Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

sencho
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la sencho » 03 sep 2009, 15:47

NoName je napisao/la:Na sreću, u domaći fudbal, tačnije prvenstvo, nisam upućen.

Razlozi zbog koga su ovi što si nabrojao sada u reprezentaciji a nisu bili kada su igrali u našoj ligi su jasni: loš kvalitet priprema, kondiciono su nedovoljno spremni i slično. Daleko od toga da na ove igrače treba totalno zaboraviti ali ne treba ih zvati dok se ne podigne nivo kvaliteta kompletne lige, ovo trenutno ne liči ni našta.

Najbolji dokaz su igrači koji su pozivani. Nisu spremni za velike utakmice jer nemaju nikakvo iskustvo u takvim utakmicama.

Rudar iz Kaknja je dobar klub, dao nam je Hasagića. Ali nije moj klub. Kao niti jedan drugi klub iz naše lige ;) O znanju ili neznanju oko fudbala ne bih jer nisam kompetentan, kao ni ti naravno 8-) Komentarišem onako kako mislim, amaterski, mislim da profesionalci ne stanuju ovdje :!:
Nisi primjetio koji sam profesionalac moj "NoName" :D Salim se brate ali iskreno ne mozes tako reci...gledaj ovo...svaki igrac ima svoj zivotni vijek...nece dozivotno biti ovi igraci...znaci uvijek moras traziti zamjene...a nravno da i u nasoj ligi postoje igraci koji su iznad prosjecno spremni..bilo takticki/fizicki/psihicki...ja sam nabrojao samo 2-3 koja mislim da odskacu..
Po tvome bi mjerilo kvaliteta bilo samo u ligi ili klubu kojem neko igra...i tako raja generalno razmisljaju...i tek onda kada on predje u jaci klub automatski se zove u repku....a prije toga igrajuci recimo za Slobodu,Celik ,Bosnu Visocku :P nije mogao igrati u reprezentaciji! A sto to? Ako ga je vec neko kupio znaci da je vrijedio i prije toga i i imao kvalitet...ja samo hocu da kazem da ne moramo cekati da neko kupi naseg "domaceg" graca pa da ga se zove u repku...hajmo mi njega ranije otkriti zovnuti u repku pa ga jos lakse prodati i u jos jaci klub ako stvarno ima kvalitet (jer skauti puno vise prate reprezentacije -pogotovo koje su na dobrom putu ko nasa)...pa Hrvati su tako rasprodali komplet svoju reprezentaciju u Englesku..evo budi iskren pa reci jel nije tako bilo...sve do tada su Modric ili Corluka recimo igrali u Dinamu!
Zadnja izmjena: sencho, dana/u 03 sep 2009, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 03 sep 2009, 15:47

AYAN je napisao/la:samo ne razumijem što npr navijač FK Sarajeva ne predlaže Ćiri da pozove nekog igrača Veleža u Reprezentaciju... nego samo se svoji predlažu...

Koji je to Cinizam da Bog sačuva....
Zato sto Veleza nisam nijednom gledao ove godine, a Torlaka sam gledao 7,8 utakmica, sta ja sad trebam reci zovi Osmanagica il Dzafica zato sto je neki velezovac napisao da je dobro odigrao. Svakako ce me onaj poslusati, ali nisam znao da on sinoc gostuje na kantonalnoj, inace bi ga nazvao malo.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 sep 2009, 15:48

Ljudi koji pokusavaju da uguraju nekoga direkt iz Premijer lige nisu normalni.
Prvenstveno sto bi ti isti prvi popljuvali poslije sto su ti igraci dovedeni ako bi se desio slucaj Kerkez,Mikelini,Vasilic itd.
Cjelo vrjeme govorima da ni Papac,ni Beslija,Ni Dzeko,Stilic i ostali nisu upali odmah u repku.Vec otisli u STRANE klubove i LIGU da se kale i tek onda dobili priliku.
Ako neko zeli da upropasti sansu ovu koju imamo onda bujrum,zovite iz PL.
I jos nesto gluposti kao nek se zovne pa makar da sijedi na klupi je veca glupost.Nedao bog protiv Turaka da se Spahic povrijedi a mi svi srecni imamo jos Torlaka ili neko drugog kloca da ga zamjeni :roll:
Ovakve nebuloze bi se pod hitno trebale prestati pisati.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 03 sep 2009, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 03 sep 2009, 15:49

[youtube][/youtube]

pogledajte budalu,ovo je nesto prejako

sencho
Kontakt:

Post Postao/la sencho » 03 sep 2009, 15:53

harishp je napisao/la:Ljudi koji pokusavaju da uguraju nekoga direkt iz Premijer lige nisu normalni.
Prvenstveno sto bi ti isti prvi popljuvali poslije sto su ti igraci dovedeni ako bi se desio slucaj Kerkez,Mikelini,Vasilic itd.
Cjelo vrjeme govorima da ni Papac,ni Beslija,Ni Dzeko,Stilic i ostali nisu upali odmah u repku.Vec otisli u klubove da se kale i tek onda dobili priliku.
I jos nesto gluposti kao nek se zovne pa makar da sijedi na klupi je veca glupost.Nedao bog protiv Turaka da se Spahic povrijedi a mi svi srecni imamo jos Torlaka ili neko drugog kloca da ga zamjeni :roll:
Harise legendo u pravu si za to da bi dosta raje docekalo Ciru na noz...ne govorim za kvalifikacijske utakmice..ali za prijateljske se moglo zvati...kao Radeljic je dobar je li? Jeste ako ne znas sta je dobar stoper...zar se umijesto njega nije mogao zovnuti neko drugi..ali jok treba prodati Radeljica!
I DA SE RAZUMIJEMO....nikad iz lige nisu pozivani igraci koji su najvise kvalitetom odskakali...taj Kerkez se odmah prodao u Cipar nakon repke!!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 sep 2009, 15:56

harishp je napisao/la:Ljudi koji pokusavaju da uguraju nekoga direkt iz Premijer lige nisu normalni.
Cjelo vrjeme govorima da ni Papac,ni Beslija,Ni Dzeko,Stilic i ostali nisu upali odmah u repku.Vec otisli u STRANE klubove i LIGU da se kale i tek onda dobili priliku.
drug ti il si stvarno glup, ili se pravis glup...
pa niko ne govori da oni igraju, nemoraju ni na klupi sjediti, al barate dragi kad dodje reprezentativno okupljanje na spisku se nadju jos neki igraci iz nase lige, talentovani, mladi momci koji ce nekad vjerovatno otici u neki bolji klub i biti standardni reprezentativci, kao Dzeko, Jahic, Hasagic...zovnes njih i treniraju sa reprezentacijom i postavis ih na tribine da gledaju utakm9cu, kakve stete tu ima reprezentacija...nema nikakve, moze samo imati koristi, a PL ima dosta koristi, promocija, reklama...skontaj malo, promisli....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 sep 2009, 16:04

Radeljic je bio standardan kod tri cetiri selektora kao prvo a sto je najcudnije i u BL halo BL.
Ali to je fenomen,endem i hvala bogu Ciro ga stavi u datom momentu ovaj uprska do daske i hajmo noga.
Bas prijateljska zar ne.Odlicno.
Kerkez je jos igrao u Leotaru pa tek onda otisao u Rijeku.
Ali manje vise cinjenice su da dobra igra u PL ne moze biti mjerilo da se stavi u repku i gotova prica.
Tu postoje skauti koji ce primjetiti igraca kao Dzeku na primjer i dok ovaj nije dogurao dokle je dogurao.nije bio pozivan zar ne.U Zelji su mu se i ismijavali.Stila isto,Beslija,Papac itd
Ocit primjer Vranjesa odlican u PL cak i u mladoj repci prva liga u ispod prosjecnoj Zvezdi nema mjesta ni za klupe.
Isto tako i Huseinovic kobajagi dobar u PL i velika nada.Cova se ni u drugoligasu Kajseru nije mogao snaci a kamoli u Werderu.I proglasavaju ga kao jedan od najvecih promasaja kluba.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

sencho
Kontakt:

Post Postao/la sencho » 03 sep 2009, 16:06

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
pa niko ne govori da oni igraju, nemoraju ni na klupi sjediti, al barate dragi kad dodje reprezentativno okupljanje na spisku se nadju jos neki igraci iz nase lige, talentovani, mladi momci koji ce nekad vjerovatno otici u neki bolji klub i biti standardni reprezentativci, kao Dzeko, Jahic, Hasagic...zovnes njih i treniraju sa reprezentacijom i postavis ih na tribine da gledaju utakm9cu, kakve stete tu ima reprezentacija...nema nikakve, moze samo imati koristi, a PL ima dosta koristi, promocija, reklama...skontaj malo, promisli....
Ne moze on to da skonta...primjetio sam ja i ranije njegove komentare da odudaraju :lol:
samo da se skonta kakav bi moral i podstrek u ledja bio nasim mladim igracima u ligi da treniraju sa Dzekom,Ibiem,Misketom itd.
Hem sto promovises nasu ligu hem igrace...dosta nase raje ne cijeni nasu ligu...i onda se cude kako snam je predzadnja u Europi...i pricaju kako nas mrze iz Fife ili neke slicne urote :roll:
Ali mi nismo selektor/i i dzaba se raspravljamo...hajde allajhmanet :D
Zadnja izmjena: sencho, dana/u 03 sep 2009, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 03 sep 2009, 16:07

