FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

simon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la simon » 25 nov 2013, 11:38

Ovo je neka moja vizija kako bi izgledala ekipa koja ima kvaliteta da ovu sezonu privede kraju sa titulom i za borbu u evropi. ;)

Obrazlozenje:
ODBRANA- u odbrani imamo odlicne igrace tipa Vule i Mario koji igraju odlicno od pocetka.ALI bi po mom misljenju trebalo napraviti izmjenu da na mjesto Dupovca koji je blago receno zakazao ova zadnja kola i na njegovo mjesto bih stavio Tatomirovica kojem je to prirodna pozicija a na mjesto Tatka stavio novog igraca jer tu imamo nedostatak kada idemo u kontra napade I defanzivi sporo se ide jer cesto igramo preko te desne strane a njegov centar sut je los ali se borben je i krpio nam je zu poziciju desnog beka cijelu polusezonu sta je tu je mislim da bi u ovom trenutku bilo bolje staviti njega nego Dupovca pa kada se zavrsi sezona traziti drugog igraca tu stoga potreban nam je igrac sa dobrim centarsutom i da je prodoran na toj pozicij.Dupovca na klupu da se malo smiri i dode sebi, a imamo i odlicnog Puzija i Radovca koji bi tu bili u rotacijama te bi imali odredzenu svjezinu u odbrani a i kvalitet igre bi ostao isti.

VEZNI RED- tu sada imamo samo Todorovica koji je recimo zadovoljio neke standarde ove sezone te Cimirota koji sigurno moze bolje odigrati i pruzio je par dobrih partija ali je jos mlad i smatram da bi pored sebe trebao imati nekog iskusnijeg i kvalitetnijeg veznjaka te da bi bolje igrao, a to mjesto bi trebalo pripasti novom pojacanju i jednom igracu koji bi igrao sa desne strane gdje nemamo igraca koji igra tu poziciju naravno da oba igraca budu kvalitetni jer smo vidjeli da bez dobrog veznog reda nemamo brzine,ideje i pas igre.Na klupi ostaviti Travancica koji ako se promjeni i pocne ozbiljno trenirati i raditi imacemo odlicnog igraca i ubacit ga u prvi sastav ako ovako nastavi unistice se,Irfana momak je borben i dobra zamjena sa klupe i Jevtica koji ce se sljedece sezone moci ubaciti u prvi tim jer momak ima talenta ostalo tipa Huseinbasic,Karic,Osmanagic dovidzenja.

NAPAD- Sto se toga tice tu smo osigurani uz Komazeca i Bilbiju sada imamo najjaci napad u ligi i tu je bezpotrebno nesto mjenjati.Karica na klupu a vise aktivirati mladog Plakala i davati mu vecu minutazu na terenu.

Sa ovakvom ekipom imali bi sigurnost na svim pozicijama te ofanzivu a i kvalitetnu odbranu.

Formacijski to bi ovako izgledalo :

slika
Ti si opet šampion !

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 nov 2013, 11:39

Puzigaca je bolji od Tadejevica na beku, pogotovo sto se tice ofanzive.
1946

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 25 nov 2013, 11:43

Ma Todor i nije nesta a Radovac mora dobijati vise sanse.
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 25 nov 2013, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 25 nov 2013, 11:47

Head je napisao/la:Puzigaca je bolji od Tadejevica na beku, pogotovo sto se tice ofanzive.
Pa kazem ti ni Puzi ni Mario nemogu izdrzati cijelu sezonu tu te bi ih rotirali na toj pozicij naravno koji bude bolji igrace ;)
Ma Todor i nije nesta a Radova mora dobijati vise sanse.
A sta je tu je necemo mjenjati cijeli sastav moramo pokusat prilagodit ovo sto imamo i ubacit novitete.

Radovac ce sigurno dobijati vise sansi ako dode novi trener ovako igrace kao i uvijek.
Ti si opet šampion !

