Nemaju ali su imali bolju viziju, htijenje i plan da tamo odu i u konačnici, uzevši sve tekme kvala u obzir, i bolji stručni štab.Greivis je napisao/la:Nije sramotno. Belgija, Vels i Irska imaju bolje igrace od BiH i zbog toga su na prvenstvu.Unofficialpage je napisao/la:Sramotno je ne otići sa ovom ekipom na EP, na koje ide skoro pola Europe. Snosit posljedice moraju svi. Meša nije donio nikakav igrački napredak, mučimo se, nema borbe. To je zasluga trenera, njegov je posao da igračima da motiv, iako sam mišljenja da je glupost ovakim utakmica davati nekome motiv pa valjda imaju sami od sebe motiv.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Pogledaj gdje im igraju igraci, a gdje igraju nasi. Pa mi bi od Waltersa i McCarthya napravili planetarne zvijezde jer igraju u Engleskoj. Pa Besica uzdizemo a covjek prije povrede bio na klupi uglavnom, sada ni tu nije.muamerc je napisao/la:Nemaju ali su imali bolju viziju, htijenje i plan da tamo odu i u konačnici, uzevši sve tekme kvala u obzir, i bolji stručni štab.Greivis je napisao/la:Nije sramotno. Belgija, Vels i Irska imaju bolje igrace od BiH i zbog toga su na prvenstvu.Unofficialpage je napisao/la:Sramotno je ne otići sa ovom ekipom na EP, na koje ide skoro pola Europe. Snosit posljedice moraju svi. Meša nije donio nikakav igrački napredak, mučimo se, nema borbe. To je zasluga trenera, njegov je posao da igračima da motiv, iako sam mišljenja da je glupost ovakim utakmica davati nekome motiv pa valjda imaju sami od sebe motiv.
Imamo Dzeku i Pjanica, ostalo prosjek teski i skart kojeg se treba rijesiti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
"Pi... im materna, zavili su naciju u crno. Oni ne osjećaju kako je nama. Igre uopće nije bilo. Ono je bilo domobranska igra, morali smo napadati, zabiti gol. Grozno smo igrali. Alo ko da kaže tim reprezentativcima da napadnu? Osoba koja je s bicikla došla za kormilo aviona? Kakve selektor Baždarević ima reference? Koga je trenirao? Odmah da vam kažem, ne krivim Baždarevića, nije on kriv, krivi su ljudi koji su ga postavili", rekao je Blažević za..
Joj i ovaj je prolupao samo tako. Nemam neko pretjerano misljenje o Mesi, ali ovaj nema nikakvo pravo da ovako prica o njemu.
Joj i ovaj je prolupao samo tako. Nemam neko pretjerano misljenje o Mesi, ali ovaj nema nikakvo pravo da ovako prica o njemu.
Alo delegatOva ekipa je igrala 2009-2011 u kvalifikacijama za EP. Edin Džeko je u januaru 2011. kao zvijezda zimskog prelaznog roka otišao u Englesku, a u proljeće 2009. godine postao prvak Njemačke. U to doba su Miske, Džeko, Salihović, Ibišević, bili neko i nešto u BL. Imaš kratko pamćenje, a osim toga si bezobrazan i nevaspitan. Sušić je preuzeo reprezentaciju 2009. godine.
Pocele su kvale 2010 u septembru
Miske vec bijase u turskoj
Nek ti sejo scarsije kupi kalendar
Kakav papac jadan
Kakav hasagic
Zavrsili smo bod iza jedne Francuske
Ne obrazovan si
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
Ćiro kaze brutalnu istinu,ni rijec pogresna.Evander je napisao/la:"Pi... im materna, zavili su naciju u crno. Oni ne osjećaju kako je nama. Igre uopće nije bilo. Ono je bilo domobranska igra, morali smo napadati, zabiti gol. Grozno smo igrali. Alo ko da kaže tim reprezentativcima da napadnu? Osoba koja je s bicikla došla za kormilo aviona? Kakve selektor Baždarević ima reference? Koga je trenirao? Odmah da vam kažem, ne krivim Baždarevića, nije on kriv, krivi su ljudi koji su ga postavili", rekao je Blažević za..
