad Imamovic nece htjeti opet ovaj pakao prozivljavati. Sto se tice NLB lige kako sada stvari stoje ? Ja jedino sto znam da jedna drzava moze imati maksimalno cetiri predsatvnika, znaci Srbija (4 predstavnika), Hrvatska (4 predstavnika), Slovenija (2 predstavnika),
BiH (2 predstavnika), pozivnica Buducnosti i Nymbruku. Ili ce Slovenci imati tri, a mi jednog predstavnika ? Molim nekoga koje bolje upucen da mi objasni. Hvala unaprijed.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 mar 2010, 23:49

Napokon hehe, čestitam na pobjedi.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 20 mar 2010, 23:50

amerosm je napisao/la:Odlicna atmosfera u dvorani, igraci se na pocetku imam osjecaja malo prepali, no hvala Bogu sve se dobro zavrsilo. Nadam se da ce u upravi shvatiti gdje "skripi" i dovesti kvalitetna pojacanja i da osvojimo duplu krunu sto se takmicenja u BiH tice. Za sljedecu sezonu treba napraviti odlican tim s odlcnim igracima i pokusati osigurati sredinu tabele. Ja mislim da ce se to i dogoditi jer Nihad Imamovic nece htjeti opet ovaj pakao prozivljavati. Sto se tice NLB lige kako sada stvari stoje ? Ja jedino sto znam da jedna drzava moze imati maksimalno cetiri predsatvnika, znaci Srbija (4 predstavnika), Hrvatska (4 predstavnika), Slovenija (2 predstavnika),
BiH (2 predstavnika), pozivnica Buducnosti i Nymbruku. Ili ce Slovenci imati tri, a mi jednog predstavnika ? Molim nekoga koje bolje upucen da mi objasni. Hvala unaprijed.
Po zadnjim informacija sto su izasle, i mi i janezi bi trebali imati po dva mjesta, tj. da mi dobijamo jednu pozivnicu.
http://www.kosarka.hr/main.asp?dir=news&newsid=32116
ovdje imas o tome

A sto se pojacanja tice, tesko da cemo ikoga dovesti, jednostavno nema para, ali meni licno je bitnije ovo samopouzdanje koje smo dobili, jer mi imamo solidnu ekipu, koja bi se mogla boriti sa Sirokim ako ne bude kakvih zescih sr.anja unutar kluba

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 20 mar 2010, 23:52

amerosm je napisao/la:Odlicna atmosfera u dvorani, igraci se na pocetku imam osjecaja malo prepali, no hvala Bogu sve se dobro zavrsilo. Nadam se da ce u upravi shvatiti gdje "skripi" i dovesti kvalitetna pojacanja i da osvojimo duplu krunu sto se takmicenja u BiH tice. Za sljedecu sezonu treba napraviti odlican tim s odlcnim igracima i pokusati osigurati sredinu tabele. Ja mislim da ce se to i dogoditi jer Nihad Imamovic nece htjeti opet ovaj pakao prozivljavati. Sto se tice NLB lige kako sada stvari stoje ? Ja jedino sto znam da jedna drzava moze imati maksimalno cetiri predsatvnika, znaci Srbija (4 predstavnika), Hrvatska (4 predstavnika), Slovenija (2 predstavnika),
Ne vidim na osnovi čega bi se i pomišljalo da Dežela može imati više od 2 predstavnika,osim ako ne proradi njihov poznati ekonomski lobiji.Jedan tim im je čak ispao,od ukupno dva koliko su imali,dakle vodeći se tom logikom,u najmanju ruku trebaju imati isto prestavnika kao i BiH u ovom slučaju dva.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 21 mar 2010, 00:04

Baš sam poslije utakmice razmišljao kako će sada pojedinci pričati da možemo sa ovom ekipom igrati egal i protiv Širokog čak i pobijediti.Mi sa ovom ekipom nemamo ni gram šanse da budem ozbiljan protinik Širokom.I sa Igokeom će biti vrlo,vrlo teško.Ako se ne dese dva pojačanja a 99% da se desiti neće, vrlo brzo ćemo se spustiti na zemlju.I sada nakon što je okončana NLB liga mogu slobodno reći da su se tzv.pojačanja Jovanović i Bajić pokazala kao totalni promašaji.Isto vrijedi i za Miloševića,o Radonjiću ne bih trošio riječi.I u upravi to znaju,kako će se ovo dalje riješiti i kada će se praviti rezovi ostaje da se vidi.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 21 mar 2010, 00:26

otok je napisao/la:
The Game je napisao/la:QUOTE (b.9.2. @ 19.03.2010, 10:35) *

Košarka 20:10 NLB 3529 Bosna-Crvena zvezda 1,25 15,00 3,70

Nashi prodali utakmicu ?

