Pri toj sili i brzini lim sijece ljudsko tijelo kao maslac, u ovakvim situacijama cesto npr glava zavrsi 50-tak metara od autakraljttbvb je napisao/la: ↑19 apr 2025, 18:29Kod mene jedan rodjak prije par godina otišao u penziju. Bio vatrogasac.akisarajevo92 je napisao/la: ↑19 apr 2025, 17:11Kapa dole za one koji su prvi na terenu kod ovakvih nesreca kao ova u BL kad se auto podvuce pod kamion
Kakvi su to prizori, nije za svaciji stomak
Pricamo jednom na sijelu o njegovom bivšem poslu. Kaže što se tiče požara, mogao bih do kraja života biti vatrogasac. Ali kaže ubi psihički izvlačenje ljudi iz smrskanih auta. Posebno kad su djeca u pitanju![]()
Čega se sve ljudi nagledaju...
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- akisarajevo92
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Don't believe the hype.
- superFrankie
- Kontakt:
Za prvi dio si u pravu, za drugi se i ne bih bas slozio. Ostaje ta praznina zauvijek. Tako da ne dokazuje to bas puno, volio bih i ja vjerovati da smo stvoreni za nesto poslije, ali bojim se da neMarcoBorriello je napisao/la: ↑19 apr 2025, 19:07Ma sve nas isto to čeka. Možda ne pod kamion, ali pod zemlju svakako.
Žalit će te tvoji bližnji mjesec, dva i alahimanet. Za godinu, niko neće ni znati da si postojao. Što je još jedan dokaz da mi primarno nismo stvoreni za ovaj svijet.
Tako je.MarcoBorriello je napisao/la: ↑19 apr 2025, 19:07Što je još jedan dokaz da mi primarno nismo stvoreni za ovaj svijet.
Od samih početaka onoga što nazivamo civilizacijom, čovjek se suočava s pitanjem koje nadilazi glad, sigurnost i fizički opstanak: koji je smisao života? Prvi ljudi nisu samo lovili, gradili i preživljavali – oni su sahranjivali svoje mrtve s pažnjom, crtali simbole na zidovima pećina, te gradili prostore koji nisu služili nikakvoj praktičnoj svrsi osim – svetom.
Yuval Noah Harari, u svom djelu Sapiens, opisuje neolitsko naselje Çatalhöyük u današnjoj Turskoj, gdje su pronađene građevine bez očite funkcije, ali ispunjene simbolima i ostacima ritualne prakse. To svjedoči da je i tada, prije oko 9.000 godina, čovjek osjećao potrebu za dodirom s nevidljivim, s višim poretkom stvari – s Bogom, ili božanskim načelom.
Odatle možemo zaključiti da ideja Boga nije naknadni izum, već temeljna dimenzija čovjekove svijesti. Ona nije nešto što dolazi izvana, već nešto što izranja iznutra – iz same strukture duha. Čovjek se pita, traga, sumnja, ali se uvijek vraća toj istoj tački tj. da postoji nešto više od njega samoga.
Ako je smisao života univerzalna ljudska potreba, a kroz čitavu historiju duhovnost i religija bila glavni put ka tom smislu, tada se s pravom može reći da je Bog utkan u čovjeka, ne kao slučajna ideja, već kao suštinsko uporište njegovog postojanja.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Dobar nacin da se kaze da je covjek stvorio boga. Sada, sve ovisi pod cim neko smatra boga.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Čovjek nije taj koji je stvorio Boga, već biće koje u tišini svoje krhkosti osluškuje poziv nevidljivog, i prepoznaje u tom pozivu trag svoga porijekla.
Ovaj dio - da nije nešto sto dolazi izvana, znači da je stvoren sa tom idejom, koju od početka nosi u sebi.
Ovaj dio - da nije nešto sto dolazi izvana, znači da je stvoren sa tom idejom, koju od početka nosi u sebi.
- VensanKasel
- Kontakt:
Treba se ubiti i nikako ne živjeti , najbolje je tako ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Sta je ovo danas jbt, evo i u Maglaju nesreca, zapalio se od udarca motocikl. Momak poginuo...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Jel ovo neka Marsalova izjava?VensanKasel je napisao/la: ↑19 apr 2025, 21:07Treba se ubiti i nikako ne živjeti , najbolje je tako ...

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- akisarajevo92
- Kontakt:
Povuklo ljude lijepo vrijeme, kao svakog proljeca, mora poginuti par motociklista da bi ostali naucili lekciju
Iako ovo danas je previse i za jedan suncani aprilski dan
Evo i mene vuce da uzmem i vozam se okolo bez ikakvog cilja samo zbog vremena
Don't believe the hype.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nije ih povuklo lijepo vrijeme, već papanluk.akisarajevo92 je napisao/la: ↑19 apr 2025, 22:44Povuklo ljude lijepo vrijeme, kao svakog proljeca, mora poginuti par motociklista da bi ostali naucili lekciju
Iako ovo danas je previse i za jedan suncani aprilski dan
Evo i mene vuce da uzmem i vozam se okolo bez ikakvog cilja samo zbog vremena
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Sloziti cemo se da se ne slazemo, tema religije je svakako zabranjena.Asteriks je napisao/la: ↑19 apr 2025, 20:00Čovjek nije taj koji je stvorio Boga, već biće koje u tišini svoje krhkosti osluškuje poziv nevidljivog, i prepoznaje u tom pozivu trag svoga porijekla.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Sta je sa bhligom tacka com?
Ne streamaju vise ili je do mene?
Ne streamaju vise ili je do mene?
- MaroonBjelave
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Bhliga ne radi samo u republici srpskoj
16.5%VensanKasel je napisao/la: ↑19 apr 2025, 21:07Treba se ubiti i nikako ne živjeti , najbolje je tako ...

Stvar uopste nije tako bezazlena
BiH se svrstava među zemlje s najvećom stopom smrtnosti na cestama u Evropi.
Mnogo je razloga od infrastrukture do propisa. Ali ključan je krkanski mentalitet.
Nekad za 15ak, 20 godina, kada vjerovatno uvežu sve glave dionice autoputa, bit će sigurno statistički bolje, ali će ostati opasnost od katila na cesti.
Mnogo je razloga od infrastrukture do propisa. Ali ključan je krkanski mentalitet.
Nekad za 15ak, 20 godina, kada vjerovatno uvežu sve glave dionice autoputa, bit će sigurno statistički bolje, ali će ostati opasnost od katila na cesti.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 20 apr 2025, 10:24, ukupno mijenjano 1 put.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Vjerujem ja da nije. Međutim ne može ništa biti krupnije od rušenja državnog poretka.
Korupcija u policiji tako da ovi pijani bez po muke vozaju po cesti kad god žele.Asteriks je napisao/la: ↑20 apr 2025, 10:18BiH se svrstava među zemlje s najvećom stopom smrtnosti na cestama u Evropi.