https://rapo.rt.ba/raport-saznaje-kosar ... robasketu/Ghuraba je napisao/la: ↑31 jul 2025, 21:48Daj link da vidim tu vijest, ako nije problem. Prosireni spisak ne bi trebao biti prepreka da igra za nas, ako je samo do toga. Sve sto ode na fibu, na dugom je stapu...Vaya je napisao/la: ↑31 jul 2025, 21:32Eno vijest da Pjanic nece biti u opticaju za EB...
Haman je imao nas pasos na vrijeme (ovo mi nije jasno kako), ali je haman nekad u mladjim kategorijama Njemacke bio na nekom prosirenom spisku, medjutim nikada nije zaigrao... Tako da haman ce morati opet FIB-i na odlucivanje, ali kao ne bi trebalo biti problem i moglo bi se na njega racunati na QWB...
BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Nije do prosirenog spiska, nego misle da se to sa FIB-om ne moze zavrsiti do pocetka EB...
https://r.aport.ba/raport-saznaje-kosar ... robasketu/
Samo izbrisi tacku izmedju r i a...
https://r.aport.ba/raport-saznaje-kosar ... robasketu/
Samo izbrisi tacku izmedju r i a...
Savez da ima u steku milion eura za mito FIBA sluzbenika - malo bi nam bilo...
Nece ni on nastupiti. Naci ce Fiba opet neki izgovor.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kada bi krenuli ganjati da se prosiruje roster i da se vracaju neki igraci za QWB, bilo bi tu dosta zanimljivih imena... Pjanic, Djedovic, Sulejmanovic, Kondic, Sikiras, Mutic, Maric...
Ali sto je babi milo...
Ali sto je babi milo...
Hvala, momci! Pretpostavio sam da je s raporta, ali meni kod njih kad odaberem 'sport' prikaze samo zadnjih 10-ak sportskih vijesti, a kad prebacim na drugu stranicu - onda mi obicno prikazuje neke starije vijesti od jucer. 
Nema osnove da ovo bude razlog. Koliko je igraca koji su bili na prosirenim spiskovima U selekcija, pa su na kraju bez ikakvih dodatnih procedura zaigrali za druge reprezentacije. Moguce da Pjanic sad mora proci istu proceduru kao Djedovic, tj. da selektor od politike trazi da mu se ponovo izda nas pasos.
Kako god, ocekujem da se s dolaskom ovih glavnih igraca spisak skrati na 14 imena (da otpadnu Hrelja, Manjgafic i Pjanic). Campari treba dati malo vise prilike. Bez sumnje je bolji igrac od Arslanagic. Mozda nije u svim segmentima, jer sporije prenosi loptu i nekako se pati kad organizuje napad, ali je neuporedivo bolji suter, a nikad ne znas hoces li doci u situaciju da ti u zadnjem napadu zatreba sut za 3. S druge strane, nadam se da nam organizacija napada ni od jednog od njih nece zatrebati, jer su 3 nivoa ispod nivoa EB.
Sto se tice Gruzije, tu ce biti pakleno tesko zaustaviti Mamukelashvilija i Shengeliju na 4. Mogu zabiti s distance (pogotovo prvi), mogu napasti licem (brutalni obojica, pogotovo prvi), mogu odigrati ledjima (pogotovo drugi). Tu moramo traziti dominaciju nase vanjske linije, gdje oni osim Amera imaju samo Sanadzea od solidnih igraca.

Nema osnove da ovo bude razlog. Koliko je igraca koji su bili na prosirenim spiskovima U selekcija, pa su na kraju bez ikakvih dodatnih procedura zaigrali za druge reprezentacije. Moguce da Pjanic sad mora proci istu proceduru kao Djedovic, tj. da selektor od politike trazi da mu se ponovo izda nas pasos.
Kako god, ocekujem da se s dolaskom ovih glavnih igraca spisak skrati na 14 imena (da otpadnu Hrelja, Manjgafic i Pjanic). Campari treba dati malo vise prilike. Bez sumnje je bolji igrac od Arslanagic. Mozda nije u svim segmentima, jer sporije prenosi loptu i nekako se pati kad organizuje napad, ali je neuporedivo bolji suter, a nikad ne znas hoces li doci u situaciju da ti u zadnjem napadu zatreba sut za 3. S druge strane, nadam se da nam organizacija napada ni od jednog od njih nece zatrebati, jer su 3 nivoa ispod nivoa EB.
Sto se tice Gruzije, tu ce biti pakleno tesko zaustaviti Mamukelashvilija i Shengeliju na 4. Mogu zabiti s distance (pogotovo prvi), mogu napasti licem (brutalni obojica, pogotovo prvi), mogu odigrati ledjima (pogotovo drugi). Tu moramo traziti dominaciju nase vanjske linije, gdje oni osim Amera imaju samo Sanadzea od solidnih igraca.
Ako ga povede na EB nek ga iskoristi 10-tak minuta protiv Kipra da odmori Castanedu.Ghuraba je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:48Hvala, momci! Pretpostavio sam da je s raporta, ali meni kod njih kad odaberem 'sport' prikaze samo zadnjih 10-ak sportskih vijesti, a kad prebacim na drugu stranicu - onda mi obicno prikazuje neke starije vijesti od jucer.
Za ovo oko Gruzina stavi na njih Lazića, Alibegovića i pogotovo Vrabca