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 25 nov 2013, 12:33

invincible1921 je napisao/la:sa komazecom nekako,bez njega nikako :lol: pa ne bi dali go 3 dana da se igralo,pokusaji sansi iz "izbi,nabi,guzva" situacija

stvarno steta za rdovca,nadam se da nije nesto ozbiljnije :(
Sve si tačno rekao ali samo jednu šansu Širokog nabroj osim ove dvije gluposti Dupovca a ja ču ti reči zar ono nije šansa Puzigače ako ono nije šansa ne znam šta gledamo.Jesmo bili anemični činjenica ali vala ni Široki nije bio ništa bolji iskoristio već sam rekao dvije greške Dupovca i po tome zasluženo je dobio a ne zaboravi da u ovom momentu dva najbolja igrača nisu igrala (Tadejević-Komazec) i naravno +trener a i kad smo bili bolji 10 puta nismo dole mogli ništa pa tako me ovo nešto i ne čudi niti sam se ćemu nadao.
Sarajevo ljubavi moja!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 nov 2013, 12:45

emir18 je napisao/la:Ma Todor i nije nesta a Radova mora dobijati vise sanse.
Todorovic odron od igraca, u 2 tekme bljesnuo i to je to
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 nov 2013, 13:32

sekac je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:sa komazecom nekako,bez njega nikako :lol: pa ne bi dali go 3 dana da se igralo,pokusaji sansi iz "izbi,nabi,guzva" situacija

Sve si tačno rekao ali samo jednu šansu Širokog nabroj osim ove dvije gluposti Dupovca a ja ču ti reči zar ono nije šansa Puzigače ako ono nije šansa ne znam šta gledamo.Jesmo bili anemični činjenica ali vala ni Široki nije bio ništa bolji iskoristio već sam rekao dvije greške Dupovca i po tome zasluženo je dobio a ne zaboravi da u ovom momentu dva najbolja igrača nisu igrala (Tadejević-Komazec) i naravno +trener a i kad smo bili bolji 10 puta nismo dole mogli ništa pa tako me ovo nešto i ne čudi niti sam se ćemu nadao.
evo ja ću ti jos jednu najbolju
- Wagner gura za Ćorića koji izlazi sam pred Bandovića ai uz pomoć (mislim da je bio Dupovac) Bandić brani, ovo je znači velikaaaa šansa bila..

po čemu vi to govorite i mislite da su 2 kardinalne greške obrane 2 gola Širokog?

prvi gol kad Marić odlično bježi ispred Dupovca i zabija, a drugi kad Ćorić odlično vara Dupovca, prolazi skroz u 16m i ubacuje Mariću koji zabija..

e sad je pitanje, jesu li to kardinalne greške ili je obrana Sarajeva izigrana..

procjenite sami..

edit: nemojte pogresno shvatiti, ne kazem ja da je Široki odigrao maestralno..teren je bio težak dosta, za obje ekipe i vjerojatno je zato i utakmica bila slabijeg inteziteta ali i po golovima i po prilikama, ali posebno po trci, želji, borbenosti smo vas uzimali na svakom dijelu terena..uvijek su igrači Širokog bili tu, na lopti, presijecali, pritiskali..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 25 nov 2013, 16:04

Kevin je napisao/la:
sekac je napisao/la:

- Wagner gura za Ćorića koji izlazi sam pred Bandovića ai uz pomoć (mislim da je bio Dupovac) Bandić brani, ovo je znači velikaaaa šansa bila..

po čemu vi to govorite i mislite da su 2 kardinalne greške obrane 2 gola Širokog?

prvi gol kad Marić odlično bježi ispred Dupovca i zabija, a drugi kad Ćorić odlično vara Dupovca, prolazi skroz u 16m i ubacuje Mariću koji zabija..

e sad je pitanje, jesu li to kardinalne greške ili je obrana Sarajeva izigrana..

procjenite sami..