Necemo valjda da igramo za igokeu-pakistan

Toliko o Miletovoj ljubavi sa Zvezdom ;) ;) ;)
nisam skontao ovaj tvoj post?
Post je sa zvezdinog b92 foruma. Neki lik je stavio kvote i cudi se mogucoj prodaji, a ovaj mu indirektno odgovara da bi vise zelio nas u NLB-u iduce godine, nego Igokeu ;) ;)

@deniso, ja sam siguran da se mozemo s njima nositi, ne pobijediti, nego biti u egalu.
Sigurno ce biti manji pritisak na nama nego u NLB-u, a oni ce nas potcijeniti (nesto slicno prosloj sezoni, samo obrnuto)

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 21 mar 2010, 01:11

Rece mi danas jedan momak da nam dolaze "velika" pojacanja Zimic,Damjanovic i onaj Amer Clarence Gilbert :roll: :roll:

Jadni smo mi :D :D

Ima da nas Igokea ko krpu podere :mrgreen: :mrgreen:

šampioni
Kontakt:

Post Postao/la šampioni » 21 mar 2010, 01:20

Čestitam vam ostanak u nlb ligi! :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 21 mar 2010, 01:30

harishp je napisao/la:
šampioni je napisao/la:neno reci ti meni šta misliš oće te ostati u ligi, jel vjeruješ da ce zvezda igrati za igokeu????
H-oce ''zvezda'' igrati za Igokeu kao i sto rijec hoce zvuci bez slova H.
inace Zvijezda jako voli Igokeu bila ona iz onog sela ili Beograda da je tu cudo jedno. :lol:
Ljudi su u svojim problemima jos da se se ko satro bore za neku Igokeu iz Piplica.
Uostalom Zvjezda je u mnogo boljim odnosima sa KK Bosnom nego sa grobarskim bivsim imenjakom :roll:
Pa ti vidi hoce li ili oce li. 8-)
Evo da se citiram :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 21 mar 2010, 10:46

