Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Ma to su glupe tvrdnje, čuj neko neče da pobijedi. Večinom su Talijani i u tom takmičenju davali sve od sebe, jedini klub kod kojeg sam primijetio da ne shvata evropsku ligu ozbiljno, cak je shvata i nonšalantno je Tottenham, a koliko znamo to je engleski klub. I Liverpool je u Evropskoj ligi davao sve od sebe, a da to ne radi tamo neki Palermo, Sampdoria ili slično...Presmiješno 
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Juve u UEFA kupu ne moze da pobjedi Poznan i Salzburg,.. Pa pojeli bi ih da igraju u Ligi prvaka. Jednostavno, oni nemaju posebnu motivaciju za UEFA Kup. Ako mogu proci da se puno ne potrose, oni ce to uraditi.Klare je napisao/la:Nisu samo Njemci u pitanju, nego i Englezi, Španci, Francuzi, Portugalci, Rusi..., znači čitava Evropa, a oni kao neće i onda im neko kriv.Valencia je napisao/la:Fucka se zabarima za UEFA Kup. Oni u to takmicenje uvijek krenu rezervisano, pa ako dodju do cetvrtfinala onda se uozbilje. Njima je Seria A neuporedivo vaznija. Sa druge strane, Njemci su potpuno drugacijeg mentaliteta, oni svako takmicenje shvataju maksimalno ozbiljno.
A opet kažem, hoće, htjeli bi oni, ali nema kvaliteta.
Sjecam se meca Palermo - Lozana (druga svicarska liga),.. Cekam tu keca za pare i odlucih pogledati. Pa kad nervni slom nisam dozivio. Im'o sam osjecaj kao da Palermo ima trening utakmicu, nimalo vidljivog zara i zelje za pobjedom. Na kraju pobjedise jedva nekako. Al' su u toj grupi na kraju ispali.
Kako objasniti da Palermo ili Samdoria ne mogu pobjediti neke levate u UEFA Kupu, a to im uspjeva protiv Milana i Intera!?? Jedino objasnjenje je da je ogromna razlika u pristupu kod ta dva takmicenja. U prvenstvu zapinju, a u UEFA Kupu laganini pa ako sta bude dobro jeste.
To je moj utisak za ITA klubove u UEFA Kupu,.. Nemam vise sta dodati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Valencia je napisao/la:Juve u UEFA kupu ne moze da pobjedi Poznan i Salzburg,.. Pa pojeli bi ih da igraju u Ligi prvaka. Jednostavno, oni nemaju posebnu motivaciju za UEFA Kup. Ako mogu proci da se puno ne potrose, oni ce to uraditi.Klare je napisao/la:Nisu samo Njemci u pitanju, nego i Englezi, Španci, Francuzi, Portugalci, Rusi..., znači čitava Evropa, a oni kao neće i onda im neko kriv.Valencia je napisao/la:Fucka se zabarima za UEFA Kup. Oni u to takmicenje uvijek krenu rezervisano, pa ako dodju do cetvrtfinala onda se uozbilje. Njima je Seria A neuporedivo vaznija. Sa druge strane, Njemci su potpuno drugacijeg mentaliteta, oni svako takmicenje shvataju maksimalno ozbiljno.
A opet kažem, hoće, htjeli bi oni, ali nema kvaliteta.
Sjecam se meca Palermo - Lozana (druga svicarska liga),.. Cekam tu keca za pare i odlucih pogledati. Pa kad nervni slom nisam dozivio. Im'o sam osjecaj kao da Palermo ima trening utakmicu, nimalo vidljivog zara i zelje za pobjedom. Na kraju pobjedise jedva nekako. Al' su u toj grupi na kraju ispali.
Kako objasniti da Palermo ili Samdoria ne mogu pobjediti neke levate u UEFA Kupu, a to im uspjeva protiv Milana i Intera!?? Jedino objasnjenje je da je ogromna razlika u pristupu kod ta dva takmicenja. U prvenstvu zapinju, a u UEFA Kupu laganini pa ako sta bude dobro jeste.
