28.03.2015 / Andora - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ishod utakmice Andora - Bosna i Hercegovina

Pobjeda
131
86%
Remi
9
6%
Poraz
13
8%

Ukupno glasova: 153

Sveti
Kontakt:

Re: 28.03.2015 / Andora - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Sveti » 29 mar 2015, 01:12

emir79 je napisao/la:Prije svega cestitke na pobjedi iako mi ona ne daje puno optimizma. Mesi nemam sta zamjeriti , jer protiv ovih amatera mora i Vrbanjusa da dobije. Vise idu kritike na racun igraca.

Znaci, protiv iole jace ekipe mi nemamo sta traziti, jer mi protiv amaterske ekipe srede nismo imali. Pjanic i Besic apsolutni ocaj. Izgleda da i Mesa "ne zna" Pjanicu naci mjesto.

Meni je zao gledati Mesu, da on koji je kao igrac gario svih 90 minuta, mora da gleda ocaj koji su nam priustili igraci sredine.

Povlacim svaku svoju rjec koju sam napisao protiv Semira Stilica, jer on bi bio idealna veza za povezivanje svih onih niti koje su bile veceras pokidane. Kad jedan igrac Rome ili Evertona nije u stanju parirati amaterima, onda sta da kazem vise.

Dzeko ko Dzeko (SVIH VREMENA), kapitenski na iskustvo, djah lijevom, djah desnom. Pozitivno iznenadjenje Lulic, nakon tolike pauze 3 asistencije, ocito pozelio lopte da igra. Pohvalio bi i igru preko krila, znaci na jednu Lulic i Zukanovic koji je uvijek bio od pomoci, sa druge strane Visca.

Ali najvise zabrinjavajuce kao sto rekoh sredina terena, a nje kada nemas ne mozes nista na vecem nivou uraditi.
Ocito da nekima treba ocitati lekciju, a ponajvise Pjanicu i Besicu da smire malo bubice u glavi.
:salut: :bih:
naprijed rejal

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 29 mar 2015, 01:14

Joj, koju nervozu mi stvorise Pjanic i Beša, pa koji im je qrac ? K'o da su tuđe noge koristili.Da sam na Mešinom mjestu automatski bi im podijelio 2-3 vaspitna šamara.Da se najvise cuvas, ne mozes onako kriminalno i nonsalantno odigrati.
Chelsea F.C.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 29 mar 2015, 01:15

@emir79 svaka čast :thumbup:
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 29 mar 2015, 01:22

Evo da i ja naskrabam malo. :D Konacno pobjeda. :D Ovo je najbitnije jer ce nam ovo definitivno vratiti smopouzdanje. :) :) Ja ne znam jesu li ostali vidjeli i primjetili, ali gotovo svi igraci su veceras debelo pod rucnom odigrali. Mislim da je to najvise zbog loseg terena po kojem je tesko igrati. A i njihovi igraci su jako grubo krenuli tako da donekle razumijem i "zivcanost" Pjanica i Besica. Iako je to Dzekin posao i on je trebao reagovati kod sudije. Al o tom po tom.

Begovic: Komotno covjek mogao igrica igrati citavu tekmu. Nista radio nije. Jedna njihova lopta zavrsila na vrh jedne, druga na vrh druge tribine. :kafa:

Zukanovic: Dominacija. Mnogo pomaze odbrani ali i u napadu ga ima. Dobar

Spaha: Pametno, odlicno odigrana tekma. Imao cak i priliku za gol.

Ogi: Lopta za Senada kod prvog gola :o :o :clap: Odlican.

Mujdza: Nebitno koliko lose igra ili nikako ne igra u klubu, za repku se uvijek bori. Dobar danas. I Sretan Mu Rodjendan BTW

Besic: Nije bio na nivou na kojem smo ga navikli. Medutim on i Pjanic su se najvise "hrvali" na sredini sa njima. Medjutim ja se za njega ne brinem plao. Kad je najgore, on je najbolji.

Pjanic: Treba nam plamaker u repki jer Pjana to nije. Nikad nije bio i nikad nece bit. Pjana nazad sa Besicem, play istureniji (Stila,Vrancic,Prcic...). Izgleda mi dosta depresivno i sigurno da sva zbivanja u klubu na njemu i ovdje ostave traga. Medutim, ko i za Besu, ja vjerujem da ce se Pjana iskupiti za ovo.

