NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

filip13

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2017, 21:19

KingJamesMVP je napisao/la:
filip13 je napisao/la:james vec 13. asistent svih vremena
Do kraja karijere mogao bi imat 40,000 koševa i 10,000 asista

hm,mozda,tesko da ce bas do tih cifara

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 07 feb 2017, 21:23

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ne ti si igrao.

Kakav crni run&gun oni igraju, ljudi imaju 9. napad i 13. odbranu lige, po paceu su prosjek lige (13. isto, isti broj posjeda kao Cavsi). Cak su i po procentu ispucanih trica u samom dnu lige, a run&gun ekipe itekako ispucavaju trice. Znas li ti uopce sta je run&gun ?

Ne znam znas ti.nije brza kosarka samo shutiranje trice...Koliko puta Wall uzme skok i ide coast to coast :?: Ko Kaze da ne igraju brzu kosarku nije ih gledao ove sezone.
To bi onda rezultiralo vecim brojem posjeda po utakmici,sto opet nije slucaj.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 07 feb 2017, 21:24

filip13 je napisao/la:

Može imat 5 sezona sa 600 asista, za koševe sam optimist, vidjet ćemo
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 feb 2017, 21:25

Quinlan je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ne ,Spursi i Poppovich su oni koji su pronasli taktiku protiv Ratnika..Spursi igraju po potrebi....Washington uvijek igra brzo....Ne mora biti run&gun ali igraju brzu kosarku..
kakve veze sad ratnici imaju, napisao si PPG bar kod mene to znaci poena po mecu, i pitao se te po tom kriteriju kod tebe znaci da SAS igra run&gun kosarsku, nemoj molim te sad obrtati temu ;)

i da 13-ti su po toj brzini igre, 13 ekipa po broju posjeda po mecu sto uopste nije brza kosarka, jer ako jeste onda vise od pola lige igra run&gun

i da trece tebi je antiargument na wallove DD prosjeke bilo sto igraju brzu kosarku pa eto ispade lakse skupit asistencije, ko da ih skupi par, a ne 10+ vecinu tekmi ;) i odavno nisam cuo izvini ali gluplji argument na dobre prosjeke asistencija od tog da neko igra brzu kosarku ili daje puno poena ;)

Dobro Harden je slucajno skupio ove ass,ejjj ejjj ....ljudi su top 10 po ppg,upali tekmu i gledaj kakvu kosarku igraju...ako Washington ne igra brzu kosarku ja prestajem da pratim nba...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 feb 2017, 21:28

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ne ti si igrao.

Kakav crni run&gun oni igraju, ljudi imaju 9. napad i 13. odbranu lige, po paceu su prosjek lige (13. isto, isti broj posjeda kao Cavsi). Cak su i po procentu ispucanih trica u samom dnu lige, a run&gun ekipe itekako ispucavaju trice. Znas li ti uopce sta je run&gun ?

Ne znam znas ti.nije brza kosarka samo shutiranje trice...Koliko puta Wall uzme skok i ide coast to coast :?: Ko Kaze da ne igraju brzu kosarku nije ih gledao ove sezone.
Ne kaze niko da igraju sporo, samo kazem da ovo sto Washington igra nije vidjelo run&guna. OKC igra brzu kosarku od njih recimo, jel onda i Russov broj asistencija plod run&guna ? Clippersi, ekipa koja ima najboljeg klasicnog playa lige i koja forsira pozicione napade, ima 96,4 posjeda po utakmici (Washington ima 96,9, zaokruzio na 97). Dakle razlika 0,5 posjeda po utakmici. Washintgon dakle igra tempom prosjecnim za danasnju kosarku i uslove, nikakvo sumanuto trcanje po terenu u kojem Wall nabija asistencije. Smijesno je izjaviti zaista takvo nesto.

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2017, 21:29

filip13 je napisao/la:

Može imat 5 sezona sa 600 asista, za koševe sam optimist, vidjet ćemo[/quote]

puno je 600 asista sa 37-38 godina

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2017, 21:32

BernardBarnjak je napisao/la:VC#15, blocks party :opaopa: :salut:

:thumbup: :thumbup:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 feb 2017, 21:33

Washington za mene igra brze od Oklahome,Clippersa barem ove godine..Koliko puta opale kako kosu nije bitno jer Houston i Ratnici su tu negdje sa njima..Sve sto zelim da kazem jeste poslije Skoka uvijek idu u brzu kontru...

