Filipe jesi li zadovoljan današnjim vokabularom Kamenog ?

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Još Shengelija ima srčanu aritmiju, došao je igrati na vlastitu odgovornost, ali ga selektor ipak nije poštedio.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:39Mamukelashvili 7 sekundi odmorio za čitavu utakmicu, Shengelija i Bitadze po 4 minute. Pa onaj polu-profesionalac iz Emirata Sanadze im odigrao 35 minuta![]()
Tako je. Bukvalno nije postojao dok su igrali flastera na njemu, a onda nam je zabio 20 poena. Zato sam i govorio, sreca da Lazic i Vrabac ne moraju pomagati na bekovima, ali je nazalost na momente popustala koncentracija i ovaj se razigrao.VensanKasel je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:00Ma sve top bilo , dok pametni Vrabac koji je imao samo jedan yebeni zadatak a to je da se ne odvaja od Mamukelashvilia , da ne pomaže nikome . Pametnjaković kreće da pomaže naravno , ovaj pogodi tricu , Atić mu yebe sve po spisku i lagano se svi Gruzijci razigraše
Tako mali detalj nas je mogao uništiti , jer se sve to dešava kada dva puta idemo na 13 razlike i sve ide na to da odemo na 20 razlike ...
Auuuuu majstore , naježih seDamirT je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:43Bosna i Hercegovina nakon trideset i nešto godina prošla je u drugi krug velikog takmičenja.
Ali ono što imponuje nije samo rezultat,
Već osmesi i radost.
Skoro je legendarni fudbaler Vladimir Jugović rekao šta današnjim sportistima nedostaje,
Kaže – osmeh i uživanje u igri. -
Gledajući Bosnu, vidiš upravo to.
Osmeh.
Nije im to posao, nego život.
Ne deluju kao surovi profesionalci, nego kao momci iz kraja,
Sa kojima možeš da se družiš.
Odrastali su uz priče o Tanjevićevoj Bosni koja je bila prvak evrope, i Mirzi Delibašiću,
Koji je, iako je mogao da bira gde će da živi, ostao u Sarajevu kad je bilo najteže.
Ostali su i oni uz Bosnu, u kojoj je uvek teško,
Jer bi svi da uzmu nešto njeno, a malo ko da joj da.
Umesto da je puste da bude i ostane svoja.
Svako od ovih momaka imponuje na svoj način.
Posebno Aleksandar Lazić – simbol Bosne i Hercegovine.
Dokaz da ima mesta za svakoga, pod uslovom da je čovek.
Pre 32 godine ih je do četvrtfinala predvodio Nenad Marković,
Momak iz Doboja, koji nije sanjao o velikim Srbijama i Hrvatskama,
Nego je ponosno nosio dres Bosne i Hercegovine.
Danas ih predvodi Nurkić, za koga su govorili da je van forme.
Vratio se, ne samo zbog sebe, nego zbog svih koji veruju u tim.
Uz njega su Atić, Vrabac, Kamenjaš i ostali.
I trener, koji je tu ne zbog para, nego iz ljubavi prema narodu.
Od prve do poslednje sekunde sav u emociji.
Sigurno bi i sam ušao da podeli pas ili šutne, kad bi pravila dozvolila.
Nisu samo dobar tim.
Oni su dobri momci.
Bosna nije samo ekipa, nego i priča,
Koja nadilazi podele i nosi posebnu emociju.
Zato ni onaj ko gleda sa strane ne može da ostane neutralan.
To je ono što raduje – ne samo pobede, nego istinska radost ljudi,
Koji su u njima prepoznali sebe.
Bosna i Hercegovina je, za mnoge, Jugoslavija u malom.
Osim Nurkića, pitanje je ko od njih ima milionske ugovore.
Ali svi imaju srce da stanu rame uz rame sa daleko plaćenijima.
To je Bosna – večiti prkos i ponos.
Nisu došli da budu šampioni.
Došli su da igraju košarku.
I to je najlepše.
Ne imperativ pobede, nego želja da se igrom obraduje narod
I vrati osmeh na lice.
Zato se nije igralo samo u Limasolu na Kipru,
Nego i u Zenici, Trebinju, Bihaću, Živinicama, Gračanici, Prijedoru, Stocu,
U Goraždu, Travniku, Visokom, Gradačcu, Sanskom Mostu, Brčkom…
Svuda gde je Bosna.
Tačnije – u celom svetu.
Jer gde god da je čovek, tamo je i duša bosanska.
I hercegovačka, naravno.
Na trenutak su Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla disali u istom ritmu.
Nisu se tražile razlike, nego sličnosti.
Kada to shvati region, svima će biti bolje.
Jer Bosna objedinjuje.
I nije čudo što je baš odatle poteklo toliko divne poezije i proze –
Od Meše, Ive, Kike, Jovana, Alekse, Josipa, Branka… i da ne nabrajam.
Bosna je upravo to.
Pesma.
Najlepša pesma.
A ovi momci su je samo nastavili.
I tek će.