Gledao sam ja Sarajevo protiv Cluja...
Torlak nije za reprezentacije(moje misljenje)!!!
Ja bih zovnuo jedino Cocalića,barem da sjedi na kupi...Bibliju nisam gledao,ali statistika kaže da bi mu valjalo dati šansu...Ovi bolji Veležovci već igraju za mladu repku,pa će biti vremena...Ne znam da li u Zrinjskom ima meterijala!?
Možda Regoje iz Slavije!? :mrgreen: ...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 sep 2009, 16:08

@Zeljo kratko i jasno ti si tip neizljeciv.Pises ono sto ni sam ne razumjes.99% ljudi koji god pokusa dati da neke cinjenice ti ih sa djecijim argumentima i na isti kalup ,,obrazlozis,,iako veze sa vezom nema.
Nista nego zaobidzi me u velikom krugu sljedeci put.Jer necu uopste da gubim vrijeme ni na tvoje pisanje i ostalo.
Jer pameti ni da hoces ne mozes doci.Sory buraz ali tako ti je.
@Sencho vidim ti ,,shvacas al u .....,,ako mislis da promovises igrace PL u odlucujucim tekmama pa da se desi Mikelini naprimjer nije odlucujuca ali je katastrofalna i Visiliceva simultanka protiv Armenije.Prvi gol zabise nama bas zbog tog giganta iz PL.Uostalom zasta je sluzila ona tekma Novinara i jos tekma u Uzbekistanu.Ali to je sve bila srednja zalost.Ako je neko zadovoljio,znaci da bi trebao zvati i iz Famosa.Ljudi su dobro parirali BIH repci :mrgreen:
Uostalom ako ih zove kako rekoh eto vas da ga pljujete kako hoce da proda igrace iz PL a ako ne zove nece da ,,promovise,,PL. :roll:
De onda se organizujte i ,,otpjevajte,,jednu pjesmicu al u tonu a ne svako svoju po svom cejfu.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 03 sep 2009, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 03 sep 2009, 16:18

harishp je napisao/la:Radeljic je bio standardan kod tri cetiri selektora kao prvo a sto je najcudnije i u BL halo BL.
Ali to je fenomen,endem i hvala bogu Ciro ga stavi u datom momentu ovaj uprska do daske i hajmo noga.
Bas prijateljska zar ne.Odlicno.
Kerkez je jos igrao u Leotaru pa tek onda otisao u Rijeku.
Ali manje vise cinjenice su da dobra igra u PL ne moze biti mjerilo da se stavi u repku i gotova prica.
Tu postoje skauti koji ce primjetiti igraca kao Dzeku na primjer i dok ovaj nije dogurao dokle je dogurao.nije bio pozivan zar ne.U Zelji su mu se i ismijavali.Stila isto,Beslija,Papac itd
Ocit primjer Vranjesa odlican u PL cak i u mladoj repci prva liga u ispod prosjecnoj Zvezdi nema mjesta ni za klupe.
Isto tako i Huseinovic kobajagi dobar u PL i velika nada.Cova se ni u drugoligasu Kajseru nije mogao snaci a kamoli u Werderu.I proglasavaju ga kao jedan od najvecih promasaja kluba.
Nemas ti pojma o fudbalu,tebi nije u interesu razvoj BH fudbala,tebi srce lupa za Muniba i kompaniju.Zato mozes laganice otici sa foruma BIH Repka.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 sep 2009, 16:22

a jebote ti stvarno neces da slusas...procitaj malo pazljivije...niko nekaze da oni igraju, da zauzimaju mjesto ostalim igracima na klupi, vec samo da treniraju sa reprezentacijom...i kad dodje utakmica oni lagano na tribine...haj mi samo reci koja je losa stvar u svemu tome...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 03 sep 2009, 16:23

ovo je stvarno smijesno cuj treba ih zovnuti i onda da sjede na tribinama koja glupost pa neka dodzu sami na tribine i neka gledaju hehehehehheeh sala