Dogovori se najprije sa sobom pa onda piši post.Prvo napišeš da PAlermo i Sampdorija ginu u Seriji A (valjda da izađu u Evropu) , a onda im se ona ne igra.Fakat sam se dobro nasmijao na tvoju konstataciju.U Italiji ima 5 timova koji trenutno nisu ni priblizno osvajanju LP-a, ali se zovu velikim.Ostatak lige vrvi od nekvalitete bar to pokazuju ostala takmičenja.I naravno ligu ne čini 5 klubova već 20.Ako ćemo realno Gladbach i Hannover bi se u istoj borili za 5-6 mjesto.Ali džaba pišeš postove.U tvoje tvrdnje ne vjeruje ni jedna od ključnih figura u Seriji A (Adriano Galijani) , a kako onda očekuješ da neki Bavarc nasjedne na tvoju priču.Bespotrebno se vodi rasprava o nečemu što je poznato.Bundesliga da nije konkurentna ne bi prešla Seriju Au bodovnom saldu.Tvrdnje da se nekom ne igra Euroliga su ravne uspavankama za djecu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Ovu izvlakušu za eventualne neuspjehe već koriste žabari godinama.Valencia je napisao/la:
Juve u UEFA kupu ne moze da pobjedi Poznan i Salzburg,.. Pa pojeli bi ih da igraju u Ligi prvaka. Jednostavno, oni nemaju posebnu motivaciju za UEFA Kup. Ako mogu proci da se puno ne potrose, oni ce to uraditi.
Da @Valenica ti isti zapinju da bi nastupali u EL.
U Italiji je već nekoliko godina fudbal u silaznoj putanji liga je totalno nezanimljiva pola utakmica se namješta oronuli stadioni , slaba posjeta , ja sam npr prošle sezone pokušao gledati derbi Juventus - Milan nakon 15 min morao sam ugasiti jer veća neizvjeznost vlada na našim terenima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
@ Riba i @ Valencia
Ribery ti ocigledno ne pratis druge utakmice osim Bayerna, sve sto ti je Valencia napisao za Seriu A je tacno, iskreno ja zabare mrzim ne podnosim ih nikako. Ali treba bit realan i reci neke stvari da i malo pratis nogomet vise ne samo Bayern shvatio bi sta ti je Valencia napisao. Covjek je upravu 100% Talijani ne polazu skoro pa nista na Cup uefa ili ti ga Euro ligu , za njih ti je to bezzvezno takmicenje. A dokaz tome ti je ta cinjenica da mnoge ekipe iz Serie A igraju sa mjesanim sastavom, jer prvi sastav cuvaju za ligu. Na kraju krajeva mi smo zabare prestigli na osnovu poena iz cup uefa i euro lige, a sto se tice bodova iz champions league ljudi su imali vise bodova ... To sto ti pises riba za hannover i gladbach meni bi bilo drago da je istinito ali care moj vjeruj ti meni taj hannover i gladbach bi se napusio u italiji kako mozes samo napisat da ima 5 klubova velikih. Koliko onda kod nas ima nemoj tako ba pljuvat po talijanima i meni su mrski ocima ih ne mogu presretan sam sto smo ih presli i sto smo mi 3 liga sad evrope ali treba bit realan ti talijani nas redovno cjepaju kako reprezentaciju tako i nase klubove, samo se sjeti koliko put je Ac Milan izbacio Bayern, i sta je Inter radio Bayernu zadnje 2 sezone u evropi ... Riba ne budi tvrdoglav i nemoj tako pljuvati po cojkovom postu sve sto ti je napisao je tacno i naveo ti je lijepe argumente ...
Ribery ti ocigledno ne pratis druge utakmice osim Bayerna, sve sto ti je Valencia napisao za Seriu A je tacno, iskreno ja zabare mrzim ne podnosim ih nikako. Ali treba bit realan i reci neke stvari da i malo pratis nogomet vise ne samo Bayern shvatio bi sta ti je Valencia napisao. Covjek je upravu 100% Talijani ne polazu skoro pa nista na Cup uefa ili ti ga Euro ligu , za njih ti je to bezzvezno takmicenje. A dokaz tome ti je ta cinjenica da mnoge ekipe iz Serie A igraju sa mjesanim sastavom, jer prvi sastav cuvaju za ligu. Na kraju krajeva mi smo zabare prestigli na osnovu poena iz cup uefa i euro lige, a sto se tice bodova iz champions league ljudi su imali vise bodova ... To sto ti pises riba za hannover i gladbach meni bi bilo drago da je istinito ali care moj vjeruj ti meni taj hannover i gladbach bi se napusio u italiji kako mozes samo napisat da ima 5 klubova velikih. Koliko onda kod nas ima nemoj tako ba pljuvat po talijanima i meni su mrski ocima ih ne mogu presretan sam sto smo ih presli i sto smo mi 3 liga sad evrope ali treba bit realan ti talijani nas redovno cjepaju kako reprezentaciju tako i nase klubove, samo se sjeti koliko put je Ac Milan izbacio Bayern, i sta je Inter radio Bayernu zadnje 2 sezone u evropi ... Riba ne budi tvrdoglav i nemoj tako pljuvati po cojkovom postu sve sto ti je napisao je tacno i naveo ti je lijepe argumente ...
