BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2012, 02:13

kraljttbvb je napisao/la:ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca, uglavnom nije taj kalibar da moze poboljsati bajernov napad u odnosu na gomeza, a posebno nece moci nista uraditi pored Humija i Subote. Robena ce Smele + Gross opet staviti u dzep, a milera ne treba ni pokrivati.
Da si Kralju iz Lukavca , sad bi znao da si osušio utakmicu...i dobio bi epitet "SUSKA" :) :mrgreen: :mrgreen:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 avg 2012, 06:58

gdje vam je Damir???volio bih cut njegov strucni komentar!!!
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2012, 09:18

[youtube][/youtube]

A Neuer prdonja nije dao loptu Reusu nakon gola. Čuva vrijeme :lol:
Sreća pa Reus fin momčić. Treb'o je Subotić otić' do Neuera umjesto njega. :mrgreen:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 13 avg 2012, 10:00

Odavno nisam vidio gori debi za neku ekipu kao sto je sinoc imao mali Reus! Nijedan ali nijedan pas nije sastavio osim dva kratka, prvom do sebe, prepao se ko malo dijete... Dva slobodnjaka, ne znam ko njemu dade da izvodi otisla su na tribine...
Kad je Gotze usao, sa kakvom lakocom taj decko igra, za 3 klase je ispred svakog krila u Dortmundu.

O da, sjetio sam se jednog goreg debija - Patrice Evra za Man United :)
Glory Glory Man United!

Fanta
Kontakt:

Post Postao/la Fanta » 13 avg 2012, 10:57

Reus nije opravdao ocekivanja, dok je mali Gotze odigrao super. Momak se probija jako dobro, krece se i sve to. Nadam se da ga nece ometati povrede kao prosle sezone i ako bude tako, onda je ovo njegova sezona 100%. Sto se tice vas navijaca, nemojte se brinuti zbog ovog poraza. Nije toliko bitan, a neka vam bude bitno to da je Lewa zabio gol i da ce to raditi tokom citave sezone ;)

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 avg 2012, 11:55

Polako polako ljudi... kako mozete nakon prve oficijalne utakmice tvrditi da li je neko opravdao ocekivanja ili nije??? Dok krene bundesliga on ce vec pokazati zasto je dosao kao pojacanje...
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 avg 2012, 12:21

proFCB je napisao/la:Polako polako ljudi... kako mozete nakon prve oficijalne utakmice tvrditi da li je neko opravdao ocekivanja ili nije??? Dok krene bundesliga on ce vec pokazati zasto je dosao kao pojacanje...
Pa dobro,ne vidim da neko od BvB-ovaca kudi Reusa!?100% si upravu,Rojsonja ce tek da se dokaze,a kakav je igrac ne sumnjamo u to!Kad Goetze mogne igrati od prve min u kombinaciji s njim to ce vec biti nesto,vidio si kad je usao kako se slazu!Bice to mislim strasan tandem-dugo najavljivani GOETZEUS! ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 avg 2012, 12:25

Valencia je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la: @Valencia
Druze,falili su Bender i Kehl,zbog povreda,zbog toga sredine nije bilo!
Kel i Bender nisu suptilni tehnicari, nisu igraci koji prave dominaciju na sredini terena. Gundogan i Lajtner imaju previse oscilacija da bi se u njih moglo pouzdati. Kagava je tu bio prevaga, spona prilicno 'krutog' veznog reda, krila i napada. Rojs ga ne moze zamijeniti na pravi nacin. Njega je bolje gurnuti na krilo. Ostaje Gece. Da li on moze igrati poziciju koju je u prosloj sezoni igrao Kagava!?? Sigurno da moze. Da li moze jednako kvalitetno kao Japanac. Hm, to tek trebamo vidjeti :mrgreen: .

Volio bih da se vrati Sahin. Al' koliko vidim tu mogucnost niko ne spominje...
Nece se on vratiti kod nas,bar ne sad!Sto se tice odlaska Kagawe,ne sekira nas puno,sad imamo vise izbora i vise kvalitetnih igraca-vecu klupu! ;) Polako,uvjerit ces se kakvo je Reus pojacanje,a sad dali ce on igrati iza Lewe ili ce to biti Goete to samo KLOPP zna :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 avg 2012, 12:47

kraljttbvb je napisao/la:U ovom trenutku ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca
[youtube][/youtube]
kraljttbvb je napisao/la:Robena ce Smele + Gross opet staviti u dzep, a milera ne treba ni pokrivati. Taj vec odavno zivi od stare slave
[youtube][/youtube]

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2012, 13:34

Malo mi je djetinjasto citirat' @kralja nakon utakmice. Zašto niko nije ništa komentaris'o prije utakmice. Zato što su @kraljevi komentari bili i više nego realni.

