KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
evo kako vidim trenutno je slobodan aleksandar dordevic, odu na wikipediju i vidi, sada kad kazes covijek je izvan naseg dometa onda dolazi ono moje za sponzore i kredite, mislim da covijek ima sjanu karijeru i da ima iskustva, ja nisam kao konakovic, ja sam misljenja ako zelimo Bosnu na euroligaskom nivou treba traziti kao prvo jake sponzore, ako to nemoze onda se treba zaduziti i dici veliki kredit, kad bi usli u top 4 nlb ili cak mozda u euroligu onda bi dobili sponzore i taj dug da se vrati ne bi bio problem, ali ako bosna bude isla dalje ovakim koracima bice samo klub za nabijanje kos razlike
u zivotu treba rizikovati da se ostvari uspjeh
ije abaz kriv sto daje sansu mladima nego on se treba jos negdje kaliti da bi mogao preuzeti klub kakav je bosna
ije abaz kriv sto daje sansu mladima nego on se treba jos negdje kaliti da bi mogao preuzeti klub kakav je bosna
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Citiram : “Ovu utakmicu izgubili smo još u Zadru.”, rekao je Alen Abaz po završetku susreta. “Nakon što smo tamo praktično iskasapljeni ušli smo u psihozu koja nam se pokazala i u večerašnjoj utakmici. Nismo imali dovoljno samopouzdanja i u trenucima kada je protivnik ušao u seriju nismo imali snage da odgovorimo. Jako sam ljut i tužan zbog ovog poraza.”, rekao je trener KK Bosna ASA BH Telecom.
Ovu utakmicu izgubili smo kad su umisljeni papci poput ovoga poceli misliti da nesto znaju te kad su neki samozvani i samouki menadzeri poceli birati ko moze a ko ne moze doci u Bosnu. Sramota... Da nije tuzno bilo bi smijesno.
Ovu utakmicu izgubili smo kad su umisljeni papci poput ovoga poceli misliti da nesto znaju te kad su neki samozvani i samouki menadzeri poceli birati ko moze a ko ne moze doci u Bosnu. Sramota... Da nije tuzno bilo bi smijesno.
-
- Kontakt:
1 OPCIJA-potpuno podmladjivanje.
1.noga burelu
2.noga vucurovicu
3.noga djordjevicu
1.dati dobru priliku majstorovicu(obavezno)
2.dovesti nekog mladog igraca na pleju
i sa ovakvim timom necemo biti zadnji ima helios i mozda krka.
i tako cemo na kraju NLB -liege imati 4-5 mladih igraca koji bi mogli nesto nauciti i koji bi seljedece sezone vec mogli donekle nosioci igre BOSNE
ovo sto sam dosad vidio da ona gore pomenuta trojica samo uzimaju minute mladima a nisu nista bolji pa haj neka i kod nas nesto pukne i to se promijeni.
2 OPCIJA
OTJERATI 3 POMENUTIH DOTICNI
i dovesti
1.pleja amera da valja
2.dovesti nisko krilo da valja
3.dovesti centra da valja
i sa takvim timom se nebi brukali po ovoj Lopovskoj Slovenackoj Ligi koju ja nikad nebih ni igrao ovakvu kakva je.
-HZ-
1.noga burelu
2.noga vucurovicu
3.noga djordjevicu
1.dati dobru priliku majstorovicu(obavezno)
2.dovesti nekog mladog igraca na pleju
i sa ovakvim timom necemo biti zadnji ima helios i mozda krka.
i tako cemo na kraju NLB -liege imati 4-5 mladih igraca koji bi mogli nesto nauciti i koji bi seljedece sezone vec mogli donekle nosioci igre BOSNE
ovo sto sam dosad vidio da ona gore pomenuta trojica samo uzimaju minute mladima a nisu nista bolji pa haj neka i kod nas nesto pukne i to se promijeni.
2 OPCIJA
OTJERATI 3 POMENUTIH DOTICNI
i dovesti
1.pleja amera da valja
2.dovesti nisko krilo da valja
3.dovesti centra da valja
i sa takvim timom se nebi brukali po ovoj Lopovskoj Slovenackoj Ligi koju ja nikad nebih ni igrao ovakvu kakva je.
-HZ-
majke ti sta ti pricas kakav đorđević pa covjek je u penziji od 2005. a sto se tih kredita i sponzora tice nije zivot bas jednostavan ko sto ga ti zamisljas a plus sto ti lopovi u upravi mogu dici kredit jedino sebi za neku vikendicu ili vilu itd.amerosm je napisao/la:evo kako vidim trenutno je slobodan aleksandar dordevic, odu na wikipediju i vidi, sada kad kazes covijek je izvan naseg dometa onda dolazi ono moje za sponzore i kredite, mislim da covijek ima sjanu karijeru i da ima iskustva, ja nisam kao konakovic, ja sam misljenja ako zelimo Bosnu na euroligaskom nivou treba traziti kao prvo jake sponzore, ako to nemoze onda se treba zaduziti i dici veliki kredit, kad bi usli u top 4 nlb ili cak mozda u euroligu onda bi dobili sponzore i taj dug da se vrati ne bi bio problem, ali ako bosna bude isla dalje ovakim koracima bice samo klub za nabijanje kos razlike
You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
ABAZ MARŠ IZ BOSNE!!!
Ne branim Abaza i normalno da i on nosi dio odgovornosti.Ali roster koji ima ni bolji treneri od njega ne bi bili mnogo uspješniji.
Alen forsira domace momke i nek ostane time zasluzuje da bude trener sve dok ne upadne u menadzerske igrei pocne dovodit isluzene igrace sa istoka
-
- Kontakt:
sad abaz kriv
cc ma igrachi su krivi ko' debili jablani papci :ugeek:

po meni abaz s obzirom da mu je ovo prva sezona radi jako dobar posao a to sto ima igracki kadar slabiji nego ikad nije njegov problem. slicnu stvar su uradili i markovicu kada se covjek obrukao a evo sada izgleda da ce i abatu uraditi isto dok su slovencu prosle sezone napravili extra tm
You are someone else I am still right here
taj bi se tim sada borio za F4fiftisent je napisao/la:markovićevom timu nije ništa falilo.
JR Bremer, Nihad Đedović, Hasan Rizvić, Mujo Tujković, Goran Ikonić, Edo Bavčić, Clarence Gilbert... dobar je to tim bio.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Što se tiče Abaza, jasno je da postoji i njegova odgovornost za ove rezultate, a ipak i on određuje petorke na terenu, bar ja tako mislim , jer niko iz publike još nije mu sastavio tim.
što se meni lično ne sviđa, iznijeću i par rečenica.
Postava sa Đorđevićem,Ikonićem,Šehovićem,Ivanovićem i Suljagićem nem nikakvu izrađenu akciju, niti uigrane blokove poslije kojih bi igrači imali čistu poziciju za šut i sve se svodi na individualne pokušaje Ikonića , a vanjska linija nema preciznost sa šutem iz daljine jer Đorđeviću treba prostora za šut, a što ni Ikonić ni Šehović ne znaju da urade, ista stvar je i sa Šehom koji i inače ima slabiji šut sa distance, te i on kao i Burell pokušavaju sa ulazima pod koš riješiti situacije za šut.Tako da vanjski šut je spao na Ikonića, što su i drugi treneri skontali i odmah nam postavljaju zonu i pasebnu pažnju daju Ikoniću.
Suradnja vanjske linije sa centrima Zimićem i Suljagićem je jako loša, kad prime loptu oko njih je min dva igrača, jer se Burell ili Šehović obavezno nađu na 1-2metra od njih, umjesto da razvuku obranu i ostave centre 1 na 1 sa protivničkim centrom, kao što to radi hemofarm ,CZ,Partizan i druge ekipe koje imaju uigran napad.
A najnovije primjer Abazove greške je i zadnji napad protiv Zagreba poslije timeouta kad je ostavio Burella u igri, znači čovjeka koji ne može pogoditi vanjski šut,po meni trebao je igrati Đorđević,jer bi sigurno sa Pašom i nim bio organizovaniji napad neko sa Burelom koji je otišao pod koš i dodao Ikoniću koji je promašio, dalja greška je što nije uveo Zimića i Suljagića koji bi u slučaju promašaja mogli skočiti u napadu, kad je već odlučeno da se igra na Ikonića.
Na kraju krajeva ipak je njegova odgovornost za dovođenja Burella, ne mogu vjerovati da iko ko sebe smatra TRENEROM, može dovesti onakvu KRAMPU od igrača i da mu još igra kombo beka, samo zbog toga poteza zaslužio je OTKAZ.
Kol'ko vidim mnogi sa ovog foruma su NAPOKON shvatili kakav je kapacitet BURELL,emni je trebalo samo da ga pogledam jednu tekmu da vidim tog IGRAČINU,samo me živo interesira gdje završiše prošlogodišnja pojačanja Greer, Veal, Jackson.
Neko je usporedio ovog Burella sa Nick Wiliamsom, što je ipak neralno , jer je Nick za ovg indijanca IGRAČ,koji je znao pogoditi i trice.

