Vjerujem da je moj profil dafi stariji od Ragiba, realno.
Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Jos su rane friske jos ih boli
Najjaci su ovi kom najlosiji prvak, kakve maloumne izjave
Najjaci su ovi kom najlosiji prvak, kakve maloumne izjave
Mi smo losi al zato oni nisu ni za qrac 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ja razumijem da su pojedinci zapeli u dvanaestoj godini zivotnog razvoja, i da imaju neizljecive komplese nakon devetogodisnjeg rektalnog silovanja i anonimnosti kluba za kog navijaju. Ali sto svaki put popizde kad im se predoci realna slika?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Realna slika je da je Milan sampion Italije a Juve se izborio za LP, i kad se to sad spomene onda ispada qrcenje, Preskace se terapija izgleda opet.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Dao gol rukom Milanu, po tome ga pamtimo

Šalu na stranu, vrlo dobar igrač.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Prava snaga milana ce se pokazati ove sezone. Scuddetto jeste osvojen zasluzeno, bili ste najkonstantniji, ali ove sezone ce biti prava potvrda jel samo konsistentnost bila u pitanju (u odnosu na ostale koji su bili blago receno nekonsistentni) tj. podbacaj drugih ili vas neki suhi kvalitet. Taj kvalitet ce te pokazati ukoliko nastavite osvajati trofeje, ne mora nuzno biti seria a, ali eto, kup, superkup, prolazak grupne faze i slicno...
Tako je to kad nakon dugo godina osvojis trofej, rijetko ti ko odmah kaze eh zasluzeno je, uvijek ide ono sreca, splet okolnosti i slicno, osim ako ga ne osvojis u bas dominantnom maniru. Druga , treca godina u pravilu pokazuju jel ima tu nesto ili je bilo samo na "hajmo sad" i "oruk".
- Romagnoli13
- Kontakt:
Konstanta i šamaranje ekipa iz top6. Najviše bodova je osvojio Milan protiv najjačih ekipa u Italiji. Još da nije bilo dvije velike krađe sudija, sezona bi bila preko 90 bodova. Ali nebitno, za mene je to već prošlost. Idemo dalje.
Milan sad mora potvrditi da je prvak Italije. Borba za skudeto ponovo i najmanje 1/8 finala u LPa su minimum očekivanja. Te zašto ne i dobri rezultati u kupu Italije.
A Italijani ne bi bili to što jesu da superkup nisu odredili za januar. Što je apsolutna glupost.
Milan sad mora potvrditi da je prvak Italije. Borba za skudeto ponovo i najmanje 1/8 finala u LPa su minimum očekivanja. Te zašto ne i dobri rezultati u kupu Italije.
A Italijani ne bi bili to što jesu da superkup nisu odredili za januar. Što je apsolutna glupost.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Uzeli titulu jer su uzeli najvise bodova, najbolja ekipa u konkurenciji takvoj kakva je. inter mi nije jasan, rijesili su oni i milana, romu, juventusa, izgubili su skudeto zbog greske golmana. Svakako rasprava glupa, nema potrebe da se osporava titula. Samo u lp milan mora vise od eliminacije odmah na startu.
embrace the chaos
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nije samo Milan, očekujem da svi italijanski klubovi izađu iz svojih grupa u Evropi.
Ako 2 izadju to je talijanima premija.Romagnoli13 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 20:02Nije samo Milan, očekujem da svi italijanski klubovi izađu iz svojih grupa u Evropi.
Eh sad, ove godine velika trojka igra, plus milan nosilac, moglo bi 3 medji 16.
Kolko ce ih to kostati u ligi, ostaje da se vidi.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Čudna je sezona sama po sebi, 20-22 meča će biti odigrana do pauze zbog Mundijala. Od prvog dana se mora pažljivo rotirati i planirati, inače ode sve nizbrdo.dinoo je napisao/la: ↑03 avg 2022, 20:03Ako 2 izadju to je talijanima premija.Romagnoli13 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 20:02Nije samo Milan, očekujem da svi italijanski klubovi izađu iz svojih grupa u Evropi.
Ja sam uz sve italijanske klubove u Evropi i očekujem dobre rezultate.
Ma pojedini pisu gluposti i gadosti evo vec dvije godine samo da omalovazavaju Milan, a evo vec dvije sezone Rossoneri igraju odlicno, 2 i 1 mjesto nakon godina agonije je fantasticno. Pogotovo ove prosle sezone, kada je Milan vecinu veliki ekipa dobio ili imao pozitivan skor u duelima, te na kraju kad je najvise i trebalo pokazao muda i pobijedio sve ekipe iz gornjeg dijela tablice i dosao do titule. Nije mala stvar uvezati 5-6 pobjeda u tako odlucujucim mecevima, primiti 2 gola u zadnjih 11 kola, rijesiti zadnji mec za 30 minuta itd...miki09 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 19:44Prava snaga milana ce se pokazati ove sezone. Scuddetto jeste osvojen zasluzeno, bili ste najkonstantniji, ali ove sezone ce biti prava potvrda jel samo konsistentnost bila u pitanju (u odnosu na ostale koji su bili blago receno nekonsistentni) tj. podbacaj drugih ili vas neki suhi kvalitet. Taj kvalitet ce te pokazati ukoliko nastavite osvajati trofeje, ne mora nuzno biti seria a, ali eto, kup, superkup, prolazak grupne faze i slicno...
Tako je to kad nakon dugo godina osvojis trofej, rijetko ti ko odmah kaze eh zasluzeno je, uvijek ide ono sreca, splet okolnosti i slicno, osim ako ga ne osvojis u bas dominantnom maniru. Druga , treca godina u pravilu pokazuju jel ima tu nesto ili je bilo samo na "hajmo sad" i "oruk".
Sta nosi sljedeca sezona niko ne zna, ali ocekujem opet borbu za skudeto i normalno prolazak grupe LP, ako bude neka 1/8 ili 1/4 finala onda elham

