FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Lillard
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 07 jun 2015, 13:16

Fury, ne lazi napacen narod, ni p od penala nad Pogbom :kafa:

Cekajte, Pogba bi mogao doci tek nakon 2 triplete zaredom, onda me ne briga :njanjanja:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jun 2015, 13:20

Superkup Evrope je zakazan za 11. august i igra se u Tbilisiju, na stadionu Dinama. La Liga počinje 15. augusta. A termini utakmica španskog Superkupa nisu još određeni.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 jun 2015, 13:23

Kakav bola penal nad Pogbom, o cemu pricas...a i ona scena sa Albom je cista ko suza, start na loptu.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 jun 2015, 13:24

gledaj sala :lol:
slika
dorucak :)
slika

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 jun 2015, 13:27

Italia je napisao/la: :facepalm:
Jedno je reći da je Pogba vrhunski igrač, vrijedi 80,100 miliona, bit će jedan od najboljih.

Drugo je reći Pogba će vrlo brzo biti najbolji, kao da je to činjenica. Ili ako ništa trebao bi, jer se eto kao on toliko izdvaja od igrača približne starosti. To se nije moglo sa takvom sigurnosti reći ni za Messija 2007., kamoli za Pogbu sada, dok postoje igrači poput Neymara i Hazarda, a Messi puni 28. godina za par dana, i može još barem 4,5 godina dominirati.

Ali eto, Pogba će vrlo brzo postati najbolji na svijetu, to je činjenica i ja nemam pojma.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2015, 13:54

Ja bih volio vidjeti vezni red Busquets - Rakitić - Pjanić. Ako iko dovede Pjanića to će ovaj Lucho biti, zna sve o njemu, bio mu je trener a Pjana bi se odlično uklopio u ovu Barcu.

Luchu nisam vjerovao, one stalne rokade su mi išle na živce. Ali se to ispostavilo kao odlična ideja, svaka čast.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jun 2015, 14:04

Patriotizam te tjera da razmisljas pogresno MaliČe
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 07 jun 2015, 14:09

CAMPEONEEEEEEEEEEEEE

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 jun 2015, 14:12

messilla je napisao/la:Superkup Evrope je zakazan za 11. august i igra se u Tbilisiju, na stadionu Dinama. La Liga počinje 15. augusta. A termini utakmica španskog Superkupa nisu još određeni.
Mislim da sam negdje pročitao da je termin Super kupa Španije već zakazan.
Gdje u Tbilisi i otkud ovako rano, vazda je bilo krajem augusta.
Što se tiče Pogbe, ja ga lično ne bih doveo. Košta previše, a i pompa oko njega se digla k'o da je vlasnik Levy, ali s obzirom ko je menadžer sve je jasno. Neću ulaziti u detalje kakav je igrač. Sigurno je da može još napredovati, fizički je jak, tehnika za njegovu visinu sasvim solidna, ali nekako mi previše ležerno igra. Možemo mi bolje igrače naći. Kad smo uboli sa Raketom, možemo još nekog ubosti u vezi. Beka smo valjda riješili. Ostaje još samo ta zamjena za Xavia, ali to će biti neko ko će mijenjati Iniestu, jer se Xavi ionako prebacio na Andresovu poziciju u ovoj sezoni. Rakitić i Rafinha su dovoljni za ovu desnu stranu. S obzirom da Iniesta već zalazi u fine godine, a i forma mu nije kao što je bila, očigledno je da će nam trebati neko na toj poziciji. Šteta će biti ako nekoga masno platimo, a bude rezerva Iniesti.
Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jun 2015, 14:15

hule_barca je napisao/la:
messilla je napisao/la:Superkup Evrope je zakazan za 11. august i igra se u Tbilisiju, na stadionu Dinama. La Liga počinje 15. augusta. A termini utakmica španskog Superkupa nisu još određeni.
Mislim da sam negdje pročitao da je termin Super kupa Španije već zakazan.
Gdje u Tbilisi i otkud ovako rano, vazda je bilo krajem augusta.
Ja nađoh negdje, 19. august na San Mamesu te 26. august uzvrat na Nou Campu. E sad je li to i zvanično. :hmmmmm:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 07 jun 2015, 14:17

