Glupi narod obicno pocne iskopavati onda neka prorocanstva u ovim situacijama i jos vise strasiti narod. Nabijem te Vange i Nostradamuse i te sve kako im je vec ime.
Tuga i žalost, šta drugo reći. Odakle više dolazi sva ova voda? Trebaće godine da se od svega ovoga oporavimo, ko da nam već nije dosta neimaštine i sirotinje .
Inače sam slab na stare ljude, a pogotovo kad ih vidim sad kako plaču nakon što su u tri minute izgubili sve ono što su čitav život stvarali. Jutros sa sestrom nosio neku polovnu garderobu u jedan lokalni hotel u kojem se prikuplja pomoć za popljavljena područja i vidim penzionere kako donose hranu i vodu kupljenu od svoje penzijice, napravim paralelu sa ovim našim političarima i funkcionerima i padne mi mrak na oči. Gledam danas na tv-u izjavu jednog našeg lokalnog kretena koji je neki funkcioner u jednoj stranci (to je onaj što se nedavno žalio da mu je plata samo 4700 maraka ), lafo on i njegovi iz stranke otišli u Bijeljinu da pomognu, on priča, kritikuje vlast, pametuje, ukratko, ofirno prikuplja bodove za izbore u oktobru. Smrdalj on i svi ostali nezavisno iz koje stranke, čast izuzecima.
Ovi što pljuju po rtrs-u (ljudi su non-stop u live programu, stalno telefonska javljanja, snimci sa lica mjesta i mnoštvo drugih informacija i nije tačno da se ne izvještava o situaciji u Federaciji,), samo da ih pitam pa šta je trebalo da radi rtrs? Da se ugledaju na druga dva javna emitera? Pola države u vodi, oni blago rečeno, nezainteresovani.
Kapiten Emir Spahić u svom postu piše o poplavama i spominje samo Federaciju (ko da je kapiten Federacije a ne BiH), druge polovine nema nigdje. Što bi Hercegovci rekli, golemo. Nek se ugleda na kolege sportiste, ima baš finih primjera, možda nešto i nauči, ima vremena mlad je.
U Srbiji situacija katastrofična.
Zapad nas neofirno kulira, ko da smo majmuni, a ne ljudi.
Veliki naklon svim volonterima (pogotovo mladim ljudima) i u BiH i u Srbiji koji danonoćno rade, a ne pametuju ko mi ovdje. Pa nek sad ovi stariji opet seru po omladini.
Ove što bi da zarade na ljudskoj nesreći, treba pohapsiti ko i u Srbiji.
[youtube][/youtube]
Na ovaj snimak sam se rasplakao. Svaka čast ovim i svim drugim pilotima pripadnicima OSBiH koji spašavaju stotine života u prastarim i skoro pa neupotrebljivim helikopterima. Nakon svega ponosan sam što sam i ja vojnik OSBiH. Jutros su me zvali sa posla, kažu da budem u pripravnosti, da ne idem nigdje od kuće, da će me zvati ako zatreba, ali evo nisu me još zvali.
Nadajmo i molimo se da ovaj pakao što prije prestane.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 18 maj 2014, 00:45, ukupno mijenjano 2 puta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
Goalgetter je napisao/la:Glupi narod obicno pocne iskopavati onda neka prorocanstva u ovim situacijama i jos vise strasiti narod. Nabijem te Vange i Nostradamuse i te sve kako im je vec ime.
Goalgetter je napisao/la:Glupi narod obicno pocne iskopavati onda neka prorocanstva u ovim situacijama i jos vise strasiti narod. Nabijem te Vange i Nostradamuse i te sve kako im je vec ime.
brate, i ti svašta nabijaš
Opa Mamic Style.
Nego, kakva je situacija u Bjeljini? Spusta li se nivo vode
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 18 maj 2014, 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
alan_kardec je napisao/la:
Kapiten Emir Spahić u svom postu piše o poplavama i spominje samo Federaciju (ko da je kapiten Federacije a ne BiH), druge polovine nema nigdje.
