Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Zenzo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Zenzo » 14 dec 2017, 19:48

I opet 2019. nece svi stadioni imati reflektore, danas ih imaju Grbavica, Kosevo, Pecara, Bilino Polje, Bijeli Brijeg, Tusanj, Banja Luka pa se opet vecina utakmica igra u podne ili predvecer. Na to dodati da se utakmice igraju u novembru, decembru, kad su tereni uzasni, temperature niske, nocu jos nize - patnja bi to bila pod reflektorima gledati blato.

O terenima ni rijeci, sto treba da bude uslov svih uslova.

Kod nas klubovi nemaj semafore kako treba a ne reflektore ! Reflektore nemaju : Doboj kod Kaknja, Krupa, Gabela, Bijeljina, Vitez, a pitanje je hoce li ih i dobiti.
- Zeljeznicar -

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 15 dec 2017, 13:29

Vala Borac, bar 80% utakmica pod reflektorima igra. I kad treba i kad ne treba.

Tereni su prioritet, **** reflektore.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 16 dec 2017, 15:52

Pa ni predhodnu odluku nisu sprovdeli do kraja..
Gosk, Krupa i Mladost DK nemaju dovoljan broj natkrivdnih mjesta..
Prioritet su tereni..
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 16 dec 2017, 16:21

Fudbal je napisao/la: Prioritet su tereni..
Evo veliki naslov na SS.ba , Misimović : Kamp je prioritet...

Nakon blamaže sa reprezentacijom, da nespominjem ovo što se izdešavalo pred kraj prvenstva sa terenom, u kakvim uvjetima se igralo, ali NE, prioritet je kamp, južna tribina, teren spominje u textu kao u najkraćem mogućem roku ali nije prioritet.... Dogodine u ova doba opet će biti isto...
Dokle god je tako razmišljanje glavešina neće nam biti bolje
NK Široki Brijeg

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 dec 2017, 18:19

Nije istina to što pišeš. Prioritet je kamp naravno, ali i teren. I te dvije stvari nisu vezane. Odvojeni su projekti, i ide se u realizaciju. Sve ostalo dolazi nakon toga, Jug, Krov, i ostalo...
I još jedna stvar...volio bi da Vaš teren u Širokom bude podložan vremenskim (ne) prilikama i broju utakmica kao Grbavica, vidjeli bi na šta bi ličio.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 16 dec 2017, 18:36

Ja bi licno stavio teren kao prioritet, kamp je ipak jako velika investicija iz mnogo razloga, prvi lokacija u gradu Sarajevu pa sve ostalo.

Također poslovni prostori ispod istoka, to treba da donosi pare klubu ali izgleda da je krov tribine preduslov toga.
- Zeljeznicar -

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 16 dec 2017, 23:12

Monci je napisao/la:Nije istina to što pišeš. Prioritet je kamp naravno, ali i teren. I te dvije stvari nisu vezane. Odvojeni su projekti, i ide se u realizaciju. Sve ostalo dolazi nakon toga, Jug, Krov, i ostalo...
I još jedna stvar...volio bi da Vaš teren u Širokom bude podložan vremenskim (ne) prilikama i broju utakmica kao Grbavica, vidjeli bi na šta bi ličio.
Ako ste vi tako financijski moćni da gurate kamp, južnu tribinu i travnjak, onda nisam upravu, svaka čast :tokralju:

Što se tiče te druge stvari, pa to je još jedan razlog više što se travnjak mora urediti....
NK Široki Brijeg

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 dec 2017, 23:38

Opet ne čitaš šta pišem. Ne ide sve od jednom, sve su odvojeni projekti, s tim da je nama kamp najvažniji, jer to je nama nova fabrika, a godinama smo najveći proizvođači, ako razumiješ šta hoću reći. Kamp nam treba donijeti još bolju proizvodnju, i još veće prihode. Teren..hm..ako reprezentacija neće igrati na njemu, meni iskreno ŽLJ prioritet, jer nam finansijski neće donijeti ništa. Od aprila do novembra teren Grbavice je kao i većina terena u Bosni i Hercegovini, dakle više nego zadovoljavajući. Pokriti istok, i osposobiti poslovne prostore ispod. Kirija na takvoj lokaciji ne može biti ispod 20 km/m2 mjesečno,pa računajmo. Eto otprilike tako bi po meni trebalo...na žalost/sreću, ne pita me niko ništa..

