FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Saurman
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2015, 10:47

barca_87 je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:onaj se pogba ubio za barce jak ko zemlja momak
ubio se on da ne kazem za sta ,kakav pogba ,ne vrijedi onih para al nikako ,bar sto se tice barce ,totalno nepotreban
sto dalje od barce
Definitivno.

Ako je trebao pokazati koliko može onda je to trebao učiniti sinoć a nije se vidio na terenu.Po meni precjenjen igrač.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 07 jun 2015, 10:55

Cestitke svim navijacima Barselone..zasluzeno nema sta, citavu CL su odigrali vrhunski i bolji su tim..to se znalo i prije finala.

Juventus je odigrao ispod svojih mugucnosti.. uplaseno i sa puno gresaka, posebno u prvom poluvremenu..dok je barselona 80% utakmice bila bolja i zasluzeno dobila.
#ALLEGRIOUT

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 jun 2015, 10:59

Hvala na cestitkama momci.

Pogba je dobar igrac ljudi, al' za nekih 30-40M, nikako za 100+.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jun 2015, 11:15

Ja sam oduvijek bio mišljenja da je Pogba precijenjen igrač, ali smiješno je reći da se sinoć nije vidio na terenu, čak i za Saurmana.
(jbt nisam dosad ni primijetio da si Saurman, a ne Saruman :mrgreen: )

Uz Buffona, sinoć je bio najbolji igrač Juventusa, i iako ima 22 godine i najmlađi je u timu, bio je neko ko je preuzimao odgovornost na sebe, i bez problema dobijao duele s igračima Barcelone. Pokretač većine Juventusovih akcija, i ključ igre na Barcinoj polovini.
Svako vidi fudbal drugačije, ali po meni, Pogbin kvalitet je sinoć definitivno isplivao.

Ono zbog čega je meni precijenjen je nedovoljno dobar pregled igre, i sama pas igra na malom prostoru (nedovoljno dobra s obzirom na njegovu tržišnu vrijednost). Ne vidim tu lucidnost kod njega, barem ne na nivou na kojem bi trebala biti za poziciju koju igra i cijenu koja se za njega traži. Ali da bi bio pojačanje za svaki tim na svijetu pa tako i Barcelonu, bi sigurno.

Iako bi Barceloni pasao malo drugačiji tip igrača. Veratti ili čak Pjanić bi odgovarali mnogo više, jer su to igrači sa izrazitim deep playmaking sposobnostima, što je za Barcelonu dosta bitno i zbog toga se (po meni) Raktić do kraja ne uklapa u Barcelonin sistem, jer on takve sposobnosti nema (ne vrhunske, ali svaka čast Luchu jer je njegove ostale kvalitete iskoristio na maksimalan način).

S druge strane, Pogba bi svojim stilom igre, na Otoku čuda radio i vjerovatno ubrzo postao najbolji igrač lige (well done United :kafa: ).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 jun 2015, 11:18

Šta je to pokazao. ?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 07 jun 2015, 11:19

Ocekivana pobjeda sinoc, svaka cast Juveu ali Barca je trenutno za klasu iznad, drago mi je zbog Rakitica i njegovog gola, odigrao je odlicno kao i vecina tima, na Albinoj strani je puhalo citavu utakmicu ali haj ne zamjeramo mu :mrgreen:
Sto se tice Pogbe kad god sam ga gledao ove sezone nije me odusevio, istina nije to mnogo utakmica, gledao sam ga svega 4,5 puta, ali smatram da je sve preko 50 miliona za njega previse..sto se tice pojacanja u veznom redu meni je zelja uvijek bio Eriksen iz Tottenhama, ali to su samo puste zelje

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 jun 2015, 11:23

Clutch je napisao/la:Ja sam oduvijek bio mišljenja da je Pogba precijenjen igrač, ali smiješno je reći da se sinoć nije vidio na terenu, čak i za Saurmana.