Visca: Zna ponekad napraviti potez viska. ali momak trci do besvijesti. I po meni danas jedan od boljih,

Lulic: A sta reci? Samo izvini Senade za sve sto sam ti se do sad nagovorio. Halal ti bilo. Danas si nas izvadio. Samo nastavi.

Vedo: E moj crni Vedo. Toliko mi ga je zao. Momak izgleda da je u takvoj depresiji i psiho krizi ko da mu nije ni do zivota a kamoli fudbala. Treba mu dobar razgovor samo da prelomi taj psihicki blok. :( Bas mi ga je zao bilo majke mi. Gledam i Mujdza i Edin se bas trude da ga uposle nebil kako zabio al jok. Bice bolje Vedo.

Edin: Za kapitena samo :clap: :clap: :clap: :bow: :bow: Ono sto me jos vise fasciniralo od njegova 3 gola je njegova reakcija nakon prvog. Kad je zagrlio sve igrace i kad ih je motivisao. Ono u fazonu hajmo sad momci petaka ugurat. To je odlika kapitena!

Ja sam zadovoljan. Dobri rezultati se ne desavaju preko noci. Treba vremena ali ovo je obecavajuce. I Mesi BTW :clap: :clap: Da docekam selektora da stoji kraj aut linije cjelu tekmu i glmi na igrace a ne nijemo gleda u nebesa ko da s neba neki znak ocekuje.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 mar 2015, 01:40

Guten Morgen. :yawn: Ima li vec snimak utakmice?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 29 mar 2015, 03:06

Begovic najlosiji danas, nije imao intervencije!
Mujdza dobar kao i uvjek, nikad nije podbacio za repku!
Vranjes dobar, bez puno posla, tako da nema se sta posebno reci.
Spahic takodje kao i Vranjes, nas najbolji stoper mozda ikad, danas bez nekog posla.
Zukanovic, drago mi je da je ponovo tu, zaista zahvalan igrac, nadam se da ce se naci mjesto i za njega i za Kolasinca kad se vrati.
Besic, pomalo nervozan, bez nekog velikog posla, a posebno motiva protiv amatera.
Pjanic takodje bez nekog veceg motiva, utakmica odradjena sa 50% snage.
Visca, zeljan dokazivanja i po meni nije opravdao povjerenje jer su ovo utakmice upravo za igrace poput njega, a on to po meni nije iskoristio, trka u suplje kao i Avdijica par utakmica prije, jos prohe jesti!
Lulic, da nije bilo Dzeke da pretvori sve te slucajne njegove otpadke u golove, po meni bi bio najlosiji kao sto je uvjek i bio, nikad nista za reprezentaciju nije pruzio, pa tako ni veceras.
Vedo taraba stara, hvala mu za sve sto je pruzio ovom narodu i reprezentaciji, doslo je vrijeme da minutazu u repki dobija na kapaljku ako ne i manje.
Dzeko-Pejgamber, njega da nije ne znam da li bi i kome i kada postigli pogodak, dijamantu hvala ti sto postojiš! On je nama sto je Ronaldo Portugalu!
Cocalic, nemam misljenje kao ni za ostale defanzivne igrace, osim da nije trebao ulazit prije Bicakcica!
Milan, prilicno slab za pola sata igre, nista nije uradio u ostalom kao ni Vedo, jedino mi je drago eto sto je postao dio tima, pa valjda nekad nesto bude od njega.
Medunjanin bolje da nije ni ulazio, kriminalan, nije ni cudo sto ne igra za svoj tim, cak ga nekada nema ni na klupi.