BvB Echte Liebe !!!
Valencia je napisao/la:Adnan24
Razumijem sta hoces reci,..
Al' evo, zamisli da se sada formira liga izmedju najjacih pet GER i ITA klubova. Milan, Inter, Juventus, Roma i Napoli - Bajern, Dortmund, Salke, Leverkuzen i Verder. Sta mislis ko bi osvojio vise bodova u ovakvoj ligi, ITA ili GER klubovi!?
Problem Bundeslige je sto se iz sezone u sezonu ide sa 'ajmo jovo nanovo'. Niko nema kontinuitet, a to je neophodno da bi im'o kvalitet. To je najveci minus GER klubova u odnosu na ITA klubove. I sve radi para.
Kao prvo ne vidim zasto bi gledali samo 5 klubova
S druge strane i da igra ovih 10 klubova ja sam uvjeren da bi se njemacki klubovi ravnopravno nosili sa ovim talijanskim.Druga je stvar sto pojedinici automatski na par Juventus-Leverkusen misle da ce biti 5-0 jer je to JUVENTUS ili misle da je Roma jaca od Werdera zato sto je to ROMA(usput kazem da sam ih ove sezone pratio zbog Pjanica i tvrdim da dosad nisu odigrali nista bolje od npr. Mainza ili Wolfsburga koji su na dnu Bundeslige.)
Da nema kontinuitet,to stoji ali mislim da i tu polako Bundesliga dolazi na svoje...Bayern je standardno tu,BvB se polako vraca,Leverkusen je vec dosta godina na vrhu,Schalke je takodje redovan u europi itd.
Sto se tice klubova iz Italije i njihovih igara u kupu uefa ja stvarno ne kontam te njihove "taktike"...Sampdoria je odmarala igrace u ovom takmicenju da bi iste godine ispali u Seria B...Palermo citavu sezonu gine da bi uhvatio to 5-6. mjesto a onda ga ne interesuje ovo takmicenje...sta je onda cilj svih tih klubova ? Kontam da jedan Juventus ganja ligu prvaka pa se ne zele trositi u Europskoj ligi ali ne kontam ove prosjecne klubove...hajmo reci da i Palermo ganja L.P. ali opet bi trebali skontati da su oni ti koji su u mnogome zasluzni sto je Italija izgubila to cetvrto mjesto u L.P. i da su njima automatski drasticno smanjene sanse da se nadju u elitnom takmicenju u buducnosti...
@Damir_BvB
Prijatelju, sad si nagrabusio. Kad sam ja sve to sto si ti rekao, ovde pisao, pojedinci su me vredjali, raspitivali se za moje mentalno zdravlje i tako to. Svaka cast. Treba imati cojones, pa napisati to sto si ti sada postovao.
@adnan24
S tobom cu se sukobiti na jos jednoj temi (posle NBA i tenisa). Opet masis poentu i gledas usko.
Sampdoria je ispala u Serie B u drugom delu sezone. U prvom, sa Cassanom i Pazzinijem su bili u gornjem domu lestvice. Nakon prodaje ove dvojice, pokazalo se da su oni cinili vise od 50% tog tima i da bez njih + sukobi u svlacionici = Sampa nije ni bila za prvoligasko drustvo.
Glede partija Sampe u LE, mogu da ti kazem da su ih igrali u kombinovanom sastavu i da su kojim slucajem zapeli, sigurno da bi makar grupe prosli. Jedina ekipa koja je igrala maximalno ozbiljno LE je bila Napoli. Ali, na Madrigalu je prosla losija ekipa iz tog dvomeca, koja je posle ugazila Leverkusena k`o plitak potok.
Treba reci da su se sezonu pre toga Sampa, Napoli i Palermo borili skoro do zadnjeg kola za to 4. mesto i da ga je Sampa spretno ugrabila. Koliko je bilo bolje da nije, vidi se iz prilozenog.
Glede Rome, to je novi projekat. Roma je dovela 11-12 igraca i nov strucni stab. To je dovoljno da bi izgledali neuigrano. Zar ne
Prijatelju, sad si nagrabusio. Kad sam ja sve to sto si ti rekao, ovde pisao, pojedinci su me vredjali, raspitivali se za moje mentalno zdravlje i tako to. Svaka cast. Treba imati cojones, pa napisati to sto si ti sada postovao.
@adnan24
S tobom cu se sukobiti na jos jednoj temi (posle NBA i tenisa). Opet masis poentu i gledas usko.
Sampdoria je ispala u Serie B u drugom delu sezone. U prvom, sa Cassanom i Pazzinijem su bili u gornjem domu lestvice. Nakon prodaje ove dvojice, pokazalo se da su oni cinili vise od 50% tog tima i da bez njih + sukobi u svlacionici = Sampa nije ni bila za prvoligasko drustvo.
