Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Clutch
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Clutch » 02 sep 2014, 16:54

PC je bolji za gamere, i to je to. Ko ga ne koristi u te svrhe, ne vidim zašto bi trebao ići logikom da uzima PC a ne laptop, kad sve možeš i na laptopu, a praktičniji je nekih 1000x. Što kaže Fidelis, ne bih se trao na hebenoj stolici, pored udobnosti kreveta :mrgreen: .
A kad govorimo o performansama, kome je to veoma bitno, iskeširaće i za kvalitetan laptop i to je to.

Također imam PC, al' ga ne koristim uopšte. To vrijeme je srećom prošlo. NBA mogu igrat' i na laptopu. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2014, 17:01

Pa isto ti dođe, stolica ili krevet. Ne možeš na sebe staviti laptop (na prsa), da izgoriš kao da si na plaži bio. Ako staviš kuler, na njemu laptop pa na sebe, bruh dobiti.

Ako si u svojoj kući, nije praktičniji, nema šanse, :nene:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 sep 2014, 17:07

Kako isto? Isto je ležati na krevetu, i sjediti na stolici? Zar je stvarno potrebno objašnjavati da je laptop praktičniji od PC-a :mrgreen: ?

Kuler ne koristim, ne treba mi..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2014, 17:10

Pa gdje držiš laptop?

Na krevetu ne ide ni pod razno (radi procesora). PC i dobar monitor i ne moraš na plazmu priključivati hdmi, a i ovako možeš preko centralne spojiti na plazmu, ni to nije problem.

Ako ćemo o nekoj praktičnosti, iPad je najpraktičniji, od mobitela, preko pc-a do laptopa.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 sep 2014, 17:25

U ležećem položaju misliš? Pa obično stavim jastuk na noge i laptop na jastuk. Inače ovako u toku dana, zavisno od toga gdje se nalazim, ali u tome je i poenta praktičnosti, ako mi treba, biće tu nebitno gdje da se nalazim :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2014, 17:28

Ne valja ti to za procesor, zato i pitam cijelo vrijeme. Kako ljetost ne osjećaš poseban miris jastuka od pregrijavanja? Ono kao da gori nešto, :mrgreen:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 sep 2014, 17:34

Ne osjetim zato jer imam dobar procesor :)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 sep 2014, 18:03

Pregrijavanje nema veze sa jačinom procesora
Pld W D L
38 26 12 0

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 02 sep 2014, 18:22

anell je napisao/la:Pregrijavanje nema veze sa jačinom procesora
A dobro malo sam se pogrešno izrazio.. Kad laptop radi procesor se zagrijava, te grije hladnjak pa se zbog toga na određenoj temperaturi zagrijavanja, aktivira ventilator kako bi smanjio to zagrijavanje. Logično, što bolji procesor to će se manje zagrijavati. Na to sam mislio.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 sep 2014, 18:29

Što se tiče pregrijavanja, u mene ga nema jer pored kreveta imam jednu fotelju koju kada ležim primaknem krevetu i onda jedan dio laptopa mi je na krevetu a drugi na fotelji, a prostor gdje mi je jedan kuler (sa donje strane laptopa) nalazi se u prostoru između kreveta i fotelje tako da ima lufta za hlađenje, dok drugi kuler sa strane isto nije "prekriven" tako da i on ima lufta za hlađenje :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 sep 2014, 20:12

pa jednostavno, ako imate neki jači laptop, ako igrate neke igre ili slično, nađete neki način da postavite laptop kao što ovaj iznad mene napisa, kako bi vam "cirkulacija" laptopa bila što bolja, onda se možete zavaliti negdje i igrati šta već igrate.. (jedino ako nećete valjda na tastaturi na laptopu igrati neke FPS-ove :? )

a inače na takvim laptopima ove svakodnevne stvari kao što su forum, internet i ostalo nisu toliko zathjevne da se laptop pregrije do iznemoglosti.. tako da vam može komotno sjediti na krilu..

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 02 sep 2014, 22:58

kako (ako ikako može) da ubacim titlove perm. u film, i da prebacim na USB. Da gledam rahat na TV ?

Unaprijed se zahvaljujem, osim ako mi niko ne odgovori.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 sep 2014, 23:06

topnik1 je napisao/la:kako (ako ikako može) da ubacim titlove perm. u film, i da prebacim na USB. Da gledam rahat na TV ?

Valjda bi trebalo da sa samo u istom folderu i tv sam ucita. Kada otvoris usb ima fajl od filma i pored, ispod fajl od prevoda.
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 02 sep 2014, 23:08

Samo kopiraj na USB, ako ti je stariji kakav DVD (ko kod mene) stavi isto da je ime fajla filma i prevoda ;)

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 02 sep 2014, 23:09

Evo jedan podatak o laptopima u krilu.

http://www.nadlanu.com/pocetna/stil/ziv ... 2.267.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sam imao laptop i prodao ga, sad imam PC i jednostavno volim taj osjecaj kad bruji :D Isto tako kad dodje do nekog kvara lakse nekako sa pc-om. Imam dobar monitor, stolca ovako kad bezze nesto radim a fotelja za filmove, izvalim se i gotiva.

Plus imam tel. kad hocu nesto brzo da proguglam i to je to.

Nikako ne mogu da shvatim ljude koji imaju pc, laptop, tablet, tel..itd. ali svako zna sta je za njega najbolje, jbg. nismo svi isti. Inace kad izadjem ne zelim biti uvijek online, tako da pokusavam sto manje cackati po tel. i traziti wifi, pogotovo na kafi ili sl. bitnije mi je baviti se real life-om.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 02 sep 2014, 23:15

R32 je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:kako (ako ikako može) da ubacim titlove perm. u film, i da prebacim na USB. Da gledam rahat na TV ?

Valjda bi trebalo da sa samo u istom folderu i tv sam ucita. Kada otvoris usb ima fajl od filma i pored, ispod fajl od prevoda.
hm titlovi su bili u posebnom folderu, tj kako bsplayer skida formira novi folder. Probat ću tako, pa javim :)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 sep 2014, 23:25

@topnik1 pokusaj tako, znaci napravi folder i unutra fajl od filma i prijevod zajedno stavi. Mislim da hoce nekada zezati i ako je npr. drugaciji naziv prijevoda ili filma, iako su u istom folderu.
Mia San Mia

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 03 sep 2014, 08:48

Ljudi treba mi pomoccccccccccccc :(

Izludise me reklameee, ove sto iskacu sa strana + kad otvorim neku stranicu sa njom se otvore i dvije reklamne :(

Sta da radim , pisem magistarski ne bi me cudilo da sam usput skidajuci razna istrazivanja sta pokupila :crazy:

Inace preglednih je chrome , helpppppp :oops:
Željeznicar za život cijeli !

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 03 sep 2014, 09:06

Too much

slika

A inace :

https://www.google.ba/search?client=ope ... 7AaTs4GIDw" onclick="window.open(this.href);return false;

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 03 sep 2014, 09:27

Instaliram Ad-Aware , pobrisala "prosirenja" u chrome pa cu da vidim
Željeznicar za život cijeli !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, haklamas, L-Train i 27 gostiju.