Cestitke igracima i selektoru na pobjedi i da ne zaboravim cestitati i nama svima, jer je ovo i nasa reprezentacija!
Da sam zadovoljan igrom nisam, kao ni pojedinim igracima, ali moramo biti svjesni da mi vise nemamo reprezentacije, kao sto smo imali prije par godina, kad je Miske jeo bundesku, Dzeko najbolji strijelac iste, Salihovic kapiten Hoffenhaima, Ibisevic prvi strijelac ekipe, Mujdza standardan igrac svoje ekipe, kao i Lulic, Pjanic, Medunjanin, Spahic, Vranjes, Pandza, Rahimic... itd. Sve su to bili nosioci igre svojih ekipa, danas to vise nije tako, spali smo na to da nam je Visca okosnica tima (nemam nista protiv momka), a on nikada neće biti ni blizu nekog kluba lige petice, tu se vidi sva nasa trenutna snaga i jacina reprezentacije. Ako Mesa uspije s ovim igracima i baraz uhvatiti mislim da mu treba spomenik saliti.
Jos da dodam da utakmica sa Austrijom nije i nece biti pokazatelj stvarne mogucnosti ove reprezentacije, prvo jer je utakmica prijateljskog karaktera, drugo sto ce selektor izvesti kombinovan sastav i vjerovatno ce prednost dobiti momci koji nisu veceras igrali, da pokazu sta mogu, a ja mislim da ne mogu puno i da ce se mnogima nakon te utakmice zatvoriti vrata reprezentacije!
Prva i prava selektorova provjera i provjera reprezentacije ce se desiti u Junu i tada ce se tacno znati gdje smo i sta mozemo, a mislim da ne mozemo puno, nadam se da grijesim!

Izvanjavam se svima na pravopisnim greskama, tipkam s telefona.

Pozdravljam sviju :mrgreen:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 29 mar 2015, 04:49

Prije svega nije mi jasno kako se pocinje prica o nasem UZASNOM srednjem redu :o i to pocinje od onog nadrinovinara i nadristudija. Jes Baljicu vezni red ti je bio puno bolji dok si sjedio na kliupi ti i Sredojevic kao i totalna igra dok si bio jedan u timu na klupi.

Nisam namjerno komentario Mehmeda Bazdarevica u detalje do sada, treba covjeku dati sansu ipak. Nake sitnice jesam kritikovao kao rijecnik koji podsjeca na Susica, i malo krupnije stvari kao recimo nepozivanje Suljica A pozivanje Hadzica. I to mu je do sada cini mi se jedina zamjerka koja ostaje.
Pozivanjem ovolikih imena na okupljanje mislio sam da je cisto ono ako nesto ubode ubode. Medjutim Mehmed je danas pokazao da u stvari ima ideju iza svega toga. Covjek je promijenio par kljucnih stvari u nasoj igri. Koliko mi imamo kvaliteta za jednu takvu igru i koliko nam treba vremena da to izostrimo za jacih utakmica to je pitanje.Al se ovo mora odraditi. Iskreno sam fasciniran ovim sto je uradio. Koliko je studiozan vidi se i u tome sto je vec svim igracima nasao konkretno mjesto. Po postavci igre bit ce Besic/Cocali , Pjanic/Stilic. Zuka i Medo c evjerovatno sarati u zavisnosti od taktike. Naravno mislim kada se vrati SEO.

Slobodno mogu reci da smo danas prvi put nakon dugo vremena imali jednu jasnu sliku na terenu tko sta igra. Formacija , pozicije sve je bilo jasno svakom igracu i igraci su igrali svoje prirodne pozicije. Totalno se vidi trenerska ideja, brza formacija sa igrom po krilima. Nije bilo trpanja igraca na sredini terena , i bezidejnih pasova od pet metara. Ostavio je sredinu terena dvojici brzih igraca Pjanicu i Besicu s tim sto je Spahic dobio vise slobode u igri znaci vise se pomjera po dubini iskoristava se njegova trka vise. Fakticki Spahic je meni u nekim trenutcima vise licio na def srednjeg.
Odma sam na pocetku bio poz. iznenadjen stavljanjem Vranjesa u prvih 11. Vranjes u ofanzivnoj fazi dobija ulogu zadnjeg igraca. Fakticki je Mesa sa par poteza napravio brz srednji red i odbranu sa samo jednim relativno sporim igracem Zukanovic. Vranjes mi je kljuc ove reprezentacije i prevaga. Na njegovoj poziciji nemamo moderne brze alternative koja bi Spahicu davala slobodu u igri. I onaj k.arina novinar je rekao da je Spahic davao najbolje pasove al da je isti taj novinar malo pokrenuo mozdane celije i posmatrao pazljivo sta se desava na terenu mozda bi povezao neke stvari u glavi.

