BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 12 avg 2012, 22:10

smopiBVB je napisao/la:Prvo pol ne da je ocajno nego....FUUUJJJJJ!Gundo i Leitner...NO COMMENT!
Treba Dortmund vrnuti Sahina. Trebat ce im veci tim ako zele napraviti nesto u LP i ostati u utrci za naslov prvaka. Prosle sezone se vidjelo da ne ide najbolje kada vode bitku na oba fronta. Kada su ispali iz LP poceli su gaziti u Bundesligi.

Dortmund ce vjerovatno izgubiti na posjedu lopte odlaskom Kagave. Rojs nije taj tip igraca. Zato mislim da bi dobro dosao jedan igrac kao sto je Sahin.

Al' dzaba sva prica kada se cini da je Klop zadovoljan sa postojecim igrackim kadrom.

Nisam gledao tekmu, al' me zanima koju je poziciju igrao Gece nakon sto je usao u igru!??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 avg 2012, 22:13

smopiBVB je napisao/la:
Sumnjam da ce vam se ponoviti onakvo 1 pol sto se BvB-a tice(ocajne igre),tako da UZIVAJTE DOK MOZETE ;)
To ne mozemo ni ti ni ja znati. Mozda iduci put oba poluvremena budu kao veceransje prvo.

Nije ono ocajna igra Dortmunda, nego disciplinovana igra Bayerna. Cim su stali i poceli glumiti zvijezde, Dortmund je stvarao sanse.
Da ste bili napadnuti od prve minute kao u prethodnih 5 utakmica, serija Dortmunda bez poraza veceras se ne bi zaustavila.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 12 avg 2012, 22:33

@omerbavarac
Da je bayo bio disciplinovan,to jeste ali da je BvB ocajno odigrao pol,itekako jeste!Sredina nije postojala,Gundo i Leitner ne mogu igrati zajedno,nemocni su u defanzivi,a veceras im ni ofanziva nije bila kako treba!
A poceli su stvarati sanse kad je usao Goetze i poceo kombinovati sa Reusom i ostatkom,Perisa isto tako!Nije bas 100% uigrano ali bice to uredu,ja mislim...
Svakako,kad se sve sabere zasluzeno bayo do pobjede,cestitam!

@Valencia
Druze,falili su Bender i Kehl,zbog povreda,zbog toga sredine nije bilo!
Kad je Goetze usao,bilo je SVI U NAPAD,nije se znalo ko koju poziciju igra :lol: Istovremeno su na terenu bili Goetze,Reus,Lewa,Schieber,Perisic...ma neznas ko u ciju :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 avg 2012, 22:55

Imam pitanje jedno za vas crno žute. Nije da mi sad morete mam dati odgovor jer nakon jedne tekme NEMOGUĆE je donjeti takvu prosudbu, no moram probati.

Kad se sjetite kako je BvB igrao prošle sezone, daj mi recite koliko vam fali Kagawa?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 avg 2012, 22:59

smopiBVB je napisao/la: @Valencia
Druze,falili su Bender i Kehl,zbog povreda,zbog toga sredine nije bilo!
Kel i Bender nisu suptilni tehnicari, nisu igraci koji prave dominaciju na sredini terena. Gundogan i Lajtner imaju previse oscilacija da bi se u njih moglo pouzdati. Kagava je tu bio prevaga, spona prilicno 'krutog' veznog reda, krila i napada. Rojs ga ne moze zamijeniti na pravi nacin. Njega je bolje gurnuti na krilo. Ostaje Gece. Da li on moze igrati poziciju koju je u prosloj sezoni igrao Kagava!?? Sigurno da moze. Da li moze jednako kvalitetno kao Japanac. Hm, to tek trebamo vidjeti :mrgreen: .

Volio bih da se vrati Sahin. Al' koliko vidim tu mogucnost niko ne spominje...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 avg 2012, 23:37

Semir bvb je napisao/la: Ne znam baš kako će izgledat' zajedno Leitner i Gundo, jer ipak oni su više kreativne šestice dok su Bender i Kehl radilice.
Hare_BvB je napisao/la:S ovim meksucima na "seticama" nema se sta traziti na AA
smopiBVB je napisao/la: Sumnjam da se BvB moze zatvoriti s Gundom i Leitnerom,sve i da hoce...
Semir bvb je napisao/la: moram priznat' da su nam se umanjile šanse neigranjem defanzivnih šestica (Kehl, Bender) jer teško da Leitner i Gundo mogu odgovorit' defanzivnim zadacima toliko kvalitetno kao Kehl i Bender.
Baš scenarij kojega smo se pribojavali. Leitner i Gundo teško da mogu odigrat' defanzivno na nivou Kehla i Bendera. Jedan od njih je itekako falio.

