Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
20%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
9
30%
4) St.Pauli
5
17%
5) Mainz
5
17%
6) Augsburg
4
13%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 30

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 sep 2011, 20:21

JuveSissoko je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Skontaj da se post odnosio na Damir BVB.Laži koje sirite već danima mi smetaju.Inače niste poželjni na ovim temama zbog svog poganluka i konstantni rasprava koje idu u smjeru provokacije.Bolest nije uvreda već mentalno stanje pojedinca.
Ovo ako ne zasluzuje dozivotni ban onda stvarno ne znam sta da kazem :roll: .
ja sam cuo da bolest moze biti i fizicko stanje, e sad sam se totalno zbunio :D sta sve neces cuti , doslo se i do medicine a sportski forum :? :mrgreen:
Ovdje se mislilo na bolest uma.Psihičke poteškoće itd.

Breno ostaje u pritvoru

Brazilski nogometaš Bayerna Breno Borges (21) do daljnjega će ostati u pritvoru u minhenskom zatvoru...

Mladi je branič osumnjičen da je 20. rujna podmetnuo požar u vlastitoj kući koja je izgorjela do temelja. Policija ga je pritvorila zbog rizika od bijega i prikrivanja dokaza, a klub je pokušao ishoditi njegovo puštanje uz jamčevinu.

Prvo saslušanje o tom pitanju održano je u četvrtak, ali nije donijelo dobre vijesti za Brena.

- Breno neće biti pušten danas jer sud traži dodatne rezultate istrage - objasnila je Barbara Stockinger, minhenska javna tužiteljica.

Saslušanje je održano u minhenskom zatvoru Stadelheim, u nazočnosti Brena i njegova odvjetnika Wernera Leitnera.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 sep 2011, 20:28

FRANK RIBERY je napisao/la:Ovdje se mislio na bolest uma.Psihičke poteškoće itd.
:mrgreen: :lol:

Steta za tebe sto uvrede ne mogu uticati na razumne osobe. Tako da krajnji cilj nisi postigao, nisi me ni najmanje uvrijedo. Samo si me nasmijao i oraspolozio nakon teskog poraza na partiji saha :twisted: .

Tri komentara za redom sipas brutalne uvrede, najnize moguce,.. Ni Neretva te nakon ovog ne moze oprati.

Ako mogu predlagati, predlazem da se ovi komentari obrisu da ne zagadjuju kvalitetnu raspravu,,. A sa tobom neka urade sta zele. Ja ne prihvatam da komuniciram sa likovima kao sto si ti. :roll: :x :x ,...

Toliko od mene.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 sep 2011, 20:29

FRANK RIBERY je napisao/la:

aha, pa dobro i kad vrijedjas narod, moras bit precizniji, inace uvreda propadne, a steta bi bilo :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 sep 2011, 20:38

JuveSissoko je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:

aha, pa dobro i kad vrijedjas narod, moras bit precizniji, inace uvreda propadne, a steta bi bilo :D
Nije uvreda ako je neko bolestan.Onda je to konstatacija. Ali neću na ovu temu.Ovi ljudi znaju šta mislim o njima.

Top 11 drugog kola LP-a:

slika
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2011, 20:40

Valencia je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Ovdje se mislio na bolest uma.Psihičke poteškoće itd.
:mrgreen: :lol:

Steta za tebe sto uvrede ne mogu uticati na razumne osobe. Tako da krajnji cilj nisi postigao, nisi me ni najmanje uvrijedo. Samo si me nasmijao i oraspolozio nakon teskog poraza na partiji saha :twisted: .

Tri komentara za redom sipas brutalne uvrede, najnize moguce,.. Ni Neretva te nakon ovog ne moze oprati.

Ako mogu predlagati, predlazem da se ovi komentari obrisu da ne zagadjuju kvalitetnu raspravu,,. A sa tobom neka urade sta zele. Ja ne prihvatam da komuniciram sa likovima kao sto si ti. :roll: :x :x ,...