Uz Buffona, sinoć je bio najbolji igrač Juventusa, i iako ima 22 godine i najmlađi je u timu, bio je neko ko je preuzimao odgovornost na sebe, i bez problema dobijao duele s igračima Barcelone. Pokretač većine Juventusovih akcija, i ključ igre na Barcinoj polovini.
Svako vidi fudbal drugačije, ali po meni, Pogbin kvalitet je sinoć definitivno isplivao.

Ono zbog čega je meni precijenjen je nedovoljno dobar pregled igre, i sama pas igra na malom prostoru (nedovoljno dobra s obzirom na njegovu tržišnu vrijednost). Ne vidim tu lucidnost kod njega, barem ne na nivou na kojem bi trebala biti za poziciju koju igra i cijenu koja se za njega traži. Ali da bi bio pojačanje za svaki tim na svijetu pa tako i Barcelonu, bi sigurno.

Iako bi Barceloni pasao malo drugačiji tip igrača. Veratti ili čak Pjanić bi odgovarali mnogo više, jer su to igrači sa izrazitim deep playmaking sposobnostima, što je za Barcelonu dosta bitno i zbog toga se (po meni) Raktić do kraja ne uklapa u Barcelonin sistem, jer on takve sposobnosti nema (ne vrhunske, ali svaka čast Luchu jer je njegove ostale kvalitete iskoristio na maksimalan način).

S druge strane, Pogba bi svojim stilom igre, na Otoku čuda radio i vjerovatno ubrzo postao najbolji igrač lige (well done United :kafa: ).
i zamisli onda postavu gdje igraju pogba i raketa na sredini terena i oni da moraju organizovati igru i slati napadacima upotrebljive lopte ,
to od kad govorim ,pogba ne snalazi se u igri kratkih pasova ,nema playmakerske sposobnosti ,zadnji pas mu je prelos i kao takav sa rakiticem koji je slican tip igraca ne moze igrati u prvih 11,raketa i ima dobar zadnji pas naspram pogbe al tehnicki obojica nisu nesto posebno.
a neces valjda uzet pogbu za 100 mill pa mjenjat ga sa raketom ,totalno nepotrebno
jer raketa i on ne mogu igrat ni u snovima zajedno ,to bi tek bilo rasulo veznog reda
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

realno
Kontakt:

Post Postao/la realno » 07 jun 2015, 11:27

svi na nivou,ali busquets... :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Celik u srcu

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jun 2015, 11:38

Clutch je napisao/la:Ja sam oduvijek bio mišljenja da je Pogba precijenjen igrač, ali smiješno je reći da se sinoć nije vidio na terenu, čak i za Saurmana.

Zato sto Pogba nije omaleni playmaker kao Marco, vec klasicni vezni tipa Yaye Tourea.

Problem je sto je 90% ljudi Pogbu gledalo protiv Dortmunda (kada je igrao 15 minuta i povrijedio se), onda onu tekmu protiv Reala koja mu je bila prva nakon 2 mjeseca pauze i naravno ovu sad u finalu lige prvaka. Decko od 21. godinu nije briljirao u ovakvom finalu (iako je bio medju najboljim u Juventusu) i automatski je flop, precijenjen i slicno.

Ali ljudi sebi dozvoljavaju da nakon par youtube snimaka, highlightsa lige prvaka i 2-3 pogledane utakmice u kafani, budu dovoljno kompetentni i ocjenjuju igrace. Doduse, kad god se pojavi igrac koji pretenduje da bude medju najboljim na svijetu, uvijek ce se nalaziti kriticari. Slicna je prica bila i sa Neymarom, ne vrijedi tolike pare, pa danas decko dominira.