Sada , ta famozna sredina terena ! NIkad nismo imali jacu sredinu niti cemo je imati. Pjanic,Besic ..bogovi fudbala i vidim raja ih opasno kritikuje jer su podbacili protiv Andore i to pri rezultatu 3 0 a da ovi nisu prisli golu. Golemo ! Jes trebao je Pjanic kao Tin trcati od pozicije do pozicije i kupiti kremu po terenu. Skidati lopte Dzeki u 16 , mjesato se Lulicu na lijeom krilu kad mu je ceif itd...

Jos se mnogi sprdaju na racun Visce i ne shvataju ga ozbiljno. Jest da nije top krilni igrac al je tio igraca koji nam i tekako treba , licno mislim da bi Suljic bolje odigrao ali nam trebaju obadvojica tih igraca.

Uglavnom super sistem i formacija, sada je samo pitanje koliko ce ovi momci naci motivacije da stisnu zube i da se vrate u onu formu kao pojedinci i kao ekipa.
Treba im podrska jer tesko se bilo i Pjanicu i Dzeki hrvati dvije godine u onakvom City-u i Romi kao i sa onom neznalicom u repci.. Tesko bez apaurina.

Mirre glavu gore ti si nas princ i legenda ...

Dzeku i ne treba spominjati koji je to momak i igrac ...

Sve u svemu olaksanje bez neznalice. Mesa svaka cast za ovo do sada !

Nek postoji sistem , princip, profesionalizam pa se nikad i ne plasirali.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 29 mar 2015, 08:11

kimbo je napisao/la:Pjanic,Besic ..bogovi fudbala
:tokralju: :tokralju: :tokralju: Nasmija me na jutro da valja :beba: :beba:

Pjanic? Mozda je to bio do prije godinu dana. Nakon povrede ni 50% onog igraca.
Bešić? Run forest, run....

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 29 mar 2015, 11:07

cini mi se da je zakljucak utakmice da ce morati igrati medo ili sejo u sredini sa miretom i besicem ... prvi nije u formi a i ne moze sam a drugi je samo za defanzivne zadatke , ofanzivno ga nema nigdje . drugo moje razocarenje za pjanica je sto je prgavac i nece nikad biti vodja nikakve ekipe...

visca po meni je pokazao da nije kvalitet dovoljan za vrhunske utakmice.... zuka majstor i jos jednom bih se safetu matere sjetio....vedo ko da nikad loptu vidio nije. a i vranjes je rupa vidi se.

za ubuduce igra s jednim spicem , trojkom u sredini i drugim stoperom...

najbolji jucer spaha ,zuka, dzeko i lulic .... dobar mujdza i visca ali mu je ovo limit... nervozni i losi besic , pjanic i vranjes...a vedo nek pocne s osnovama fudbala pa polako.

ima mesa pune ruke posla....

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 mar 2015, 11:43

Mesina zadaca je da analizira protivnika, odredi taktiku i eventualen zamke na koje ce pokusati iznenadit. Sad se radi u trenting centru sto je dobro. A do igraca je da se nametnu u klubovima i podignu formu, inace cemo se opet krpiti i strahovati.

Ja sam optimista. :thumbup:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Batko
Kontakt:

28.03.2015 / Andora - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Batko » 29 mar 2015, 12:07

Pobjeda rutinska, mada moze to puno bolje... Sta bi bilo da Dzeko nije igrao??

Mislim da je vrijeme da počnem kritikovati Pjanica... Prvo sam mislio da ce nedostatak fizike da mu "uništi" karijeru a sada mislim da su to emocije... Dečko igra sa prevelikim emocijama... Svih ovih 5 tekmi u kvalama je odigrao loše, sa puno nervoze i loših odluka... On nikada nece biti lider ove ekipe jer on to jednostavno nema u sebi..

S obzirom na očekivanja on je igrač koji je daleko najviše podbacio u ovim kvalama!!!

Inače veliki plus za Mešu sto je Germaniju ignorirao!!!!

Sent from Angelina's bed

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 29 mar 2015, 12:17

Koliko je nama samo Miske znacio, posebno u ovim naoko rutinskim pobjedama... :oops:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 mar 2015, 12:22

Moraju oni svi da smire hormone, Besic, Vranjes, Pjanic, kako su samo nervozni, jucer Vranjes bez veze dobio zuti.