...survived to see another day... kako reče jedan stari naslov iz James Bonda. Kada je Vuk okinuo onu tricu, prva misao bila "ne opet", ali eto, preživjesmo.
O utakmici je teško nešto reći pametno, igrači su igrali u teškom grču, ali bar je pokazala ko u Bosni može igrati kada je bitno, a ko ne. Prvo, utakmica je pokazala da Zlaja Jovanović, nažalost, i pored nekoliko finih poteza, nije kalibar igrača koji može igrati pod pritiskom. Jedno su Sloboda i Borac i neograničena sloboda koju je imao tamo, a drugo su, očigledno, srazovi sa Partizanom i Zvezdom, gdje su očekivanja publike, kvalitet odbrana i pritisak daleko veći. Dakle, može biti backup, ali ako imamo ikakvih očekivanja (i naravno, ako u međuvremenu ne bankrotiramo kao Cibona), hitno u potragu za kvalitetnim prvim plejem. Samim tim, ja bih kraj ove sezone NLB lige ODMAH iskoristio da se zahvalim Pašaliću i Minji. Zaboravio sam na ovu listu da dodam i Bajića, toliko je bio neprimjetan da sam skroz zaboravio na njega... Paša je totalno zagovnao utakmicu i onda dva bacanja koja je složio na kraju ne mogu zamaskirati da je on napravio par kardinalnih grešaka koje su nas i dovele do toga da ponovo moramo dobijati čireve... Prema tome, putuj igumane i ne okreći se, dosta je bilo. Jedna dobra od 10 odigranih utakmica ne zadovoljava.
Minja je po stoti put pokazao da je kretenčina i to kakva. Onaj zicer na kraju je bio šlag na tortu. Fino, pakuj kofere, mrš u Bileću i tamo glumi deliju. Ne znam da li se radovao ili tugovao kada je Vukova trica izašla. Kada sam vidio da je njegova alternativa od koje se odustalo Oliver Stević proglašen MVP-em utakmice, smučilo mi se... Vazda naši stručnjaci donesu "samo takve" odluke kada valja dovesti igrača...
Od onih koji su prošli ispit zrelosti, definitivno Rakočević i Šehović, te Božo koji je primjer kako se bori. Feliks opet toplo-hladno, metar nerezonskih ulaza, ali i ne može se bolje kada je i pticama na grani postalo jasno da niko od naših igrača nema nikakvu kretnju u napadu bez lopte, niti umiju izmjeniti izlaze iz blokova, pa čovjek na silu ide da probije s nadom da će ga udvojiti... Uglavnom, dobra partija i ponovo naš najkreativniji igrač (pored dva živa i zdrava plejmejkera - strašno).
Uglavnom, dio zadaće je obavljen. Sada slijedi liga 6 i mislim da bez dva jaka igrača na pozicijama 1 i 4 nemamo šta tražiti u pohodu na finale play-offa koje nosi NLB. Mića je opet kupio cijelu petorku, a Široki je ionako za klasu jači i biće čudo ako ih ijednom pobjedimo.
Na kraju, kada se ovo paćenje od sezhone završi, treba zadati potpuno pospremanje ekipe - eventualni "keepersi" su Šeha, Rakočević, Kojadinović i Zlaja (ali samo kao backup), svima ostalima uredno zahvaliti se i praviti novu ekipu. Ovaj selotejp projekat sa hala sastavom koji se krpi u pola sezone, a što se povlači već 2-3 sezone treba okončati, jer se iz utakmica sa Zvezdom i Partizanom vidjelo koliko smo ustvari slabi. Ljudi su igrali na 50% snage, nije im trebalo, i opet nam je trebalo 2 cm duži vukov šut da nas vile pronosaju.
Izvinjavam se svima na malo dužem postu, ali nekako mi je sve ono sinoć toliko teško palo, da još sebi nisam došao. Slavlje u dvorani kao da će se sada podići šampionski pehar, pašica koji trči počasne krugove oko Nihada, ma joj. Uglavnom, mjesto sretan, napustio sam dvoranu sa bolovima u stomaku i puno više pitanja nego odgovora...

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 21 mar 2010, 12:42

The Game je napisao/la:
otok je napisao/la:
The Game je napisao/la:QUOTE (b.9.2. @ 19.03.2010, 10:35) *

Košarka 20:10 NLB 3529 Bosna-Crvena zvezda 1,25 15,00 3,70

Nashi prodali utakmicu ?

Necemo valjda da igramo za igokeu-pakistan

Toliko o Miletovoj ljubavi sa Zvezdom ;) ;) ;)
nisam skontao ovaj tvoj post?
Post je sa zvezdinog b92 foruma. Neki lik je stavio kvote i cudi se mogucoj prodaji, a ovaj mu indirektno odgovara da bi vise zelio nas u NLB-u iduce godine, nego Igokeu ;) ;)

@deniso, ja sam siguran da se mozemo s njima nositi, ne pobijediti, nego biti u egalu.
Sigurno ce biti manji pritisak na nama nego u NLB-u, a oni ce nas potcijeniti (nesto slicno prosloj sezoni, samo obrnuto)
Pojma ti nemas! cuj bez pojacana igrati domacu ligu,pa to je ravno idiotizmu,ma budalastini nevidjenoj! pojma ti nemas! Ako Bosna ne dovede dva kvalitetna pojacana,ubjedjen sam da nece dogurati ni do finala!! Pojma ti nemas,cuj bez pojacana bi igrali egal sa Sirokim,pojma ti nemas!...

drug

Post Postao/la drug » 21 mar 2010, 12:51

hajd reci mu jos jednom da nema pojma, molim te :mrgreen:

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 21 mar 2010, 12:53

k_c je napisao/la: Pojma ti nemas! cuj bez pojacana igrati domacu ligu,pa to je ravno idiotizmu,ma budalastini nevidjenoj! pojma ti nemas! Ako Bosna ne dovede dva kvalitetna pojacana,ubjedjen sam da nece dogurati ni do finala!! Pojma ti nemas,cuj bez pojacana bi igrali egal sa Sirokim,pojma ti nemas!...
pojma ti nemas, pojma ti nemas, pojma ti nemas.......trebao si to jos nekoliko puta napisati

Jesi ono ti Mirzin jaran, nisi odavno vrijedjao.
Bosna nece dovesti, ne dva, nego nijedno pojacanje, i svi mozete dzabe zeljeti neke cetvorke, plejeve itd., a znate kao i ja da para nema, i da ce biti dobro ako svi ovi ostanu.