Toliko od mene.
Budi siguran da ćeš ti prije izletit s foruma nego @Ribery, jer ti ovde svjesno provociraš, al u suštini pojma nemaš o fudbalu. Samo si nahuškan ovde da kuhaš i pokušavaš čovjeka isprovocirat jer ne znaš vodit argumentovanu diskusiju. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 sep 2011, 20:42

ja bi vas sve skupa najrađe HEADBATNUO! :evil:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 sep 2011, 20:49

effe_sa je napisao/la:Budi siguran da ćeš ti prije izletit s foruma nego @Ribery, jer ti ovde svjesno provociraš, al u suštini pojma nemaš o fudbalu. Samo si nahuškan ovde da kuhaš i pokušavaš čovjeka isprovocirat jer ne znaš vodit argumentovanu diskusiju. ;)
:shock: :shock: :shock: :shock:

Vjerujem da je ovo ozbiljan forum, a ne mahalska zajebancija (klanovi i slicna njesra). Ogromna posjecenost foruma zahtjeva ozbiljan odnos prema uredjivanju istog. Sigurno postoje pravila koja jednako vaze za sve ukljucujuci i mene.

Ako sam prekrsio neko pravilo slobodno podvucite te dijelove komentara i tako olaksajte moderatorima posao.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 sep 2011, 20:55

Valencia je napisao/la:

Vjerujem da je ovo ozbiljan forum, a ne mahalska zajebancija (klanovi i slicna njesra). Ogromna posjecenost foruma zahtjeva ozbiljan odnos prema uredjivanju istog. Sigurno postoje pravila koja jednako vaze za sve ukljucujuci i mene.

Ako sam prekrsio neko pravilo slobodno podvucite te dijelove komentara i tako olaksajte moderatorima posao.
Forum postaje neozbiljan kako si se ti ponovo na njega uključio, koliko se sječam tvoja priča je prije totalno drugačija bila. Prema tome vidi se da su tvoji motivi ovde sasvim drugačiji od onih kakvi bi na jednom sportskom forumu trebali biti. Ti si svo vrijeme pokušavao izvuć živce @riberyju i inače pokušavaš ovde stvorit frku.
Svako ima pravo da vidi neku ligu jačom od druge, da mu se sviđa jedna liga više od druge, ali ti si u analizi napravio toliko fula da se odmah vidi da ti ni jednu ligu kako treba ne pratiš. Odmah nisi kompetentan davati bilo kakve komentare. A forsirao si neke stvari svjesno kako bi izazvao drugu stranu. Tako da protiv tebe ima dovoljno elemenata koji se mogu adminu priložit. Ja mogu tvoje komentare ignorisat, jer te ne shvatam ozbiljno ali ne želim da provociraš druge ljude. Svoje lične probleme ne riješavaj na sportskom forumu nego negdje na drugom mjestu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 sep 2011, 21:22

effe_sa je napisao/la: Forum postaje neozbiljan kako si se ti ponovo na njega uključio, koliko se sječam tvoja priča je prije totalno drugačija bila. Prema tome vidi se da su tvoji motivi ovde sasvim drugačiji od onih kakvi bi na jednom sportskom forumu trebali biti. Ti si svo vrijeme pokušavao izvuć živce @riberyju i inače pokušavaš ovde stvorit frku.
Svako ima pravo da vidi neku ligu jačom od druge, da mu se sviđa jedna liga više od druge, ali ti si u analizi napravio toliko fula da se odmah vidi da ti ni jednu ligu kako treba ne pratiš. Odmah nisi kompetentan davati bilo kakve komentare. A forsirao si neke stvari svjesno kako bi izazvao drugu stranu. Tako da protiv tebe ima dovoljno elemenata koji se mogu adminu priložit. Ja mogu tvoje komentare ignorisat, jer te ne shvatam ozbiljno ali ne želim da provociraš druge ljude. Svoje lične probleme ne riješavaj na sportskom forumu nego negdje na drugom mjestu.
Momak pusti se mahalanja, nije to moj nivo komunikacije. Ako vec kazes da sam pokusavao 'izvuci zivce' nekim komentarom, onda nam daj taj komentar da ga svi vidimo.