što se meni lično ne sviđa, iznijeću i par rečenica.
Postava sa Đorđevićem,Ikonićem,Šehovićem,Ivanovićem i Suljagićem nem nikakvu izrađenu akciju, niti uigrane blokove poslije kojih bi igrači imali čistu poziciju za šut i sve se svodi na individualne pokušaje Ikonića , a vanjska linija nema preciznost sa šutem iz daljine jer Đorđeviću treba prostora za šut, a što ni Ikonić ni Šehović ne znaju da urade, ista stvar je i sa Šehom koji i inače ima slabiji šut sa distance, te i on kao i Burell pokušavaju sa ulazima pod koš riješiti situacije za šut.Tako da vanjski šut je spao na Ikonića, što su i drugi treneri skontali i odmah nam postavljaju zonu i pasebnu pažnju daju Ikoniću.
Suradnja vanjske linije sa centrima Zimićem i Suljagićem je jako loša, kad prime loptu oko njih je min dva igrača, jer se Burell ili Šehović obavezno nađu na 1-2metra od njih, umjesto da razvuku obranu i ostave centre 1 na 1 sa protivničkim centrom, kao što to radi hemofarm ,CZ,Partizan i druge ekipe koje imaju uigran napad.
A najnovije primjer Abazove greške je i zadnji napad protiv Zagreba poslije timeouta kad je ostavio Burella u igri, znači čovjeka koji ne može pogoditi vanjski šut,po meni trebao je igrati Đorđević,jer bi sigurno sa Pašom i nim bio organizovaniji napad neko sa Burelom koji je otišao pod koš i dodao Ikoniću koji je promašio, dalja greška je što nije uveo Zimića i Suljagića koji bi u slučaju promašaja mogli skočiti u napadu, kad je već odlučeno da se igra na Ikonića.
Na kraju krajeva ipak je njegova odgovornost za dovođenja Burella, ne mogu vjerovati da iko ko sebe smatra TRENEROM, može dovesti onakvu KRAMPU od igrača i da mu još igra kombo beka, samo zbog toga poteza zaslužio je OTKAZ.
Kol'ko vidim mnogi sa ovog foruma su NAPOKON shvatili kakav je kapacitet BURELL,emni je trebalo samo da ga pogledam jednu tekmu da vidim tog IGRAČINU,samo me živo interesira gdje završiše prošlogodišnja pojačanja Greer, Veal, Jackson.
Neko je usporedio ovog Burella sa Nick Wiliamsom, što je ipak neralno , jer je Nick za ovg indijanca IGRAČ,koji je znao pogoditi i trice.
-
- Kontakt:
Evo danas Imamovic izjavi da u budzetu nikada vise nije bilo para od sponzora. Sta je sada ovo?
Isto tako rece da je razocaran pojacanjima. Mozda bude kakvih promjena skoro, ko zna?
Isto tako rece da je razocaran pojacanjima. Mozda bude kakvih promjena skoro, ko zna?
Ne mogu shvatiti da toliko raje ovdje brani Abaza pa on je taj koji je birao i pravio tim. Pa onaj Burrell je sranje kao i vecina ovih novih. Uprava je kriva sto nije odma poslije sezone doveala Jovanovica, Wrighta i Rothnarta oni vise vole isprobavati sa nekim novim igracima poput Burrella. Samo bi najveca budala dovela Amerikanca na poziciji na kojoj smo najbolje pokrivani sa Ikonicem ako je vec htio amerikanca trebao ih je dovesti na 1, 4-5 on dovedi beka koji nikad nije igrao pleja a treba mu plej. I kad se biraju igraci onda dolaze prvo igraci iz beobasketa koji nemaju posao tako da se ne traba nadati boljoj poziciji od 12-13 kad uzmemo u obzir da imamo trenera koji nema nikakvog iskustva i upravu koja je nesposobna da nadje sponzore.
tomislav tomovicfiftisent je napisao/la:koji igrač bosne ove i prošle sezone je iz beobasketa?Howard je napisao/la: I kad se biraju igraci onda dolaze prvo igraci iz beobasketa koji nemaju posao tako da se ne traba nadati boljoj poziciji od 12-13 kad uzmemo u obzir da imamo trenera koji nema nikakvog iskustva i upravu koja je nesposobna da nadje sponzore.