Tako je.Unofficialpage je napisao/la:Sramotno je ne otići sa ovom ekipom na EP, na koje ide skoro pola Europe. Snosit posljedice moraju svi. Meša nije donio nikakav igrački napredak, mučimo se, nema borbe. To je zasluga trenera, njegov je posao da igračima da motiv, iako sam mišljenja da je glupost ovakim utakmica davati nekome motiv pa valjda imaju sami od sebe motiv.
Ali ako i Meša ostane, on će imati moju podršku, imao je svaki pa imat će i on.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 nov 2015, 16:20, ukupno mijenjano 5 puta.
RN87 je napisao/la: Ne obrazovan si

ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
Za baraz nam je trebao neki iskusan trener kao sto su ga Irci imali. Koji ce kao njihov selektor odigrati sahovsku partiju. Nije tacno da nema igrackog materijala imalo se ga je sasvim dovoljno. Jedino sta je tacno je da nije bilo laganog rijesenja nego se je trebalo malo kockati. Ciro je prestar a treneri kao sto su Vaha, Magath, Bajevic i slicni sigurno jesu skupi. I tesko da bi oni pristali osim nekog velikog bonusa u slucaju plasmana koji bi pokrio tu njihovu platu. Sto se opet isplati. Jer odes na EP i jos zaradio za plasman. A ako bude neki neiskusan trener pa ko god on bio. Opet su moguce slicne greske u barazu ili vec protiv Grcke mozda. Jer se ovi losiji treneri ne usude kockati i idu ziheraski sto nije uvijek dobro.
Vidjet cemo sta donosi buducnost, mnogi od nas ocekuju puno a prve rezultate cemo vidjeti u 2016., mislim da su prijateljske utamice u februaru-martu.
Mesa, savez i tim su na potezu po pitanju novih igraca, također da ovi trenutni da rade na sebi u klubovima, pogotovo Prcici, Cimirot,Kvesic, Stilci, Krunic, mozda i Suljic...itd. Ovi sto Mesa treba da ih ganja po pitanju papira su posebna prica tu ce biti posla.
Uglavnom mi imamo dosta novih nada po europi i svijetu samo treba dobru selekciju napraviti.
Po mom misljenju pono posla za selekotra a malo vremena, a opet to sve badva ako ne budemo imali igrace u formi, spremne, redovne u svojom klubovima - odnosi se na sve.
Kome ce se od starijih igraca i ovih sto vise nisu rjesnje za A-tim zahvaliti vidjet cemo, naravno i rad na taktici.

Mesa, savez i tim su na potezu po pitanju novih igraca, također da ovi trenutni da rade na sebi u klubovima, pogotovo Prcici, Cimirot,Kvesic, Stilci, Krunic, mozda i Suljic...itd. Ovi sto Mesa treba da ih ganja po pitanju papira su posebna prica tu ce biti posla.
Uglavnom mi imamo dosta novih nada po europi i svijetu samo treba dobru selekciju napraviti.
Po mom misljenju pono posla za selekotra a malo vremena, a opet to sve badva ako ne budemo imali igrace u formi, spremne, redovne u svojom klubovima - odnosi se na sve.
Kome ce se od starijih igraca i ovih sto vise nisu rjesnje za A-tim zahvaliti vidjet cemo, naravno i rad na taktici.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Tesko se kockati ako ti je u svakoj utakmici ogroman pritisak, pa cak i u onoj prijateljskoj protiv Austrije.Ajax je napisao/la:Za baraz nam je trebao neki iskusan trener kao sto su ga Irci imali. Koji ce kao njihov selektor odigrati sahovsku partiju. Nije tacno da nema igrackog materijala imalo se ga je sasvim dovoljno. Jedino sta je tacno je da nije bilo laganog rijesenja nego se je trebalo malo kockati. Ciro je prestar a treneri kao sto su Vaha, Magath, Bajevic i slicni sigurno jesu skupi. I tesko da bi oni pristali osim nekog velikog bonusa u slucaju plasmana koji bi pokrio tu njihovu platu. Sto se opet isplati. Jer odes na EP i jos zaradio za plasman. A ako bude neki neiskusan trener pa ko god on bio. Opet su moguce slicne greske u barazu ili vec protiv Grcke mozda. Jer se ovi losiji treneri ne usude kockati i idu ziheraski sto nije uvijek dobro.