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 03 sep 2009, 16:34

ma ljudi kakvi igrači iz premijer lige,koji Torlak ma on treba još pure da jede,šta pametujete ,treba ovaj ,treba onaj....et vi stručnjaci koji ste vi to klub u životu vodili? kakav uspjeh ste napravili i sa kojom reprezentacijom? moje i vaše je da navijamo a ne kao pojedinci da pišemo jadni drugima da nemamo pameti......... čuj a ko si ti da tako pišeš,ko fol želiš diskutovat o reprezentaciji a ne uvažavaš tudje mišljenje........ljudi sjedite ispred tv -a ili otidjite na bilino polje u srijedu i navijajte i molite se da barem do baraža dodjemo.......kakva PL kakav vranješ,cocalić,torlak .Da vidim koji bi to ozbiljniji selektor ubacio igrača koji odigra prosječno dobro u nižerazrednoj ligi četiri kola u odlučujućim utakmicama .....zamislite da Capello pozove nekakvog igrača Doncastera zato što je on bio dobar u protekla četiri kola ,evo samo što ga nije pozvao ;)

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 03 sep 2009, 16:38

harishp je napisao/la:
@Zeljo kratko i jasno ti si tip neizljeciv.Pises ono sto ni sam ne razumjes.99% ljudi koji god pokusa dati da neke cinjenice ti ih sa djecijim argumentima i na isti kalup ,,obrazlozis,,iako veze sa vezom nema.
Nista nego zaobidzi me u velikom krugu sljedeci put.Jer necu uopste da gubim vrijeme ni na tvoje pisanje i ostalo.
Jer pameti ni da hoces ne mozes doci.Sory buraz ali tako ti je.
@Sencho vidim ti ,,shvacas al u .....,,ako mislis da promovises igrace PL u odlucujucim tekmama pa da se desi Mikelini naprimjer nije odlucujuca ali je katastrofalna i Visiliceva simultanka protiv Armenije.Prvi gol zabise nama bas zbog tog giganta iz PL.Uostalom zasta je sluzila ona tekma Novinara i jos tekma u Uzbekistanu.Ali to je sve bila srednja zalost.Ako je neko zadovoljio,znaci da bi trebao zvati i iz Famosa.Ljudi su dobro parirali BIH repci :mrgreen:
Uostalom ako ih zove kako rekoh eto vas da ga pljujete kako hoce da proda igrace iz PL a ako ne zove nece da ,,promovise,,PL. :roll:
De onda se organizujte i ,,otpjevajte,,jednu pjesmicu al u tonu a ne svako svoju po svom cejfu.

Nisam mislio da ću ovo ikad reći,ali slažem se sa tobom... :)

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 03 sep 2009, 16:38

jocker123 je napisao/la:[youtube][/youtube]

pogledajte budalu,ovo je nesto prejako
svaka ti cast na klipu do bola je trbusni misici su me zabolili od smijeha

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 03 sep 2009, 17:07

Kakvi igraci iz nase lige, pa ljudi igra se za svjetsko prvenstvo a neigra se protiv San Marina, Andore i njima slicnima nego sa prvacima evrope, sa polufinalistima evrope ..., ako su ti tako dobri zasto onda neodu u neki jaci klub i tamo da igraju a ne da idu po nasim livadama igrati ...
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 sep 2009, 17:11

amir je napisao/la:Kakvi igraci iz nase lige, pa ljudi igra se za svjetsko prvenstvo a neigra se protiv San Marina, Andore i njima slicnima nego sa prvacima evrope, sa polufinalistima evrope ..., ako su ti tako dobri zasto onda neodu u neki jaci klub i tamo da igraju a ne da idu po nasim livadama igrati ...
pa amire djete drago, niko nekaze da oni igraju vec da budu sa reprezentacijom...

a hajd mi navedi nekoliko razloga zbog kojih ih ne treba pozvati.-...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 sep 2009, 17:12

amir je napisao/la:Kakvi igraci iz nase lige, pa ljudi igra se za svjetsko prvenstvo a neigra se protiv San Marina, Andore i njima slicnima nego sa prvacima evrope, sa polufinalistima evrope ..., ako su ti tako dobri zasto onda neodu u neki jaci klub i tamo da igraju a ne da idu po nasim livadama igrati ...
pa amire djete drago, niko nekaze da oni igraju vec da budu sa reprezentacijom...

a hajd mi navedi nekoliko razloga zbog kojih ih ne treba pozvati.-...
Hocemo li se sad svadjati malo oko toga sto nasi igraci iz PL ne sjede na tribinama ... mlatite praznu slamu ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 sep 2009, 17:45

Pozivaju se nasi igraci iz PL, ali u prijateljskim utakmicama. Sasvim dovoljno.

Kao sto kaze Genghis, mlatite praznu slamu...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.