I ovaj komentar prebacujem na forum predvidjen za 'prijedloge, kritike i sugestije', pa nam tamo pokazi te moje komentare sa kojim sa nekome 'izvlacio zivce'.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 sep 2011, 21:23

Sta je ovdje sve ispisano u posljednje dvije stranice. Pokusavam zamisliti kako bi ova rasprava tekla da se vodila uzivo. 8-)

Ocigledno je da se strasti moraju smiriti, te na ucesnike u raspravi odnositi sa vise postovanja. Inace, ostaje nam da citamo razne uvrede.
#divovi

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 sep 2011, 21:30

effe_sa je napisao/la: Forum postaje neozbiljan kako si se ti ponovo na njega uključio, koliko se sječam tvoja priča je prije totalno drugačija bila. Prema tome vidi se da su tvoji motivi ovde sasvim drugačiji od onih kakvi bi na jednom sportskom forumu trebali biti. Ti si svo vrijeme pokušavao izvuć živce @riberyju i inače pokušavaš ovde stvorit frku.
Forum je neozbiljan zbog likova poput tebe, koji vedre i oblace u najprimitivnijem smislu.
Svako ima pravo da vidi neku ligu jačom od druge, da mu se sviđa jedna liga više od druge, ali ti si u analizi napravio toliko fula da se odmah vidi da ti ni jednu ligu kako treba ne pratiš. Odmah nisi kompetentan davati bilo kakve komentare. A forsirao si neke stvari svjesno kako bi izazvao drugu stranu.

Decko je napisao post i argumentovano obrazlozio svoj stav. A ti i ini tardovi u nedostatku kontraargumenata prilazite seljackim forama diskusiji. To je jedino sto umete.
Tako da protiv tebe ima dovoljno elemenata koji se mogu adminu priložit.
Pa sa obzirom da rade ovde dilovi, talovi, klanovi i sl. ne bi me zacudilo da tvoje "prilaganje elemenata" rezultuje banovima onima koje su "tvoji" izvredjali.
Ja mogu tvoje komentare ignorisat, jer te ne shvatam ozbiljno ali ne želim da provociraš druge ljude. Svoje lične probleme ne riješavaj na sportskom forumu nego negdje na drugom mjestu.
Effenberze, a da ti potrazis pomoc ustanova za mentalno zdravlje, posto opasno gubis kontakt sa realnoscu.

@ostali BuLi forumasi

Morao sam da reagujem. Covek koji je jedan od najkonstruktivnijih forumasa je ovde trulo izvredjan, jer je mislio drugacije od primitivaca.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 sep 2011, 21:44

Hannover vodi golom Abdellaoue-a od 32 minute.

EDIT: 0:2 Christian Pander 44 minut.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 sep 2011, 22:09

Čitam ja te sve vaše postove i od jednih i od drugih i nekako dobim želju da počnem pisati ovaj post. Što ću u njemu točno reći i napisati, stavrno neznam, neka me tipkovnica odvede u nepoznato...

Kapacitet govana koji neki mogu ovdje napisati ne neopisiv. A koeficijent retardiranosti je na jednoj zavidnoj razini, kako u jednih tako u drugih...