edit: nemojte pogresno shvatiti, ne kazem ja da je Široki odigrao maestralno..teren je bio težak dosta, za obje ekipe i vjerojatno je zato i utakmica bila slabijeg inteziteta ali i po golovima i po prilikama, ali posebno po trci, želji, borbenosti smo vas uzimali na svakom dijelu terena..uvijek su igrači Širokog bili tu, na lopti, presijecali, pritiskali..
Široki je bio bolji i zasluzeno pobjedio, mi nismo opucali na gol kako treeba i to je to.
A vasa oba gola su bukvalno "poklon" nas , to je tako , iskoristili ste Dupovca samo tako.
A da ste aman imali neku sansu neku 100 % niste, osim onog jednog suta kad je Banda odbranio.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 25 nov 2013, 16:40

ne znam zasto Dupovca forsirate, momak nije uposte kriv,
znaci prilikom centarsuta Maric se prikradao iza njega dakle blize drugoj stativi, i sam centarsut je tamo bio upucen,
na putu u 16terac dodiruje jednog igraca FKS, znatno usporava, i mijenja pravac sada blize prvoj stativi, u tom trenutku Maric koji ide sve vrijeme prema naprijed bolje se snalazi obilazi Dupovca s prednje strane i brze dolazi do lopte. Dakle momak se fantasticno snasao.
Dupovac nije mogao u tom trenutku promijeniti smjer jer nije ocekivao da ce lopta zakaciti njegovog igraca i promjeniti smjer i brzinu.

a za ovoga sto govori da je Puzigaca imao "sansu", to su prekidi i svaki je sam po sebi sansa, to nije odraz bilo kakvog kvaliteta niti igre. Igra je kada igrac Sirokog sam izlazi pred Bandovica, a golmas odbrani.

sve u svemu, mozda je vama lakse okriviti Dupuvca ili neke "greske" , a teze priznati da je trenutno Siroki bolji...
pa nije bilo 1:0, vec 2:0 i jos Siroki je imao bolje prilike pored ova 2 gola. Nijednog trenutka nije dosla u pitanje pobjeda i ako cemo realno, Siroki vas je hladno dobio bez neke narocite muke ili srece, vec hladno ko da igraju protiv ekipe iz donjeg dijela tabele, jedina razlika su bili HZ na tribini.

sto vise vjerujete u te "greske" ili "nesrecu" ili kako Hus kaze "srecu i predebele stative" to bolje za nas sve ostale, jer trenutno imate pravo mjesto na tabeli u odnosu na kvalitet.
a to znate i sami i vidjecete ako ne budete dali Leotaru gol u prvom poluvremenu, kada nastane panika.
ako date 5 komada Leotaru (a trebali bi) onda ce opet "sve biti uredu,sampioni itd", same te oscilacije iz sedmice u sedmicu, mogu puno toga reci, ko zna da prepozna.
imate srecu da ide pauza, jer sa ovom ekipom i Olimpic bi vas prestigao, ovako moze se reci da idemo ispocetka sa novim kartama u rukama, a to se najvise odnosi na vas jer kako kazu dosao svjez novac u klub ;) ...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 nov 2013, 16:46

I prije ove utakmice mi smo bili svjesni da su oni bolja ekipa i da bolje igraju...
Što se tiče Dupovca, niko njega ne stavlja kao glavnog krivca, ali je čovjek jednostavno pogriješio, nije pratio protivničke igrače, ili kako ti kažeš iznenadila ga putanja lopte. Ok, čovjek je pogriješi se..
Druga je stvar što je Dupovac od derbija u padu forme, vjerovatno je umor učinio svoje, davno su počeli sa takmičarskim utakmicama, ali to kod ekipa koja pretenduje za vrh tabele ne može i ne smije biti opravdanje.

Šta je tu je, što prije zaboravimo ovaj opraz biće nam lakše. Sad lagano dići ekipu i pokušati dobiti narednog protivnika.
Sudja je juče mnogo kartona podijelio, opravdano naravno, koji igrači su u suspenziji i koju u opasnosti?

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 25 nov 2013, 16:47

Puzigaca je ofanzivno bolji ali zato defanzivno ne moze prismrditi Tadejevicu.

