nema veze onda, idemo lagano u siroki po bod/ove, ako budemo mi igrali kao sto smo igrali u evropi i ako oni budu igrali kao sto su igrali u evropi ove godine, smijesi nam se strasan rezultat dolealeksandar_veliki je napisao/la:Sir veli da nece ici zahtjev jer Siroki ne bi pristao, kao sto kaze, i zasto bi, da se mi malo odmorimo, hahhahha.bistrikboy je napisao/la:Ma nebitno skroz,izgubili idemo dalje...Bianconeri1988 je napisao/la:Meni je još u glavi onaj Smajićev šut glavom...
Sve vrijeme zamišljam kako bi izgledalo da je ona ušla u gol, jedno 5 puta dnevno se redovno sjetim te prilike...
Danas je zadnji dan na koji se moze poslati zahtjev za odgodu utakmice prvog kola u Sirokom Brijegu,nadam se da ce odgoditi...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Za zivot cijeli!
Bojim se umora kod igraca,iako imamo po 2 igraca na svakoj poziciji al opet ja bi odmarao nekoliko glavnih.... Dalek je put i nema sanse da ce biti odmorni za siroki. Sjecam se kada smo igrali 3 pretkolo protiv njukasla,i nekoliko dana nakon toga u Zepcu nismo mogli pobijediti...
- Bianconeri1988
- Kontakt:
A nema šansi da prvo mi odigramo katastrofalno kao prošle godine, a nema šansi i da nas oni odmah stisnu i napadnu...
Mnogo je razloga, zato što Osim ne može napraviti dva puta istu grešku, zato što imamo bolji tim nego prošle godine na svim pozicijama i zato što oni imaju pozitivan rezultat pa nas ne moraju odmah napasti...
Ja kažem da će to biti miroljubiva i manje-više prijateljska utakmica...
Mene je najviše strah da Kvesić odigra dole čitavu tekmu i onda da budemo morali gledati Stanića na lijevom beku...
Benjamin Čolić će vjerovatno igrati desnog beka, a možda i Vasilić dobije šansu u odbrani...
Mnogo je razloga, zato što Osim ne može napraviti dva puta istu grešku, zato što imamo bolji tim nego prošle godine na svim pozicijama i zato što oni imaju pozitivan rezultat pa nas ne moraju odmah napasti...
Ja kažem da će to biti miroljubiva i manje-više prijateljska utakmica...
Mene je najviše strah da Kvesić odigra dole čitavu tekmu i onda da budemo morali gledati Stanića na lijevom beku...

Benjamin Čolić će vjerovatno igrati desnog beka, a možda i Vasilić dobije šansu u odbrani...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
evo ja ću nastavitiSeyo_TM je napisao/la:3rd Qualifying RoundVanBasten je napisao/la:Mog'o bi u komičare, majkemi.Sada, kada su pitari zijanili od, po svim fudbalskim parametrima, ekipe koja je lošije plasirana od Hapoela, čuju se glasovi "razuma".
Sparta je od Hapoel po svim "fudbalskim parametrima" veći klub za stepenicu, ako ne dvije. Pogledaj im samo koeficjent, ništa više.
Porediti Sparti i Hapoel, isto kao porediti npr Sheriif i i one levate iz Švedsek Orebro.
Sparta Praha Cze 30.170
Play-off (4th Qualifying Round)
Hapoel Tel-Aviv Isr 36.400
i tako...