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 07 feb 2017, 21:34

lumani je napisao/la:
Quinlan je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ne ,Spursi i Poppovich su oni koji su pronasli taktiku protiv Ratnika..Spursi igraju po potrebi....Washington uvijek igra brzo....Ne mora biti run&gun ali igraju brzu kosarku..
kakve veze sad ratnici imaju, napisao si PPG bar kod mene to znaci poena po mecu, i pitao se te po tom kriteriju kod tebe znaci da SAS igra run&gun kosarsku, nemoj molim te sad obrtati temu ;)

i da 13-ti su po toj brzini igre, 13 ekipa po broju posjeda po mecu sto uopste nije brza kosarka, jer ako jeste onda vise od pola lige igra run&gun

i da trece tebi je antiargument na wallove DD prosjeke bilo sto igraju brzu kosarku pa eto ispade lakse skupit asistencije, ko da ih skupi par, a ne 10+ vecinu tekmi ;) i odavno nisam cuo izvini ali gluplji argument na dobre prosjeke asistencija od tog da neko igra brzu kosarku ili daje puno poena ;)
Dobro Harden je slucajno skupio ove ass,ejjj ejjj ....ljudi su top 10 po ppg,upali tekmu i gledaj kakvu kosarku igraju...ako Washington ne igra brzu kosarku ja prestajem da pratim nba...[/quote]
i znaci ni hardenove asistencije nidu validne jer hjuston igra stvarno jednu od najbrzih kosarki trenutno?
uopste wizardsi ne igraju prebrzo kako ti hoces da prestavis, u odnosu na ranije sezone nba istina je da se igra ubrzala, ali wizardsi nista drasticno brzo ene igraju u odnosu na ostatak lige

i opet kazem umanjivanje asistencija radi toga sto neko brzo igra je po meni glupost, igraju brzo ko i cavsi, a ti si pokusao DD prosjek walla umanjiti ovim sto je smijesno samo da bi digao irvinga jer eto ne odgovara ti sto vecina misli da bolje wall igra sto pokazuje i MVP ljestvica gdje je wall 8-i, a irvinga nema ni u honorable mentions ;)
lumani je napisao/la:Washington za mene igra brze od Oklahome,Clippersa barem ove godine..Koliko puta opale kako kosu nije bitno jer Houston i Ratnici su tu negdje sa njima..Sve sto zelim da kazem jeste poslije Skoka uvijek idu u brzu kontru...
OKC ima jedan posjed vise prosjecno, rocketsi imaju dva, dok GSW ipak ima 4 posjeda prosjecno vise od washingtona
i bgm ja sto sam gledo vecina ekipa poslije defanzivnog skoka pokusa ici u brzu kontru sad koliko je ko uspjesan je druga stvar, ali to nema nikakve veze sa tim sto si pokusao Zidu umanjiti broj aisstencija, a covjek trenutno igra fantasticno :tokralju:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2017, 21:37

Pa dobro nista cudno od njega, tako je rekao i da je lahko Giannisu nabijati poene u tranziciji
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 07 feb 2017, 21:45

ali opet nije mi jasna logika iza te izjave kao da wallov tim ima 200 napada pa eto zabiljezi 10 asistencija jbg to je 5%, a drugi igraci i timovi imaju 60-80, pa ono tamo ko zabiljezi 5-6 kao da je vamo preko 10, a ne da je sve u par posjeda po utakmici
ovo prvi put cujem da nekome se osporavaju aistencija radi stila igre ekipe

da je rekao irving ima primarnog kreatora pa i nije lopta toliko kod njega kao kod walla, pa to je razlog manje asistencija, haj i nekako iako irving uopste nema tu recimo "zicu" playa :mrgreen:
ali ovo sto wall radi je definicja pravog playmakera svoje ekipe ;)

po meni je postenije tako porediti Kyria sa Bealom, jer nekako vise njih dvojca imaju dodirnih tacaka, jer kyrie mi je vise SG stilom igre ;)
Zadnja izmjena: Quinlan, dana/u 07 feb 2017, 21:45, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 feb 2017, 21:45

miki_92 je napisao/la:Pa dobro nista cudno od njega, tako je rekao i da je lahko Giannisu nabijati poene u tranziciji

:clap: :clap: vi svrsavate na brojke a ja na one koji nesto naprave sa ekipom ;) jedan Kevin Martin je nekada imao 24ppg...Pljuje se po Russu a covijek vodi smece od ekipe u playoff..Dize se Wall a Irving je navodno gori a ovaj drugi rijesio milion tekmi :?: Neko rece Irving nema ass :!: ima onaj kod koga je lopta..Sada je Wall bolji ma ne kompletniji a kada je kaze Kawhi je kompletniji od Duranta onda ta prica ne vazi....pozz

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 feb 2017, 21:48

lumani je napisao/la:Washington za mene igra brze od Oklahome,Clippersa barem ove godine..Koliko puta opale kako kosu nije bitno jer Houston i Ratnici su tu negdje sa njima..Sve sto zelim da kazem jeste poslije Skoka uvijek idu u brzu kontru...
Moze za tebe biti kako god ti zelis ali imaju neke statistike koje pokazuju da to bas i nema prevelikog smisla. Koliko puta Wess uhvati loptu i aleti se od kosa do kosa ? To mu je trademark fakticki. Clippersi igraju neznatno sporije od Washingtona.

