Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 avg 2015, 19:32

ne isplati

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 09 avg 2015, 19:35

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ne isplati
navedi barem razlog zasto ne isplati?

osim 3,5" koja je jedina mana mobitela :hmmmmm:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 09 avg 2015, 19:38

MirsoNi je napisao/la:Imam opet problem povezivanja mobitela na kućni Wifi..
Prije sam problem rješavao samo kada restartujem ruter.. međutim sada kada ga restartujem ništa se ne promijeni..

Da li neko zna kako riješit ovaj problem ?
Pokušaj promjeni kanal wifija u postavkama rutera ;)

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 6030X koristeći Tapatalk

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 avg 2015, 19:39

zato sto ce dobiti poluupdate, nece dobiti sve fičre ios9
zatim, biće kukanje kasnije, kako telefon sporo radi
telefon star 4 godine
3.5 incha je danas smijesno

ima mnogo boljih alternativa kao sto je motorola moto g 2nd gen ili jos bolje moto g 3rd gen, uz to ima i lumia 640/xl koja ce dobiti prva windows 10
alternativa ima, nije da fali

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 09 avg 2015, 20:04

Paaa kod Iphonea 4 jeste mana sto mu je ekran 3.5'' a i cijena im je, kad pogledas specifikacije cisto preseravanje jer ove 4s cijene po 300KM ali nekako mi se svidja iOS jer me je smorio vise Android i ovi Samsung Galaxy-i.
FK Željezničar
Chelsea FC

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 avg 2015, 20:19

Keenan.- je napisao/la:Paaa kod Iphonea 4 jeste mana sto mu je ekran 3.5'' a i cijena im je, kad pogledas specifikacije cisto preseravanje jer ove 4s cijene po 300KM ali nekako mi se svidja iOS jer me je smorio vise Android i ovi Samsung Galaxy-i.
Pa nije android samo samsung bloatware nego imaš i xperie, g2, g3, nexus 5 itd. G2 danas možeš naći polovan za 350KM jede igračku iphone za doručak.

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 09 avg 2015, 20:49

BordoArmy88 je napisao/la:
Keenan.- je napisao/la:Paaa kod Iphonea 4 jeste mana sto mu je ekran 3.5'' a i cijena im je, kad pogledas specifikacije cisto preseravanje jer ove 4s cijene po 300KM ali nekako mi se svidja iOS jer me je smorio vise Android i ovi Samsung Galaxy-i.
Pa nije android samo samsung bloatware nego imaš i xperie, g2, g3, nexus 5 itd. G2 danas možeš naći polovan za 350KM jede igračku iphone za doručak.
Govorim da mi je dodijao Android uopsteno i dosad su mi svi telefoni bili Android pa bi htio probati iOS. Mnogi su mi rekli da niposto ne uzimam Iphone 4 jer je poprilicno spor i da je 4s puno brzi.
FK Željezničar
Chelsea FC

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 09 avg 2015, 21:00

@Keenan.-
Ja sam druže prešao sa Samsung Galaxy S5 na iphone 5s, jedino na strani Samsunga su 5.1" a 5s ima 4" tako da iduci mobitel ce biti iphone 6.

Uzeo sam bio nov Samsung S5 reko nosat cu ga barem 1x godinu, imao sam dosta problema sa lolipopm i poznata greška nece kameru da otvori, da bi opet na kraju morao doplatiit nesto novca za iphone 5s. Nisam se pokajao ni sekunde tako da iOS je bolji sistem od androida (barem ja tako mislim).

Nisam osoba da radim Root na mobitelu pa da to peglam naknadno sve, sto se tice Windows phone sistema malo sam koristio od prijatelja neku lumniu i nikako mi ne odgovara tako da WP nema potrebe uzimati u obzir.

iphone 4S polovan u radnjama je 250km tako da neces pogriješiti sem 3.5" koja su opet dovoljna jer ipak je to mobitel :)

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 09 avg 2015, 21:25

Da, Android je 0 naspram iOS-a. Na Androidu i kad imas Octa Core procesor pocet ce stopat nakon mjesec dana, bugat ce Play Store, Kamera itd. itd.