Elem, cestitke boljoj ekipi u finalu :clap:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jun 2015, 11:49

Čestitke na osvojenoj LP i na tripleu.....Sjajna sezona.... :thumbup:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 jun 2015, 11:54

Italia je napisao/la:Zato sto Pogba nije omaleni playmaker kao Marco, vec klasicni vezni tipa Yaye Tourea.
Zato i kažem da bi na Otoku čuda radio, kao što je Toure već godinama ponajbolji igrač tamo.
Ali vidi jednu stvar, za Tourea niko nije, niti bi, tražio 100 miliona. Cristiano Ronaldo je plaćen manje, pobogu.

O tom se radi, ali da ne spamamo ljudima temu. Pogba je igračina u svakom slučaju. :thumbup:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jun 2015, 12:14

:salut:

slika

@barca_87 svi znamo da su Verratti i Koke 2x bolje opcije, ali vjeruj mi ne bi to izgledalo lose ni sa Pogbom ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jun 2015, 12:15

Pogba je nakon Neymara najbolji mladi igrac Svijeta

Lik je jucer kidao,imao sam dozo straha kada je lopta u njegovim nogama.Pokazao je prije svega da je veliki fajter i igrac koji igra za kolektiv.Ne vrijedi 80mil ali da je 60 miliona na danasnjem trzistu sasvim realna cjena za momka koji kida vise od 2 sezone.

Ja bih radije Marca ili Kokea no kada ti se ovakav igrac nudi,to se ne odbija.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jun 2015, 12:22

JoeBleck je napisao/la:Pogba je nakon Neymara najbolji mladi igrac Svijeta

Lik je jucer kidao,imao sam dozo straha kada je lopta u njegovim nogama.Pokazao je prije svega da je veliki fajter i igrac koji igra za kolektiv.Ne vrijedi 80mil ali da je 60 miliona na danasnjem trzistu sasvim realna cjena za momka koji kida vise od 2 sezone.

Ja bih radije Marca ili Kokea no kada ti se ovakav igrac nudi,to se ne odbija.
Slažem se :thumbup:

slika
Neymar na pitanje novinara o eventualnom osvajanju Zlatne lopte: "Ta nagrada već ima svog vlasnika, našu desetku... On je najbolji, pravi razliku i nadam se da će osvojiti to priznanje."
:clap:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jun 2015, 12:45

Clutch je napisao/la:
Italia je napisao/la:Zato sto Pogba nije omaleni playmaker kao Marco, vec klasicni vezni tipa Yaye Tourea.
Zato i kažem da bi na Otoku čuda radio, kao što je Toure već godinama ponajbolji igrač tamo.
Ali vidi jednu stvar, za Tourea niko nije, niti bi, tražio 100 miliona. Cristiano Ronaldo je plaćen manje, pobogu.

O tom se radi, ali da ne spamamo ljudima temu. Pogba je igračina u svakom slučaju. :thumbup:
Moram odgovorit jb.a :mrgreen:

Razlika je u tome sto je Toure postao ono sto jeste kada je bio blize 30-im, nego neko mladosti.

Naravno da su cijene danas nerealne, tu igra previse faktora (ko kupuje, koja je godina ugovora, koliko je taj igrac dobar i slicno). Danas je Pogba medju najboljim veznim na svijetu i tu nema nikakve diskusije. I zbog toga on vrijedi preko tih 50-60 miliona. Ali ono sto njemu daje vrijednost su njegove godine. Tek je napunio 22. godine, a vec je u samom vrhu svjetskog fudbala na poziciji koja trazi godine i iskustvo - uporedi Yayu u tim godinama i sta je kasnije postao. Onaj ko danas kupuje Pogbu, kupuje igraca koji ce vrlo brzo biti najbolji na svijetu (bi trebao) i u tome lezi njegovih "100 miliona". Na stranu sav talenat, snaga i igre koje je pokazao. Naravno da je Ronaldo manje placen, al ako cemo vec tako laicki pricati, ako je Hames placen 80 miliona, Pogba ne smije otici ispod 160.