Glede partija Sampe u LE, mogu da ti kazem da su ih igrali u kombinovanom sastavu i da su kojim slucajem zapeli, sigurno da bi makar grupe prosli. Jedina ekipa koja je igrala maximalno ozbiljno LE je bila Napoli. Ali, na Madrigalu je prosla losija ekipa iz tog dvomeca, koja je posle ugazila Leverkusena k`o plitak potok.
Treba reci da su se sezonu pre toga Sampa, Napoli i Palermo borili skoro do zadnjeg kola za to 4. mesto i da ga je Sampa spretno ugrabila. Koliko je bilo bolje da nije, vidi se iz prilozenog.
Glede Rome, to je novi projekat. Roma je dovela 11-12 igraca i nov strucni stab. To je dovoljno da bi izgledali neuigrano. Zar ne
Eto ITA klubovi igraju radi UEFA KupaFRANK RIBERY je napisao/la:Dogovori se najprije sa sobom pa onda piši post.Prvo napišeš da PAlermo i Sampdorija ginu u Seriji A (valjda da izađu u Evropu) , a onda im se ona ne igra.Fakat sam se dobro nasmijao na tvoju konstataciju.U Italiji ima 5 timova koji trenutno nisu ni priblizno osvajanju LP-a, ali se zovu velikim.Ostatak lige vrvi od nekvalitete bar to pokazuju ostala takmičenja.I naravno ligu ne čini 5 klubova već 20.Ako ćemo realno Gladbach i Hannover bi se u istoj borili za 5-6 mjesto.Ali džaba pišeš postove.U tvoje tvrdnje ne vjeruje ni jedna od ključnih figura u Seriji A (Adriano Galijani) , a kako onda očekuješ da neki Bavarc nasjedne na tvoju priču.Bespotrebno se vodi rasprava o nečemu što je poznato.Bundesliga da nije konkurentna ne bi prešla Seriju Au bodovnom saldu.Tvrdnje da se nekom ne igra Euroliga su ravne uspavankama za djecu.
Bore se za Ligu prvaka u kojoj se mogu zaraditi ogromne pare,.. Prvo moras igrati maksimalno svaku tekmu ako zelis uopste ostati u ligi, a plod dobrih igara moze biti Liga prvaka,.. UEFA Kup je utjesna nagrada u kojoj ce zabari rado nastupiti, al' niposto zrtvovati Kalco radi tog takmicenja. Igraju laganini pa ako nesto ostvare dobro jeste.
Totenhem je sa onom djecom u Solunu pokaz'o koliko je to takmicenje bezvezno za bogate klubove,.. Pokusat ce laganini doci do osminefinala i onda se uozbiljiti ako vide priliku da osvoje takmicenje. Liga im je neuporedivo vaznija.
Nije niko ni priblizno osvajanju dok god postoji ovakva Barselona (i Real je jak). Al' su opet isti ti zabari jedini ukrotili premocnu Barselonu (Milan i Inter).
A tu tvrdnju da liga vrvi od nekvaliteta lako pobija logicno razmisljanje,.. Uzmimo pretpostavku da u Milan i Inter negdje na nivou Bajerna. Pogledaj kako Bajern rjesava svoje protivnike u Bundesligi, a kako Milan i Inter u Kalcu. Meni nekako djeluje da se Milanu i Interu pruza puno jaci otpor, kako igracki tako i rezultatski.
Adnan24
Nema kontinuiteta, zasto je to tesko priznati. Kontinuitet je kada neko 5 godina igra uspjesno Ligu prvaka (makar grupu prolazi). Kontinuitet ima samo Bajern. Ostali su 'svake godine jovo nanovo'. To je ogroman minus Bundeslige u odnosu na Kalcu. To je ono sto Kalcu cini jacim u odnosu na Bundesligu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Rjesava Bayern trenutno lagano i engleske klubove, ali pogledaj u zadnjih par godina.Valencia je napisao/la:A tu tvrdnju da liga vrvi od nekvaliteta lako pobija logicno razmisljanje,.. Uzmimo pretpostavku da u Milan i Inter negdje na nivou Bajerna. Pogledaj kako Bajern rjesava svoje protivnike u Bundesligi, a kako Milan i Inter u Kalcu. Meni nekako djeluje da se Milanu i Interu pruza puno jaci otpor, kako igracki tako i rezultatski.
Pa majka mu stara, zar nisu u zadnjih 6-7 godina Seriu A osvajala upravo ova dva tima? Gdje je tu taj ogromni otpor?
