Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Austrija, Norveška i Švedska 2020.
Sta im Norveska radi,a tek 5 minuta proslo...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
oaba ne daju gol 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ubodose ga Islandjani
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Hendikep se iskoristio srećom. 

"We need to suffer. And we need to fight."
Polupismen ti je za bih , ne dovoljan, dobaar. Ak' ti na.sportskom forumu brijes tko je, nije pismen, lutalis. Ovo sve je sprdnja, kazes Bregovic napisao, aaa? Sve je to ludiloo.Trigger je napisao/la: ↑21 jan 2020, 11:23Trigger je napisao/la: ↑21 jan 2020, 02:16E, majstore od gofana! Ti to kao "duhovit" - šta to ne valja u navijačkim pjesmama bh.navijača i šta je poenta spominjanja stiha iz dokazano fenomenalne pjesme "Žute dunje" (Indexi)?
Je l' to tebi stihove pjesme "Žute dunje" kao smiješni ili si mentol pa ne kontaš poetiku?
Možda da ja tebi spomenem glupost koju je birvaktile uradio "čuveni šlageraš" Mišo Mate Kovač kada je nastupao u "Domu za nezbrinutu i ostavljenu djecu /siročad u Nazorovoj (ZG) i svoj nastup započeo svojim "hitom": Ja nemam razloga da živim!
To treba žaliti i ismijavati a ne navijačke, korektne pjesme, a pogotovo ne legendarnu pjesmu Indexa - Žute dunje, koju je pjevala cijela ex-Yuga, a pjeva je i dan danas.
Majko mila polupismeno i poluobrazovano susjeda!
Gospon Crozla, prvi si navijačku pjesmu uporedio sa debelocrijevnim izlučevinama i bez ikakve potrebe u to umetno stih poznate pjesme "Žute dunje" - Indexi (obrada narodne pjesme 'Voljelo se dvoje mladih' - Himzo Plovina).
- Da to tvoje poluznanje i mud(r)ovanje tebi malo pojasnim. Autor pjesme 'Žute dunje' je Goran Bregović, koji je tu pjesmu uradio kao soundtrack za film 'Kuduz', a izvođači bili 'Indexi. Pjesma 'Žute dunje' jeste nastala kao 'obrada sevdalinke 'Voljelo se dvoje mladih' ali razlike postoje.
- Tvoje 'mud(r)ovanje o i nerazumjevanje poetike stiha (u obe pjesme) je tvoj problem - uputnije bi bilo sa si napisao da ti nije po tvom 'ukusu', ali da su stihovi - poetika glupa; e to sve kazuje o tebi.
- Matu, tzv. Mišu, Kovača sam ti spomenu kao stvarno glupi 'potez' (da shvatiš razliku između gluposti i lirske poetike) jer je glupo, ustvari očajno, pjevati djeci bez roditelja pjesmu: Ja nemam razloga da živim!
- I tvoje pitanje na kraju: "Vehbija postao?" je više od bezobraznog i mentalno nezrelo (ne zamjerim - tvoja 'slika'), pogotovo što si pokušao da vrijeđaš (ili budeš kao 'duhovit'?) sa 'Vehbijom' a ne znaš da je Vehbija uobičajeno ime kod Bošnjaka.
Ako si mislio (a nisi znao) na "vehabija" onda si definitivno prizeman i mentalno limitiran.
To bi bilo (kada bi se spustio na tvoj nivo/razinu) ja tebe pitao: Ti to 'ujko' postao?
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Rano si poletio pred rudu, ali drag si mi pa ću stati na ovome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja ipak mislim da su mnogo kvalitetnija ekipa.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa tu je to negdje igrački, Slovenci jesu kvalitetniji jer duže vremena igraju na većem nivou, dok su recimo Portugalci ekipa u usuponu i imaju nekoliko veoma zanimljivih i relativno mladih igrača koji će, ako sve bude po planu, kroz par godina sigurno biti nivo kao neki igrači Slovenije.
Bila egal tekma do 50-te minute, al' onda Portugalci napravili par glupih tehničkih grešaka i Slovenci se odvojili, iskustvo + kvalitet i imaš takav rezultat

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
E jbg ti sad.Raonffa je napisao/la: ↑21 jan 2020, 20:49Pa tu je to negdje igrački, Slovenci jesu kvalitetniji jer duže vremena igraju na većem nivou, dok su recimo Portugalci ekipa u usuponu i imaju nekoliko veoma zanimljivih i relativno mladih igrača koji će, ako sve bude po planu, kroz par godina sigurno biti nivo kao neki igrači Slovenije.
Slovenija je jača na apsolutno svakoj poziciji od Portugala, a živo me zanima koji su to mladi igrači koji će biti neki nivo u budućnosti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mogu li ovo Mađari uzet?
virto mrzi Portugalce,a prava ekipa realno,jos malo iskustva na velikim takmicenjima i idu do kraja ....Raonffa je napisao/la: ↑21 jan 2020, 20:49Pa tu je to negdje igrački, Slovenci jesu kvalitetniji jer duže vremena igraju na većem nivou, dok su recimo Portugalci ekipa u usuponu i imaju nekoliko veoma zanimljivih i relativno mladih igrača koji će, ako sve bude po planu, kroz par godina sigurno biti nivo kao neki igrači Slovenije.
Bila egal tekma do 50-te minute, al' onda Portugalci napravili par glupih tehničkih grešaka i Slovenci se odvojili, iskustvo + kvalitet i imaš takav rezultat![]()