Ne razumijem zašto lažeš? Možeš li mi samo to objasniti? Lažeš ovaj napaćeni i zbunjeni narod.
joey je napisao/la:EVO SAMO PRIJEDLOG STO SAM PROCITAO NA FB:
"SVE OVE LJUDE KOJI SU OSTALI BEZ DOMOVA USELITI U PRAZNE STANOVE KOJIH JE I PREVISE NA STUPU, SIPU, DOBRINJI ITD."
Pa nek vremenom te stanove otplacuju na rate, i rijesiti problem.
Po mom misljenju najbolja solucija u ovom momentu...
ljudi ostanu bez svega sto su zaradili u zadnjih 30-40 godina (neki vise-neki manje),a jako puno ljudi je sirotinja, i nađe se ovakvo rjesenje ? ma daj ...
novci su, u svakom slucaju, zadnja briga i tih ljudi, a i svih ostalih...
alan_kardec je napisao/la:
Kapiten Emir Spahić u svom postu piše o poplavama i spominje samo Federaciju (ko da je kapiten Federacije a ne BiH), druge polovine nema nigdje.
Ne razumijem zašto lažeš? Možeš li mi samo to objasniti? Lažeš ovaj napaćeni i zbunjeni narod.
Evo njegovog posta:
Poštovani prijatelji,
Ne znam šta da kažem. Skupio sam malo hrabrosti i želim izjaviti da sam zgrožen cijelom situacijom koja nas je zadesila, nije nam ovo trebalo. Zamolio bi sve nadležne organe državne službe u BiH da se maksimalno uključe u ovu akciju, jer niko ali baš niko ne smije ostati otpisan! Također bi zamolio vas da pomognete prvo vašoj porodici, pa onda vašim prijateljima poznanicima i nepoznanicima. Mislim da će Bosna i Hercegovina i njen narod ovo sigurno prebroditi. Iz svega ovog moramo izaći jači!! Osim što stiže pomoć i podrška sa svih strana, i mi igrači ćemo se maksimalno uključiti da pomognemo! Suosjećam se sa svima onima koji pate i tuguju u ovom trenutku. U moje ime hvala svima koji pomažu drugima na bilo koji način, pa makar to bilo i nešto najminimalnije!
Emir Spahić!
I u komentaru hashtag:
Emir Spahic #PrayForBosnia #PrayForSerbia #PrayForBalkan!!
Like · Reply · 46 · about an hour ago
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
"SVE OVE LJUDE KOJI SU OSTALI BEZ DOMOVA USELITI U PRAZNE STANOVE KOJIH JE I PREVISE NA STUPU, SIPU, DOBRINJI ITD."
ljudi ostanu bez svega sto su zaradili u zadnjih 30-40 godina (neki vise-neki manje),a jako puno ljudi je sirotinja, i nađe se ovakvo rjesenje ? ma daj ...
Svakako bolje rjesenje od satora, dvorana i slicnog. Jer ovo sve kad prodje, doce ti donacije gdje ce nasi pokrasti 90% para, i za bjedu ce ti ostati kobaja.
Nekako primarno rjesenje bi mi bilo ovo gore da usele ljudi, da imaju krov nad glavom i da su na suhom...
U Šerićima kod Zenice, od ranih jutarnjih sati mještani se evakuišu ka obližnjem brdu, a situacija je i dalje teška, javljaju čitatelji portala Radio-sarajevo ba s područja Zenice.
U protekla tri dana niko nije uspio doći do sela, osim helikoptera koji je jučer prevozio stare i bolesne.
"Hitno trebamo helikopter, ovo je užas. Ima djece, hladno je. Ima nas oko 100. Radite šta znate, samo da djecu i bolesne izbavite odavde." Nalaze se na koti Dobra voda - pratiti potok'', kazali su.
Mjesto je sa svih strana odsječeno klizištima.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 18 maj 2014, 00:54, ukupno mijenjano 1 put.
Svakako bolje rjesenje od satora, dvorana i slicnog. Jer ovo sve kad prodje, doce ti donacije gdje ce nasi pokrasti 90% para, i za bjedu ce ti ostati kobaja.
Nekako primarno rjesenje bi mi bilo ovo gore da usele ljudi, da imaju krov nad glavom i da su na suhom...
slazem se s tobom, ali sigurno ovo nije dobro dugotrajno rjesenje