Ja bih prije rekao da Milan i posebno Inter trenutno nisu nista posebeno, pa stoga nema njihove dominacije.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
Tako je, Milan, Inter i Juventus su puno ispod evropskog vrha, preciznije ime ih svrstava u vrh, što trenutno nisu, imaju samo prošlost, a u prošlosti se ne živi. Zato im bodove i otkidaju Novare, Cesene...Da oni vrijede, kao i Bayern sad, sigurno bi se prošetali ovom ligom, kao što je to činio Inter u vrijeme kada su bili favoriti za Ligu prvaka, ili Juventus dok je igrao zapaženu Evropsku ulogu.
@Valencia, neprijatno si me iznenadio
, a cijenim tvoje mišljenje, ovdje si ipak proletio. 
@Valencia, neprijatno si me iznenadio
Ukrotili su ih četvrtoplasirani tim u EPL i (sad mi je zamoren mozak) prvak u pretprošloj sezoni (United), bili su prvaci, zar ne?Valencia je napisao/la:Nije niko ni priblizno osvajanju dok god postoji ovakva Barselona (i Real je jak). Al' su opet isti ti zabari jedini ukrotili premocnu Barselonu (Milan i Inter).
Barcelona je jedini tim koji za nijansu odskače od engleskih 4, Bayerna i Reala. Real je skupa ekipa, al' oni ne bilježe neke rezultate u LP (što je ipak druga tema)....
U BL svi klubovi u početku sezone (izuzev Bayerna) se mogu priključiti u borbu za prvo mjesto (drugo i treće). Neki imaju manju prednost ,al' je ta prednost neznatna u odnosu na npr. Chelsea ili Romu.Valencia je napisao/la: Pa to izgleda tako jer EPL ima pet giga - mega klubova (mozda se i Totenhem prikljuci). Bundesliga ima samo Bajern.
Al' opet se ne moze reci da u Bundesligi imaju svi iste pocetne pozicije. Opet u Ligi prvaka gledamo samo bogate GER klubove (za njihove prilike). Nema tu mjesta za Glabah, Frajburg, Hansu, Keln, Bohum,...
Pa bar za to imamo svakodnevne dokaze u vidu Mainza, Hannovera, Dortmunda ili Wolfsburga. Niko niti jednim niti drugim nije prognozir'o nešto slično, al' su završili tamo gdje jesu.
Ne mislim da je ovo toliko bitno, da zbog ovog možeš BL svrstati na No3 eurpskih liga, al' nije zanemariva činjenica.
Nema tog fra'era koji mi može prognozirati (približno) raspored na prvih 5 mjesta u BL ,a ja mogu i za Serie A i za EPL.
Al' kako rekoh, to ne govori da je liga jača, već samo da je na dobrom putu (ne mislim u odnosu ni na koga, već vlastitiom dobrom put)...
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Sve cu ti oprostiti ali za kosarku ne moguMaGiCa je napisao/la:@adnan24
S tobom cu se sukobiti na jos jednoj temi (posle NBA i tenisa)
Ma znam...cim sam vidio da si me ti citirao skont'o sam da nesto nije u reduMaGiCa je napisao/la:. Opet masis poentu i gledas usko.
MaGiCa je napisao/la:Sampdoria je ispala u Serie B u drugom delu sezone. U prvom, sa Cassanom i Pazzinijem su bili u gornjem domu lestvice. Nakon prodaje ove dvojice, pokazalo se da su oni cinili vise od 50% tog tima i da bez njih + sukobi u svlacionici = Sampa nije ni bila za prvoligasko drustvo.
Samo mi objasni zasto oni nisu imali motiva da igraju LE.Ocigledno je da nisu toliko jaki da zadrze najbolje igrace a i sasvim je jasno da nisu neki tim koji ce samo pucati na LP tako da bi po meni bilo sasvim logicno da su malo ozbiljnije igrali u LE.Kontam ja da novci nisu veliki ali valjda jedan solidan klub iz SERIE A ima i neke sportske ciljeve a osvajanje LE nije uopste mala stvar.
Znaci ta kompletna pojava ignoriranja LE mi nije jasna u Italiji,bar ne od prosjecnih timova...sad je smanjeno to jedno mjesto u ligi prvaka sto znaci da ce samo 3 kluba iz Italije igrati ozbiljno u Europi? Sta ce onda biti sa koeficijentom?
MaGiCa je napisao/la:Glede Rome, to je novi projekat. Roma je dovela 11-12 igraca i nov strucni stab. To je dovoljno da bi izgledali neuigrano. Zar ne
Nije problem u tome,nek se oni uigravaju...problem je sto ako Roma odigra ovako do kraja sezone i zavrsi na nekom desetom mjestu opet ce biti prica kako je strasna Roma zavrsila tek u sredini tabele i slicno...niko da pogleda stvari na terenu pa da donosi zakljucke,svi samo pricaju o historiji,tradiciji i transferima proteklog ljeta.