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Tomović Tomislav...fiftisent je napisao/la:koji igrač bosne ove i prošle sezone je iz beobasketa?Howard je napisao/la: I kad se biraju igraci onda dolaze prvo igraci iz beobasketa koji nemaju posao tako da se ne traba nadati boljoj poziciji od 12-13 kad uzmemo u obzir da imamo trenera koji nema nikakvog iskustva i upravu koja je nesposobna da nadje sponzore.

Kad smo već kod Tome Tomovića bojim se da ga ne dovedu,jer mi je Imamović rekao da je dobar igrač, i što je naj(smješnije)tužnije nije se šalio, alhemičar je bio tu...
Momak trenutno nema angažman, čeka nas (KK Bosnu) kao OZEBLO sunce...

Momak trenutno nema angažman, čeka nas (KK Bosnu) kao OZEBLO sunce...

Naslov "Pobjeda izmakla u zadnjoj sekundi" je jednako sramotna koliko i poraz od Zagreba (ispod prosjecne ekipe) na domacem terenu. Ruku na srce ovu utakmicu smo trebali dobiti sa +10 i to vec u prvom poluvremenu. Ono sto me frustrira najvise je manjak zalaganja igraca na terenu. Pozivanje na potop u Zadru, i kako je to najveci razlog za ovaj poraz, je smijesan. Bilo i proslo, dobili po pitcci hebiga idemo dalje. Necemo sad kukati nad vlastitom sudbinom. Il' hocemo?
Odbrana u ovoj utakmici je bila ocajna! Ako protivnicki igraci ostanu 23 puta sami na sutu za 3 poena onda tu nesto ne valja, i to vecinu u 3. cetvrtini. Pristup koji su igraci imali u odbrani a i u napadu je najblaze receno neprihvatljiv i nedopustiv. Ako su tome razlog trice koje su nam zabili onda igrace treba fino uzeti za ruke i odvesti ih psihijatru, psihologu, hodzi, bilo kome samo nek se rijese blokade. Abaz je napravio tu gresku gdje nije potencirao odbranu nad Dundovicu nakon prve dvije trice i dali smo mu sansu da puca jos 6 puta i da pogodi jos 3 trice. Jedini koji su zadovoljili u ovoj utakmici su Ikonic i Hajric ali nemogu ni oni sami da igraju. Ostali su zakazali u svemu. Sve u svemu nije mi zao poraza sve dok vidim trud i borbenost na terenu cega je u subotu bilo najmanje.
Odbrana u ovoj utakmici je bila ocajna! Ako protivnicki igraci ostanu 23 puta sami na sutu za 3 poena onda tu nesto ne valja, i to vecinu u 3. cetvrtini. Pristup koji su igraci imali u odbrani a i u napadu je najblaze receno neprihvatljiv i nedopustiv. Ako su tome razlog trice koje su nam zabili onda igrace treba fino uzeti za ruke i odvesti ih psihijatru, psihologu, hodzi, bilo kome samo nek se rijese blokade. Abaz je napravio tu gresku gdje nije potencirao odbranu nad Dundovicu nakon prve dvije trice i dali smo mu sansu da puca jos 6 puta i da pogodi jos 3 trice. Jedini koji su zadovoljili u ovoj utakmici su Ikonic i Hajric ali nemogu ni oni sami da igraju. Ostali su zakazali u svemu. Sve u svemu nije mi zao poraza sve dok vidim trud i borbenost na terenu cega je u subotu bilo najmanje.
Molim ovog iz BBL pošto zna situaciju oko bivše SCG da nam javi situaciju sa Vučurovićem... 

-
- Kontakt:
Ars ispade ti dobar prognozer!!!!
Zar ne rece da cemo dobiti Mrave?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.