Besic davi igraca, Pjanic nagazio jednog, to nam ne treba. Svaku utakmicu nam treba pobjeda, a oni bi ljecili frustracije na terenu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 mar 2015, 12:27

Elegant je napisao/la: Besic davi igraca, Pjanic nagazio jednog, to nam ne treba. Svaku utakmicu nam treba pobjeda, a oni bi ljecili frustracije na terenu.
Ne znam cemu tolike frustracije, pogotovo Pjanica. Ne pruza nista terenu, pa navalio da se svadja i udara. Kod Mumeta, nazalost temperament cini svoje, i igraci Andorre su jucer dosta ostro i provokantno krenuli, ocekujem od Mese da i njega malo smiri, samo je pitanje kad ce pokupiti crveni karton, i tako nas debelo ostetiti u sljedecim kvalifikacionim utakmicama ako ovako nastavi.

I Mume je dosta popustio u reprezentaciji mora se reci, zadnjih par utakmica je neprepoznatljiv.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 mar 2015, 12:28

Sve se se vidjeti na narednoj utakmici kako stojimo, po meni najvjerovatnije lose. Mada na osnovu one sinoc je tesko odrediti jesul igrali na 50% ili manje ili sta?

Ali opet mislim da se ne treba vagati na osnovu onog sinoc jer sreca da sinoc nismo igrali protiv Velsa, Belgije ili Izraela. Jer bi lose prosli, sreca eto rasporeda.

Isto tako mislim da se ne moze performans igraca protiv Andore gledati kao neka potvrda kvaliteta. Lulic, Visca i Ibisevic su ovakvi protiv jacih smijeh. To je cinjenica, oni ne mogu odgovoriti tim utakmicama. Dok Pjanic koliko god sinoc bio slab on moze odgovoriti ..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 29 mar 2015, 12:31

Ma svi su oni ''frustrirani'' na neki način, osim Spahića, Zuke i Bega.

Pjana igra toplo-hladno, čim je veći pritisak nema ga
Bešić opet ne igra koliko vidim, bar ne dovoljno
Vedo - u banani oštroj, kako bih samo volio da ga pročepi negdje na tekmi bundeske
Lulić - tek se vratio
Vranješ - ne znam je li standardan u svom klubu
Mujdža - klupa
Medunjanin - isto kao i Edin

Većina je u lošoj formi, što zbog povreda, što zbog neigranja u klubovima, daj Bože da se to kompenzira do boja sa Izraelom.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 29 mar 2015, 12:35

Sad će Štilić da zablista... On da je sinoć igrao od prve minute Džeko bi dao još 3 gola :bih: :bih:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Sikiric
Kontakt:

Post Postao/la Sikiric » 29 mar 2015, 12:47

Ne treba ovo biti nikakvo mjerilo, ipak su ovi amateri mrtvi, jace su neke terminske ekipe od njih. Sto se tice nasih, mislim da je vecina igrala "pod rucnom", zbog terena, (ne)znanja, srljanja protivnika. Mozda ih je bilo tesko i motivisati protiv ovih konobara. Nadam se da ce protiv Austrije biti vise motiva, zelje za dokazivanjem a trebalo bi s obzirom na pun stadion, dosta nasih navijaca, jaceg protivnika. Andora je bila samo rutinsko odradjivanje posla, realno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prazna na mom stolu, nekad ti si pila
pevaljka je pevala, a ja sam case griza'.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 mar 2015, 12:50

Primijeti se nedostatak treceg igraca u sredini. Do sada smo igrali sa tri ili cetiri centralna-ofanzivna vezna, sto je otvaralo mogucnost kombinatorike, ovo sinoc je bila 4-4-2 formacija, sa dva krila i dva centarfora , a mi to nismo nikada igrali sa ovom generacijom.
Nisam siguran da je ovo dobitna kombinacija, protiv jacih ekipa cewmo tesko stvarati sanse , a i bicemo nadigrani u sredini...Moje misljenje je da se trebamo vratiti formaciji 4-2-3-1, na racun jednog centarfora, a ubaciti jos jednog veznog.
Stvari ce se bolje vidjeti protiv Austrije.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 mar 2015, 13:14

Bez igraca kao Miske smo nayebali protiv ekipa koje su mnogo jace (Od Andore) i igraju zatvorenjie.
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.