Slican primjer je i Dybala, na osnovu jedne sezone sa 13 golova i 10 asistencija nikako ne moze vrijediti 32 + 8 (40 miliona eura), ali njegove godine mu daju tu vrijednost.

Dosta o Pogbi, neka momci slave zasluzenu tripletu :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 jun 2015, 12:52

Italia je napisao/la:Onaj ko danas kupuje Pogbu, kupuje igraca koji ce vrlo brzo biti najbolji na svijetu (bi trebao)
slika

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 07 jun 2015, 12:54

Vrijedi Pogba, ne znam sta gledate.Frajer ima sve.Odgovoran,karakteran,individualno mocan i igrac koji pravi razliku i rjesava utakmice.Nije u top formi ali i takavje sinoc bio najopasniji igrac Juventusa.
Ja bi ga doveo jer sa njim nema fule,mali ima petlju, zabija,skace,udara,trci.
Proslo je vrijeme Pepa,trebamo traziti ovaj novi put koji je Enrique odlicno zapoceo.Ovaj run and gun je nesto sto nam max. Odgovara,no moze to i bolje,mozemo odbraniti CL uvjeren sam,ova ekipa ima toliko mocan potencijal da su favorit za sva moguca takmicenja.Uz.ove rotacije vidno je da su povrede proslost i na tome se cak i veliki Fergie moze sageti Luchu ;)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 07 jun 2015, 12:59

Donnie Darko je napisao/la:
Italia je napisao/la:Onaj ko danas kupuje Pogbu, kupuje igraca koji ce vrlo brzo biti najbolji na svijetu (bi trebao)
slika
:facepalm:

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 07 jun 2015, 13:07

Neymar nije ni blizu najboljeg mladog igraca svijeta ljudi,prerastao je to, on je svjetski broj dva, zabio u cetrifinalu(obe utakmica), obe utakmice polufinala i u velikom finalu nema se sta vise reci

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 07 jun 2015, 13:09

ma ja ne znam koju ste vi tekmu gledali ako mozete reci da pogba jucer nije odlican bio , pa mali je radio sta je htio , cist penal je alves na njemu napravio , pa i ono s albom je bilo gusto , jednostavno je mali opasan previse .
190ak cm visok , jak ko konj , brz , okretan , tehnike odlicne , suta , trci 90min , nije onaj tipicni neumorni trkac poput mascherana ili vidala , nesto vise tipa rakitica , ali lik ore . U skoku odlican , dobar pregled igre , jucer daleko najopasniji igrac Juventusa , nije mu niko od nasih igraca mogao zapeti . Na trzistu na kojem Illaramendi vrijedi 40mil , Pogba vrijedi 70 minimalno , dodavsi u obzir da je Pogbi 22god , da je vec medju najboljim na svojoj poziciji , da mu ugovor vrijedi do 2019 , treba se istresti poprilicno velika svota novca da se dovede .
U ovoj Barci bi zamijenio Iniestu prije nego Rakitica , jer je Raketa trkac i borac , dok je Iniesta ipak profinjeniji igrac i igrac koji moze okrenuti tok utakmice sa nekim dodavanjem poput onog jucer za prvi gol , a Pogba je isti takav igrac .
Ja se slazem da bi radije imao Verrattija u ekipi nego njega , ali bi definitivno uzeo Pogbu prije Kokea , riskirao bi , borac je bas kao i Koke , ali nudi to nesto , sto Koke nikad nece moci ponuditi , a to je ono sto je uvijek krasilo vezni red Barce , samo pogledajte Deca , Iniestu , Laudrupa , itd.

Ja presretan osvojenom tripletom , jos sam i pogodio rezultat i fino dobio na kladari zbog toga , niko sretniji od mene :D

Neymar je najbolji mladi igrac na svijet , top 5 igrac svijeta , on , messi i suarez su u top 5 lagano , to se jos moze ubaciti ronaldo i zdravi robben ili neuer , bar je to po mom skromnom misljenju :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.