Prvo poluvrijeme očajno. Bayern dvije-tri šanse i dva gola. Primili smo dva glupa gola, dva naivna gola i pomalo smiješna. Bayern ništa posebno a mi još gori.

Drugo poluvrijeme je bilo kao iz snova. Onakav napadački fudbal s puno šansi smo navikli da gledamo. Bayern nije znao s koje strane prijeti veća opasnost. Napadali smo s 4-5 igrača s odličnim protokom lopte, ali pomalo ležernim finišingom. Bilo je tu šansi Lewata i Hummelsa glavom + Schieber, Gotze i Lewat :twisted:.

Gledajući drugo poluvrijeme nemam uopšte straha za narednu sezonu i sigurno smo opet prvi favoriti za titulu.
Omerbavarac je napisao/la: Cim su stali i poceli glumiti zvijezde, Dortmund je stvarao sanse.
To je isto kad bih ja rek'o da smo mi u prvom poluvremenu glumili zvijezde. Po tebi Bayern diktira kako će se igra odvijat'. Moj @omere niste znali šta vas je snašlo kad su ušli Gotze, Perišić i Schieber u igru, al' to nema veze s vama nego je to zato što smo s Gotzeom, Reusom, Lewatom, Gundoganom premoćni i što niste mogli ništa i da ste htjeli. ;)

EDIT:
Baš kao prethodne sezone izgubili smo Superkup i opet ponovo na gostujućem terenu, a onda ćemo da izdominiramo Bundesligu. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2012, 00:12

Ich bin zufrieden! ;)

Real Madrid za 210 minuta nije stvorio sani kao BvB za 45 minuta. :lol: 7 (Seven) - inace jako dobar film. :mrgreen:

Odbrana smijesna tokom citavih priprema. Veceras se ovo moglo i naslutilo s obzirom na def. kapacitet startnih sestica. No i dalje sam razocaran katastrofalnim procjenama, ocajnim postavljanjem i mekanoscu nasih stopera. :roll: Valjda se uhavizaju do pocetka sezone. :twisted:

Napadom sam, malo je reci, odusevljen. :!: Gotze je po kapacitetu i talentu, prvi iza Messiculjka. Pa kome se onako odbija lopta svaki put izmedju 5 protivnickih igraca?! :shock: :shock:

Jaci smo no lani.....Sutra malo opsirnije. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 avg 2012, 00:14

Ljudi nas dobili nasom igrom. Klop se htio malo nadigravati i ljudi nas uzeli na foru - dvije kontre i dva gola.

Ali hajd, prijateljska je, pa nema sekiracije...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2012, 00:28

kraljttbvb je napisao/la:
Ovaj je vic najbolji do sad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 avg 2012, 00:39

effe_sa je napisao/la: Ovaj je vic najbolji do sad :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko fol nebitna utakmica, a bila bi vjerovatno bitna da se doslo do pobjede.
Kad jednom Juventusu, Chelseau ili Cityu super cup igra vrlo vaznu ulogu zasto to ne bi Bayernu i Dortmundu?

Puno je faktora koji ukazuju na to da je i jedna i druga ekipa silno zeljela da dodje do trofeja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2012, 00:42

Hare_BvB je napisao/la:Ich bin zufrieden! ;)
Ich auch! 8-)
Hare_BvB je napisao/la:
Odbrana smijesna tokom citavih priprema. Veceras se ovo moglo i naslutilo s obzirom na def. kapacitet startnih sestica. No i dalje sam razocaran katastrofalnim procjenama, ocajnim postavljanjem i mekanoscu nasih stopera. :roll: Valjda se uhavizaju do pocetka sezone. :twisted:
Kao da naši štoperi tempiraju formu. :mrgreen: A ovo s šesticama smo svi predosjetili. Bili smo skroz loši u prvom poluvremenu bez ikakve kontrole lopte na sredini terena. Jednostavno su falili Kehl koji preuzima loptu i odgovornost na sebe i Bender koji otima lopte kao na traci. S njima u ekipi me strah naše moći. 8-)
Hare_BvB je napisao/la: Napadom sam, malo je reci, odusevljen. :!: Gotze je po kapacitetu i talentu, prvi iza Messiculjka. Pa kome se onako odbija lopta svaki put izmedju 5 protivnickih igraca?! :shock: :shock:
Napad nam je premoćan. Kako je moćno izgledalo kada krenemo u napad s Gotzom, Reusom, Lewatom i dr.
Pršti na sve strane. 8-)
Hare_BvB je napisao/la: Jaci smo no lani....
Jesmo Boga mi. Drugim poluvremenom sam oduševljen. Onako nadigrat' Bayerna u Allianz Areni, pa to nije mogao ni Real Madrid niti bilo ko drugi. Ona saradnja između Gotzea, Reusa i Lewata mi izgleda fenomenalno, premoćno, fantastično, sexualno... :mrgreen: 8-) Pa **** smo moćni... 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 avg 2012, 00:46