Eto ja ko klinac kad sam počeo pratit taj nogomet nemoguće je bilo ne pratiti SERIU A kad je ona u to vrijeme bila ŠPEK. U to vrijeme naučio sam da je Italija broj 1 u svijetu kao liga, ali su švabi 1990 osvojili Sp. Tako sam nekako ja počeo navijeti za te švabe, pa da ne duljim kako zašto i zbog ćega, posto navijač Bayerna. Zbog jednog svog prijatelja kao klinac malo sam više zavolio nogomet nego prije, ajmo reći da smo se nekako u tome našli i da još dan danas kad odemo na cafu nam je glavna tema nogomet. Taj frend je bio i osto navijač Juventusa i tako se razvilo to rivalstvo između Talijana i Švaba, bar sa moje strane. prcali smo se non stop, kad jedan gubio drugi pobjeđivao itd...To rivalstvo je meni i dan danas Numero uno i nikakav španjolac ili Englez mi neće biti slađi protivnik od Talijana...Sad kad sam malo napiso o svom djetinstvu da pređem na novije doba..

Nakon što je Bayern 2001 osvojio Lp, pa sve tamo do neggdje 2007, BUNDESLIGA je bila očajna liga koja je bila u strašnom padu dok su talijani još onda imali jako puno novaca i veliki trio je bio na razini. U tom periodu za Bayern, dobiti Talijana je bila nemoguća misija, no onda su se vremena počela mjenjati..Naravno tu je kumovao Kalčiopoli koji je SERIJU A jako unazadio. No kakvu kašu su si skuvali takvu su i pojeli. Tada su Njemci odlučili promijeniti svoj pristup i BUNDESLIGA je za razliku od SERIJE A poćela cvijetati. .

Možete mi sada vjerovati, a i nemorate, ja sam doslofce prvi čovjek na ovim prostorima koji se počeo zamarati sa tim koeficijentom kada su u pitanju SERIJA A i BUNDESLIGA. Kada sam ja na to naletio siguran sam da niko od članova na ovom forumu ili bilo gdje na "balkanu" nije znao o ćem se radi, nit ih je to zanimalo, nit se tome pridodavala velika važnost...Mene kao velikog nogometnog znalca je to jako zanimalo jer sam ko spužva morao upijat sve što je imalo veze sa nogometom. Znao sam i tada kao što uvijek znam da je potrebno previše vremena I NOVACA da bi jedna liga kao što je BUNDESLIGA po kvaliteti, reputaciji i svemu onom bitnom po ćemu se jedna liga ocjenjuje, prestigla SERIJU A. Na kraju sam u tom koeficijentu našao spas jer sam znao da je to jedina šansa po kojoj bi BUNDESLIGA bar na kratko mogla SERIJI A stati na žulj....Ja sam dosta rano poćeo pisati o tome kako sam i rekao i kada sam na nekim drugim forumima poćeo pričati o ideji da bi BUNDESLIGA mogla u tome uspjeti ljudi su me ismijavali...Moji argumenti su itekako bili na mjesto, kao što danas vidite, no ne čudim se što 99% njih u to nije vjerovalo, jer je Italija svake godine slala više klubova u Europu i ti klubovi su redovno bili jači i skuplji i financijski močniji...Isto tako i ove sezone je za oćekivati da bi Italija trebala osvojiti više bodova iz istih razloga no na kraju godine ćemo vidjeti dal će to tako biti.

BUNDESLIGAŠKI klubovi su sigurno prestigli SERIJU zbog svojih fenomenalnih nastupa u Kupu Uefe, dok su u Ligi Prvaka bili samo dobri. Talijani su u kupu Uefe jednostavno podbacili iako se to natjecanje nekada davno bilo tretiralo kao "njihovo natjecanje"...jedni će reći da su talijani to natjecanje namjerno zanemarili, a ja ću im reći, ko im je kriv. prava isprika zlata vrijedi, jel tako? E pa kad je tako neka sada ispaštaju. ja ih zbog toga neću hvaliti, niti ću im prihvatiti ispriku nego ću im poručiti = GLUPI STE i svako ko se tako ponaša to zaslužuje.