Valencia je napisao/la:Adnan24Nema kontinuiteta, zasto je to tesko priznati. Kontinuitet je kada neko 5 godina igra uspjesno Ligu prvaka (makar grupu prolazi). Kontinuitet ima samo Bajern. Ostali su 'svake godine jovo nanovo'. To je ogroman minus Bundeslige u odnosu na Kalcu. To je ono sto Kalcu cini jacim u odnosu na Bundesligu.
To je cinjenica,nemam ja to sta priznavati...ali isto tako Juventus se i dalje smatra silom kada se prica o Serie A a nista nisu napravili zadnjih 5 godina i vise...slicna situacija je i sa Romom...ja ne znam da oni igraju osminu finala u kontinuitetu zadnjih 5 godina
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 29 sep 2011, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
Fala ti na tome, ali to je bila najmanje ostra rasprava.adnan24 je napisao/la:Sve cu ti oprostiti ali za kosarku ne mogu![]()
Nista zato. Tu su stariji da opomenu.Ma znam...cim sam vidio da si me ti citirao skont'o sam da nesto nije u redu![]()
![]()
Pa jel su oni hteli da je igrajuSamo mi objasni zasto oni nisu imali motiva da igraju LE.Ocigledno je da nisu toliko jaki da zadrze najbolje igrace a i sasvim je jasno da nisu neki tim koji ce samo pucati na LP tako da bi po meni bilo sasvim logicno da su malo ozbiljnije igrali u LE.Kontam ja da novci nisu veliki ali valjda jedan solidan klub iz SERIE A ima i neke sportske ciljeve a osvajanje LE nije uopste mala stvar.
Osvajanje LE
Objasnjeno ti je 10ak puta na temama o ligama petice i Serie A. Glede koeficijenta, pojma nemam. Italijani vrse pritisak na UEFU da se drugacije gledaju koeficijenti za LS i LE. Dakle, ocigledno da nece promeniti stav prema LE. Jedino da u narednim sezonama Napoli i Roma konstantno izbacuju nekog od big3 iz pozicije za LS, pa da onda ovi moraju da igraju ozbiljno LE.Znaci ta kompletna pojava ignoriranja LE mi nije jasna u Italiji,bar ne od prosjecnih timova...sad je smanjeno to jedno mjesto u ligi prvaka sto znaci da ce samo 3 kluba iz Italije igrati ozbiljno u Europi? Sta ce onda biti sa koeficijentom?
Cekaj malo. Roma je bila strasno konstantna u periodu 2000-2010. Uzeli su jednu titulu, ali su 6 ili 7 puta bili drugi. To je velika stvar. I da vezu 2 lose sezone (prethodnu i ovu tekucu), opet je period kada su bili faktor koji je odlucivao o trofejima svez. Nisu oni nestali iz kruga velikih klubova Italije, poput Parme, Sampe ili Torina.Nije problem u tome,nek se oni uigravaju...problem je sto ako Roma odigra ovako do kraja sezone i zavrsi na nekom desetom mjestu opet ce biti prica kako je strasna Roma zavrsila tek u sredini tabele i slicno...niko da pogleda stvari na terenu pa da donosi zakljucke,svi samo pricaju o historiji,tradiciji i transferima proteklog ljeta.
Juventus je po povratku u Serie A zavrsavao sezone u top3, pa u top7 poslednje dve godine. Ne bih rekao da oni nisu jak klub. Tacno je da su u krizi, ali daleko od toga da i njima moze neko da prikaci etiketu bivseg velikana. Mozda bas ove sezone Juve uzme titulu ili kup. Scenario koji je sasvim moguc.To je cinjenica,nemam ja to sta priznavati...ali isto tako Juventus se i dalje smatra silom kada se prica o Serie A a nista nisu napravili zadnjih 5 godina i vise...slicna situacija je i sa Romom...ja ne znam da oni igraju osminu finala u kontinuitetu zadnjih 5 godina
A Roma je bila redovni ucesnik LS, do ove sezone. Pogledaj rezultate, pa ces videti. Neko ko je 8-9 sezona od 11 mogucih zavrsavao u top4 u Serie A jeste ozbiljan klub u evropskim okvirima, koliko god smesno zvucalo to sto taj klub ima samo 3 titule i 9 kupova od domacih trofeja.
