Fudbalska Reprezentacija Engleske

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Koliko daleko može Engleska?

Osmina finala
3
14%
Četvrtfinale
1
5%
Polufinale
1
5%
Finale
7
32%
It's coming home
10
45%

Ukupno glasova: 22

ANTIFA !
Kontakt:

Re: Fudbalska Reprezentacija Engleske

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 jun 2012, 00:15

Ma ima da prodjemo u drugi krug , dovoljan nam je i x , pa u nastavku sta Bog da :-)

Vidim pricate ko je bolji Welbeck ili Carrol po meni Welbeck ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 16 jun 2012, 00:18

Carrol je napravio 3 faula (u napadu) u prvih deset minuta, lično sam brojao. Plus, napravio je i onaj glupi faul nakon kojeg je Švedska izjednačila.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 16 jun 2012, 09:54

Euro je prevazislo ocekivanja vec u SKUPNOJ fazi,ko sto bi nasi komentatori rekli :lol:
Engleska sinoc odigrala dobro za ekipu,koja pod vodstvom Hodsona je skroz malo igrala skupa...U nekim situacijama su previse pasivni u defanzivi..Ukrajina je tvrd orah,ali mislim moci x izvuci i plasirat se dalje...
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jun 2012, 10:54

Ocjene Gordy Albiona za sinocnji sraz sa Svedima ;)

slika

Neki novi klinci :mrgreen:

slika 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jun 2012, 11:03

Mene su ugodno iznenadili, moram priznati. Igra je imala i glavu i rep, a to je najvažniji segment. Iz takve igre se i zabijaju golovi, a ne na ho-ruk sistemu koji je često bio prisutan i kod Capella. Dakako, ne mislim da je Hodgson bolji taktičar (nisam tol'ko lud), al' sistem u kome nema Lamparda i Ferdinanda mnogo bolje funkcioniše. :mrgreen:

Povratkom Rooneya je Hodgson na slatkim mukama. Naravno, mora se Wayne ubaciti u prvu postavu, a s obzirom da se bolje razumije sa Welbeckom, vjerujem da će Carroll (ugodno me iznenadio sinoćnjom izvedbom) završiti na klupi. Walcott je sinoć unio dosta živosti i da nije ušao, sumnjam da bi Englezi preokrenuli rezultat. No, opet bih se ja odlučio da ga koristim kao džokera. Ukrajince će biti izmoreni od strane Gerrarda, Milnera i Parkera (ne znam da l' bih se odlučio za Younga), te će tako i Walcott biti opasniji zbog svježine (kombinovane sa nevjerovatnom prodornošću koju posjeduje). :mrgreen:

Sve u svemu, nadam se da će na kraju Englezi biti drugi i da vidimo taj sraz sa, ako sve bude išlo po planu, Špancima. Uh, mogli bismo se nagledati pravih klasika u četvrtfinalnim mečevima (Francuska - Italija, Španija - Engleska, Poljska - Njemačka ( :lol: )). Navijaću za ovakve ishode (što zbog gledljivosti utakmica, to zbog tiketa koji su u igri). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 16 jun 2012, 11:34

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 16 jun 2012, 11:53

Jel se meni cini ili je Glenn kriv za jos jedan gol?On bi trebao na klupu protiv Ukrajine,mora se probat nesto drugo,ovakva odbrana jednostavno ne ide..On ili Lescot..Sto se tice napada,Rooney ulazi,mislim umjesto Younga a Danny ce preseliti na krilo i Walccot umjesto Millnera..To bi umnogome ubrzalo i unaprijedilo igru Engleza..Za Spance se mora pripremiti neka brza odbrana,bojim se da ako se to ne uradi ispadamo...Nadam se prvom mjestu u grupi i igri protiv Hrvata/Talijana pa onda da imamo 1/2 finale u rukama...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 16 jun 2012, 12:17

Slatinash_7 je napisao/la:Nadam se prvom mjestu u grupi i igri protiv Hrvata/Talijana pa onda da imamo 1/2 finale u rukama...
A to su kao prelagani protivnici Hrvati i Italijani? :D
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 16 jun 2012, 12:21

rastafarian je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:Nadam se prvom mjestu u grupi i igri protiv Hrvata/Talijana pa onda da imamo 1/2 finale u rukama...
A to su kao prelagani protivnici Hrvati i Italijani? :D
Englezi imaju šanse sa svima u 90 minuta, ali ako odu na penale, tu nemaju šanse čak ni protiv San Marina. :D