Ja sam svoju pobjedu dobio i meni više ništa po tom pitanju ne treba jer je david pobijedio golijata i meni to više niko nemre oduzeti. talijani se mogu tješiti time da će jednog dana vratiti to mjesto koje im daje 4 predstavnika u LP ali to meni neće biti bitno jer smo svojih 5 minuta slave dobili...Ja guštam u ovoj pobjedi BUNDESLIGE baš iz razloga što je SERIJA A jača od BUNDESLIGE, a ne zato kaj je obrnuto. Jeste li vi vidli nekog, mene, da se veseli što je ispred Francuza? <Ne, jer su slabiji i nisu konkurenti. To je ono što zamjeram "svojim Njemcima" jer to ne vide i u tome ne guštaju. Ovo je pobjeda kao što je Hrvatska 1996 razbila Njemačku 3:0 ili Italiju 2002 2:1, a nismo bili "jača ekipa".

BUNDESLIGA iza sebe ima jako lijepih 5 godina, no od ove sezone počinje pad i sve počinje ispočetka. BUNDESLIGA je izgubila previše na kvaliteti igrača, na kvaliteti samih klubova, financijskoh moći samih klubova u protekla 2 ljetna prelazna roka i to se ne može samo tako nadoknaditi. Pogledajte samo koji igrači su napustili Wolfsburg, HSV, Hoffenheim, Werder i shvatit ćete o ćem pričam. Znači 5 godina BUNDESLIGA je muzla kravu, pa su onda došli JAČI klubovi koji financijski bolje stoje i kupili kravu, ako me razumijete. To je pravo stanje BUNDESLIGE i od toga ne treba bježati. Gledaj kad si na vrhu onda postoji samo jedan put, a taj put vodi prema dole...Dok BUNDESLIGA neće imati para kao što to imaju ovi Talijani, BUNDESLIGA nikada u pravom smislu izuzev koeficijenta neće prestići SERIJU A. Ali to ne znači da će se BUNDESLIGA naguziti nego će drugačijim sredstvima pokušati da bude konkurentna...Koliko dugo će odoljevati tim napadima budemo vidli. Ono što BUNDESLIGA u ovom trenutku ima, a SERIJA A nema je BAYERN MINHEN. Tako jak klub u toj ligi nepostoji i tu ih imamo. E sad koliko dugo će Bayern moći vući ligu sa sobom a da se neko neprikljući i nepomogne to ne znam, ali vam obećavam da ćemo dati sve od sebe pa čak i malo više!

I sad to sva prednost koju SERIJA A ima neće imati nikakve veze ako će se njima klubovi u Europi ponašati kao večeras Lazio i Udinese...To je NJIHOVA GLUPOST i zbog toga ih netreba žaliti jer su idioti. Sa takvim pristupom SERIJA A si neće pomoći i biti će sve slabija i slabija. BUNDESLIGa sa druge strane ima klubove poput Schalkea koji stave A postavu u tom natjecanju i jedan Hannover koji je u Italiji na razini nekog tamo Chieva, koji se veseli ovom natjecanju i koji daje sve od sebe...

Sada će tek uslijediti period kada će Talijani imati 3 predstavnika u LP, a švabi 4. i tek treba vidjeti kako će to švabi iskoristiti i da li će Talijanima onda fakat doći iz guzice u galvu da bi se ipak malo u EL trebali potruditi. Ovo je sada šansa za BUNDESLIGU da nešto proba. Što točno ne znam, no ta 4 predstavika u LP neznaće ništa ako klubovi iz BUNDESLIGE nebuju to koristili, prolazili skupine i tamo što je najbitnije ZARAĐIVALI PARE! Samo na taj način i nikako drugačije BUNDESLIGA može duže vremena biti na 3. mjestu te dosloFce i po kvaliteti i svemu ostalom kaj je bitno za ocjenjivanje jedne lige, prestići SERIJU A. zašto? LOVA koju BUNDESLIGA nema i koju treba jer BUNDESLIGAŠKI klubovi nemaju ljude poput Morattija koji štrcaju klub sa parama te brišu minuse.