Pogotovo se tesko kockati u barazu sa imenima poput Krunica, Susica, S. Vranjesa jer ukoliko ti igraci ne budu medju najboljim pojedincima na terenu svi bi pljuvali selektora uz argument 'da je bio Medo pobjedili bi', zato jer svi misle da su najpametniji. Eto nam Mede i ukopa nas Medo. Da je on u dobroj formi siguran sam da bi prosli irsku jer bi znao neke elementarne stvari fudbala - pasove.
Ali Krunicu, Susicu, S. Vranjesu i slicnim se ne daje prilika u barazu ili u utakmicama gdje ti je pobjeda pod moranje(kojih je Mesa imao i previse), nego npr. u drugom poluvremnu protiv Kipra u Zenici kada ih vec vodis 3-0 poslije prvog dijela. Dakle takvi igraci se postepeno uvode, traze po Europi, pozivaju na okupljanje (a ne pozivanje samo 18 igraca od kojih nemamo napadaca za jednu utakmicu)
Pokusao je sa iskusnim igracima, sto je itekako logicno u brazu, medjutim nije uspio jer su nam iskusni igraci tarabe.
Mislim da bi trebao ostati jer sada bi imao vremena da pripremi ekipu za pocetak kvalifikacija. Vjerujem da nije slijep i da je vidio ko su bili losi pojedinci, tako da bi novi igraci trebali dobiti sansu. Valjda ne obilazi citavu Europu da bi drzao te nove igrace konstantno na klupi.
Nad tobom sunce najljepše sja
Jah, pa zašto onda ovdje na forumu postavljaš to njegovo mišljenje, ako smatraš da lupaEvander je napisao/la:"Pi... im materna, zavili su naciju u crno. Oni ne osjećaju kako je nama. Igre uopće nije bilo. Ono je bilo domobranska igra, morali smo napadati, zabiti gol. Grozno smo igrali. Alo ko da kaže tim reprezentativcima da napadnu? Osoba koja je s bicikla došla za kormilo aviona? Kakve selektor Baždarević ima reference? Koga je trenirao? Odmah da vam kažem, ne krivim Baždarevića, nije on kriv, krivi su ljudi koji su ga postavili", rekao je Blažević za..

koga zanima mišljenje Mikado čokolade

Pa nije se trebao kockati svaku. Do baraza je uradio super posao osim nekih manjih greskica samo sve ukupno jako dobro. A onda dolazi baraz i nije bitno sta je bilo prije. Pritisak je ovdje bio podjednak kod i jednog i drugog selektora i ulog ogroman. A sta sam mislio pod to kockanje. Pa da je poceo Salihovic kojega su isto mnogi ovdje prizivali u prvih 11 u srediniterena. Da je zamjenio umornog i loseg Lulica sa nista losijim Salihovicem ili Hajrovicem. Evidentno je bilo da Medo nije spreman. Da je Lulic preumoran i trebalo ga je zamjeniti vec u prvoj utakmici makar da se odmori za drugu. Da Cocalic ne radi dovoljno a posebno ofanzivno. Ako sam kritikovao Hadzica onda treba i Cocalica jer je to sve tu negdje otprilike. I tako dalje.pinoglavi je napisao/la:Tesko se kockati ako ti je u svakoj utakmici ogroman pritisak, pa cak i u onoj prijateljskoj protiv Austrije.
Kada igraju dvije podjednake reprezentacije potrebno je da nekog iznenadis ili da igras na to da iskoristis mane protivnika. Irci su racunali na nas sporiji zadnji red da ce kikast kad tad i na trku svih 180 min. A mi na nabijanje lopti i preskakanje sredine terena i na srecu. Ne znam ko treba biti novi selektor Mesa ili neko novi svakako je skroz nebitno sta mi ovdje mislimo. Samo ipak mislim da je njihov selektor bio mudriji u ovom dvomecu.