PG Castaneda, Gegic, CamparaCAZIN je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:58Ako ga povede na EB nek ga iskoristi 10-tak minuta protiv Kipra da odmori Castanedu.Ghuraba je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:48Hvala, momci! Pretpostavio sam da je s raporta, ali meni kod njih kad odaberem 'sport' prikaze samo zadnjih 10-ak sportskih vijesti, a kad prebacim na drugu stranicu - onda mi obicno prikazuje neke starije vijesti od jucer.
Za ovo oko Gruzina stavi na njih Lazića, Alibegovića i pogotovo Vrabca, nećeš ih moći vidjeti na terenu
.
SG Musa, Atic
SF Lazic, Vrabac
PF Alibegovic, Halilovic, Penava
C Nurkic, Kamenjas
Realost da to bude 12 igrača koji trebaju ići. Čampara, Penava i Vrabac da dobiju 10-tak minuta protiv Kipra i odmorio si glavne igrače za Španiju koju će Gruzija namučiti u prvom kolu.Vaya je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:41PG Castaneda, Gegic, CamparaCAZIN je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:58Ako ga povede na EB nek ga iskoristi 10-tak minuta protiv Kipra da odmori Castanedu.Ghuraba je napisao/la: ↑31 jul 2025, 22:48Hvala, momci! Pretpostavio sam da je s raporta, ali meni kod njih kad odaberem 'sport' prikaze samo zadnjih 10-ak sportskih vijesti, a kad prebacim na drugu stranicu - onda mi obicno prikazuje neke starije vijesti od jucer.
Za ovo oko Gruzina stavi na njih Lazića, Alibegovića i pogotovo Vrabca, nećeš ih moći vidjeti na terenu
.
SG Musa, Atic
SF Lazic, Vrabac
PF Alibegovic, Halilovic, Penava
C Nurkic, Kamenjas
Mnogo me brinu minute halilovica na 4 koje ce sigurno imati
Ja mislim da Vrabac u svakoj utakmici moze dobiti do 10 minuta...da napravi dva 2-3 kvalitetna faula i da izjebe* u mozak onog igraca kojeg cuva...CAZIN je napisao/la: ↑31 jul 2025, 23:54Realost da to bude 12 igrača koji trebaju ići. Čampara, Penava i Vrabac da dobiju 10-tak minuta protiv Kipra i odmorio si glavne igrače za Španiju koju će Gruzija namučiti u prvom kolu.
Ja se samo sjecam koliko je zivaca Doncicu pokid'o na proslom EB...
Vidjet ces sad protiv Grka, kad pocne trcati za Janisom i mlatarati mu rukama ispred ociju...
-
- Kontakt:
Vrabac je u zadnjoj utakmici protiv Francuske imao cak 7 ukradenih lopti 

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
I dva ključna prodora na samom kraju utakmice, da se ni to ne zaboravi19vendetta87 je napisao/la: ↑01 avg 2025, 00:05Vrabac je u zadnjoj utakmici protiv Francuske imao cak 7 ukradenih lopti![]()

