Zvjezdan Misimović

DonCorleone
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la DonCorleone » 12 sep 2014, 18:37

ugursuz je napisao/la:
Reprezentativni i klupski fudbal nisu isto.
Apsolutno tacno, u Romi imas sistem koji se forsira vec pune dvije godine, imas igrace koji igraju jedan za drugog i imas jasno definisane uloge na terenu koje svakom igracu bolje odgovaraju nego haos taktika koju imas pod palicom Safeta, dje svaku utakmicu imas novi sastav i nove igrace.

Igrac Rome koji se bori za scudetto i nastupa u ligi sampiona, igrac o kojem bruji citav svijet, ne moze biti "hrdjavi qrac".

Miralem je na najvecem mogucem nivou (SP) bio nas statisticki najbolji igrac (imao ulogu slicnu kao u Romi), ako ti uzimas utakmicu protiv Kipra u obzir za analizu Pjanica, onda ja mogu uzeti statistiku SP-a, dje je u svakom segmentu Pjanic ispred Misimovica (castrol index) zavrsio.

Misimovic jeste dobar protiv poluamatera, jer ima vrijeme i prostor da izvede svoje zamisli kako on to zeli, ali ga to ne cini boljim igracem od Pjanica.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 18:46

Ako neće brdo Muhamedu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2014, 18:46

DonCorleone je napisao/la:Misimovic jeste dobar protiv poluamatera, jer ima vrijeme i prostor da izvede svoje zamisli kako on to zeli, ali ga to ne cini boljim igracem od Pjanica.
Nećemo ni tako. Misimović je dokazao što je trebao protiv jakih selekcija i tu mu niko ne može ništa prigovoriti. Odnosno može, ali naravno da neće biti u pravu. Pjaniću samo nedostaje ta Misketova "petlja" i drskost da sam uzme stvari u svoje ruke, sve ostalo mu je hvala Bogu na mjestu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 18:49

Znači smiješno je šta čovjek priča. Misimović je rješavao najbitnije utakmice (Belgija x2, Bjelorusija, Norveška, Španija, Grčka...) i lik hladno kaže da je dobar protiv poluamatera.
Voli te tvoje Sarajevo.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 12 sep 2014, 18:54

Trebaju mu igraci koji odgovaraju njegovoj igri(Corleone objasnio)...on dobio Susica i Prcica... :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Dobro je sjecate kako je to pocelo(Miske/Pjana) i kako se igralo i kada je Miske "galamio"," da to ne moze ovako"...a dobro znate kako i kada se to promjenilo i pocelo da funkcionise na bolje...
Te Papetove diverzije je trebao primjeniti sa Misketom...izbaciti Pjanu i "uvaliti" mu Tinu i Prcu...tek bi vidjeli kako to fercera... :kafa:

Moje pitanje: zbog cega se Miske bunio i zasto nije moglo????
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 sep 2014, 19:00

Juventinisimo je napisao/la:Trebaju mu igraci koji odgovaraju njegovoj igri(Corleone objasnio)...on dobio Susica i Prcica... :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Dobro je sjecate kako je to pocelo(Miske/Pjana) i kako se igralo i kada je Miske "galamio"," da to ne moze ovako"...a dobro znate kako i kada se to promjenilo i pocelo da funkcionise na bolje...
Te Papetove diverzije je trebao primjeniti sa Misketom...izbaciti Pjanu i "uvaliti" mu Tinu i Prcu...tek bi vidjeli kako to fercera... :kafa:

Moje pitanje: zbog cega se Miske bunio i zasto nije moglo????
Ma Miske je sa Blatnjakom, Bartolovicem, Grujicem, Jakirovicem cuda cinio manite se te price. :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 19:03

Miske je svoje najbolje partije pružao kad nije bilo Pjanića, npr. Grčka i Belgija, a igrao je tada sa Ibričićem, Muratovićem, Jahićem... ekipa se nikad nije prilagođavala jednom igraču, osim ako se on ne zove Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi.

Fakat smiješna priča.
Voli te tvoje Sarajevo.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 12 sep 2014, 19:14

Sta to mi napravismo dok je Miske cinio "cuda"??? Malo nam je falilo,zvano CUDO... :roll:
Pratim ja repku od postojanja...necete mi te price podvaljivati... :nene:

Niste mi odgovorili na pitanje...zasto nije moglo i sta se promjenilo???
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2014, 19:24

Juventinisimo je napisao/la:Sta to mi napravismo dok je Miske cinio "cuda"???
I ovo je tačno. Bez Pjanića nismo mogli. Čim je Mire zaigrao značajniju rolu, epilog je bio plasman na SP. Vraga bi mi vidjeli Brazil da genije nije radio ogroman posao u pozadini čuvajući leđa Misketu. :cool:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 19:25

Šta napravismo? U tri posljednja ciklusa je rješavao biti ili ne biti utakmice, Belgija x2, Bjelorusija i Grčka, malo li je. Tekme protiv LLL ekipa ili Estonija i sličnih neću spominjati.

