Iskustva nam fali, drago mi je što igrači Želje dosta hrabrije igraju u ovim euro nastupima, a nije ni čudo, pored jakih pripremnih utakmica. Još kada bi se liga smanjila, a nadam se da hoće, i da se Željo, Borac, Sarajevo i Široki zadrže u vrhu, pa i da se Velež stabilizuje, Zrinjski da se vrati u staru formu, tu bi bile i ekipe sa dobrim finansijama, kao što su Olimpic i Zvijezda. Uglavnom, ta liga 12 bi bila super i puno bolje bi i timovi u Europi izgledali. Naravno, povećati i kriterij za infrastrukturu u uređenijoj verziji Premier Lige.
Željo ako ovako nastavi, biće svega za par godina. Ništa ne može preko noći, pogotovo ako se ne ulažu pare, kao što je kod nas slučaj. Najbolje bi bilo u sljedeće tri-četiri godine izgraditi više taj famozni stadion i naravno igrati redovno u europi. Polako, vremenom će se povećavati plate igračima, biće i sponzora, prodavat će se igrači za veće pare, izbacivati ćemo jače klubove u Europi. Samo treba strpljenja, naravno ako se ovako nastavi.
Napredujemo iz sezone u sezonu. Igra se i veoma lijep fudbal, što će sigurno privući gledaoce na stadion. A naravno, kada se igra lijep fudbal, onda tu dolaze i rezultati, pogotovo što ne treba mnogo za naše lige. Očekujem da Višća napreduje na psihološkom planu. Protiv Maccabija je šutao, to mi se kod njega sviđa, ali se boji ući u duel s igračem, pravi bespotrebne poteze. Još uvijek je relativno mlad, ima vremena, ali treba odmah da reagira i ispravlja svoje greške. On da hoće, prekucao bi ligu i prodao se za velike pare.
A Adilović je prilično solidan, ja ne znam šta vi očekujete. Bori se kao i Lazar, pokretljiv je, vidje ćemo ga još i u prvenstvu, ne možemo suditi na osnovu par njegovih utakmica u plavom dresu. Karić je onako, vala kada ga vidim da boksuje, odmah mi zlo. Pobogu, uzmi u ruke loptu, a ne da srčani dobijem na po utakmice, dosta mi je Bartheza bilo