A realno centarsutevi Salihovica su davno otisli u neku stvar, a kod Lulica su prosjecni sto znaci daleko bolji od Salihovicevih. A ne mislim da je on taj igrac koji bi donio prevagu i zbog kojeg bi unistili presing iraca. Medo ne bi nista vise pokazao u Zenici, jednostavno vidi se da ne igra i najprostije pasove nije u stanju da odradi bez greske a od njega se ocekuje da uz Pjanica nosi vezni red.Ajax je napisao/la:Pa nije se trebao kockati svaku. Do baraza je uradio super posao osim nekih manjih greskica samo sve ukupno odlicno. A onda dolazi baraz i nije bitno sta je bilo prije. Pritisak je ovdje bio podjednak kod i jednog i drugog selektora i ulog ogroman. A sta sam mislio pod to kockanje. Pa da je poceo Salihovic kojega su isto mnogi ovdje prizivali u prvih 11. Da je zamjenio evidentno preumornog Lulica sa nista losijim Salihovicem ili Hajrovicem. Evidentno je bilo da Medo nije spreman. Da je Lulic preumoran i trebalo ga je zamjeniti vec u prvoj utakmici. Da Cocalic ne radi dovoljno a posebno ofanzivno. Ako sam kritikovao Hadzica onda treba i Cocalica jer je to sve tu negdje otprilike. I tako dalje.pinoglavi je napisao/la:Tesko se kockati ako ti je u svakoj utakmici ogroman pritisak, pa cak i u onoj prijateljskoj protiv Austrije.
Kada igraju dvije podjednake reprezentacije potrebno je da nekog iznenadis ili da igras na to da iskoristis mane protivnika. Irci su racunali na nas spor zadnji red da ce kikast kad tad i na trku svih 180 min. A mi na nabijanje lopti i preskakanje sredine terena i na srecu. Ne znam ko treba biti novi selektor svkako je nebitno sta mi ovdje mislimo. Samo mislim da je njihov selektor bio mudriji u ovom dvomecu.
Od svih veznjaka trenutno su to mogli Susic, Krunic i mooozda S. Vranjes, a probati njih u utakmicama gdje se mora pobjediti je kockanje, pogotovo u ovom dvomecu. To se proba u prijateljskim ili vec rijesenim utakmicama i mislim da smo u ovom dvomecu osjetili Susicev nemar sto ce tice potencijalnih reprezentativaca.
Pokusao je iznenaditi sa 4-4-2 koju dugo nismo imali, ocito nije uspjelo, a sa 4-2-3-1 je to jos gore izgledalo. Nabijanje lopti proizilazi zbog nemogucnosti iznosenja lopte naseg veznog reda a ne zbog takve takticke zamisli trenera.
Sto se tice pljuvanja po Cocalicu to mi apsolutno nije jasno, pratio si reprezentaciju i kada je Susic vodio tako da si mogao vidjeti kako izgleda kada nemas klasicnog def. veznog u ekipi - protivnik sa lakocom dolazi do odbrane koja nam je, u ovom dvomecu, bila ocajna.
Cocalic je unio sigurnost odbrani, Hadzic je los i u toj defanzivi, a igraca koji unosi sigurnost odbrani a nije los ni ofanzivno nemamo, osim Besica. Vjerujem da Grahovac nije taj igrac s obzirom da su neki koji su ga najvise hvalili pisali da je dobar u defanzivi, ali ofanzivno los, s toga mislim da on ne bi nista bolje od Cocalica odigrao.
Nakon onog meca protiv Danske pa dva bara za sa Portugalom i mec lopte sa Francuskom propal je jedna vrhunska prilika za plasman na Euro..Nisu Irci bili dobri koliko mso mi losi bili..Ne šutat na gol za 180min od reprezentacije koja je bila napadačka tehnička je katastrofalno..Mi nikada nismo igrali na rezultat uvijek za gol vise..
Nema vise dobrih grupa bicemo prosjek jer cemo pasti na Fifinoj ljestvici odma tezi protivnici drugi ide u baraz i tu obicno kraj ako cak i mognemo do baraza pored jedne Grcke Estonije Kipra..