Zato ljudi imajte na umu da je ovo tek početak i da su Talijani još uvijek u plusu, da su IDIOTI zbog EL-a i da ih netreba zbog toga žaliti, da će BUNDESLIGA dobiti svoju šansu, da neko treba skočiti u pomoć Bayernu i

BAYERN JE POSLJEDNJA ŠANSA ZA SPAS NOGOMET!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 sep 2011, 22:11

Bravo za Hannover, ovo ce biti odlicna sedmica za Njemacke klubove u Evropi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 sep 2011, 22:22

Nešto ću i progutati, ali Hannover= Chievo e tu si se pogubio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 29 sep 2011, 22:25

FRANK RIBERY je napisao/la:Nešto ću i progutati, ali Hannover= Chievo e tu si se pogubio.
Tu sam znao da će neko krivo to shvatiti,ali nije mi se dalo to ići detaljnjije objašnjavati, pa pogle koliko sam piso :D

Mislio sam da je Chievo kojeg sam bezveze spomenuo 12 klub po kvaliteti u SERIJI A, kak je to Hannover u BUNDESLIGI ( to sad karikiram, bubam bez veze) . Naravno da je Hannover jači i kvalitetniji klub. ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 sep 2011, 22:31

Ja se nekako uzdam u dvije stvari koje bi u buducnosti mogle pomoci Bundesligi da zauzme jos bolju poziciju.
Prva je televizijska prava. Svjesni smo da se u drugim ligama cijena TV prava podigla do nebesa, dok je taj iznos u Bundesligi negdje na pola kada se poredi sa drugim ligama. Novi povoljniji ugovor bi mogao donijeti mnogo bolju finansijsku poziciju Bundesligaskim klubovima.
Druga stvar je finansijski fair-play. Jos uvijek nemam predstavu kako ce to izgledati u praksi, ali ocekujem da ce biti jako pozitivan za Bundesligaske klubove. Kao razlog za ovo stoji cinjenica da njemacki klubovi svoje finansije vode prema principima njemacke preciznosti i pedantnosti te finansijski fair-play moze biti samo potvrda ispravne strategije.
#divovi

bayern2011
Kontakt:

Post Postao/la bayern2011 » 29 sep 2011, 22:32

Bas je nekako simpa da jedan Hanover skuplja bodove za Bundesligu pored toliko bolji klubova :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 sep 2011, 22:36

moustapha je napisao/la:Ja se nekako uzdam u dvije stvari koje bi u buducnosti mogle pomoci Bundesligi da zauzme jos bolju poziciju.
Prva je televizijska prava. Svjesni smo da se u drugim ligama cijena TV prava podigla do nebesa, dok je taj iznos u Bundesligi negdje na pola kada se poredi sa drugim ligama. Novi povoljniji ugovor bi mogao donijeti mnogo bolju finansijsku poziciju Bundesligaskim klubovima.
Druga stvar je finansijski fair-play. Jos uvijek nemam predstavu kako ce to izgledati u praksi, ali ocekujem da ce biti jako pozitivan za Bundesligaske klubove. Kao razlog za ovo stoji cinjenica da njemacki klubovi svoje finansije vode prema principima njemacke preciznosti i pedantnosti te finansijski fair-play moze biti samo potvrda ispravne strategije.
TAj fair-play je magla.Jer kako će City smanjiti 150 mil eura koliko iznosi godišnji gubitak na 15.Barsa također zadnjih godina ostvaruje gubitak koji ide i do 80 mil eura.Kako natjerati takve klubove da budu profitabilni kad bi oni svake godine nekog FAbregasa, Ibrahimovića, Torresa, Aguera...Fair play je još uvijek ideja , a za realizaciju će trebati vremena jer inače neki velikani bi se suočili sa ne igranjem LP-a.

Bundesligu iz govana izvukle su akademije i omladinske škole i taj recept će se nastaviti.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 sep 2011, 22:44

Bas zbog toga sam i napisao da nemam predstavu kako ce to izgledati. Medjutim, ako budu cekali sa ovim, bice se tesko oporaviti od stete koju nogometu nanesu naftasi i sl.
#divovi

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.