Pitanje koje si postavio je totalno nejasno. Miske se bunio zbog očajne i bezidejne igre protiv Francuske na Koševu, tada je Sušiću još u prvom poluvremenu uputio poruku 'ne možemo ovako'. Mi nismo proigrali nakon toga, proigrali smo tek nakon pola godine kad smo savladali Rumuniju, pa smo opet dobili pljusku od te iste Rumunije, i onda smo kvale završili onim nesretnim remijem u Parizu, a Miske nam je prije toga obezbijedio baraž u Zenici protiv Bjelorusije. Iako je obje utakmice protiv Bjelorusije počeo na klupi za rezervne igrače.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 19:36

Claus je napisao/la:I ovo je tačno. Bez Pjanića nismo mogli. Čim je Mire zaigrao značajniju rolu, epilog je bio plasman na SP. Vraga bi mi vidjeli Brazil da genije nije radio ogroman posao u pozadini čuvajući leđa Misketu. :cool:
Misketu su leđa čuvali Rahimić i Zahirović. Kada njih više nije bilo, desila nam se Slovačka i spašavaj što se spasiti da... naš pad je počeo upravo kada je Pape izbacio Rahimića i Zahirovića, toga bi se trebao veoma dobro sjećati ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2014, 19:43

Virtu4l je napisao/la:
Claus je napisao/la:I ovo je tačno. Bez Pjanića nismo mogli. Čim je Mire zaigrao značajniju rolu, epilog je bio plasman na SP. Vraga bi mi vidjeli Brazil da genije nije radio ogroman posao u pozadini čuvajući leđa Misketu. :cool:
Misketu su leđa čuvali Rahimić i Zahirović. Kada njih više nije bilo, desila nam se Slovačka i spašavaj što se spasiti da... naš pad je počeo upravo kada je Pape izbacio Rahimića i Zahirovića, toga bi se trebao veoma dobro sjećati ;)
Dobro, to je očigledna stvar. Igra bez zadnjeg veznog je bila pogubna za nas, kao što bi bila i za svaku drugu selekciju približnog kvaliteta. Samoubistvo.

Međutim, ne govorimo sada o tome, nego o dinamičnom igraču koji će povezati redove i prenositi loptu iz odbrane u napad, organizovati akcije, a Rahimić (Zahirović je kratko trajao) nije bio neko ko je bio u stanju to raditi zbog limitiranih tehničkih sposobnosti. Miske je ipak ofanzivniji igrač, polušpic, tako da takve stvari nisu mogle kretati od njega, pogotovo ako znamo da Misimović i defanziva ne mogu u istu rečenicu. Od koga su kretali napadi, to znaš i ti - ali ne želiš priznati i to nije moj problem. :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 19:50

Od koga su kretali napadi? Od Medunjanina i Pjanića, s tim da se Medunjanin mnogo više nametao, otkrivao i tražio loptu nego Pjanić. Dvije posljednje utakmice nam jasno govore da se taj trend nastavlja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2014, 19:57

Virtu4l je napisao/la:Od koga su kretali napadi?
Rekoh dinamičan igrač, što podrazumijeva da je brz, okretan, da brzo razmišlja i donosi odluke, a Medunjanin definitivno nije takav igrač. Ko god gleda utakmice reprezentacije i u stanju je objektivno sagledati situaciju, zna da je Pjanić pokretačka snaga ove reprezentacije. Tebi očito kult Misimovića ne dozvoljava da priznaš Miralemovu veličinu, što je za mene (koji volim obojicu) nepojmljiva stvar.
Virtu4l je napisao/la:s tim da se Medunjanin mnogo više nametao, otkrivao i tražio loptu nego Pjanić
Glupost. Znaš, i mi ostali gledamo utakmice i savršeno nam je jasno da je ovo što pišeš apsurdno. :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 20:05

Kad bude igrao onako kako se od njega očekuje, priznat ću naravno, kao bezbroj puta do sad.

Apsurdno je to da golovi protiv Milana ili Manchestera ljudima zamagle pogled, pa onda igrača gledaju kroz jednu sasvim drugu prizmu, pa i dodavanja do Bičakčića i Spahića gledaju drugim očima.

Ja se sjećam Pjanića koji se krio iza igrača i Pjanića koji nije mogao dobiti duela u dresu reprezentacije i koji je trčao kao muha bez glave, a sjećaš ga se i ti. U posljednjem ciklusu se popravio, ali može još puno više i puno bolje, to je problem u glavi a ne u nogama.
Voli te tvoje Sarajevo.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 12 sep 2014, 20:10

Virtu4l je napisao/la:Kad bude igrao onako kako se od njega očekuje, priznat ću naravno, kao bezbroj puta do sad.

