FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 08 jun 2015, 16:40

slika
Ostao je još Rakitić. A Neymar se rekao ofarbati u plavo. :hmmmmm:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 08 jun 2015, 16:40

cekamo raketu sminkera da se osisa :clap: :lol:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 jun 2015, 16:43

Donnie Darko je napisao/la:
MisterGuardiola je napisao/la:Je li ga pikamo sad kao naša škola ili ? :mrgreen:
ako bude dobar, sigurno. ako bude loš, realova škola logično :kafa:
:rol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jun 2015, 16:47

Vrijedi pokusati,idu izbori, velika lova ce se tu vrtiti, bez obzira na fifin ban. On ako zeli osvajati trofeje, doci ce kod nas.Citam da zavrsavamo i Gundogana.Potreban nam je , ako nista za klupe jer Xavi ide.Ako ga Lucho vrati u onu formu od prije, u sta ne sumnjam, onda bi mogao i u prvoj postavi igrat. Pedru smo produzili ugovor vjerovatno jer cemo ga koristiti na beku najvise, s obzirom da Alves ode, dok ne mogne zaigrati Vidal. Potreban nam je svaki igrac do Januara i da nas zaobidju povrede , a ni u to ne sumnjam jer ce Lucho odraditi besprijekorne pripreme kao i prosle sezone. Ukoliko se sve poslozi i dovedemo jos jednog igraca da bas dobro moze zamijeniti Iniestu nekad, mogli bi postati tim koji ce konacno odbraniti Lp.
27.10.2020

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 08 jun 2015, 16:54

Je li sigurno za Alveša da ide ?...da više tim na PESu sastavim jbt :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 jun 2015, 16:55

MisterGuardiola je napisao/la:Je li sigurno za Alveša da ide ?...da više tim na PESu sastavim jbt :D
nije potvrđeno, ali je više nego očigledno iz njegovog govora.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 jun 2015, 16:59

Na stranu MSN i ostali, jedan čovjek je još jedno finale odigrao toliko hladnokrvno, toliko precizno, doktorski da je to za nevjerovat. Pojeo je Vidala i Teveza doslovno, kontrolirao tempo bez ijedne izgubljene lopte i ponovo bio spona između odbrane i napada. I sve to izgleda tako lako kada Busquets igra.

Što reče jedan twiteraš poslije utakmice: Busquets, wow. Apart from Messi, possibly the only other player in the world who can claim to be in a class of his own in his position.

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 08 jun 2015, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 jun 2015, 16:59

Meni Bartomeu opet nema sanse. Zagrizao je i izjavio da zeli dovest Pogbu, ali ne vjerujem.
Laporta nije bio savrsen predsjednik, daleko od toga. Ali barem nikad nije u pitanje doveo ono sto Barcelona predstavlja, ono sto ona zapravo jest. Bartomeu i njegov prethodnik (koliko god radili na smanjenju duga), zayebali su stvar i to gadno, toliko da ga sada nista spasit nece.
Nadam se da je Laporta nesto naucio iz prethodnog mandata, sada ima prave sponzore i uvjeren sam da ce raditi bolje od prethodnog puta. On je politicar zapravo koji je omiljen tamo koliko sam stekao dojam.

Barto donji si kako god :wave:

EDIT: Da ne zaboravim cestitat najdrazem igracu ovog m ikluba, idolu.. Sretan rođendan Masche! :bow:
slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 jun 2015, 17:25

Spominje se Laporte na temi vidim, nema od njega nista, nazalost ...prije par dana produzio ugovor uz nekakvu ogromnu klauzulu.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 jun 2015, 17:34

pored zivog Verminatora vi bi Laportea :nene:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

MilanM93
Kontakt:

Re: $: FC Barcelona

Post Postao/la MilanM93 » 08 jun 2015, 17:42

Bravo (MATS)

Alba (Adriano)
Pique (Bartra, Mathieu)
Masche (Vermalen)
Vidal (Montoya)

