Skijanje
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Re: Skijanje
Iako još uvijek nismo vidjeli u kakvoj je formi Tina Maze kada su u pitanju tehničke discipline, ovakva prednost je više nego dovoljna za njene slalomaške kvalitete da bi sama odlučivala o tome da li će uzeti zlato ili ne. Zaista je sve na njoj ovaj put. Hosp se sjajnim donjim dijelom spusta prometnula u favoritkinju za srebro, ima veliku prednost ispred Kirchgasser od koje je rekao bih u boljoj formi, a ogromnu u odnosu na Zettel koju ne vjerujem da može izgubiti. Gut i Fenninger su zaista upitne, juče smo vidjeli kako se gube cijele vječnosti u slalomu ako niste dobar slalomaš, ne znam koliko one mogu da sačuvaju ovo što imaju u borbi za medalje. Naravno, ne treba isključiti ni potencijalna odustajanja u cijeloj priči.
Maze vjerovatno osvaja zlato , pošto ne vjerujem da će prokockati ovu prednost.
Jedino uzbudljivo će biti za 2. i 3. mjesto na podijumu.
Jedino uzbudljivo će biti za 2. i 3. mjesto na podijumu.

VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Imam Tinu na kladari,mora ovo uzeti 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pehiro si joj slalom. Sad ce izletit.MortemHz je napisao/la:Imam Tinu na kladari,mora ovo uzeti

Maze je jednom skijom zlatna ovdje, samo treba da se spusti.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Baš je kamerman morao da isprati onaj nervni slom Leone Popović, tačno mi nije dobro kako sam ono vidio. Razočarala se prije svega jer je u ovakvoj konkurenciji definitivno mogla do odličnog plasmana. I sad mi odzvanjaju one njene riječi, užas.
leona je bila highlight dana 

Ma uzima Maze, staza je smijesna.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
I ona juče nije bila pretjerano teška ali džaba kad je jedini istinski kombinatorac u ovom momentu nažalost završio padom. Bank bi se juče prošetao do zlata, šteta zaista.muamerc je napisao/la:Ma uzima Maze, staza je smijesna.
Ipak Maze je naravno druga priča u odnosu na Jansruda, ona ovo mora uzeti ili je sama kriva.
Dosad ovi osim ovih par na vrhu voze ziheraski, samo da se spuste. Nevjerovatno koliko oni koji su slabiji u slalomu gube vremena, pitanje je koliko je to ravnopravna borba.DukeOfWellington je napisao/la:I ona juče nije bila pretjerano teška ali džaba kad je jedini istinski kombinatorac u ovom momentu nažalost završio padom. Bank bi se juče prošetao do zlata, šteta zaista.muamerc je napisao/la:Ma uzima Maze, staza je smijesna.
Ipak Maze je naravno druga priča u odnosu na Jansruda, ona ovo mora uzeti ili je sama kriva.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Zasluzeno Maze. Rutinski je odradila trku. Poprilicno ocekivano osim mozda Lindsey koja je razocarala.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Puno ravnopravnija nego u dobu kad su se vozile dvije slalomske vožnje. Hirscher je juče pobijedio samo zato što među spustašima nije bilo makar pristojnog slalomaša.
Kako su prvi dio vozile Kirchgasser i Hosp to je strašno, mnoge je presjeklo kad su vidjeli da je Maze izgubila preko pola sekunde tu, ali u srednjem i donjem dijelu Maze je uhvatila ritam i vozila na nivou njih dvije i očekivano sačuvala prednost. Medalje prilično očekivane uz konstataciju da su Fenninger i Gut vozile bolje nego što sam mislio da mogu, pogotov Fenninger, a Zettel je morala bolje u slalomu. Vonn je imala prvenstvo za zaborav.
Kako su prvi dio vozile Kirchgasser i Hosp to je strašno, mnoge je presjeklo kad su vidjeli da je Maze izgubila preko pola sekunde tu, ali u srednjem i donjem dijelu Maze je uhvatila ritam i vozila na nivou njih dvije i očekivano sačuvala prednost. Medalje prilično očekivane uz konstataciju da su Fenninger i Gut vozile bolje nego što sam mislio da mogu, pogotov Fenninger, a Zettel je morala bolje u slalomu. Vonn je imala prvenstvo za zaborav.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Što se tiče večerašnjeg timskog takmičenja evo startne liste:
http://data.fis-ski.com/pdf/2015/AL/033 ... 37SLR0.pdf
A evo i bracketa:

A evo i bracketa:

U koliko sati je ovo ?DukeOfWellington je napisao/la:Što se tiče večerašnjeg timskog takmičenja evo startne liste:
A evo i bracketa:
- DukeOfWellington
- Kontakt:
U 22:15 počinje takmičenje, prijenos na Eurosportu od 21:58.
Ovo ekipno takmicenje u skijanju je totalno bezveze... izmislili su nesto samo da popune program. Koliko znam ovdje je uvjek neka druga nacija pobjedjivala, i sve mi je izgledalo na ruski rulet nekako. Evo gledam ni danas nece svi najbolji skijasi nastupati, i neznam gdje im je tu smisao. Jos hoce ovo da uvede na olimpijskim igrama, a neki drugi sportovi nisu olimpijski, koji su puno vise zasluzili da to budu .
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ovo je više takmičenje revijalnog karaktera, ne shvata se ozbiljno kao recimo ekipno takmičenje u ski skokovima, ili štafete u CC-u i bijatlonu. Inače meni je interesantno.icetea01 je napisao/la:Ovo ekipno takmicenje u skijanju je totalno bezveze... izmislili su nesto samo da popune program. Koliko znam ovdje je uvjek neka druga nacija pobjedjivala, i sve mi je izgledalo na ruski rulet nekako. Evo gledam ni danas nece svi najbolji skijasi nastupati, i neznam gdje im je tu smisao. Jos hoce ovo da uvede na olimpijskim igrama, a neki drugi sportovi nisu olimpijski, koji su puno vise zasluzili da to budu .
Ja do sada nijednom nisam gledao ovo ekipno takmicenje u skijanju,veceras ako Bog da prvi put pa cemo vidjeti kakvo je.DukeOfWellington je napisao/la:Ovo je više takmičenje revijalnog karaktera, ne shvata se ozbiljno kao recimo ekipno takmičenje u ski skokovima, ili štafete u CC-u i bijatlonu. Inače meni je interesantno.icetea01 je napisao/la:Ovo ekipno takmicenje u skijanju je totalno bezveze... izmislili su nesto samo da popune program. Koliko znam ovdje je uvjek neka druga nacija pobjedjivala, i sve mi je izgledalo na ruski rulet nekako. Evo gledam ni danas nece svi najbolji skijasi nastupati, i neznam gdje im je tu smisao. Jos hoce ovo da uvede na olimpijskim igrama, a neki drugi sportovi nisu olimpijski, koji su puno vise zasluzili da to budu .

Koja su pravila u tom timskom ? kakve su discipline ?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Disciplina je jedna, paralel slalom, svaki tim ima pravo prijaviti tri takmičara i tri takmičarke s tim da u samom takmičenju učestvuju dva takmičara i dvije takmičarke, tj. imaju pravo na po jednu rezervu koju će jači vjerovatno koristiti u ranijoj fazi. I onda se spuštaju u parovima s tim da u narednom paru skijaš/skijašica čiji tim je u zaostatku iz pretodnih rundi kreću sa tim zaostatkom u odnosu na takmičara tima koji vodi. I kad se spuste sva četiri para ko prvi prođe kroz cilj dobio je duel. I tako po KO sistemu sve dok se ne dobije pobjednik, eto gore bracketa ko skija protiv koga.MElloo je napisao/la:Koja su pravila u tom timskom ? kakve su discipline ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.