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Prije svih, lijevi bek Gomes i pivot Frade, obojica imaju tek 21 godinu, čini mi se da je Frade od ljeta igrač Barcelone, veliki igrači u najavi sigurno, očekujem neki nivo tipa što imaju Bjelorusi u Kulešu i Karaleku, što je priličan kvalitetVirtu4l je napisao/la: ↑21 jan 2020, 21:03E jbg ti sad.Raonffa je napisao/la: ↑21 jan 2020, 20:49Pa tu je to negdje igrački, Slovenci jesu kvalitetniji jer duže vremena igraju na većem nivou, dok su recimo Portugalci ekipa u usuponu i imaju nekoliko veoma zanimljivih i relativno mladih igrača koji će, ako sve bude po planu, kroz par godina sigurno biti nivo kao neki igrači Slovenije.
Slovenija je jača na apsolutno svakoj poziciji od Portugala, a živo me zanima koji su to mladi igrači koji će biti neki nivo u budućnosti.

Također, ima još onaj lijevi bek Kalvankanti, on ima 23 godine i igra u Nantu, lijevi krilo Brankinjo (25 godina) relativno mlad, također onaj srednjak Martins nije loš, i on ima samo 21 godinu itd.
Ovo će prvenstvo njima vjerovatno biti odskočna daska, ako nastave sa radom i ulaganjem, približit će se Portugal vrhu vrlo brzo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Virto ne mrzi Portugalce, ali mrzi kad se od prosječnih ekipa pravi nešto što nisu.
Plod njihovih solidnih rezultata nije kvalitet, već momenat koji imaju, ponajviše zahvaljujući tome što im 9-10 igrača igra u jednoj ekipi, plus još 3-4 igrača iz te iste lige. Sazreli su kao ekipa, popeli su se jedan stepenik više, ali za naredni (onaj najteži) će im trebati mnogo, mnogo više od ovoga.
Ovdje su iskoristili slabost Francuske i Švedske prije svih, koje u nekim normalnim uslovima ni u ludilu ne bi mogli dobiti, a Bilal Šuman ih je odveo u drugi krug, eto koliko su bili blizu ispadanja.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
jbg brate ,sve to stoji ali prati malo rezultate u mladjim kategorijama,odlicnu su,nije to slucajno jbgVirtu4l je napisao/la: ↑21 jan 2020, 21:37Virto ne mrzi Portugalce, ali mrzi kad se od prosječnih ekipa pravi nešto što nisu.
Plod njihovih solidnih rezultata nije kvalitet, već momenat koji imaju, ponajviše zahvaljujući tome što im 9-10 igrača igra u jednoj ekipi, plus još 3-4 igrača iz te iste lige. Sazreli su kao ekipa, popeli su se jedan stepenik više, ali za naredni (onaj najteži) će im trebati mnogo, mnogo više od ovoga.
Ovdje su iskoristili slabost Francuske i Švedske prije svih, koje u nekim normalnim uslovima ni u ludilu ne bi mogli dobiti, a Bilal Šuman ih je odveo u drugi krug, eto koliko su bili blizu ispadanja.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ja bih se zakleo da pričamo o ovoj generaciji i o ovom prvenstvu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
ja napisao,iznad mozes provjeriti cim dobiju jos malo iskustva,i ovi mladi dodju na svoje da ce otici do kraja ...ali svejedno i ova trenutna ekipa je fantasticna,danas su izgubili tekmu zadnjioh 7,8 minuta i to par terhnickih imali,gdje su pravili korake plus par sudijskih odluka kada nisu svirali cista probijanja Slovencima...helem bice od njih nesto ,odlicni su

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Zanimljiva situacija u grupi 2. Mađarska je i dalje u igri, treba im pobjeda protiv Portugala i poraz Slovenije od Norveške.
Biće veselo sutra, s tim što Portugal i Mađarska igraju prvi meč pa će Slovenija znati na čemu je.
Grahovac je po ovoj statistici još uvijek prvi golman prvenstva,

Biće veselo sutra, s tim što Portugal i Mađarska igraju prvi meč pa će Slovenija znati na čemu je.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
I ostat će, osim ako neko od Španaca drastično ne poveća procenat uspješnosti odbrana.Virtu4l je napisao/la: ↑21 jan 2020, 22:05Zanimljiva situacija u grupi 2. Mađarska je i dalje u igri, treba im pobjeda protiv Portugala i poraz Slovenije od Norveške.
![]()
Mada, treba biti realan pa reći da nije isto imati 40% na 30 šuteva i 35% na 100 šuteva jbg

Zaboravljaš da je tu statistiku nakucao ponajviše protiv strašnog Portugala, čime vrijedi mnogo više.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Što se tiče drugog polufinaliste, sada se zaista "zakuhalo", na izgled Slovenci imaju najveće šanse da se nađu tu kao drugi polufinalisti, ali i Mađari imaju svoju računicu svakako.
Biće interesantno vidjeti da li će sutra Norvežani malo "tankirati" ili će igrati na pobjedu, ne znam koliko je iz njihove perspektive važno sa kim će igrati polufinale (Hrvati ili Španci), njihov voljni momenat može dosta zavisiti od rezultata te utakmice (Hrvatska-Španija), što opet direktno utiče na Mađare i Slovence.
Biće interesantno vidjeti da li će sutra Norvežani malo "tankirati" ili će igrati na pobjedu, ne znam koliko je iz njihove perspektive važno sa kim će igrati polufinale (Hrvati ili Španci), njihov voljni momenat može dosta zavisiti od rezultata te utakmice (Hrvatska-Španija), što opet direktno utiče na Mađare i Slovence.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.