Stefan Simic![]()
Halalite na duzem postu![]()
Zar nismo mi definitivno treci?ronaldo99 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:54Zavisi sve koji cemo mi zavrsiti da li 3-ci ili 4-ti, al ocekujem da ce grci dobiti i izbaciti spaniju sa orvenstva pa da cemo igrati za poljacima. Mislim da tu itekako imamo sanse.
Poljaci su imali dosta domacinsko sudjenje a imaju Loyda i Ponitku moze se itekako igrati sa njima
Daj brzinski procentualno kakve su nam šanse sa Poljacima?Ghuraba je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:51Tako je. Bukvalno nije postojao dok su igrali flastera na njemu, a onda nam je zabio 20 poena. Zato sam i govorio, sreca da Lazic i Vrabac ne moraju pomagati na bekovima, ali je nazalost na momente popustala koncentracija i ovaj se razigrao.VensanKasel je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:00Ma sve top bilo , dok pametni Vrabac koji je imao samo jedan yebeni zadatak a to je da se ne odvaja od Mamukelashvilia , da ne pomaže nikome . Pametnjaković kreće da pomaže naravno , ovaj pogodi tricu , Atić mu yebe sve po spisku i lagano se svi Gruzijci razigraše
Tako mali detalj nas je mogao uništiti , jer se sve to dešava kada dva puta idemo na 13 razlike i sve ide na to da odemo na 20 razlike ...
Evo da sad odmah napisem, flastera trebaju igrati i na Ponitki. On ce u Poljskoj takodjer igrati 30+ minuta. Nakon Loyda je daleko najvazniji njihov igrac i ako njega neutralisu, preko 50% posla je odradjeno. Milicic mu je sad pripremio novu ulogu u reprezentaciji. Igra klasicnu trojku, ne organizuje napad, ne prevodi loptu i puno je rastereceniji. Medjutim, on u grupi sigurno nije naisao na defanzivce kakve mi imamo i zato je zabijao haman 20 poena u prosjeku. Kako god, preiskusan je igrac i sigurno da ga nece biti lahko zaustaviti.
ronaldo99 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:54Zavisi sve koji cemo mi zavrsiti da li 3-ci ili 4-ti, al ocekujem da ce grci dobiti i izbaciti spaniju sa orvenstva pa da cemo igrati za poljacima. Mislim da tu itekako imamo sanse.
Poljaci su imali dosta domacinsko sudjenje a imaju Loyda i Ponitku moze se itekako igrati sa njima
[/quote]DamirT je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:55Zar nismo mi definitivno treci?ronaldo99 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:54Zavisi sve koji cemo mi zavrsiti da li 3-ci ili 4-ti, al ocekujem da ce grci dobiti i izbaciti spaniju sa orvenstva pa da cemo igrati za poljacima. Mislim da tu itekako imamo sanse.
Treći smo mi sigurno.Pozdrav svima koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju.
Čak mislim ako Slovenija dobije da Poljska 100% druga nece im trebati ni pobjeda protiv Belgije .baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:55Po hiljaditi put:
Treći smo, ne možemo biti četvrti.
Igramo sa Poljskom, ako Poljska večeras dobije Belgiju.
A sta ako Poljska izgubi ?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:55Po hiljaditi put:
Ako Slovenija dobije ći.fute sad, a Belgija Poljsku, opet je Poljska 2. i igramo s njima. Pravi se mini-tabela ove 3 ekipe i Poljska je tu najbolja jer ima 2-0, Slovenija 1-1 a ći.futi 0-2.
Tako je, ako Slovenija dobije bit će 3., a ćif.uti 4. bez obzira na ishod utakmice Poljske večeras koja ide kao drugoplasirana dalje i igra protiv nas.bordobijeli je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:58Čak mislim ako Slovenija dobije da Poljska 100% druga nece im trebati ni pobjeda protiv Belgije .
U tom slucaju igramo sa Francuzima jer su onda oni drugi u grupi?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 18:06Ako Slovenija dobije ći.fute sad, a Belgija Poljsku, opet je Poljska 2. i igramo s njima. Pravi se mini-tabela ove 3 ekipe i Poljska je tu najbolja jer ima 2-0, Slovenija 1-1 a ći.futi 0-2.
Jedino možemo igrati sa ći.futima ako ći.futi dobiju Sloveniju a Belgija Poljsku.
Dakle, ako Slovenci sad dobiju ći.fute, igramo s Poljskom bez obzira na ishod večeras.
Tako je, ako Slovenija dobije bit će 3., a ćif.uti 4. bez obzira na ishod utakmice Poljske večeras koja ide kao drugoplasirana dalje i igra protiv nas.bordobijeli je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:58Čak mislim ako Slovenija dobije da Poljska 100% druga nece im trebati ni pobjeda protiv Belgije .
Male su šanse za to realno.brile je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:59A sta ako Poljska izgubi ?baboedindzeko09 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 17:55Po hiljaditi put:
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], rukometubih23 i 10 gostiju.