Mandžukić jest dao gol i imao asistenciju (zapravo izabacio je Robbena), ali njegove partije u Wolfsburgu su bile ono na osnovu čega je @kralj svoj komentar napis'o i vjerujem da se većina nas slaže s njim.

A što se tiče Mullera o tome su ispisane stranice i stranice na ovom forumu. Znamo da je odigr'o kvalitetno SP 2010 i postavio ljestvicu veoma visoko i sad ne može niti da se približi toj ljestvici. To što je on dao gol (na prazan gol) ništa ne mijenja. Njega neće niko slavit', jer on još uvijek igra ispod očekivanja.

@Kralj je im'o muda i dao neku prognozu, onako realnu uzimajući u obzir prethodne 2-3 godine, a to što se nakon odigrane utakmice svu ufatili ove prognoze je više nego infantilno.

Ova @kraljeva prognoza će biti ogledalo Mandukića i Mullera u sezoni koja slijedi...
kraljttbvb je napisao/la:U ovom trenutku ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca
kraljttbvb je napisao/la:Robena ce Smele + Gross opet staviti u dzep, a milera ne treba ni pokrivati. Taj vec odavno zivi od stare slave
... jer to je i više nego realna slika njih dvojice. 8-)

EDIT:
Još što mi se ne sviđa u vezi ovog Superkupa je to što se ne igra na neutralnom terenu kao što se igra u EPL, Italiji ili bar kao u Španiji 2 utakmice. Al' to je vjerovatno zbog toga što DFL ne predaje previše značaja ovom Superkupu, jer znamo da se par sezona nije uopšte igrao, pa je onda 2008 bio nezvanični Superkup bez ikakavog pehara i medalja, pa tek su onda unazad 3-4 sezone opet počeli sa "oficijalnim" Superkupom. Automatski u startu u Superkupu jedan klub ima prednost domaćeg terena. To apsolutno nije fer, mada sinoć u drugom poluvremenu se moglo pomislit' da je BVB domaćin, ali et'. Ali da se igra na neutralnom terenu, recimo u Berlinu, Bremenu ili Wolfsburgu mnogi ljudi bi možda i ozbiljno shvatili ovaj Superkup. Daleko od toga da je titula osvajača Superkupa bezazlena, da me ne shvati neko pogrešno, nego samo kažem da bi na neutralnom terenu to bilo mnogo vatrenije, napetije i ozbiljnije shvaćeno. 8-)
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 13 avg 2012, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 avg 2012, 13:53

Semir bvb je napisao/la:Malo mi je djetinjasto citirat' @kralja nakon utakmice. Zašto niko nije ništa komentaris'o prije utakmice. Zato što su @kraljevi komentari bili i više nego realni.
Ja sam cutao prije utakmice jer nisam mogao nista da prognoziram. S jedne strane imam izetno snazan BvB a s druge Bayern koji ce sigurno uciniti sve da zaustavi seriju Dortmunda. I ucinio je.
Djetinjasto je podcijeniti protivnika sto su kako vidim navijaci Dortmunda ucinili takvim neodmjerenim izjavama, kao u Bayernu nema ko da postigne pogodak. :D
Semir bvb je napisao/la:@Kralj je im'o muda i dao neku prognozu, onako realnu uzimajući u obzir prethodne 2-3 godine, a to što se nakon odigrane utakmice svu ufatili ove prognoze je više nego infantilno.
Pa vidis, nemam ti ja nista protiv njegove prognoze, ali iz mog prethodnog komentara se vidi koliko je zapravo fulao.
Semir bvb je napisao/la:Ova @kraljeva prognoza će biti ogledalo Mandukića i Mullera u sezoni koja slijedi...
:? Mullera nebih komentarisao, obzirom da je imao losu sezonu ali da sam na tvom mjestu nebih ni njega podcijenio, a sto se tice Mandzukica mislim da si mnogo u krivu, ali ostaje da se vidi ;)

Klare

Post Postao/la Klare » 13 avg 2012, 16:12

Izvinite što smetam, samo ću na kratko, ću da objasnim šta to Supercup.