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 dec 2017, 00:24

Istok je na nezahvalnoj poziciji sto se tice poslovnih prostora za razliku od sjevera koji je uz ulicu. Osim krova na istoku, potrebno uraditi prostorno i hortikulturno citav onaj parking/plato ispred istoka, srusiti zid te sa Plavim Zamkom vidjeti da obnove/dovedu u red taj objekat za straznje strane koji je grozan i lici na neki skladisni prostor. Ovo je sve potrebno kako bi se povecala atraktivnost lokacije i ugodnost za stanovnistvo jer trenutno to izgleda poprilicno depresivno i definitivno odbija da sa namjerom dodjes tu, a onda da se duze zadrzis.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 dec 2017, 11:08

Monci je napisao/la:Opet ne čitaš šta pišem. Ne ide sve od jednom, sve su odvojeni projekti, s tim da je nama kamp najvažniji, jer to je nama nova fabrika, a godinama smo najveći proizvođači, ako razumiješ šta hoću reći. Kamp nam treba donijeti još bolju proizvodnju, i još veće prihode. Teren..hm..ako reprezentacija neće igrati na njemu, meni iskreno ŽLJ prioritet, jer nam finansijski neće donijeti ništa. Od aprila do novembra teren Grbavice je kao i većina terena u Bosni i Hercegovini, dakle više nego zadovoljavajući. Pokriti istok, i osposobiti poslovne prostore ispod. Kirija na takvoj lokaciji ne može biti ispod 20 km/m2 mjesečno,pa računajmo. Eto otprilike tako bi po meni trebalo...na žalost/sreću, ne pita me niko ništa..
Na svu srecu, vjeruj mi..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 17 dec 2017, 11:32

Monci je napisao/la:Opet ne čitaš šta pišem. Ne ide sve od jednom, sve su odvojeni projekti, s tim da je nama kamp najvažniji, jer to je nama nova fabrika, a godinama smo najveći proizvođači, ako razumiješ šta hoću reći. Kamp nam treba donijeti još bolju proizvodnju, i još veće prihode. Teren..hm..ako reprezentacija neće igrati na njemu, meni iskreno ŽLJ prioritet, jer nam finansijski neće donijeti ništa. Od aprila do novembra teren Grbavice je kao i većina terena u Bosni i Hercegovini, dakle više nego zadovoljavajući. Pokriti istok, i osposobiti poslovne prostore ispod. Kirija na takvoj lokaciji ne može biti ispod 20 km/m2 mjesečno,pa računajmo. Eto otprilike tako bi po meni trebalo...na žalost/sreću, ne pita me niko ništa..
Pa upravo si rekao sto ja pisem, da teren nije br.1... U planovima je, ali nije na prvom mjestu... Kako mozes rec da ti teren nije prioritet zivota ti nakon zadnjih mjesec ipo, pogotovo u vremenskim uvjetima kakvi su tu kod vas... Po tebi teren netreba uredjivati jer nece donijeti nikakvu financijsku dobit, sa takvim razmisljanjem, mozes u Savez zivota mi odmah upast, isto razmisljate.
NK Široki Brijeg

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 dec 2017, 14:25

Zenzo je napisao/la:
Bosanskohercegovački klubovi na svojim stadionima niti u narednoj sezoni neće morati imati reflektore kako bi dobili licencu za učešće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

https://sportsport.ba/fudbal/reflektori ... ncu/261769
:rol:
Volio bih čuti koji su to praktički razlozi. :rol: Jedna od najjačih floskula u našoj napaćenoj domovini su ti fantomski praktički razlozi koji nas usporavaju u svakom mogućem aspektu.
Hayley <3

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 17 dec 2017, 14:39

Evolve je napisao/la:
Pa upravo si rekao sto ja pisem, da teren nije br.1... U planovima je, ali nije na prvom mjestu... Kako mozes rec da ti teren nije prioritet zivota ti nakon zadnjih mjesec ipo, pogotovo u vremenskim uvjetima kakvi su tu kod vas... Po tebi teren netreba uredjivati jer nece donijeti nikakvu financijsku dobit, sa takvim razmisljanjem, mozes u Savez zivota mi odmah upast, isto razmisljate.
Nogomet se inače igra da bi gostujeće ekipe bile zadovoljne kakav teren imamo...ko se može sjetiti šta je Čelzi radio sa terena pred tekmu sa Barcom, da bi teren bio što gori, kako Barca ne bi mogla igrati svoju igru...mislim ne kontam o čemu pričate. Vi u Širokom se ne **** tim terenom, jer je klima jedini razlog zašto izgleda nešto bolje nego tereni u Bosni. I realno svi tereni u Bosni od aprila do oktobra, pa i pola novembra izgledaju solidno, pa čak i dobro. Sada mi trebamo izvaliti cifru da bi gosti na dvije utakmice u novembru i dvije u martu bili zadovoljni. Vjerujte da imamo prećih i bitnijih stvari za investirati, a Vi uređujte, samo naprijed svaka Vam čast!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2017, 17:07

Zenzo je napisao/la:Ja bi licno stavio teren kao prioritet, kamp je ipak jako velika investicija iz mnogo razloga, prvi lokacija u gradu Sarajevu pa sve ostalo.