Superkup barem prva utakmica se igra prije nego liga pocne. Ako se ne varam sedmicu dana prije. Tako je nesto pricao i onaj sa Sport Klub, sad ne znam jel tako pravilo.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jun 2015, 14:22

:kafa:

Parada kroz grad u otvorenom busu kreće u 19h, a završava u 21:30h. Kapije Nou Campa se otvaraju u 19:30h, a slavlje počinje u 22h. Bit će vatrometa i dječurlije. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 jun 2015, 14:27

bit ce najjace slusat govore igraca :urnebes:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jun 2015, 14:29

Lillard je napisao/la:bit ce najjace slusat govore igraca :urnebes:
Ima Messi da se ubije kao prije 6 godina. :urnebes:
[youtube][/youtube]
Ali pazi što mu se u pozadini valjaju o' smijeha. :rol: :rol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jun 2015, 14:30

steta sto nema Songa :thumbdown:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jun 2015, 14:35

Jedan prikladan double treble video. :kafa:
slika
:ljepota:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 07 jun 2015, 14:38

[youtube][/youtube]
Kralja yebo majku :urnebes:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 07 jun 2015, 14:42

FC Barcelona će do kraja godine imati mogućnost još osvojiti tri titule:
- evropski Superkup (Sevilla, 11. avgust/kolovoz);
- španski Superkup (Athletic Bilbao, 19. i 23. avgust/kolovoz);
- Svjetsko klupsko prvenstvo (od 10. do 18. decembra/prosinca).
Mes Que Un Club

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 07 jun 2015, 14:46

Donnie Darko je napisao/la:
let3 je napisao/la:
da ne tražim sad sve postove od ranije
naće ih makaš ako je čovjek
Nije problem :mrgreen:

Idemo redom:
Od pokojnika do pukovnika
Rajaz je napisao/la:Moguce je da Tata napusti klupu vec na ljeto, pogotovo ukoliko nista ne osvoji a i njemu je jerujem pun qurac spanskih medija i uloge vatrogasca u raspalom klubu.
U tom slucaju volio bih da novi trener bude neko od ovih: Van Gaal, Klopp, Martinez ( Everton ), Valverde ili Luis Enrique.
Rajaz je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:Može anketa ko će preuzeti Barcu; Luis Enrique, Luis Enrique ili Luis Enrique.
I ja mislim da ce on biti taj :mrgreen:
Neka, poznaje klub, zna sta i kako treba, a autritet je zajeban ..
Rajaz je napisao/la:Ocekujem da L. Enrique napravi rez kakav je Guardiola napravio 2009.
Kako utakmice prolaze a Enrique ne zna šta radi i Barcelona izgleda jadno, počinju i prvi drekovi po treneru :mrgreen:
Rajaz je napisao/la:Najgore od svega je sto Enrique izgleda ne zna sta hoce ili ne smije ..
Rajaz je napisao/la:Koja smijurija od igre, tacno mi se povraca. Ali igraci su najmanje krivi, Luis Enrique je takticki amater, mislio sam da je daleko bolji od ovoga. Vezni red opet ne postoji a po imenima su 3 klase iznad Ajaxovog, kako ?
Pokusat cu slikovito prikazat
slika
Ovako igra vezni red Barce pod Enriqueom, centralni veznjaci su zaljepljeni za aut linije, preširoko stoje jedan od drugog i rade za bekove, rezultat = kreacija 0 bodova. Busquets ostaje bukvalno jedini igrac u sredini i konstantno je izlozen napadima.
Dalje, pressing je očajan kao i protok lopte. Suarez i Neymar takodje previše zaljepljeni za aut linije.
Sve u svemu igracima se ovdje treba najmanje prigovarati, Luis Enrique je jednostavno takticki amater, jos ne mogu vjerovati da fura ovakvu taktiku a sjedi na klupi Barcelone.
Ovako ne moze niko igrati
Rajaz je napisao/la:Ovaj rezultat ne treba da zavara, igra opet kurcu ne valja. Luis Enrique ne zna skratit teren, pressing očajan, veceras da je protiv Madrida opet bi primili minimalno 3 komada, dakle trener ili vrlo sporo uci ili uopste ne uci. Kombinatorika veznog reda 0 poena, ljudi ne mogu 3 dobre akcije uvezat po utakmici. Raštimano pa haj.
Rajaz je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Luis Enrique :tokralju:
Znao sam da ima ono sto je potrebo barceloni.Lik je 3 puta popisa po Atleticu u 15 dana.Definitivno najbolja barcelona unazad 3 sezone.
Taktički mentol :mrgreen: , ali za fizičku i kondicionu spremu kapa dole
Rajaz je napisao/la:Ima i toga, ali ne zaboravi da su mu veznjaci duže vrijeme bili u kurcu. Ono šte je on uradio je to da ih je povukao dobrih 20 metara nazad, zarad defanzive koja trpi zbog trojke u vrhu napada. Veznjaci sada imaju cilj osvojiti loptu i sto prije je proslijediti napadačima koji uvijek mogu riješiti utakmicu na individualnost. Zato gledamo neprepoznatljivog Iniestu. Zato gledamo Rakitica kako krpi i igra defanzivu za Alvesa umjesto da diktira tempo. Medjutim u zadnje vrijeme, ključni igrači su podigli formu ( koliko toliko ) i dobro to izgleda, pressing je tu, prave se dobre akcije, Enrique im je sredio fizičku formu. U 2015. Barcelona izgleda kao najjača ekipa u Evropi. Vidjećemo dokle će trajati.
Meni bi transfer Bendera bio potpuno nejasan. Busquets je siguran, Rakitić sve bolji ..
Rajaz je napisao/la:Istina da je Enrique taktički mentol i da je opet i loše i kasno reagovao s klupe ( druga izmjena u 85-toj ), ali jedini krivac za večerašnji poraz je Luis Suarez. Emery još jednom pokazao da je odličan taktičar, uvođenjem Mbie i Reyesa podigao je ekipu na višu razinu, Sevilla rastrčana, borbena, agresivna, zaslužili su ovaj bod.
Rajaz je napisao/la:Ja Enriqueu mogu skinuti kapu na fizičkoj spremi igrača, Piqueu i skok igri ( o čemu sam već pisao ), ali taktički Luis Enrique je još uvijek jako tanak i to je ono što mu se ( barem ja ) zamjeralo ovdje.
Iz ranijih postova da se zaključiti da je sve ovo bilo neviđeno jinxanje kako bi Barcelona završila sezonu sa tripletom, to je ovdje svima jasno osim neznalicama. Na kraju krajeva upravo sam ja bio taj koji je prizvao ovog velikog taktičkog maga da nas povede u nove pobjede što se vidi iz prvih citata slika