E pa to vam nije ni prijateljska, ni revijalna, niti polu-revijalna, znači to je kup, i to ne bilo kakav, to je SUPER cup.
To vam se od davnina igra skoro u svim ovim jačim ligama, jer slabije nemaju maruna za sva ta sranja oko organizacije..., jer treba se imati love, nije to prijateljska, samo još jednom da napomenem! :!:

Dakle, kao što (ne)znate taj kup imaju privelegiju da igraju sam dva kluba koja se se pokazala kao najboljim u minuloj nam sezoni, igraju ga, po pravilu, osvajač kupa i Bundeslige, ali pošto je to oboje uzela Dortmundska Borussia, red je pao na Bayern kao finalistu tog kupa, a duplo zasluženje je i to drugo mjesto u Bundesligi.
Red je bio na Borusiji da dokaže, pokaže svima kako su baš oni nambr van u Njemačkoj, međutim na žalost pokazali kako to ipak i nije tako, tačnije Bayern je uzeo taj trofej, trofej koji ide u police ormara, trofej koji se piše, ovo samo još jednom da napomenem! :!:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2012, 16:39

Klare je napisao/la:Izvinite što smetam, samo ću na kratko, ću da objasnim šta to Supercup.

E pa to vam nije ni prijateljska, ni revijalna, niti polu-revijalna, znači to je kup, i to ne bilo kakav, to je SUPER cup.
To vam se od davnina igra skoro u svim ovim jačim ligama, jer slabije nemaju maruna za sva ta sranja oko organizacije..., jer treba se imati love, nije to prijateljska, samo još jednom da napomenem! :!:

Dakle, kao što (ne)znate taj kup imaju privelegiju da igraju sam dva kluba koja se se pokazala kao najboljim u minuloj nam sezoni, igraju ga, po pravilu, osvajač kupa i Bundeslige, ali pošto je to oboje uzela Dortmundska Borussia, red je pao na Bayern kao finalistu tog kupa, a duplo zasluženje je i to drugo mjesto u Bundesligi.
Red je bio na Borusiji da dokaže, pokaže svima kako su baš oni nambr van u Njemačkoj, međutim na žalost pokazali kako to ipak i nije tako, tačnije Bayern je uzeo taj trofej, trofej koji ide u police ormara, trofej koji se piše, ovo samo još jednom da napomenem! :!:
Jest se neko primio ..... :lol: :lol:

PS: tek sad vidje anketu.....jel to radi mene smajli na Lewatu ? 8-)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 avg 2012, 17:04

Sto neko napisa, ne mogu nikako da ne primjetim kako Borusija igra ljepsi fudbal od Bayerna.
Treba biti realan i reci kako je sinoc Bayern imao vise srece, al i to da Borusija nije nesto extra zapinjala.
Malo mi je Bayern drazi, al dok je na jednoj strani Jupp ( odlican trener al nece da mijenja taktiku nikako ), a na drugoj Klopp, tesko ce Bavarci dominirati Bundes ligom.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 avg 2012, 17:05

Bilall je napisao/la: :? Mullera nebih komentarisao, obzirom da je imao losu sezonu ali da sam na tvom mjestu nebih ni njega podcijenio,

Ja ti garantujem da Mullera i Gomeza vise respektuju navijaci ostalih klubova nego vi Bayernovci...ja kad god pogledam temu Bayerna,tamo kritikujete njih dvojicu...a kad se ovdje napise nesto protiv njih,onda je to omalovazavanje Bayerna.
HzBvB je napisao/la:Jest se neko primio ..... :lol: :lol:

Pokusavaju sami sebe uvjeriti kako je ovo vazna titula :D
Stvarno ne kontam kako moze biti vazan trofej za koji se igra 2 sedmice pred pocetak sezone a prije 2 godine uopste nije ni postojao.Bayern i ako ce prekucati ligu ove godine,ova predstava od sinoc s tim nema nista.
HzBvB je napisao/la:PS: tek sad vidje anketu.....jel to radi mene smajli na Lewatu ? 8-)

Naravno... :D

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 13 avg 2012, 17:10

Klare je napisao/la:Izvinite što smetam, samo ću na kratko, ću da objasnim šta to Supercup.

E sad cu ja tebi da objasnim(izvini sto smetam)...
BvB se smilovao pa dao bayi da igra superkup,jos na vasem stadionu(da bude zanimljivije),nebi li i oni podigli kakav pehar!I eto podigli ste ga,zasluzeno mora se priznati,i to niko ne osporava,samo shvatite ljudi da niste uzeli LP,spustite se malo...
Druga stvar,da je BvB "nambr van" u BL vec dvije godine,to niko ne moze osporiti!Kad bayo uzme(u sto sumnjam) BL,pa i kup e onda se javite kao "nambr van" a ne kad podignete(samo vama bitni-najbitniji)pehar superkupa!