A ja i dalje stojim iza toga da Siroki nece Bosnu otresti kao u NLB-u

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 21 mar 2010, 12:54

al... je napisao/la:...survived to see another day... kako reče jedan stari naslov iz James Bonda. Kada je Vuk okinuo onu tricu, prva misao bila "ne opet", ali eto, preživjesmo.
O utakmici je teško nešto reći pametno, igrači su igrali u teškom grču, ali bar je pokazala ko u Bosni može igrati kada je bitno, a ko ne. Prvo, utakmica je pokazala da Zlaja Jovanović, nažalost, i pored nekoliko finih poteza, nije kalibar igrača koji može igrati pod pritiskom. Jedno su Sloboda i Borac i neograničena sloboda koju je imao tamo, a drugo su, očigledno, srazovi sa Partizanom i Zvezdom, gdje su očekivanja publike, kvalitet odbrana i pritisak daleko veći. Dakle, može biti backup, ali ako imamo ikakvih očekivanja (i naravno, ako u međuvremenu ne bankrotiramo kao Cibona), hitno u potragu za kvalitetnim prvim plejem. Samim tim, ja bih kraj ove sezone NLB lige ODMAH iskoristio da se zahvalim Pašaliću i Minji. Zaboravio sam na ovu listu da dodam i Bajića, toliko je bio neprimjetan da sam skroz zaboravio na njega... Paša je totalno zagovnao utakmicu i onda dva bacanja koja je složio na kraju ne mogu zamaskirati da je on napravio par kardinalnih grešaka koje su nas i dovele do toga da ponovo moramo dobijati čireve... Prema tome, putuj igumane i ne okreći se, dosta je bilo. Jedna dobra od 10 odigranih utakmica ne zadovoljava.
Minja je po stoti put pokazao da je kretenčina i to kakva. Onaj zicer na kraju je bio šlag na tortu. Fino, pakuj kofere, mrš u Bileću i tamo glumi deliju. Ne znam da li se radovao ili tugovao kada je Vukova trica izašla. Kada sam vidio da je njegova alternativa od koje se odustalo Oliver Stević proglašen MVP-em utakmice, smučilo mi se... Vazda naši stručnjaci donesu "samo takve" odluke kada valja dovesti igrača...
Od onih koji su prošli ispit zrelosti, definitivno Rakočević i Šehović, te Božo koji je primjer kako se bori. Feliks opet toplo-hladno, metar nerezonskih ulaza, ali i ne može se bolje kada je i pticama na grani postalo jasno da niko od naših igrača nema nikakvu kretnju u napadu bez lopte, niti umiju izmjeniti izlaze iz blokova, pa čovjek na silu ide da probije s nadom da će ga udvojiti... Uglavnom, dobra partija i ponovo naš najkreativniji igrač (pored dva živa i zdrava plejmejkera - strašno).
Uglavnom, dio zadaće je obavljen. Sada slijedi liga 6 i mislim da bez dva jaka igrača na pozicijama 1 i 4 nemamo šta tražiti u pohodu na finale play-offa koje nosi NLB. Mića je opet kupio cijelu petorku, a Široki je ionako za klasu jači i biće čudo ako ih ijednom pobjedimo.
Na kraju, kada se ovo paćenje od sezhone završi, treba zadati potpuno pospremanje ekipe - eventualni "keepersi" su Šeha, Rakočević, Kojadinović i Zlaja (ali samo kao backup), svima ostalima uredno zahvaliti se i praviti novu ekipu. Ovaj selotejp projekat sa hala sastavom koji se krpi u pola sezone, a što se povlači već 2-3 sezone treba okončati, jer se iz utakmica sa Zvezdom i Partizanom vidjelo koliko smo ustvari slabi. Ljudi su igrali na 50% snage, nije im trebalo, i opet nam je trebalo 2 cm duži vukov šut da nas vile pronosaju.
Izvinjavam se svima na malo dužem postu, ali nekako mi je sve ono sinoć toliko teško palo, da još sebi nisam došao. Slavlje u dvorani kao da će se sada podići šampionski pehar, pašica koji trči počasne krugove oko Nihada, ma joj. Uglavnom, mjesto sretan, napustio sam dvoranu sa bolovima u stomaku i puno više pitanja nego odgovora...
Svaka cast na postu! Ako zelimo uopste igrati domacu ligu,bez kvalitetnog pleya i cetvorke je ne treba ni igrati,inace ce svi navijaci Bosne dobiti nervni slom!..Bez pojacanja mi do finala jednostavno ne mozemo.to i ptice na grani znaju...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 21 mar 2010, 13:00