Slatinash, Glen nije imao sinoć svoju noć jer kriv za iznednačujući pogodak. No, podsjeti me ko oduze loptu u 16 minuti kada je Ibrahimović išao 1 na 1 sa Hartom? Glen se mogao iskupiti za go samo da je Terry šutao u stranu a ne direktno u golmana.

slika
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 16 jun 2012, 12:41

Glen je bio najbolji što se tiče odbrane, jeste da je imao tu nesreću da postigne autogol, ali Bože moj, svakome se može desiti. samo ne razumijem kako ga ljudi mogu pljuvati, uostalom i Carrolla su do jučer pljuvali, a sada niko nije pisnuo o njemu vjerovatno zato što su iz Liverpoola...
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 16 jun 2012, 12:55

Ja sam odma rekao daj Carrolla u napad,malo sansi,a momak jednu od njih zna iskoristiti...I hocu ga i sad vidjet u napadu jer je dobar igrac..Sto se tice Glenna,ne govorim o autogolu nego o golu koji je postigao Melleberg,a kraj kojeg je bio Glenn..Sto se tice ostalih zadataka u odbrani bio je dobar,moze se reci i odlican,al idalje mislim da treba nek promjena u odbrani,koja se zove Phil Jones,a umjesto koga da udje to treba da odluci Roy..
A Hrvati ili Talijani su relativno laki protivnici za Engleze,u svakom slucaju laksi nego Spanci..Nadam se prolasku u 1/2 finale gdje bi nas cekala Rusija ili recimo Danska/Portugal,samo ne da Holandija prodje...Ako sam upravu tako se ukrstaju ekipe u 1/2 finalu..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 16 jun 2012, 12:58

Carlo je napisao/la:Glen je bio najbolji što se tiče odbrane, jeste da je imao tu nesreću da postigne autogol, ali Bože moj, svakome se može desiti. samo ne razumijem kako ga ljudi mogu pljuvati, uostalom i Carrolla su do jučer pljuvali, a sada niko nije pisnuo o njemu vjerovatno zato što su iz Liverpoola...
Nisam ga ja pljuvo.... 8-) Cak sam prognoziro da ce postici glavom pogodak...
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 16 jun 2012, 13:05

Carlo je napisao/la:Glen je bio najbolji što se tiče odbrane,
Jest, al da nije bilo Lescotta, Terrya i Colea.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 16 jun 2012, 13:31

U posljednjem susretu drugoga kruga natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu Engleska je savladala Švedsku rezultatom 3:2 te se približila plasmanu u četvrtfinale.
Engleska nogometna reprezentacija pogocima Andyja Carolla, Thea Walcotta i Dannyja Welbecka u odličnoj utakmici savladala je izabranike Erika Hamrena te tako prekinula crnu seriju i napokon upisala prvu pobjedu u natjecateljskim susretima protiv Šveđana.
Igrač koji je započeo preokret svakako je Walcott koji je prvo zabio za 2:2, a nakon toga i asistirao za pobjedu: "Ne mislim da sam bio ključan igrač. Bio sam razočaran kada sam saznao da ću biti na klupi i svakako je lijep osjećaj ući u igru i pokazati što možete," rekao je nakon susreta član Arsenala.
Odlučujući pogodak djelo je napadača Manchester Uniteda Dannyja Welbecka koji se odlično snašao i petom iz teške situacije svojoj momčadi osigurao tri boda: "Sretan sam što je sve dobro završilo i što smo osvojili tri boda. Nakon lošeg otvaranja drugog poluvremena i primljena dva pogotka pokazali smo zajedništvo i momčadski duh koji nas krasi te zasluženo slavili."
Švedski izbornik nije mogao sakriti tugu s konačnim ishodom: "Razočaran sam jer mislim da smo odigrali dvije dobre utakmice, a nemamo niti jedan bod. Ponosan sam na igrače i sve što su pokazali, ali za pobjedu vam treba i malo sreće što mi nismo imali. Žao mi je igrača koji su se borili i stvarno samo tužan," rekao je Hamren.
U zadnjem kolu skupine D sastaju se Ukrajina i Engleska koja će biti jača za Waynea Rooneyja te Francuska i Švedska koja je izgubila svaku nadu u eventualni prolazak skupine.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 16 jun 2012, 13:31

