Begovic najlosiji danas, nije imao intervencije!
Mujdza dobar kao i uvjek, nikad nije podbacio za repku!
Vranjes dobar, bez puno posla, tako da nema se sta posebno reci.
Spahic takodje kao i Vranjes, nas najbolji stoper mozda ikad, danas bez nekog posla.
Zukanovic, drago mi je da je ponovo tu, zaista zahvalan igrac, nadam se da ce se naci mjesto i za njega i za Kolasinca kad se vrati.
Besic, pomalo nervozan, bez nekog velikog posla, a posebno motiva protiv amatera.
Pjanic takodje bez nekog veceg motiva, utakmica odradjena sa 50% snage.
Visca, zeljan dokazivanja i po meni nije opravdao povjerenje jer su ovo utakmice upravo za igrace poput njega, a on to po meni nije iskoristio, trka u suplje kao i Avdijica par utakmica prije, jos prohe jesti!
Lulic, da nije bilo Dzeke da pretvori sve te slucajne njegove otpadke u golove, po meni bi bio najlosiji kao sto je uvjek i bio, nikad nista za reprezentaciju nije pruzio, pa tako ni veceras.
Vedo taraba stara, hvala mu za sve sto je pruzio ovom narodu i reprezentaciji, doslo je vrijeme da minutazu u repki dobija na kapaljku ako ne i manje.
Dzeko-Pejgamber, njega da nije ne znam da li bi i kome i kada postigli pogodak, dijamantu hvala ti sto postojiš! On je nama sto je Ronaldo Portugalu!
Cocalic, nemam misljenje kao ni za ostale defanzivne igrace, osim da nije trebao ulazit prije Bicakcica!
Milan, prilicno slab za pola sata igre, nista nije uradio u ostalom kao ni Vedo, jedino mi je drago eto sto je postao dio tima, pa valjda nekad nesto bude od njega.
Medunjanin bolje da nije ni ulazio, kriminalan, nije ni cudo sto ne igra za svoj tim, cak ga nekada nema ni na klupi.
Cestitke igracima i selektoru na pobjedi i da ne zaboravim cestitati i nama svima, jer je ovo i nasa reprezentacija!
Da sam zadovoljan igrom nisam, kao ni pojedinim igracima, ali moramo biti svjesni da mi vise nemamo reprezentacije, kao sto smo imali prije par godina, kad je Miske jeo bundesku, Dzeko najbolji strijelac iste, Salihovic kapiten Hoffenhaima, Ibisevic prvi strijelac ekipe, Mujdza standardan igrac svoje ekipe, kao i Lulic, Pjanic, Medunjanin, Spahic, Vranjes, Pandza, Rahimic... itd. Sve su to bili nosioci igre svojih ekipa, danas to vise nije tako, spali smo na to da nam je Visca okosnica tima (nemam nista protiv momka), a on nikada neće biti ni blizu nekog kluba lige petice, tu se vidi sva nasa trenutna snaga i jacina reprezentacije. Ako Mesa uspije s ovim igracima i baraz uhvatiti mislim da mu treba spomenik saliti.
Jos da dodam da utakmica sa Austrijom nije i nece biti pokazatelj stvarne mogucnosti ove reprezentacije, prvo jer je utakmica prijateljskog karaktera, drugo sto ce selektor izvesti kombinovan sastav i vjerovatno ce prednost dobiti momci koji nisu veceras igrali, da pokazu sta mogu, a ja mislim da ne mogu puno i da ce se mnogima nakon te utakmice zatvoriti vrata reprezentacije!
Prva i prava selektorova provjera i provjera reprezentacije ce se desiti u Junu i tada ce se tacno znati gdje smo i sta mozemo, a mislim da ne mozemo puno, nadam se da grijesim!
Izvanjavam se svima na pravopisnim greskama, tipkam s telefona.
Pozdravljam sviju