Najveći uspjeh četvrtfinale kupa Uefa prije 2 godine, rezultat koji je Sparta ponovila prije samo po' godine. S gotovo identičnom ekipom koja je igrala u četvrtak. Hapoel je prvi i jedini put vidio grupe Lige prvaka prošle godine. Koliko je Sparta puta bila u završnici LP u prošloj dekadi (?), da ne idemo u devedesete gdje su bili i polufinalisti iste. Haopel i Sparta ne mogu u istu rečenicu, i to je činjenica.
Mislim, ne pije to mnogo vode na kraju konca, primiti petaka od bilo koga je katastrofa i teško se zaboravlja.
Ali potezat priču o Hapoelu kao haman Barceloni u poređenju sa Spartom, je neozbiljno u najmanju ruku.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 31 jul 2011, 12:44, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- SarajlijaTM
Zeba: U Želji mi je super
Autor: FK Željezničar Datum: 31.07.2011.
Valjda je svima koji su posmatrali duel na Koševu, bilo jasno koliko je Željo bio blizu da savlada Izraelce. Ponovila se stara fudbalska priča - ko ne iskoristi svoje prilike, bit će kažnjen.
- Odigrali smo dobro, Makabiju smo napravili više prilika nego Šerifu u obje utakmice i opet smo izgubili meč. Lopta je takva, dešava se. Nažalost, osjetili smo to na najteži mogući način. U prvom poluvremenu Izraelci nam nisu prišli golu, doslovno su izbijali lopte, a mi smo napadali, stvarali prilike. Lopte su "zujale" pored stativa - govori za Dnevni Avaz Zajko Zeba, organizator Željine igre.
I vezista "Plavih" sretan je zbog podrške s tribina.
- Raja je bila zadovoljna, vidjeli su da smo zaslužili barem remi ako ne i pobjedu. Napravljen je veliki pomak u odnosu na prošlu godinu. Na terenu smo osjetili koliko smo blizu, da se možemo nositi s njima - kaže Zeba.
Trener Amar Osim priznao je nakon utakmice da će revanš u Tel Avivu najvjerovatnije biti formalnost, ali Zeba ne misli tako.
Cilj titula
- Sve je moguće. Kada bismo imali sreće, kao što su oni ovdje, da postignemo gol iz prve prilike, sve bi se zakompliciralo. Izazov je igrati na onakvom terenu kakav je Blomfild u Tel Avivu. Idemo da se nadigravamo.
Igra u evropskim utakmicama naglasila je šampionske ambicije u domaćem šampionatu.
- Mislim da smo, realno, najveći favoriti za titulu u Premijer ligi. Imamo dobru ekipu, već sada zrelu za evropske domete, a naredne godine, uz možda jednog ili dvojicu novih igrača, sigurno možemo i korak dalje - smatra Zeba.
Super mi je u Želji
Blistave igre na pripremama i u Evropskoj ligi pokrenule su priče o navodnom odlasku Zebe iz Željezničara. Fudbaleru koji je ponikao na Grbavici, ugovor istječe narednog ljeta.
- Zaista se ne opterećujem, meni je u Želji super, kod kuće sam, igram u svom klubu. Već sam bio u inozemstvu, nije mi imperativ da tražim angažman vani. Kako god klubu odgovara, spreman sam se dogovoriti - govori Zeba
P.S.-jel ono neko rece da ce zeba ici?
Zajko Zeba jedan je od nas!!!
Autor: FK Željezničar Datum: 31.07.2011.
Valjda je svima koji su posmatrali duel na Koševu, bilo jasno koliko je Željo bio blizu da savlada Izraelce. Ponovila se stara fudbalska priča - ko ne iskoristi svoje prilike, bit će kažnjen.
- Odigrali smo dobro, Makabiju smo napravili više prilika nego Šerifu u obje utakmice i opet smo izgubili meč. Lopta je takva, dešava se. Nažalost, osjetili smo to na najteži mogući način. U prvom poluvremenu Izraelci nam nisu prišli golu, doslovno su izbijali lopte, a mi smo napadali, stvarali prilike. Lopte su "zujale" pored stativa - govori za Dnevni Avaz Zajko Zeba, organizator Željine igre.
I vezista "Plavih" sretan je zbog podrške s tribina.
- Raja je bila zadovoljna, vidjeli su da smo zaslužili barem remi ako ne i pobjedu. Napravljen je veliki pomak u odnosu na prošlu godinu. Na terenu smo osjetili koliko smo blizu, da se možemo nositi s njima - kaže Zeba.
Trener Amar Osim priznao je nakon utakmice da će revanš u Tel Avivu najvjerovatnije biti formalnost, ali Zeba ne misli tako.
Cilj titula
- Sve je moguće. Kada bismo imali sreće, kao što su oni ovdje, da postignemo gol iz prve prilike, sve bi se zakompliciralo. Izazov je igrati na onakvom terenu kakav je Blomfild u Tel Avivu. Idemo da se nadigravamo.
Igra u evropskim utakmicama naglasila je šampionske ambicije u domaćem šampionatu.
- Mislim da smo, realno, najveći favoriti za titulu u Premijer ligi. Imamo dobru ekipu, već sada zrelu za evropske domete, a naredne godine, uz možda jednog ili dvojicu novih igrača, sigurno možemo i korak dalje - smatra Zeba.
Super mi je u Želji
Blistave igre na pripremama i u Evropskoj ligi pokrenule su priče o navodnom odlasku Zebe iz Željezničara. Fudbaleru koji je ponikao na Grbavici, ugovor istječe narednog ljeta.
- Zaista se ne opterećujem, meni je u Želji super, kod kuće sam, igram u svom klubu. Već sam bio u inozemstvu, nije mi imperativ da tražim angažman vani. Kako god klubu odgovara, spreman sam se dogovoriti - govori Zeba
P.S.-jel ono neko rece da ce zeba ici?