The Game je napisao/la:
k_c je napisao/la: Pojma ti nemas! cuj bez pojacana igrati domacu ligu,pa to je ravno idiotizmu,ma budalastini nevidjenoj! pojma ti nemas! Ako Bosna ne dovede dva kvalitetna pojacana,ubjedjen sam da nece dogurati ni do finala!! Pojma ti nemas,cuj bez pojacana bi igrali egal sa Sirokim,pojma ti nemas!...
pojma ti nemas, pojma ti nemas, pojma ti nemas.......trebao si to jos nekoliko puta napisati

Bosna nece dovesti, ne dva, nego nijedno pojacanje, i svi mozete dzabe zeljeti neke cetvorke, plejeve itd., a znate kao i ja da para nema, i da ce biti dobro ako svi ovi ostanu.

Daj uozbilji se! Kako cemo se bolan nositi sa Sirokim kad su oni za 3 klase bolji od nas,pa oni su ovu Zvezdu razvalili koja je bila u najjacem sastavu na Pecari,a mi? samo nas dragi Bog spasio u zadnoj sekundi..Stvarno svakakvih ljudi...svi znamo da klub nema para,nismo imali para ni proslih godina,pa smo uvijek dovodili pojacanja i osvajali titule...ako nema para nema ni titule,i tu je kraj price..

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 21 mar 2010, 13:08

bosnas_ je napisao/la:
The Game je napisao/la:

Daj uozbilji se! Kako cemo se bolan nositi sa Sirokim kad su oni za 3 klase bolji od nas,pa oni su ovu Zvezdu razvalili koja je bila u najjacem sastavu na Pecari,a mi? samo nas dragi Bog spasio u zadnoj sekundi..Stvarno svakakvih ljudi...svi znamo da klub nema para,nismo imali para ni proslih godina,pa smo uvijek dovodili pojacanja i osvajali titule...ako nema para nema ni titule,i tu je kraj price..
Ti si prvi govorio prije naseg meca na Pecari da smo bolji od njih i da ih sigurno uzimamo, od kud sad da su 3x bolji od nas.

Od sinoc sam napisao 4-5 postova na ovoj temi i svaki se odnosio na ovaj problem. Ni u jednom postu nisam napisao da smo mi bolji i da sigurno uzimamo titulu kako to vi zelite da prikazete. Samo kazem da je MOJE MISLJENJE da ce nam splet raznih okolnosti pomoci da se s njima bolje nosimo nego u Jadranskoj ligi. Pa nisu ni oni bogovi pa da im se ne moze nista

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 21 mar 2010, 13:27

Janez je napisao/la:Rece mi danas jedan momak da nam dolaze "velika" pojacanja Zimic,Damjanovic i onaj Amer Clarence Gilbert :roll: :roll:

Jadni smo mi :D :D

Ima da nas Igokea ko krpu podere :mrgreen: :mrgreen:

Svi oni pa i Rahimic,Crna guja, Ovcina i mnogi drugi koje smo ismijavali bi bili pojacanja naspram trenutnih "pojacanja"(damlaisanih igraca).

Sto se svega ostalog tice forumas "al" je sve skenirao i napisao...bravo za post!
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 21 mar 2010, 13:35

Kada ljudi pišu,KLUB NEMA PARA.POGREŠNO!!!
Klub Ima para,ali su te iste pare završile i završavaju u džepovima pojedinaca i onda naravno da se zapitamo gdje su pojačanja,gdje su plate u pola sezone itd.itd.
Neka Radončićev dupelizac odriješi kesu koju je dobrano napunio i bosninim novcem,pa neka dovede 2 kvalitetna igrača.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

otok
Kontakt:

Post Postao/la otok » 21 mar 2010, 13:36

damjanovic je za bajica lens

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.