Ja ne znam za vas ljudi, mozda i ja pametujem...ali ono sto Vrabac radi zadnje 2-3 godine se meni pravo svidja...
Mislim, svi smo mi davno skontali koji je njegov limit, ali imam osjecaj da u zadnje 2-3 godine je i on definitivno shvatio koji mu je domet, da je sazrio i da jednostavno se maksimalno trudi da maksimalizira svoje prednosti, a sakrije mane...
Decko je dosta popravio svoj sut... On sada ako sutne 3 trojke u utakmici, pa mozes sigurno reci da ce 1 ubaciti...popravio je slobodna...ball handling isto nije toliko los...u par zadnjih navrata je pogadjao one svoje frljave uaze pod kos, sad protiv Kine, zadnju utakmicu protiv Francuske...jest da i dalje ne moze da se zaustavi kad krene prodor, a da ne napravi faul u napadu - ali Boze moj...
Sve ovo uz standardnu pozrtvovanost, zalaganje i borbu - Vrabac je tip igraca koji treneri jednostavno vole...njega kada trener zna usmjeriti i iskontrolisati na terenu - to je ljepota...a definitivno mislim da mu je Adis nadao zicu...
Pa on ce biti idealan da na primjer poslije Gegica, uskoci da cuva Doncica i da poslije Alibegovica uskoci da handri Sengeliu...
Pravo mi je cudno da KK Bosna nije produzila ugovor sa njim i mislim da su pogrijesili u tome...idealan za back-up SF...
Mislim, svi smo mi davno skontali koji je njegov limit, ali imam osjecaj da u zadnje 2-3 godine je i on definitivno shvatio koji mu je domet, da je sazrio i da jednostavno se maksimalno trudi da maksimalizira svoje prednosti, a sakrije mane...
Decko je dosta popravio svoj sut... On sada ako sutne 3 trojke u utakmici, pa mozes sigurno reci da ce 1 ubaciti...popravio je slobodna...ball handling isto nije toliko los...u par zadnjih navrata je pogadjao one svoje frljave uaze pod kos, sad protiv Kine, zadnju utakmicu protiv Francuske...jest da i dalje ne moze da se zaustavi kad krene prodor, a da ne napravi faul u napadu - ali Boze moj...
Sve ovo uz standardnu pozrtvovanost, zalaganje i borbu - Vrabac je tip igraca koji treneri jednostavno vole...njega kada trener zna usmjeriti i iskontrolisati na terenu - to je ljepota...a definitivno mislim da mu je Adis nadao zicu...
Pa on ce biti idealan da na primjer poslije Gegica, uskoci da cuva Doncica i da poslije Alibegovica uskoci da handri Sengeliu...
Pravo mi je cudno da KK Bosna nije produzila ugovor sa njim i mislim da su pogrijesili u tome...idealan za back-up SF...
Ja se samo nadam da ce do Kipra namjestiti ruku za one svoje floatere, jer je protiv Kineza vecinu profulao. U suprotnom, radije bih Penavi dao rezervne minute na 4. Djeluje mi da je malo ojacao tijelo (iako je jos uvijek mrsav) i da vise ne pravi glupe faulove. Rezervna postava s Halilovicem i Kamenim na 4 i 5 je operisana od suta. Ako im se jos doda Gegic, koji ce sigurno pocinjati s klupe + ako Vrabac dobije svoje minute...

Sto se tice Adina, cudan je lik skroz. Protiv Kineza je zabio haman sva slobodna. Prosle sezone u Bosni je imao period kad je sasvim korektno sutirao bacanja i onda dolazi druga utakmica protiv Vojvodine, svaki poen je ko kuca, a on s penala sutira 1 od 7 ili 8. I hajde, dobiju to nekako, a onda prva protiv Ilirije u finalu ponovo preslikana situacija.

Njemu treba ograniciti i minutazu i ulogu. Ako mu dopustis da previse drzi loptu u rukama, za 5 minuta ce imati 3 pogresna pasa, zatim ce jednom presjeci protivnicki napad, krenuti u kontru 3na1 i odlucit se na polaganje. U tome ce ili napraviti faul u napadu ili ce dobiti faul i bacanja, ali ce profulati oba. To je jednostavno on, a ta labilnost pogotovo dodje do izrazaja u bitnim utakmicama (na EB su sve bitne, nisu to prijateljske protiv Kine

Kad krene ono svoje da skakuće i mlatara rukama i nogamaVaya je napisao/la: ↑01 avg 2025, 00:00Ja mislim da Vrabac u svakoj utakmici moze dobiti do 10 minuta...da napravi dva 2-3 kvalitetna faula i da izjebe* u mozak onog igraca kojeg cuva...Ako sta jos ubaci uz to sve - odlicno...
Ja se samo sjecam koliko je zivaca Doncicu pokid'o na proslom EB...
Vidjet ces sad protiv Grka, kad pocne trcati za Janisom i mlatarati mu rukama ispred ociju...![]()