Zajko Zeba jedan je od nas!!!
A sta mislite u tom priajteljskom tonu Zeljo zabije jedan u prvom i ode se na poluvrijeme sa 0:1??? 

Mes Que Un Club
Ma može biti svega u Izraelu. Ja iskreno ne vjerujem u Amarove izjave o izletu, odrađivanju utakmice radi reda istl. Mislim da će ipak nešto pokušati tamo. Možda sve one fule s Koševa se vrate u uzvratu. Ko zna.
I meni..a i ono kad je golmanu ispala lopta iz rukubistrikboy je napisao/la:Ma nebitno skroz,izgubili idemo dalje...Bianconeri1988 je napisao/la:Meni je još u glavi onaj Smajićev šut glavom...
Sve vrijeme zamišljam kako bi izgledalo da je ona ušla u gol, jedno 5 puta dnevno se redovno sjetim te prilike...
Danas je zadnji dan na koji se moze poslati zahtjev za odgodu utakmice prvog kola u Sirokom Brijegu,nadam se da ce odgoditi...

- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Ma nece se to vratiti odma u Izraelu 100 %, al ce se vratiti negdje ove godine, kroz ligu ili kup.VanBasten je napisao/la:Ma može biti svega u Izraelu. Ja iskreno ne vjerujem u Amarove izjave o izletu, odrađivanju utakmice radi reda istl. Mislim da će ipak nešto pokušati tamo. Možda sve one fule s Koševa se vrate u uzvratu. Ko zna.
Za zivot cijeli!
Pa u ligi ste sigurno jedni od favorita.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:Ma nece se to vratiti odma u Izraelu 100 %, al ce se vratiti negdje ove godine, kroz ligu ili kup.VanBasten je napisao/la:Ma može biti svega u Izraelu. Ja iskreno ne vjerujem u Amarove izjave o izletu, odrađivanju utakmice radi reda istl. Mislim da će ipak nešto pokušati tamo. Možda sve one fule s Koševa se vrate u uzvratu. Ko zna.
A Izrael, ah ko zna. Nekakav rani gol, iz ničega, promjenio bi stvari u sekundi. jbg, fudbal je to.
ima li danas trening ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- SarajlijaTM
koeficijent ti sve govori ko je bio kakav u zadnjih 5 gVanBasten je napisao/la: evo ja ću nastaviti...
Najveći uspjeh četvrtfinale kupa Uefa prije 2 godine, rezultat koji je Sparta ponovila prije samo po' godine. S gotovo identičnom ekipom koja je igrala u četvrtak. Hapoel je prvi i jedini put vidio grupe Lige prvaka prošle godine. Koliko je Sparta puta bila u završnici LP u prošloj dekadi (?), da ne idemo u devedesete gdje su bili i polufinalisti iste. Haopel i Sparta ne mogu u istu rečenicu, i to je činjenica.
Mislim, ne pije to mnogo vode na kraju konca, primiti petaka od bilo koga je katastrofa i teško se zaboravlja.
Ali potezat priču o Hapoelu kao haman Barceloni u poređenju sa Spartom, je neozbiljno u najmanju ruku.
ali na stranu sve to,mislim da je prije svega debilno raspravljati ciji rezultat od 5:0 ili petarda popularna je poztivniji.znam da tesko pada,i nama je prosle godine.al treba izvuci pouku,a ne tjesiti se ciji je protivnik bio jaci
tu bruku ne treba spominjati jednostavno!!!