FRANK RIBERY je napisao/la:
Ti si kompetentan da mi kažeš da ne pratim druge lige.JA sam više utakmica Valencije pogledao od najvijača koji se prestavlja pod tim sinonimom.O tvom znanju fudbala sve smo čuli.Poredeći Bayern sa Lyonom došao si na moju crnu listu osoba sa kojima ne bi ulazio u diskusiju.Liži mu dupe koliko hoćeš realnost je jedna.Serija A je propala i ne vidi se mogućnost njenog oporavka.Uzalud kontriraš jer je tvoj BVb ponižen od prosječne ekipe, a sad si došao ovdje da repliciraš na moj post.Stidi se ulizico.MaGiCa i Valencia su bolesni demagozi kojim je ejdini cilj da troluju svojim neznanjem po ovoj temi.Tipični kompleksaši.A u buduće izbjegavaj moje postove jer si na ignore.Hvala Bogu pa su rezultati mjerilo, a Hannover je pokazao koliko je kvalitetna ekipa.Sevilla raus.Schalke nije velike i pored toga što je zadnjih par godina igrao u 1/2 i 1/4 finalu Lp, a Juve jeste koji se muči sa Lechom.Sramota kakvu raspravu vodite.
Ajmo da vidimo sad modove i admine. @Frank, duboko si me razocarao. Mogu da razumem da patoloski ne podnosis neki stil fudbala, ali da tako bezobrazno postupas prema onima sa cijim se misljenjem ne slazes - ne mogu. Svaka ti cast. Kod meni si na ignore listi.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
KAd neko ničim izazvan napiše salvu uvreda na moj račun može da očekuje reakciju koja je sasvim primjerena.Ja sa tobom i tvojim istomišljenicima ne bih u dalju diskusiju.Ne obazirem se previše na tvoje komentare.Šta znači razočarati čovjeka? Trolovati konstantno temu sa smećem i bespotrebni diskusijama i provokacijama.To je razočarenje.A Damir je pokazao svoju objektivnost neki dan.Mislim da su ga svi Bavarci stavili na ignore.Momak se pogubio u silnom ponižavanju Bayerna.MaGiCa je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la:
Ti si kompetentan da mi kažeš da ne pratim druge lige.JA sam više utakmica Valencije pogledao od najvijača koji se prestavlja pod tim sinonimom.O tvom znanju fudbala sve smo čuli.Poredeći Bayern sa Lyonom došao si na moju crnu listu osoba sa kojima ne bi ulazio u diskusiju.Liži mu dupe koliko hoćeš realnost je jedna.Serija A je propala i ne vidi se mogućnost njenog oporavka.Uzalud kontriraš jer je tvoj BVb ponižen od prosječne ekipe, a sad si došao ovdje da repliciraš na moj post.Stidi se ulizico.MaGiCa i Valencia su bolesni demagozi kojim je ejdini cilj da troluju svojim neznanjem po ovoj temi.Tipični kompleksaši.A u buduće izbjegavaj moje postove jer si na ignore.Hvala Bogu pa su rezultati mjerilo, a Hannover je pokazao koliko je kvalitetna ekipa.Sevilla raus.Schalke nije velike i pored toga što je zadnjih par godina igrao u 1/2 i 1/4 finalu Lp, a Juve jeste koji se muči sa Lechom.Sramota kakvu raspravu vodite.![]()
Ajmo da vidimo sad modove i admine. @Frank, duboko si me razocarao. Mogu da razumem da patoloski ne podnosis neki stil fudbala, ali da tako bezobrazno postupas prema onima sa cijim se misljenjem ne slazes - ne mogu. Svaka ti cast. Kod meni si na ignore listi.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 29 sep 2011, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
MaGiCa je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la:
Ti si kompetentan da mi kažeš da ne pratim druge lige.JA sam više utakmica Valencije pogledao od najvijača koji se prestavlja pod tim sinonimom.O tvom znanju fudbala sve smo čuli.Poredeći Bayern sa Lyonom došao si na moju crnu listu osoba sa kojima ne bi ulazio u diskusiju.Liži mu dupe koliko hoćeš realnost je jedna.Serija A je propala i ne vidi se mogućnost njenog oporavka.Uzalud kontriraš jer je tvoj BVb ponižen od prosječne ekipe, a sad si došao ovdje da repliciraš na moj post.Stidi se ulizico.MaGiCa i Valencia su bolesni demagozi kojim je ejdini cilj da troluju svojim neznanjem po ovoj temi.Tipični kompleksaši.A u buduće izbjegavaj moje postove jer si na ignore.Hvala Bogu pa su rezultati mjerilo, a Hannover je pokazao koliko je kvalitetna ekipa.Sevilla raus.Schalke nije velike i pored toga što je zadnjih par godina igrao u 1/2 i 1/4 finalu Lp, a Juve jeste koji se muči sa Lechom.Sramota kakvu raspravu vodite.![]()
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
'Ajmo sacekati da vidimo sta ce Bajern uraditi u Evropi. Da vidimo sta ce uraditi Leverkuzen i Dortmund. Da vidimo sta ce uraditi Milan, Inter i Napoli.Klare je napisao/la:Tako je, Milan, Inter i Juventus su puno ispod evropskog vrha, preciznije ime ih svrstava u vrh, što trenutno nisu, imaju samo prošlost, a u prošlosti se ne živi. Zato im bodove i otkidaju Novare, Cesene...Da oni vrijede, kao i Bayern sad, sigurno bi se prošetali ovom ligom, kao što je to činio Inter u vrijeme kada su bili favoriti za Ligu prvaka, ili Juventus dok je igrao zapaženu Evropsku ulogu.