Naravno treba dadati da je Tadejevic u dvije tri utakmice na zadnjem veznom pokazao kao svi nasi veznjaci zajedno cijele sezone(Bisanovic, Cimirot, Kovacevic, Dzakmic) !

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 25 nov 2013, 16:56

Dupovac puno grijesi i to je problem od Viteza nije sav svoj pa ga Husref na klupu ostavio da odmori pa se vratio isti slucaj u tome je problem nije on samo protiv Sirokog greske pravio vec i u drugim utakmicama.
Ti si opet šampion !

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 25 nov 2013, 17:01

hilmo je napisao/la:I prije ove utakmice mi smo bili svjesni da su oni bolja ekipa i da bolje igraju...
Što se tiče Dupovca, niko njega ne stavlja kao glavnog krivca, ali je čovjek jednostavno pogriješio, nije pratio protivničke igrače, ili kako ti kažeš iznenadila ga putanja lopte. Ok, čovjek je pogriješi se..
Druga je stvar što je Dupovac od derbija u padu forme, vjerovatno je umor učinio svoje, davno su počeli sa takmičarskim utakmicama, ali to kod ekipa koja pretenduje za vrh tabele ne može i ne smije biti opravdanje.

Šta je tu je, što prije zaboravimo ovaj opraz biće nam lakše. Sad lagano dići ekipu i pokušati dobiti narednog protivnika.
Sudja je juče mnogo kartona podijelio, opravdano naravno, koji igrači su u suspenziji i koju u opasnosti?
sad se mozemo donekle sloziti...
samo kazem treba priznati kako stvari stoje i samim tim uciniti nesto po tom pitanju, a ne lagati sebe da si najbolji i ne raditi nista osim laganja sebe, jer druge ne mozes slagati.
opet kazem ide pauza, vi bi trebali najvise profitirati uz Zelju(kada se oporave Kveca, Cola, Zola)...
treba sada to znati iskoristiti i postaviti stvari da budu bolje nego dosada.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 25 nov 2013, 17:20

@simon
gledam ovu tvoju postavku igraca "za titulu i europu..."
ne vidim niti jednog igraca iz skole FKS, to je nedopustivo i nemoguce, a najblizi prvoj postavi su Dupovac i Radovac tako da makar jedan mora igrati...
jos ako uzmes u obzir da ce se na pauzi konkurencija povecati, vjerovatno ce i ovi vise vremena provesti na klupi, hocu reci... Dupovac po meni ce biti prva postava, moguce cak i "veliki kapiten" da igra prvu postavu sa Cimirotom, a Tatko na beka.
Bilbija nebi igrao spica, vec dosta iza Komazeca, kako bi imao sirinu da moze pokazati sta zna.

i jos nesto, sve je ovo bezveze dok ne bude 4-5 igraca iz skole fudbala FKS.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 nov 2013, 17:25

jaooo Oruca zadovoljan igrom :o :oops: ko ovdje koga handri .

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 nov 2013, 17:27

Zna li kakva je povreda Radovca?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 nov 2013, 18:21

hilmo je napisao/la:Zna li kakva je povreda Radovca?
Ja sam cuo da ce propustiti tekmu protiv Leotara te da nece smjeti trenirati jod 20-ak dana. Pa sad je l' tacno il' nije ne'am pojma.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 25 nov 2013, 18:53

Kevin je napisao/la:
sekac je napisao/la:

procjenite sami..