Samo jos da nadjem povoljno 4s ili jos bolje nekoga ko ce htjeti primiti ovaj moj mob u zamjenu i neku doplatu i da se rijesim vise Androida. :D
FK Željezničar
Chelsea FC

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 avg 2015, 21:41

dobar
slika

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 09 avg 2015, 21:43

BordoArmy88 je napisao/la:
Nema sanse G2 za 350 KM.
400 su sa ostecenjima koja se bas vide.Znam,jer sam ja trazio. :D

Ovaj gore je prvi koji se zali na s5.Prva verzija lollipopa je bila losa za sve Samsung mobitele,ali sada sve radi kako treba.Sto se tice kamere,ocistis cache particiju i onda ce raditi bez problema.
Keenan.- je napisao/la:Da, Android je 0 naspram iOS-a. Na Androidu i kad imas Octa Core procesor pocet ce stopat nakon mjesec dana, bugat ce Play Store, Kamera itd. itd.
A kako znas,kad nisi nikad probao iOS?Sam si napisao da ti je android dojadio i hoces da probas iOS.
Kustomizacija na iOSu uopste ne postoji,dok na androidu nema granica.
Uostalom,shvatices sam kad budes htio nesto da kopiras s kompjutera na mobitel.
#miasanmia

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 09 avg 2015, 21:47

Znam jer sam imao priliku malo koristiti Iphone a i ko god od raje ima isti kazu da je 4s predobar telefon i da mu je jedina mana velicina ekrana.
FK Željezničar
Chelsea FC

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 09 avg 2015, 21:48

JoseMourinho je napisao/la:
MirsoNi je napisao/la:Imam opet problem povezivanja mobitela na kućni Wifi..
Prije sam problem rješavao samo kada restartujem ruter.. međutim sada kada ga restartujem ništa se ne promijeni..

Da li neko zna kako riješit ovaj problem ?
Pokušaj promjeni kanal wifija u postavkama rutera ;)

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 6030X koristeći Tapatalk
Hvala drug na pomoći, uspio sam riješiti problem tako što sam restartovao mobitel :facepalm: :facepalm:
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 09 avg 2015, 22:29

@schweinsteiger
Druže nisam amater u tom polju, imam uvijek "novca" viška tako da cesto mijenjam mobitele. Android - iOS - android-iOS :)
Prije S5 sam imao LG g3 koji je imao mnogo veci lag nego samsung S5 jer nije normalno platiti mobitel 700-800 km a imenik ucitava nekoliko sekundi.

iOS je mnogo fluidni od androida (možda nekima teško objasniti) ali razlog je jednostavan "google" izbacuje android a ostali to moraju upakovati u svoje modele pa tu se gubi na kvalitetu.

Andorid je na Nexusu vjerujem najbolji sistem, dok apple ima svoj iOS koji izbacuje na iphone i mora to raditi sve tip top upakovano, ako nešto zeza ide update odmah i svima je dostupan download.

Slažem se da je pocetni android loliop 5.0 imao probleme ali zar ja kao korisnik top mobitela moram cekati nekoliko mjeseci i nadati se update da bude dostupan da bi mogao normalno imenik otvoriti ili kameru :D

Nije andorid baš 0 spram iOS.a kako se navodi ali za korisnike ali iOS je jednostavan šta želiš dobiješ brzo i to je to.

Iz licnog iskustva ovo je moje misljenje (moje korištenja modela).

edit:
LG g3 znaci sve sam tražio ganjao po netu da ubrzam i smanjim probleme sa lag-om i nikad mobitel nije izvlacio svoj maksimum. (LG kriv)
Samsung S5 isto od formata i brisanje svega da napravim kameru i da ne izbacuje me nekad iz aplikacija uzaludno.

Problem je što tu ide "google" andorid > samsung > model S4,S5,S6 itd dug proces kojeg svi štimaju i na kraju nikad idealan proces ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 avg 2015, 23:00

hoce li mi ko objasniti sad tu jednostavnost ios.a naspram androida, interesuju me konkretne stvari

ok, ova prica je nekad vazila, ios je bio bolji od androida, ali nakoj project buttera stvari su se pocele mjenjati, bar sto se tice brzine

mislim, svako svoje ima misljenje, ali reci da je ios bolji od androida to ne mozes nikako, android je u svakom smislu superiorniji od iosa

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 09 avg 2015, 23:06

Imam iphone 6 plus, pa vec jedno osam mjeseci, i zakleti sam korisnik iOS, vise sto je to iphone, nego sto je stvarno bolji..To za fluidnost, to mislim da je nekad bilo tacno, ali nepobitna je cinjenica da je iphone mnogo manje upotrebljiv nego android telefoni. Manji broj aplikacija, manje broj dostupnih free aplikacija, pa ti na kraju iphone dodje telefon kojim zelis da pokazes svoje stanja dzepa, i taj neki status, mislim da tjera ljude da kupuju apple proizvode. Svako ko se u tehniku razumije, odnosno da od tehnologije zivi (IT strucnjaci), prije ce uzeti neki drugi proizvod nego apple-ov, jer kada se pogleda odnos cijena kvalitet, mislim da to nije na strani apple proizvoda. Ali opet, kada kafu pijes, a moras raditi na laptopu, i kada imas macbook, vjerovatno je bolji osjecaj nekome :D :D I da, ako neko jos ima pomenuti model, zasto je blic tako los, odnosno zasto su slike sa blicom mutne?
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 09 avg 2015, 23:08