Busqe (Roberto, Samper)
Iniesta (Rafinha)
Rakitic (Gundogan)

Neymar (Pedro)
Suarez (Sandro)
Messi (Munir)

Ne izgleda ovo nimalo naivno narode, s pravom se mogu očekivati velike stvari i u sledecoj sezoni. Mozda u prvom dijelu samo bude malo vise problema al yebo prvi, taj period lucho ionako rotira do besvjesti i trazi idealni sastav, bitno da se u proljece kad se sve lomi, udje kao i ove godine u top formi.
Jesen trebaju iskoristiti ovi klinci ( montoya, roberto, samper..) da pokazu od kakvog su kova i dal se na njih moze racunati u narednim godinama.

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 08 jun 2015, 17:45

Ma samo da Iniesta pročepi kako treba i to bi nam najveće pojačanje bilo.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 jun 2015, 17:46

50 mil klauzula Laportea.Ne treba nam.stoper,imamo ih 4 u ekipi i jednog koji je eto tu da dize trofeje ,smjeska se i prima platu.
Treba dovesti Pogbu za rotacije :P

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 08 jun 2015, 17:52

Prođe još jedna sezona a Maskerano ga ne zabi.Vala pizde su ovi u napadu,vakat bi bio da mu neki penal prepuste iduće sezone.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jun 2015, 17:58

Roberto, Rafinha (+Samperu koja minuta) + Song ne bi bilo loše za prvi dio sezone. Međutim fazon je što ovaj zadnji vjerovatno ide negdje.
Desni bek Montoya, možda Pedro, a i Adriano može uletit.
Što se tiče napada, pozajmica Tella ističe 2016, pa jedino preostaje onda da se vrati Deulofeu. Ne zna se ko je više grohno, on ili Munir.
Na zimu, Vidal + Gundogan ili neko drugi bi trebalo sasvim biti dovoljno. I onda na ljeto zaganjati kakvo veliko ime.

Edit: Sve zaboravim da je Masche nekad bio zadnji vezni. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 08 jun 2015, 18:42

Sta je sa Bartrom i on moze igrati desnog beka. Defanzivniji je od ostalih, ali moze posluziti u nekim utakmicama dok ne istekne ban.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jun 2015, 18:43

Pa stoper nam kad realno sagledamo stvari i nije prioritet, ali jedino kad bi se Verminator doveo u strahovitu formu i kad bi izbjegao povrede. Po meni bi trebali prodati/posuditi ali tek u januaru : Douglasa, Montoyu ( ukoliko Alves ostane), Bartru ( za njega ne znam) ali stvarno mislim da on nema sanse pored Mascherana,Piquea,Mathieua i Vermalena. To su 4 stopera, dvojica vrh kvalitete a dvojica sjajni back-upi. Bio sam za prodaju i Pedra, ali eto ako ce ga koristiti na beku okej, a sada nam treba svaki igrac do pocetka 2016. Ne vracati Deulofeua. Xavi ode, dok me Rafinha nije nesto pretjerano odusevio kad je igrao.

Mi trebamo dovesti 2 veznjaka, jednog top za ovaj sistem igre, a drugi da je sjajan back-up. Top su Pogba/Verratti/Koke/De Bruyne , dok za klupe su dobri Gundogan, Moutinho...

Ono sto hocu reci je da trebamo dovesti dva veznjaka i jedno krilo ili napdaca koji je spreman biti na klupi a da je dobar igrac. To je tesko naci, nece svak da sjedi na klupi, ali zamislite da se povrijedi bilo ko od navedenog trojca u napadu, mi smo odmah drugi tim.

Npr sad otiso Xavi. Povrijedi se Iniesta, mi smo ostali na Rakiticu i Busquetsu i Rafinhi koji nemaju dostojne zamjene isto.Takodjer, vidjeli smo kakva nam je jadna igra bila kad su igrali Xavi, Busquets i Rafinha. Mi MORAMO dovesti 2 veznjaka jednostavno i jednog napadaca.