Hajmo sad ozbiljno :mrgreen:
Nakon što sam gore servirao i pojeo vlastiti drek :mrgreen: i dalje ne vjerujem kako je Enrique neki taktički mag, kao što ne vjerujem da je on taj koji je preokrenuo sezonu nakon Anoete o čemu sam već pisao. Vi ako mislite da je on nakon toga stao i rekao ''ok dosta više zayebancije, sada idemo pravo'', u redu, poštujem, ja u to, nakon svega pročitanog, ne vjerujem.
Ali .... čovjek je vjerovao u fiziku, vjerovao je da Barceloni nije problem fudbal ( nikada i nije bio ) nego fizička sprema, ustrajao je na tome i zato zaslužuje duboki :tokralju: :bow:
Kada pogledaš da je Barcelona ove sezone imala daleko najmane povreda od svih i da su one većinom bile mehaničke prirode, nikada mišićne, da su na kraj sezone došli sa punim rezervoarom i jednog Real Madrida ostavljali bez goriva u 60-toj, shvatiš da je Enrique izvukao ono najbolje iz ekipe.
Barcelona fizički nikada nije izgledala ovako moćno a to je samo zasluga trenera i stručnog štaba.
Enrique je sada u položaju da može birati hoće li otići ili ostati pa ćemo vidjeti.

Na kraju krajeva uživajmo u TRIPLETI i visca Barca

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2015, 14:51

miki_92 je napisao/la:Patriotizam te tjera da razmisljas pogresno MaliČe
Može biti da malo pretjerujem u hvaljenu naših igrača, ali ne mogu drugačije. :mrgreen:

Može se Pjana fantastično uklopit u ovu Barcu, Pjana i Raketa će da dominiraju i da uspostave najbolji vezni red na svijetu, Barca će imati najjači napad i vezni. :kafa:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.