Carlo je napisao/la:jeste da je imao tu nesreću da postigne autogol, ali Bože moj, svakome se može desiti.
Tačno je da se svakome može desiti, ali on je sam kriv za taj autogol. Totalno zakasnio sa izlaskom prema naprijed (svi Englezi po 2-3 metra ispred njega) i tako je izbjegnut ofsajd, a onda je bilo prekasno za spašavati gol... Imao je i par solidnih intervencija, ali mislim da je bio slaba karika sinoć. Dosta problema je Olsson pravio po toj strani. Šteta što Richardsa nema, jer bi Glen vjerovatno preselio na klupu ili bi bar bio pritisnut zbog konkurencije.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 16 jun 2012, 13:36

Engleski izbornik Roy Hodgson ostao je zadovoljan činjenicom da njegova momčad može mirnije čekati posljednje kolo skupine D Europskog prvenstva, a morao je izdvojiti Thea Walcotta. Najavio je pritom i povratak Rooneyja u momčad...
Pobjedom nad Švedskom 3:2 Englezi su se poravnali s Francuzima na čelu poretka u svojoj ukrajinskoj skupini te im i neodlučeni ishod protiv domaćina u posljednjih 90 minuta garantira plasman u četvrtfinale.
Glen Johnson: "Hogdson je tek četiri tjedna s nama i nije imao previše vremena kako bi nam objašnjavao što točno želi. Međutim, brzo nam je prenio neke ideje i ova reprezentacija to brzo uči. Švedska je igrala dobro, a siguran sam da su svi engleski navijači morali izgubiti mnogo živaca. To na kraju nema veze ako uzmemo tri boda, glavno da smo pobijedili".
Ključni čovjek pobjede nad Ibrahimovićem i društvom bio je Theo Walcott, koji je ušao s klupe, zabio za 2:2 i potom sjajno asistirao Welbecku za pobjedu.
"Walcott mora biti iznimno zadovoljan. Ja sam s ovom reprezentacijom tek mjesec dana i još uvijek učim o igračima i tražim prostor za napredak, ali sretan sam zbog načina na koji su moji napadači odigrali", rekao je engleski izbornik Roy Hodgson poslije utakmice.
"Dobro je što znamo da nas već i samo bod protiv Ukrajine vodi u četvrtfinale te moramo nastaviti igrati kao u protekle četiri utakmice pod mojim vodstvom. Ne smijemo spuštati letvicu", dodao je.
Protiv Ukrajine će Hodgson na raspolaganju imati i Waynea Rooneyja, koji je odslužio dvije utakmice zabrane igranja zbog isključenja protiv Crne Gore.
"Igrač poput njega može donijeti prevagu i oduševljen sam što ga mogu koristiti. Ostavim li ga van udarne postave, svlačionica bi mogla eksplodirati. Vjerojatno ću pomaknuti Younga na krilo kako bih Rooneyju otvorio prostor", najavio je.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

High

Post Postao/la High » 16 jun 2012, 14:09

Joj ljepote nakon pobjede, kako je odmah dan ljepši, lakše se diše. :mrgreen: Uvjeren sam da će i Ukrajina biti savladana, sad Englezi imaju samopouzdanje, sumnjam da može nešto krenuti po zlu. A i vrijedi li spominjati da će Rooney biti u sastavu? COME ON ENGLAND !
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 16 jun 2012, 14:20

Bra' o Engleska ! Strašan povratak s dva fantastična gola. 8-)
Who dares, wins !

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 16 jun 2012, 14:22

Wisey je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Glen je bio najbolji što se tiče odbrane,
Jest, al da nije bilo Lescotta, Terrya i Colea.
pogledaj snimak burazeru

Glen će početi i sljedeću, žao mi je što će vas to razočarati.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 16 jun 2012, 14:41

Šta će mi snimak ?
Naravno da će početi, nema tu boljeg igrača od njega nažalost. Vidjelo se i protiv Francuza, a vidjeće se i kad im dođe neko jači opet ko je najslabija karika odbrane.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.