Ma iskreno meni bi bilo vatra da smo primili i od Barce petaka. Nikakva mi to utjeha ne bi bila. U citiranom postu sam iznio svoj stav, i razlog za prvu repliku.SarajlijaTM je napisao/la:koeficijent ti sve govori ko je bio kakav u zadnjih 5 gVanBasten je napisao/la: evo ja ću nastaviti...
ali na stranu sve to,mislim da je prije svega debilno raspravljati ciji rezultat od 5:0 ili petarda popularna je poztivniji.znam da tesko pada,i nama je prosle godine.al treba izvuci pouku,a ne tjesiti se ciji je protivnik bio jaci
Po toj tvojoj logici onda se ovi Moldavci mogu tjesiti da je zeljo prije 25 godina igrao polufinale kupa UEFA, jbg izbacila ih je ekipa sa historijom nije sramota, nema veze sto ovi imaju budzet jedno 20 puta veci.VanBasten je napisao/la:Ma iskreno meni bi bilo vatra da smo primili i od Barce petaka. Nikakva mi to utjeha ne bi bila. U citiranom postu sam iznio svoj stav, i razlog za prvu repliku.SarajlijaTM je napisao/la:koeficijent ti sve govori ko je bio kakav u zadnjih 5 gVanBasten je napisao/la: evo ja ću nastaviti...
Historija je jedno a sadasnjost drugo, ne mozes porediti Hapoel i Spartu prije 10-15 godina ali zato u zadnjih 5 mozes jer je to realnost a ne nesto od prije 10 godina. I nas i vas poraz je katastorfalan i moglo se puno bolje, ali evo mi se ove godine nismo obrukali cak sta vise pokazali smo se izvanredno u evropi, sljedece sezone cete i vi aBd pokazati vise u Evropa ligi i to je to

Mes Que Un Club
-
- Kontakt:
U zadnjih 5 godina u Europi su i jedni i drugi tu i tamo sto pokazuje koeficijent koji je malo na strani Hapoela. 24 Sparta i 26 Hapoel.ALi poredit Spartu od prije 6-7 godina kad su redovno prolazili grupne faze svih takmicenja i Hapoel koji je prvu grupnu fazu vidio 2006/2007 je smjesnoVanBasten je napisao/la: evo ja ću nastaviti...
kako god, necemo se raspravljat ba

@amertiger
procitaj prvu recenicu i skontaces da i u posljednjih 5 godina razlika minimalna
Haloooo ba zaboli nas za saprtu i za hapoel otvorite njihove teme , dokle vise!!! kad god udjem na ovaj forum da nesto procitam, na svim temema ubise glupostima
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "
A vi ste igrali neki dan sa Spartom onom od prije 10 godina? Zajebali ste Einsteina i putovali ste kroz vrijeme iako je on rekao da za to nema nikakvih sansi

Popili nam prije godinu dana krv na slamku eh sad je vrijeme da mi malo srcemo

Popili nam prije godinu dana krv na slamku eh sad je vrijeme da mi malo srcemo

Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Maccabi danas igra protiv Hapoela.Valjda će ih ovi malo izmoriti
.Koliko sam skonto neki Toto kup je u pitanju.Igr'o sam keca na Hapoel. 

Zadnja izmjena: Švabo, dana/u 31 jul 2011, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.
Joint Union
Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."
Švabo: " U Bosni kvalitetni ljudi imaju kompleks niže vrijednosti,a nekvalitetni nemaju nikakve komplekse ."
Znali iko ocel raditi udruzenje radnim danima iduce sedmice, i imali jos ovih majica "Srcu draga boja plava" ?
Hitno :$
Hitno :$
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.