Također poslovni prostori ispod istoka, to treba da donosi pare klubu ali izgleda da je krov tribine preduslov toga.
Teren na prvo mjesto pa kamp.
Jel se pitaju u klubu kako će dočekati Atletiko?
Dobili su pare od kantona za teren.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 17 dec 2017, 17:31

Mogao bi Azmir opet preuzeti Slobodu. Bice zanimljiva ova zima

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 17 dec 2017, 17:45

bhsport je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Ja bi licno stavio teren kao prioritet, kamp je ipak jako velika investicija iz mnogo razloga, prvi lokacija u gradu Sarajevu pa sve ostalo.

Teren na prvo mjesto pa kamp.
Jel se pitaju u klubu kako će dočekati Atletiko?
Dobili su pare od kantona za teren.
Nisu dobili jos nikakve pare, samo su im obecane od kantona 500.000, od Koldze - opcine NG 200.000 jos u septembru obecali.

Vidjet cemo na ljeto hoce li biti nekih radova ne terenu, a sad pred Atletiko tesko da se teren moze sanirati, usminkati obzirom na vremenske uslove.
- Zeljeznicar -

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 17 dec 2017, 18:06

Monci je napisao/la:
Evolve je napisao/la:
Nogomet se inače igra da bi gostujeće ekipe bile zadovoljne kakav teren imamo...ko se može sjetiti šta je Čelzi radio sa terena pred tekmu sa Barcom, da bi teren bio što gori, kako Barca ne bi mogla igrati svoju igru...mislim ne kontam o čemu pričate. Vi u Širokom se ne **** tim terenom, jer je klima jedini razlog zašto izgleda nešto bolje nego tereni u Bosni. I realno svi tereni u Bosni od aprila do oktobra, pa i pola novembra izgledaju solidno, pa čak i dobro. Sada mi trebamo izvaliti cifru da bi gosti na dvije utakmice u novembru i dvije u martu bili zadovoljni. Vjerujte da imamo prećih i bitnijih stvari za investirati, a Vi uređujte, samo naprijed svaka Vam čast!!!
Pa počemu će ti igrati ta djeca koju hoćeš da kao prodaš dalje ??? Gdje će se dokazati, po ovim kaljužama ? Daj molim te, 70% terena je neuvjetan od 11mj do 4mj, da pravimo pola godine pauzu, jel to predlažeš ? Pa zar nije u interesu sviju u PL da tereni, gdje svi ovi igrači kruh zarađuju budu najbolji mogući, da se pauza smanji gdje 2ipo mjeseca hlade jaja ko nitko u europi jer tereni ne dozvoljavaju igru. Mislim nekontam te, godinama se trubi sa svih strana da je kancer PL nogometa upravo TERENI uz naravno Savez koji dijeli upravo tvoje mišljenje.... Mi u Hercegovini imamo manje problema ali to su trenutno samo 3 terena od 12, a i ovdje uz veće količine kiše su problemi....
NK Široki Brijeg

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 17 dec 2017, 18:16

Ma naravno da nam treba teren, i radiće se na tome, ali on ne može generirati niti garantovati nikakav dodatni profit. Ja sam pristalica (možeš pročitati komentare) da se igra po ovom blatu i ledu, jer će nas to primorati da moramo raditi na terenima, ali svi jer razlike su minimalne. Međutim mnogo para treba. Bez obećane finansijske podrške lokalnih vlasti, ja ne bih išao u ovo jer je preskupo. Naravno kako u klubu odluče podržavam.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2017, 18:40

Napravit mladog igrača koji na ledu doživi povredu, tereni su rak rana i treba ih raditi čim prije.
Zeljo ima najgori teren u ligi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 dec 2017, 18:55

TobeYarabi je napisao/la:Mogao bi Azmir opet preuzeti Slobodu. Bice zanimljiva ova zima
Ne lozi raju. :think:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.