-
- Kontakt:
Neka, to se traži, tako te još u školi košarke uče. Stav i aktivne rukice 

Ma kakvoj Evropi, niko na svijetu bolje.Ghuraba je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:07Ja se samo nadam da ce do Kipra namjestiti ruku za one svoje floatere, jer je protiv Kineza vecinu profulao. U suprotnom, radije bih Penavi dao rezervne minute na 4. Djeluje mi da je malo ojacao tijelo (iako je jos uvijek mrsav) i da vise ne pravi glupe faulove. Rezervna postava s Halilovicem i Kamenim na 4 i 5 je operisana od suta. Ako im se jos doda Gegic, koji ce sigurno pocinjati s klupe + ako Vrabac dobije svoje minute...![]()
Sto se tice Adina, cudan je lik skroz. Protiv Kineza je zabio haman sva slobodna. Prosle sezone u Bosni je imao period kad je sasvim korektno sutirao bacanja i onda dolazi druga utakmica protiv Vojvodine, svaki poen je ko kuca, a on s penala sutira 1 od 7 ili 8. I hajde, dobiju to nekako, a onda prva protiv Ilirije u finalu ponovo preslikana situacija.
Njemu treba ograniciti i minutazu i ulogu. Ako mu dopustis da previse drzi loptu u rukama, za 5 minuta ce imati 3 pogresna pasa, zatim ce jednom presjeci protivnicki napad, krenuti u kontru 3na1 i odlucit se na polaganje. U tome ce ili napraviti faul u napadu ili ce dobiti faul i bacanja, ali ce profulati oba. To je jednostavno on, a ta labilnost pogotovo dodje do izrazaja u bitnim utakmicama (na EB su sve bitne, nisu to prijateljske protiv Kine). U suprotnom, ako mu kazes da cuva protivnicke bekove i poremeti ih - to mozda niko u Evropi nece bolje uraditi od njega. Takodjer, sa strane pomoci moze biti odlican, pogotovo protiv Gruzije s krnjavom vanjskom, a prejakom unutrasnom linijom. Tu on treba pomagati protiv njihovih cetvorki, udvajati ih itd. Nesto slicno su radili protiv Hezonje, mada bi ova dvojica potencijalno mogli biti jos nezgodniji za cuvanje.
Ma ja bi njega skroz iz rotacije izbacio osim protiv Kipra ali vjerujem da se to nece desiti.I na proslom euru smo imali ogromne probleme kad je on igrao na 4( startao cak)Ghuraba je napisao/la: ↑01 avg 2025, 01:07Ja se samo nadam da ce do Kipra namjestiti ruku za one svoje floatere, jer je protiv Kineza vecinu profulao. U suprotnom, radije bih Penavi dao rezervne minute na 4. Djeluje mi da je malo ojacao tijelo (iako je jos uvijek mrsav) i da vise ne pravi glupe faulove. Rezervna postava s Halilovicem i Kamenim na 4 i 5 je operisana od suta. Ako im se jos doda Gegic, koji ce sigurno pocinjati s klupe + ako Vrabac dobije svoje minute...![]()
Njemu treba ograniciti i minutazu i ulogu. Ako mu dopustis da previse drzi loptu u rukama, za 5 minuta ce imati 3 pogresna pasa, zatim ce jednom presjeci protivnicki napad, krenuti u kontru 3na1 i odlucit se na polaganje. U tome ce ili napraviti faul u napadu ili ce dobiti faul i bacanja, ali ce profulati oba. To je jednostavno on, a ta labilnost pogotovo dodje do izrazaja u bitnim utakmicama (na EB su sve bitne, nisu to prijateljske protiv Kine). U suprotnom, ako mu kazes da cuva protivnicke bekove i poremeti ih - to mozda niko u Evropi nece bolje uraditi od njega. Takodjer, sa strane pomoci moze biti odlican, pogotovo protiv Gruzije s krnjavom vanjskom, a prejakom unutrasnom linijom. Tu on treba pomagati protiv njihovih cetvorki, udvajati ih itd. Nesto slicno su radili protiv Hezonje, mada bi ova dvojica potencijalno mogli biti jos nezgodniji za cuvanje.
Izjavi Kamenjaš za stranicu KS da su se uz njega još 2 igrača pridružila ekipi a to su Castaneda i Alibegović.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.