Omerbavarac je napisao/la: Ko fol nebitna utakmica, a bila bi vjerovatno bitna da se doslo do pobjede.
Kad jednom Juventusu, Chelseau ili Cityu super cup igra vrlo vaznu ulogu zasto to ne bi Bayernu i Dortmundu?
Ma kralja i njegove postove odavno ne shvatam ozbiljno, čovjek se oprobao vicevima, često zaboravivši da je ovo sportski forum. Jedna od interesantnih izjava mu je bila i ta da je isto ispast u grupnoj fazi i izgubit u finalu Lige prvaka :D :D :D :D

A ovaj post mu je najslađi, jedan dio sam izdvojio, a poseban dijelić je boldiran.
kraljttbvb je napisao/la:Stoji to da igramo bez Bende i Kehla i da cemo biti oslabljeni, ali u ovom trenutku ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca, uglavnom nije taj kalibar da moze poboljsati bajernov napad u odnosu na gomeza, a posebno nece moci nista uraditi pored Humija i Subote.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 avg 2012, 00:53

Evo kanim se drugi ili treci put da napisem nesh malo o utakmici....

Koliko me prvo poluvrijeme razocaralo toliko je drugo ohrabrilo....
Otvaranje utakmice: mlako , bojazljivo....bavarci deff preozbiljno shvatili :mrgreen: ovu polu-revijalnu utakmicu...pa pohitali sto prije da otjeraju maler.. :lol: Neka ih , pokusajte ih svatit ne sjecaju se kad su zadnji put dobili...

Leitner i Gundo....defanzivno katastrofa sto je ujedno i ocekivano !Sto je zapravo zabrinjavajuce da ni ofanzivno nish nisu odigrali.... :?

Reus- definitivno je ova utakmica pokazala da od njeg ne mozemo ocekivati da zamijeni Kagawu , ne zato sto je boji ili losiji igrac nego jednostavno sto nisu isti tip igraca...
Od "kuronje" treba ocekivat da zamijni Kagawu.....jer moze zadrzati loptu, sacekati ostale da se prikljuce, Reus je vise "ubilacki" nastrojen...cim primi loptu ide ravno na igraca!

Dalje....
Reus nije jos uhvatio shvatio sistem u potpunosti....nema udvajanja , adekvatnog presinga.Naravno nije to samo do njeg zakazale su i sestice....izgledat ce to bolje sa Benderom ili Kehlom
Jednostavno ekipe ne "dise" kao jedan sto se tice defanzivnog dijela....ali ne sumnjam da ce to Herr Klopp dovesti pod konac !

"vjetrobran" haman da nije pofatao konce...raspali onu loptu a Lewat mu utrcava na peterac...skontat ce aBd ! ;)

Klat cemo mi se s njima za titulu opet ;) ne sumnjam !

PS: Stvar koja me raduje ...od necu reci katastrofalne ali deff od utakmice ispod prosjeka napravili smo zamalo 2:2....to je taj pobjednicki mentalitet , od 0:2 okrenemo igru u nasu korist i pravimo mnogo prilika...Po mom misljenju veliki plus !

@Sema nemoj molim te da budemo kao oni "anamo" : "soli","klare" ostali levati...."fantastično, sexualno... :mrgreen: 8-) Pa **** smo moćni... 8-) " ajd obecaj da nesh lijepit ove epitet jadan za drugim....da ne moram zmirit i na tvoje psotove :lol: :mrgreen:
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 13 avg 2012, 00:58, ukupno mijenjano 2 puta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2012, 00:54

kraljttbvb je napisao/la:Ljudi nas dobili nasom igrom. Klop se htio malo nadigravati i ljudi nas uzeli na foru - dvije kontre i dva gola.