Eld0rado je napisao/la:@schweinsteiger
Druže nisam amater u tom polju, imam uvijek "novca" viška tako da cesto mijenjam mobitele. Android - iOS - android-iOS :)
Prije S5 sam imao LG g3 koji je imao mnogo veci lag nego samsung S5 jer nije normalno platiti mobitel 700-800 km a imenik ucitava nekoliko sekundi.

iOS je mnogo fluidni od androida (možda nekima teško objasniti) ali razlog je jednostavan "google" izbacuje android a ostali to moraju upakovati u svoje modele pa tu se gubi na kvalitetu.

Andorid je na Nexusu vjerujem najbolji sistem, dok apple ima svoj iOS koji izbacuje na iphone i mora to raditi sve tip top upakovano, ako nešto zeza ide update odmah i svima je dostupan download.

Slažem se da je pocetni android loliop 5.0 imao probleme ali zar ja kao korisnik top mobitela moram cekati nekoliko mjeseci i nadati se update da bude dostupan da bi mogao normalno imenik otvoriti ili kameru :D

Nije andorid baš 0 spram iOS.a kako se navodi ali za korisnike ali iOS je jednostavan šta želiš dobiješ brzo i to je to.

Iz licnog iskustva ovo je moje misljenje (moje korištenja modela).

edit:
LG g3 znaci sve sam tražio ganjao po netu da ubrzam i smanjim probleme sa lag-om i nikad mobitel nije izvlacio svoj maksimum. (LG kriv)
Samsung S5 isto od formata i brisanje svega da napravim kameru i da ne izbacuje me nekad iz aplikacija uzaludno.

Problem je što tu ide "google" andorid > samsung > model S4,S5,S6 itd dug proces kojeg svi štimaju i na kraju nikad idealan proces ;)

Nije andorid baš 0 spram iOS.a kako se navodi ali za korisnike ali iOS je jednostavan šta želiš dobiješ brzo i to je to. Pa i galaxy serijom dobijes brzo sve, to bi bilo isto da neki android fan kaze, nema tipke back, iphone ne valja ??? stvar je onoga sto covjek preferira
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 09 avg 2015, 23:42

Eld0rado je napisao/la:@Keenan.-
sto se tice Windows phone sistema malo sam koristio od prijatelja neku lumniu i nikako mi ne odgovara tako da WP nema potrebe uzimati u obzir.
koji si ti lik :roll: :roll: znaci ako tebi ne odgovara WP ne odgovara ni drugoj osobi :lol:

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 09 avg 2015, 23:47

@paolomontero
"Pa i galaxy serijom dobijes brzo sve"

Druže procitaj ponovo ja sam imao Samsung Galaxy S5 "orginal" nije kineska kopija pa sam imao dosta problema.. nije bas sve brzo :)

Nisam koristio Nexus orginal android google verzije to me još zanima od androida, mislim da je tu sve idealno jer je sistem za Nexus.

@ semir01
WP ne ide u kategoriju andorida i iOS-a jer nije ni blizu njih :wave:

aplikacija i nema toliko fokus ja na druga dva sistema. :)

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 avg 2015, 23:51

paolomontero je napisao/la:Imam iphone 6 plus, pa vec jedno osam mjeseci, i zakleti sam korisnik iOS, vise sto je to iphone, nego sto je stvarno bolji..To za fluidnost, to mislim da je nekad bilo tacno, ali nepobitna je cinjenica da je iphone mnogo manje upotrebljiv nego android telefoni. Manji broj aplikacija, manje broj dostupnih free aplikacija, pa ti na kraju iphone dodje telefon kojim zelis da pokazes svoje stanja dzepa, i taj neki status, mislim da tjera ljude da kupuju apple proizvode. Svako ko se u tehniku razumije, odnosno da od tehnologije zivi (IT strucnjaci), prije ce uzeti neki drugi proizvod nego apple-ov, jer kada se pogleda odnos cijena kvalitet, mislim da to nije na strani apple proizvoda. Ali opet, kada kafu pijes, a moras raditi na laptopu, i kada imas macbook, vjerovatno je bolji osjecaj nekome :D :D I da, ako neko jos ima pomenuti model, zasto je blic tako los, odnosno zasto su slike sa blicom mutne?
Objasnio čovjek, respect! :thumbup: Jednostavno o ukusima se ne raspravlja! :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.