@Valencia, neprijatno si me iznenadio, a cijenim tvoje mišljenje, ovdje si ipak proletio.
Frank Ribery
Ne vidim da te negdje Magica uvrijedio, a ja nisam sigurno. I ti nam lijepo napisa da smo 'bolesni'.KAd neko ničim izazvan napiše salvu uvreda na moj račun može da očekuje reakciju koja je sasvim primjerena.Ja sa tobom i tvojim istomišljenicima ne bih u dalju diskusiju.Ne obazirem se previše na tvoje komentare.Šta znači razočarati čovjeka? Trolovati konstantno temu sa smećem i bespotrebni diskusijama i provokacijama.To je razočarenje.A Damir je pokazao svoju objektivnost neki dan.Mislim da su ga svi Bavarci stavili na ignore.Momak se pogubio u silnom ponižavanju Bayerna.
Zar toliko boli istina
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Skontaj da se post odnosio na Damir BVB.Laži koje sirite već danima mi smetaju.Inače niste poželjni na ovim temama zbog svog poganluka i konstantni rasprava koje idu u smjeru provokacije.Bolest nije uvreda već mentalno stanje pojedinca.Valencia je napisao/la:'Ajmo sacekati da vidimo sta ce Bajern uraditi u Evropi. Da vidimo sta ce uraditi Leverkuzen i Dortmund. Da vidimo sta ce uraditi Milan, Inter i Napoli.Klare je napisao/la:Tako je, Milan, Inter i Juventus su puno ispod evropskog vrha, preciznije ime ih svrstava u vrh, što trenutno nisu, imaju samo prošlost, a u prošlosti se ne živi. Zato im bodove i otkidaju Novare, Cesene...Da oni vrijede, kao i Bayern sad, sigurno bi se prošetali ovom ligom, kao što je to činio Inter u vrijeme kada su bili favoriti za Ligu prvaka, ili Juventus dok je igrao zapaženu Evropsku ulogu.
@Valencia, neprijatno si me iznenadio, a cijenim tvoje mišljenje, ovdje si ipak proletio.
Frank Ribery
Ne vidim da te negdje Magica uvrijedio, a ja nisam sigurno. I ti nam lijepo napisa da smo 'bolesni'.KAd neko ničim izazvan napiše salvu uvreda na moj račun može da očekuje reakciju koja je sasvim primjerena.Ja sa tobom i tvojim istomišljenicima ne bih u dalju diskusiju.Ne obazirem se previše na tvoje komentare.Šta znači razočarati čovjeka? Trolovati konstantno temu sa smećem i bespotrebni diskusijama i provokacijama.To je razočarenje.A Damir je pokazao svoju objektivnost neki dan.Mislim da su ga svi Bavarci stavili na ignore.Momak se pogubio u silnom ponižavanju Bayerna.
Zar toliko boli istina!?
...FRANK RIBERY je napisao/la:Skontaj da se post odnosio na Damir BVB.Laži koje sirite već danima mi smetaju.Inače niste poželjni na ovim temama zbog svog poganluka i konstantni rasprava koje idu u smjeru provokacije.Bolest nije uvreda već mentalno stanje pojedinca.
Zadnja izmjena: Valencia, dana/u 29 sep 2011, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.
- JuveSissoko
- Kontakt:
ja sam cuo da bolest moze biti i fizicko stanje, e sad sam se totalno zbunioValencia je napisao/la:Ovo ako ne zasluzuje dozivotni ban onda stvarno ne znam sta da kazemFRANK RIBERY je napisao/la:Skontaj da se post odnosio na Damir BVB.Laži koje sirite već danima mi smetaju.Inače niste poželjni na ovim temama zbog svog poganluka i konstantni rasprava koje idu u smjeru provokacije.Bolest nije uvreda već mentalno stanje pojedinca..
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.