Kevine mislio sam da gledamo isto ali evo mali ne bježi nego koristi statičnost Dupovca koji kurcem nije pomakao kod prvog gola a pitanje je šta bi bilo da lopta nije pogodila Tatomirovića i gdje bi završila. Kod drugog Dupovac gubi loptu i to je to a nije pretrčan nego je smotan kao sajla umjesto da nabije prema naprijed ili da je nabije u aut on gubi i onda 40 metara ne može da stigne čovjeka sa loptom .Loša utakmica za 90 minuta jedna hajde da kažemo šansa i nekoliko šuteva iz daljine sramota za oba tima .Opravdanje težak teren ne ide , loše do bola,vi spretniji i sretniji i to je to. Niste nas vala toliko natrčali i nadigrali kako sad ispada po rezultatu.Isto smo mi Slaviju dobili 3-0 neko bi rekao deranje guzova međutim patnja živa je to bila.Uživaj u dobroj igri ako ti tako misliš čestitam na zasluženoj pobjedi ne umanjujem je nimalo i ako su golovi plodovi greške pojedinca i spretnosti drugog pojedinca ali šta se može i kad smo jači sastav imali gubili smo na Pecari,prema tome jedna izgubljena bitka ne znaći i izgubljen rat.Idemo dalje. ;)
Sarajevo ljubavi moja!

Kulin118
Kontakt:

Post Postao/la Kulin118 » 25 nov 2013, 20:44

simon je napisao/la:Ovo je neka moja vizija kako bi izgledala ekipa koja ima kvaliteta da ovu sezonu privede kraju sa titulom i za borbu u evropi. ;)

Obrazlozenje:
ODBRANA- u odbrani imamo odlicne igrace tipa Vule i Mario koji igraju odlicno od pocetka.ALI bi po mom misljenju trebalo napraviti izmjenu da na mjesto Dupovca koji je blago receno zakazao ova zadnja kola i na njegovo mjesto bih stavio Tatomirovica kojem je to prirodna pozicija a na mjesto Tatka stavio novog igraca jer tu imamo nedostatak kada idemo u kontra napade I defanzivi sporo se ide jer cesto igramo preko te desne strane a njegov centar sut je los ali se borben je i krpio nam je zu poziciju desnog beka cijelu polusezonu sta je tu je mislim da bi u ovom trenutku bilo bolje staviti njega nego Dupovca pa kada se zavrsi sezona traziti drugog igraca tu stoga potreban nam je igrac sa dobrim centarsutom i da je prodoran na toj pozicij.Dupovca na klupu da se malo smiri i dode sebi, a imamo i odlicnog Puzija i Radovca koji bi tu bili u rotacijama te bi imali odredzenu svjezinu u odbrani a i kvalitet igre bi ostao isti.

VEZNI RED- tu sada imamo samo Todorovica koji je recimo zadovoljio neke standarde ove sezone te Cimirota koji sigurno moze bolje odigrati i pruzio je par dobrih partija ali je jos mlad i smatram da bi pored sebe trebao imati nekog iskusnijeg i kvalitetnijeg veznjaka te da bi bolje igrao, a to mjesto bi trebalo pripasti novom pojacanju i jednom igracu koji bi igrao sa desne strane gdje nemamo igraca koji igra tu poziciju naravno da oba igraca budu kvalitetni jer smo vidjeli da bez dobrog veznog reda nemamo brzine,ideje i pas igre.Na klupi ostaviti Travancica koji ako se promjeni i pocne ozbiljno trenirati i raditi imacemo odlicnog igraca i ubacit ga u prvi sastav ako ovako nastavi unistice se,Irfana momak je borben i dobra zamjena sa klupe i Jevtica koji ce se sljedece sezone moci ubaciti u prvi tim jer momak ima talenta ostalo tipa Huseinbasic,Karic,Osmanagic dovidzenja.

NAPAD- Sto se toga tice tu smo osigurani uz Komazeca i Bilbiju sada imamo najjaci napad u ligi i tu je bezpotrebno nesto mjenjati.Karica na klupu a vise aktivirati mladog Plakala i davati mu vecu minutazu na terenu.

Sa ovakvom ekipom imali bi sigurnost na svim pozicijama te ofanzivu a i kvalitetnu odbranu.

Formacijski to bi ovako izgledalo :

slika
Ovo od mene.

slika

mentalitet87
Kontakt:

Post Postao/la mentalitet87 » 25 nov 2013, 21:00

slika

bacio pogled na tabelu
jednom pitar-uvijek supak

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bejker, Haksss, johntravolta123, pierce, Riziko, robertkosar, ronaldo99, spezial i 463 gosta.