Real ima duplo jacu klupu od nas, jer vidjeli ste koliko su ljudi imali samo povreda: James, Modric, Bale, Benzema, Ramos , a opet su iskombinovali i mislim da i s onakvim timom bi dobili skoro sve klubove na svijetu. Zamislite da smo npr izgubili Neymara i Iniestu za finale. Ko bi igro ? Pedro ? Rafinha?
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 jun 2015, 18:50

Rajaz je napisao/la:Na stranu MSN i ostali, jedan čovjek je još jedno finale odigrao toliko hladnokrvno, toliko precizno, doktorski da je to za nevjerovat. Pojeo je Vidala i Teveza doslovno, kontrolirao tempo bez ijedne izgubljene lopte i ponovo bio spona između odbrane i napada. I sve to izgleda tako lako kada Busquets igra.

Što reče jedan twiteraš poslije utakmice: Busquets, wow. Apart from Messi, possibly the only other player in the world who can claim to be in a class of his own in his position.

[youtube][/youtube]
ma Busquets je sveti otac na DMF :!: bez igreške odigrano finale :tokralju:
http://dev.****/clanak/169136/ ... a-busquets

Xavi Hernandez na kraju ove sezone napušta klub, a kapiten Katalonaca imat će još jednu utakmicu i još jednu priliku da podigne trofej- trofej Lige prvaka.

No, prije nego što je išta rekao vezano za očekivanja u finale, Xavi je rekao šta misli o svojim saigračima.

Pročitajte šta za trojicu svojih još uvijek kolega misli Xavi:

"Messi je najmanji, ali i najbolji u svemu, čak i u zraku. On je fenomen. Ne mogu reći ništa što već nije rečeno. Ono što Leo radi je nevjerovatno. Najbolji je čak i u defanzivnim zadacima. Kada pritisne protivničke bekove, osvojit će loptu. Jednostavno, najbolji je u svemu, bez obzira šta radio."

"Busquets mi je blizak prijatelj. To je igrač koji, prema mom mišljenju, najbolje razumije igru, u odbrani i u napadu. Njegova fudbalska inteligencija je nevjerovatna. Nisam ovo rekao na oproštajnoj konferenciji za medije, ali mislim da je Sergio moj prirodni nasljednik i na travnjaku i u svlačionici. On je preodređen da bude Barçin lider u predstojećim godinama, bez ikakve sumnje."

"Iniesta je fantastičan. Mislim da se radi o najtalentovanijem španskom fudbaleru u historiji. On je nevjerovatan igrač i nevjerovatna osoba, s velikim srcem. Sjajan je u svemu, počevši od načina na koji se odnosi prema ljudima i predstavlja pravi primjer u svlačionici. Uvijek želi loptu, nikada se ne skriva. Takve osobine nije lako pronaći. Osim talenta, pravi razliku na svim dijelovima terena. Bilo je čast provesti toliko godina s njim."
Xavi:
"Busquets mi je blizak prijatelj. To je igrač koji, prema mom mišljenju, najbolje razumije igru, u odbrani i u napadu. Njegova fudbalska inteligencija je nevjerovatna. Nisam ovo rekao na oproštajnoj konferenciji za medije, ali mislim da je Sergio moj prirodni nasljednik i na travnjaku i u svlačionici. On je preodređen da bude Barçin lider u predstojećim godinama, bez ikakve sumnje."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 jun 2015, 20:49

@let3 naravno, kada Xavi to kaže sve je jasno.

Šteta što završnica nije bila na nivou

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 jun 2015, 21:18

Spominje se Denis Suarez - Halilović zamjena, odnosno da Denisa vratimo, a Halilovića pošaljemo u Sevillu na posudbu. To bi bilo super. :hmmmmm:
Alcaraz (Vidalov trener dok je nastupao za Almeriju): "Ako Aleix ne bude mogao igrati do januara to će ga motivisati da trenira još više. Natjerat će kondicione trenere da plaču."
:mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.