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 13 avg 2012, 17:42

ja ovih mojih prijatelja bavaraca nemogu da dišem,šalju mi naface nekake komentare isto koda smo razoreni na terenu . . .pa majke mi moje našminkat ću koga ko vizažista

BTW nisam pogledao tekmu al otom potom,bolje sad nego u bundeski ;)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2012, 17:46

adnan24 je napisao/la:
Bilall je napisao/la: :? Mullera nebih komentarisao, obzirom da je imao losu sezonu ali da sam na tvom mjestu nebih ni njega podcijenio,

Ja ti garantujem da Mullera i Gomeza vise respektuju navijaci ostalih klubova nego vi Bayernovci...ja kad god pogledam temu Bayerna,tamo kritikujete njih dvojicu...a kad se ovdje napise nesto protiv njih,onda je to omalovazavanje Bayerna.
HzBvB je napisao/la:Jest se neko primio ..... :lol: :lol:

Pokusavaju sami sebe uvjeriti kako je ovo vazna titula :D
Stvarno ne kontam kako moze biti vazan trofej za koji se igra 2 sedmice pred pocetak sezone a prije 2 godine uopste nije ni postojao.Bayern i ako ce prekucati ligu ove godine,ova predstava od sinoc s tim nema nista.
HzBvB je napisao/la:PS: tek sad vidje anketu.....jel to radi mene smajli na Lewatu ? 8-)

Naravno... :D
Istina zavuko ga majistorski....
Ali na prije 10 min. promasi loptu na 5 m od gola... :twisted: Al halilio sam mu samo zato sto je "prijateljska" ( ajmo lozione :lol: :lol: )

Joooj na forumu nas dijeli samo obicni klik na drugi link,neko bi rekao samo se boje razlikuju...
A ustvari iza tih malih stvari krije se nesto sto je stvar filozofije zivota, nacina razmisljanja i sve ostalo....
Kad procitam postove Klare i secera...shvatim da sam na pravom putu u zivotu :lol:
Al dobri su ova serija od 5:0 je uticala da im se od Superkupa ukaze Liga Prvaka ko u "medjunozju" !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2012, 17:50

Ma da ko osvoji Superkup on je numbr van. :lol: Tako je S04 bio prošle sezone No1, a džaba što smo mi Double Sieger ili vi Vize... :D

Čuj sama riječ ti kaže da to nije običan kup (u kojem je Jayo primio petardu), nego je SUPERkup. :lol: :lol: :lol:
Toliko je važno takmičenje da se u slučaju remija nakon 90.min. odmah pucaju penali. Baš karakteristika "važnih" utakmica :lol: . Da ima bilo kakvog značaja utakmica bi se igrala na neutralnom terenu, baš kao što su to uradile velike lige EPL, Seria A i Primera (ima revanš). ;)

@smopi ne primaj se na gluposti...

Ovo je bila samo stvar prestiža, a ta titula ne donosi ništa osim samo toga, jer zna se koje titule donose
novce i plasmane u LP i plasman u EL.

P.S. Bender uspješno operisan. :D

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 avg 2012, 18:05

Gdje ste generali poslije bitke, nisam vas prepoznao!

Pisite sta god hocete, ja i dalje stojim kod svojih tvrdnji da miler zivi od stare slave, da je mandzo prosjek koji ce mozda nesto pokazati jer iza sebe ima dobar vezni red, a da je roben davno procitana knjiga. Taj se cijelu utakmicu stima na lijevu nogu da opali loptu i ako se u toku 90 minuta nijednom ne nastima ko da nije ni igrao.

Samo dominiramo i na terenu i van njega:

Najbolji igrac Bundeslige - Marco Reus (BVB)
Najbolji trener Bundeslige - Jurgen Klopp (BVB)
Najcitiraniji forumas u posljednjih 15-ak sati - kraljttbvb (BVB) 8-)

Kralj vam se iskreno i od srca zahvaljuje sto ste njegov post najvise citirali i donijeli mu ovu prestiznu titulu 8-)
Semir bvb je napisao/la:@Kralj je im'o muda i dao neku prognozu
Da ne bude zabune oko ovog im'o, kralj i dalje ima muda. Sad sam pipao i dalje su na svom mjestu :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.