Apsurdno je to da golovi protiv Milana ili Manchestera ljudima zamagle pogled, pa onda igrača gledaju kroz jednu sasvim drugu prizmu, pa i dodavanja do Bičakčića i Spahića gledaju drugim očima.

Ja se sjećam Pjanića koji se krio iza igrača i Pjanića koji nije mogao dobiti duela u dresu reprezentacije i koji je trčao kao muha bez glave, a sjećaš ga se i ti. U posljednjem ciklusu se popravio, ali može još puno više i puno bolje, to je problem u glavi a ne u nogama.
Sada nam ni Pjanke ne valja, prvo se obrati idolu što on ne valja. Protiv Argentine je uz Bešića bio najbolji jer nije imo uz sebe pomoćnih smetala nit je moro da glumi zadnjeg veznog. A pošto se ti razumiješ u fudbal ko tvoj idol onda nije ni čudo što ne kontaš.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2014, 20:16

Problem je što ne znam šta ti od njega očekuješ u ovakvoj ekipi. Da zabija golove s 30 metara i rješava svaku egal utakmicu :?: Da sam uzme loptu i pređe 5-6 igrača kao protiv Milana i poentira :?: Da pogađa Džeku kao što je Miske radio u svoje vrijeme :?: To se dogodi jednom ili dvaput (i dogodit će se), ali ne može biti pravilo.

Fudbal je timska igra, a on ne može igrati sam kada ga drugi igrači ne prate. Ne pomažu mu da se oslobodi čuvara, ne daju mu lopte na vrijeme, nego većinom kada ne znaju šta će s loptom i kada je par igrača već na njemu.
Virtu4l je napisao/la:Ja se sjećam Pjanića koji se krio iza igrača i Pjanića koji nije mogao dobiti duela u dresu reprezentacije i koji je trčao kao muha bez glave, a sjećaš ga se i ti. U posljednjem ciklusu se popravio, ali može još puno više i puno bolje, to je problem u glavi a ne u nogama.
Ovaj Pjanić odavno nije takav, zato se pitam u šta ti gledaš za vrijeme utakmice. Svaki put se nudi i traži loptu, ali ostali stoje u mjestu i čekaju da on uradi sve sam. E pa ne može tako. Kada je postojao sistem, on i Bešić su pojeli Argentince na čelu s Messijem, ali ti ćeš konkretnu to zasluge pripisati isključivo Mumetu. Mire naravno mora raditi na sebi još više, a za to ima i vremena obzirom da su mu 24 godine. On igra mozgom i kao takav će dugo trajati ako bude zdrav.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 20:24

Claus je napisao/la:Mire naravno mora raditi na sebi još više, a za to ima i vremena obzirom da su mu 24 godine. On igra mozgom i kao takav će dugo trajati ako bude zdrav.
Upravo to sam i napisao u zadnjoj rečenici.

Od njega očekujem da dijeli riskantne (Obala Slonovače), a ne alibi pasove, da šutira iz svih pozicija i da se nikome ne izvinjava zbog toga, očekujem da baca po dvojicu-trojicu igrača na nos, kao u Romi, jednostavno rečeno - očekujem da preuzme rizik. Protiv Kipra je kiksao dva puta na početku i ponovo se ukakio, bitan je on, a ne Sanjin ili Tino, može da im da loptu a i ne mora. Očekujem da se razumije sa Džekom, predugo se znaju, a ne da jedan drugom šire ruke. Očekujem da eksplodira kao što je Bešić eksplodirao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2014, 20:32

Suština svega je da će teško postići sve to bez sistema. Mi nemamo sistem, ne zna se ko šta igra, igrači lutaju po terenu zahvaljujući genijalnoj postavci igre. Prošlo je vrijeme kada su igrači s lakoćom mogli pobacati pola protivničkog tima i podvaliti zadnji pas ili postići gol. To je danas izuzetak, a ne pravilo.

On jeste bitan, ali ne može bez podrške saigrača. On zavisi od tima jednako koliko i tim zavisi od njega. On ako nema s kim igrati, neće se vidjeti, a ako ima - odmah druga priča. A pošto se konture tima budućeg tima još ne naziru, imam osjećaj da ćeš ti i dalje nastaviti kriviti Miralema za svaku lošu partiju reprezentacije, a ne onoga koga ti i tvojih par havera zdušno branite, a koji je glavni krivac za novonastalo rasulo u reprezentaciji.

:wave:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 20:34

Ja ga više ne branim ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.