Prijateljska a. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2012, 00:56

Jbg. valjda ćemo i mi nekad osvojit' ovaj Zupakup. Gubimo već dvije godine zaredom, jest da igramo u gostima, ali moramo to uzet' naredne sezone bez obzira gdje budemo gostovali. :mrgreen:

Evo Lewatowog gola iz svih uglova:
slikaslika
slikaslika

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 13 avg 2012, 00:59

kraljttbvb je napisao/la:Stoji to da igramo bez Bende i Kehla i da cemo biti oslabljeni, ali u ovom trenutku ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca, uglavnom nije taj kalibar da moze poboljsati bajernov napad u odnosu na gomeza, a posebno nece moci nista uraditi pored Humija i Subote. Robena ce Smele + Gross opet staviti u dzep, a milera ne treba ni pokrivati. Taj vec odavno zivi od stare slave, stecene na SP 2010. I sreca (za nas), pa i jup isto ko i navijaci bajerna misli da je taj dobar i da vrijedi vise od 15-ak milki. Ah ta stara slava 8-)
Kao sto vec rekoh ne treba se bojati da ce nam dati gol osim mozda preko Pisonjine strane, jer on iako je ofanzivno fantazija, defanzivno ponekad zaspi. Ili tako ili da nam dadnu neki slucajno (neki ludi sut sa 30 metara) ili iz prekida.

A mi? Sta reci o nama osim da sve znamo i da jedva cekamo da vidimo kako ce sutra odigrati nasi ofanzivci. Kad krene kontra, ne znas odakle udara, je li lopta kod brzog Reusa, ludog Kube ili kod Lewata. Jos ako Gotze udje u igru, u nekim trenucima kad budu cetvorica nasih trcali prema njihovom golu, imat cemo vise igraca pred njihovim golom, nego oni sami ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
24.04.1991.
Stern des südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 avg 2012, 01:02

HzBvB je napisao/la: @Sema nemoj molim te da budemo kao oni "anamo" : "soli","klare" ostali levati...."fantastično, sexualno... :mrgreen: 8-) Pa **** smo moćni... 8-) " ajd obecaj da nesh lijepit ove epitet jadan za drugim....da ne moram zmirit i na tvoje psotove :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Pa kako da se odrazim kad stvarno jesmo premoćni?! :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2012, 01:09

gorstak je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Stoji to da igramo bez Bende i Kehla i da cemo biti oslabljeni, ali u ovom trenutku ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca, uglavnom nije taj kalibar da moze poboljsati bajernov napad u odnosu na gomeza, a posebno nece moci nista uraditi pored Humija i Subote. Robena ce Smele + Gross opet staviti u dzep, a milera ne treba ni pokrivati. Taj vec odavno zivi od stare slave, stecene na SP 2010. I sreca (za nas), pa i jup isto ko i navijaci bajerna misli da je taj dobar i da vrijedi vise od 15-ak milki. Ah ta stara slava 8-)
Kao sto vec rekoh ne treba se bojati da ce nam dati gol osim mozda preko Pisonjine strane, jer on iako je ofanzivno fantazija, defanzivno ponekad zaspi. Ili tako ili da nam dadnu neki slucajno (neki ludi sut sa 30 metara) ili iz prekida.

A mi? Sta reci o nama osim da sve znamo i da jedva cekamo da vidimo kako ce sutra odigrati nasi ofanzivci. Kad krene kontra, ne znas odakle udara, je li lopta kod brzog Reusa, ludog Kube ili kod Lewata. Jos ako Gotze udje u igru, u nekim trenucima kad budu cetvorica nasih trcali prema njihovom golu, imat cemo vise igraca pred njihovim golom, nego oni sami ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zna materiju čovjek. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 avg 2012, 01:11

Ne da Vam se da osvojite Superkup nikako, :D :D ali ja mislim da se Vi ne bi bunili kada bi na kraju opet uzeli Salataru koja je 10000000000000000000000000000000000000 puta vaznija od ovog Superkupa.

Da sam na mjestu Zorca ja bi unovcio Subotica i prodao ga za 25 miliona € koje moze uzeti jos ove sezone i doveo kvalitetnog BU igraca, a pustio Santanu da igra pored Hummelsa. Subotic je upao u losu formu i polahko, ali sigurno postaje najslabija karika zadnje linije BVB-a i ako se ne varam vecerasnja oba gola su pala nakon njegove lose intervencije i njegovog loseg postavljanja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 13 avg 2012, 01:32

Saurman je napisao/la:
gorstak je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:ja ne vidim ko za bajern moze dati gol, osim riberi. Mandzukic i dok je bio u wolfsburgu, nesto je ko pokusavao glumiti napadaca, uglavnom nije taj kalibar da moze poboljsati bajernov napad u odnosu na gomeza, a posebno nece moci nista uraditi pored Humija i Subote. Robena ce Smele + Gross opet staviti u dzep, a milera ne treba ni pokrivati.

Zna materiju čovjek. :lol:
Nakon ovako preciznog proročanstva Azirina pozicija u Expressu je ozbiljno ugrožena. Kralj joj je za petama... 8-) :mrgreen:
24.04.1991.
Stern des südens

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.