Houston i GSW nisu tu negdje s njima u brzini igre. To je takodjer cinjenica. Sad ti mozes mislit suprotno al to je jednostavno pogresno.

Jedini minus Wallu na ovih 10 asistencija je broj izgubljenih al da ih nema toliko, pricali bi o playu boljem od Chris Paula s vrhunca.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 feb 2017, 22:14

Sta ovaj prica jbt dan. :urnebes:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2017, 22:19

lumani je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:Pa dobro nista cudno od njega, tako je rekao i da je lahko Giannisu nabijati poene u tranziciji

:clap: :clap: vi svrsavate na brojke a ja na one koji nesto naprave sa ekipom ;) jedan Kevin Martin je nekada imao 24ppg...Pljuje se po Russu a covijek vodi smece od ekipe u playoff..Dize se Wall a Irving je navodno gori a ovaj drugi rijesio milion tekmi :?: Neko rece Irving nema ass :!: ima onaj kod koga je lopta..Sada je Wall bolji ma ne kompletniji a kada je kaze Kawhi je kompletniji od Duranta onda ta prica ne vazi....pozz
sta je to Irving napravio s ekipom dok je bio sam :?:

i da sta bi s onom kako ce nam ove sezone Okafor pokazati kako je bolji od KAT-a

jedan igra 23-12 sezonu drugi ne moze da dobije minute u Phili
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 feb 2017, 22:24

Epidaurus je napisao/la:
Moze za tebe biti kako god ti zelis ali imaju neke statistike koje pokazuju da to bas i nema prevelikog smisla. Koliko puta Wess uhvati loptu i aleti se od kosa do kosa ? To mu je trademark fakticki. Clippersi igraju neznatno sporije od Washingtona.

Houston i GSW nisu tu negdje s njima u brzini igre. To je takodjer cinjenica. Sad ti mozes mislit suprotno al to je jednostavno pogresno.

Jedini minus Wallu na ovih 10 asistencija je broj izgubljenih al da ih nema toliko, pricali bi o playu boljem od Chris Paula s vrhunca.
Dobro tebi su vaznije 4 ass vise meni killer instinkt kod igraca..Irving da ima loptu kao Wall bio imao reecimo 8 ass a Wall nece nikada biti killer.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 feb 2017, 22:25

miki_92 je napisao/la:
lumani je napisao/la:

sta je to Irving napravio s ekipom dok je bio sam :?:

i da sta bi s onom kako ce nam ove sezone Okafor pokazati kako je bolji od KAT-a

jedan igra 23-12 sezonu drugi ne moze da dobije minute u Phili
Pisao je on da je Okafor bolji i od Embiida. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 07 feb 2017, 22:29

lumani je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Dobro tebi su vaznije 4 ass vise meni killer instinkt kod igraca..Irving da ima loptu kao Wall bio imao reecimo 8 ass a Wall nece nikada biti killer.
niko nije rekao da je Irving losiji scorer ne daj boze, on je ubica, ali je imao loptu imao ekipu, uredu bio mlad, ali nista pokazao
i sam sebe pobijas spomenuo si da treba sve sagledati, da je vazna i odbrana i sve ostalo, pa sagledaj ostale aspekte igre pa ih uporedi :thumbup:

i da wall ove godine ima u prosjeku 23 poena sto nije ni sekunde lose, cak je imspresivno kad znamo kakav je sut imao, ali eto popravlja se, uz to ima 10 aistencija, sto je DD prosjek sezona i uz to sve nakon katastrofa starta vodi ekipu u vrh istoka :thumbup:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 feb 2017, 22:31

@lumani

Pa imao je Irving loptu i covjek jednostavno nije kreator nego je skorer. Mozes slobodno pogledati broj asistencija kada tu nije bilo LeBrona.. poprilicno sam siguran da je dosta manji od te tvoje cifre.. ako ne i duplo manji.

U svakom slucaju, kojeg bih ja odabrao zavisi od same konstrukcije te ekipe. U svakom slucaju, daleko vise gotivim Irvinga nego Walla, iako obojica imaju svoje pluseve i minuse.
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 07 feb 2017, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 feb 2017, 22:33

@miki

Napravio je isto kao i Wall..

KAT igra bolje her je Phila u nekom svom svijetu zbog Emiida pa Okafor grije klupu...nego jesi li jos nesto nasao?cudi me da nisi kada sam rekao da vas Cavsi uzimaju ;)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.