Neki dan gledam city liverpool, pa dragi boze, koja je to dimnenzija cistoce fudbala i plana pri svakom posjedu, bilo da se ekipa nalazi 90,60,30,ili 10 metara od protivnickog gola. A siguran sam da ti igraci nisu za toliko klasa bolji od npr igraca iz italije koliko taj fudbal klasa odskace.Romagnoli13 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 20:15Čudna je sezona sama po sebi, 20-22 meča će biti odigrana do pauze zbog Mundijala. Od prvog dana se mora pažljivo rotirati i planirati, inače ode sve nizbrdo.dinoo je napisao/la: ↑03 avg 2022, 20:03Ako 2 izadju to je talijanima premija.Romagnoli13 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 20:02Nije samo Milan, očekujem da svi italijanski klubovi izađu iz svojih grupa u Evropi.
Ja sam uz sve italijanske klubove u Evropi i očekujem dobre rezultate.
Znaci, jasno ko dan, vizija trenera i strategija u posjedu lopte je sve.
Jos konkretnije, klopp i pep su druga vasiona za razne talijanske trenere.
Naravno, logicno, sve to nije garancija da ces uzeti 5 trofeja, ali je garancija da ces igrati fudbal, nesto zbog cega se placaju karte, hoteli, dresovi, pretplate itd
Nisam fan engleske lige, naprotiv, ali ovo sto su pep i klopp donijeli u fudbal je u rangu federer, nadal i djokovic pa onda ostali.
Hocu reci, vezano za evropske nastupe, dok se ne pocne igrati fudbal, nema tu napretka. Pioli je trenutno sa svojom filozofijom fudbala najblizi. Npr milan je isto igrao tj isao da da gol i kod 0-1 i kod 0-0 i kod 1-0 i to je mozda put. Eh sad tu ti treba sirina klupe. Talijani to nemaju.
Plus dosta hljeba moraji pojesti da skontaju sta je buducnost ove igre.
Meni je to @Marvin govorio prije 3,4 godine, ja ga ubjedjivao da je balans vazniji itd...cojk sve bio u pravu.
Bolje dobiti 4-2 nego 1-0..., sigurnije je, jer iako 0-2 gubis, imas sta traziti, dok ovdje, kad primis gol, napustas utakmicu jer nisi spospban dati 3 nikome, al nikome.
Milan ce, po mom misljenju, sve karte dati na ls, i sigurno odograti par neocekivanoh remija u sep i okt u ligi.
Inter je stabilniji vec, sira klupa
Juventus je nepoznanica.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ja sam bio prvi koji je sumnjao u Piolia. Ali čovjek radi odličan posao već 2 godine, te na sve to nije zatucani Italijan. Već naginje ka modernom fudbalu, gdje se zapravo nastoji igrati a ne čekati da se nešto desi.
Nije ni čudo što traži ovoliko polivalentnih igrača. Jer u njegovom sistemu čak i bekovi ulaze često u sredinu. Te još dosta modernih taktičkih zamisli.
Nije ni čudo što traži ovoliko polivalentnih igrača. Jer u njegovom sistemu čak i bekovi ulaze često u sredinu. Te još dosta modernih taktičkih zamisli.
Inter rijesio Milana, evo ne znam 1-1 i 1-2 za nasDenno je napisao/la: ↑03 avg 2022, 19:59Uzeli titulu jer su uzeli najvise bodova, najbolja ekipa u konkurenciji takvoj kakva je. inter mi nije jasan, rijesili su oni i milana, romu, juventusa, izgubili su skudeto zbog greske golmana. Svakako rasprava glupa, nema potrebe da se osporava titula. Samo u lp milan mora vise od eliminacije odmah na startu.
U mjesec ili dva uzeli su sve koje sam nabrojao, i to bas lako. Doduse vas u kupu ali je bilo na noz. Tako da mi djeluje da su imali kvalitet da odbrane naslov ali su kiksnuli. Uostalom rekao sam zasluzena titula milana i ne zelim ni na koji nacin osporavati

embrace the chaos
Kup je nesto sasvim drugo, ono bitnije liga smo mi bili bolji od njih, ta tekma koju smo ima preokrenuli je na kraju kljucna u osvojenoj tituli, da su tad otisli na +10 bilo bi sve gotovo
U principu, svi ce oni danas kada bi ih pitao reci da gaje jaki kontra presing i brzo osvajanje lopte i vertikalno pomjeranje linija itd itd, sa tim da neki lazu (allegri npr) neki jednostavno ne znaju (gatuso, filipo, itd) a neki to stvarno rade (zerbi, gasperini, pioli) ali samo kad im se 350 zvjezda slozi, bas kao one 2,3 sezone sasuolu, atalanti par sezona ili milanu zadnje dvije, lazio igrao dobro sa simoneom itd.Romagnoli13 je napisao/la: ↑03 avg 2022, 21:08Ja sam bio prvi koji je sumnjao u Piolia. Ali čovjek radi odličan posao već 2 godine, te na sve to nije zatucani Italijan. Već naginje ka modernom fudbalu, gdje se zapravo nastoji igrati a ne čekati da se nešto desi.
Eh sad, seriju a je skoro pa nemoguce osvojiti ako primis 40+ golova, i onda moras traziti taj balans itd
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.