Nema vise dobrih grupa bicemo prosjek jer cemo pasti na Fifinoj ljestvici odma tezi protivnici drugi ide u baraz i tu obicno kraj ako cak i mognemo do baraza pored jedne Grcke Estonije Kipra..
pinoglavi je napisao/la:
Od svih veznjaka trenutno su to mogli Susic, Krunic i mooozda S. Vranjes, a probati njih u utakmicama gdje se mora pobjediti je kockanje, pogotovo u ovom dvomecu. To se proba u prijateljskim ili vec rijesenim utakmicama i mislim da smo u ovom dvomecu osjetili Susicev nemar sto ce tice potencijalnih reprezentativaca.
.
Mesa je napravio gresku sto nije pozvao Krunica za baraz,a druga tsvar Susic je mogao i moroa igrati u Dablinu jer je vec bio sa rep. igrao je cak i na SP nije on toliko neiskusan ,a vjerujem da bi provukao neku loptu jer ima šlif za to..
Slazem se, al eto koliko smo losi ako nam je igrac Hajduka spas za Euro. Svakako u slucaju da je ubacio Susica a ovaj odigrao prosjecnu utakmicu(ne pretjerano lose a ni dobro) 80% nacije bi mu **** mater uz poruke 'da je igrao Medo(TATA) pobjedili bi', a ostatak bi psovao savez jer bi mislili da oni guraju Susica.zgembo89 je napisao/la:pinoglavi je napisao/la:
.
Mesa je napravio gresku sto nije pozvao Krunica za baraz,a druga tsvar Susic je mogao i moroa igrati u Dablinu jer je vec bio sa rep. igrao je cak i na SP nije on toliko neiskusan ,a vjerujem da bi provukao neku loptu jer ima šlif za to..
Medunjanin nikako nije smio biti u igri ako je Besic na klupi. Pa da su million puta ovi neki tata napisali. Morao je staviti igraca koji tehnicki nije los a defanzivno moze potrcati I makar zasmetati Ircima. U raspolozivom kadru najblizi tom je bio TSS. Krunicu je vec ranije zahvalio a sta cemo mi pisati poslije utakmice tko te pita. Trener bi morao znati puno vise od nas kao amatera. Nije mu bilo lako ali se nije ni proslavio treba biti realan. Besic-Grahovac, Pjanic, Susic-Hodzic je trebao biti trio na sredini. Ja bi mu skinuo kapu na hrabrosti da je makar pokusao ove momke uvesti oko 50-60 minute kad je vidio da sve ode u vraga. A ne on opet po svome Djuric I Ibisevic. Lose je vodio utakmicu I Irski trener ga je pojeo. Unatoc tom ja bi ga zadrzao ne djeluje mi kao covjek koji nije u stanju napredovati. Makar ja vjerujem u to.pinoglavi je napisao/la:Slazem se, al eto koliko smo losi ako nam je igrac Hajduka spas za Euro. Svakako u slucaju da je ubacio Susica a ovaj odigrao prosjecnu utakmicu(ne pretjerano lose a ni dobro) 80% nacije bi mu **** mater uz poruke 'da je igrao Medo(TATA) pobjedili bi', a ostatak bi psovao savez jer bi mislili da oni guraju Susica.zgembo89 je napisao/la:pinoglavi je napisao/la:
.
Slazem se sa svime, mozda nas je ukopala ona utakmica protiv Kipra jer je tu Medo dao 2 gola. Da je tu los bio, mozda bi imali drugaciji vezni red u uzvratu
I naravno da nije bitno sta bi mi poslije pisali, ali eto cisto da se zna

Da je Medo tu bio loš, baraža ne bi bilo. Pljujte ga za Irsku , ja sam prvi za to da je bio loš al de budite realni i recite da je Medunjanin jedan od najzasluznijih za baraz.Nije u formi ali nije vala ni taraba kakvom ga pojedini pokusavaju predstaviti.pinoglavi je napisao/la:Slazem se sa svime, mozda nas je ukopala ona utakmica protiv Kipra jer je tu Medo dao 2 gola. Da je tu los bio, mozda bi imali drugaciji vezni red u uzvratu![]()
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Medo nije taraba, on zna igrat ali nije u formi i kao takav nema šta tražit u repci. Kad krene igrat može očekivat ponovo poziv kao i Hajrović ali do tad nemaju nijedan mjesta.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: invincible1921, napapijri1987 i 47 gostiju.