Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

the scouser
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la the scouser » 10 jul 2012, 23:57

Nemoj spoilati čovjeku. @LBJ čitaj, slađe je :D
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 jul 2012, 00:57

the scouser je napisao/la:Nemoj spoilati čovjeku. @LBJ čitaj, slađe je :D
Ma neka malo.Ne smetaju mi spoilanje čak mi nakon toga bude zanimljivije :mrgreen:
Normalno previše spoilanja nije uredu.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jul 2012, 01:31

@Dantess je li ovaj sajt Korisnaknjiga.com ustvari Baneprevoz ili je i pre postojao ? :?
Sad vidim poprilicno velika baza E knjiga.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 jul 2012, 01:33

Mislim da je zaseban sajt, posjecivao sam to jer mi je trebalo nesto od Doyla a nije imalo na banetu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jul 2012, 01:34

Nail for Real je napisao/la:Mislim da je zaseban sajt, posjecivao sam to jer mi je trebalo nesto od Doyla a nije imalo na banetu.
Sad i ja primetih jer je za par knjiga koje sam mislio downloadovati istekao download link. :roll:
Al' dizajnom nekako podseca na BP.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 jul 2012, 01:58

Ne hvala :lol: .
slika
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 jul 2012, 15:42

@devile mislim da nije jer oni će se malo primiriti dok ne prođe hajka...
@nail a ko bi?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 11 jul 2012, 16:52

Jel ima ikakvih naznaka o Benjenu u trecoj,cetvrtoj i petoj knjizi??

Ja sam evo procita prvu knjigu taman (inace nisam neki ljubitelj knjiga ali kad mi se nesto svidi procitam :mrgreen: ) i on mi je uz Ser Barristana najdrazi lik, bilo bi mi zao da ga vise nema poslije prve knjige.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 jul 2012, 20:37

Ima par naznaka u trecoj i petoj knjizi da je Benjen Stark prisutan(i to direktno) ali nista nije sigurno.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 12 jul 2012, 00:07

Tritolone je napisao/la:Jel ima ikakvih naznaka o Benjenu u trecoj,cetvrtoj i petoj knjizi??

Ja sam evo procita prvu knjigu taman (inace nisam neki ljubitelj knjiga ali kad mi se nesto svidi procitam :mrgreen: ) i on mi je uz Ser Barristana najdrazi lik, bilo bi mi zao da ga vise nema poslije prve knjige.
A k'o da gledam pojavice se negdje k'o Gandalf poslije pada u Moriji, dok onaj Dzon ne vjeruje da je mrtav.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 jul 2012, 12:00

Tritolone je napisao/la:Jel ima ikakvih naznaka o Benjenu u trecoj,cetvrtoj i petoj knjizi??

Ja ozbiljno mislim da je on sada onaj Hladnoruki...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 jul 2012, 16:33

Što ne mogu ovih kraljeva.Balon i Mance su mi najbolji ostalo ološ :roll:

Zanimljivo mi je kako Brana,Aryu,Rickona i još neke likove već sada(treća knjiga)ostavlja za bitnije zadatke od ovog trenutnog rata.

Razočaran sam ekranizacijom knjige.Mislim glumci su odlični,važniji likovi su odlično predstavljeni al opet previše toga je izostavljeno.Morali su više od 10 epizoda za knjigu raditi.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 jul 2012, 17:33

LBJ MVP je napisao/la:Što ne mogu ovih kraljeva.Balon i Mance su mi najbolji ostalo ološ :roll:

Zanimljivo mi je kako Brana,Aryu,Rickona i još neke likove već sada(treća knjiga)ostavlja za bitnije zadatke od ovog trenutnog rata.

Razočaran sam ekranizacijom knjige.Mislim glumci su odlični,važniji likovi su odlično predstavljeni al opet previše toga je izostavljeno.Morali su više od 10 epizoda za knjigu raditi.
Meni se takođe ne sviđa previše ekranizacija.... Očekivao sam da blizanci budu ljepši... Ona nije loša, ali on nije opisani ljepotan... Onda ne sviđa mi se što su ih predstavili starije nego što jesu... Ned je imao 35 godina, a predstavili su ga kao da ima 50... Ketlin isto.... Djeca su takođe starija... Pas je doduše baš onakav kakvog sam ga zamišljao.... Robert isto, kao i Tirion... Deni je vau riba u seriji kao i Šej(Shae)...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 jul 2012, 02:43

Haj nadji nekog da ti dobro glumi devetogodisnju djevojcicu ili sedmogodisnjeg djecaka a da izgleda tako. Uostalom, Martin je pisao po uzoru na zivotnu dob srednjeg vijeka, ranije su ljudi sazrijevali i otuda imamo Dany od 13 godina wtf. da se udaje za jbenog Droga.
Producenti serije su povecali godine svim likovima, jer je nelogicno da Robb ima dvadeset a Ned 35 :mrgreen: :mrgreen: . Nije opasno, s te strane. A druga je stvar budzet, nepotrebne izmjene i sl. Ja sam zadovoljan.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 jul 2012, 13:07

Nail for Real je napisao/la:Haj nadji nekog da ti dobro glumi devetogodisnju djevojcicu ili sedmogodisnjeg djecaka a da izgleda tako. Uostalom, Martin je pisao po uzoru na zivotnu dob srednjeg vijeka, ranije su ljudi sazrijevali i otuda imamo Dany od 13 godina wtf. da se udaje za jbenog Droga.
Producenti serije su povecali godine svim likovima, jer je nelogicno da Robb ima dvadeset a Ned 35 :mrgreen: :mrgreen: . Nije opasno, s te strane. A druga je stvar budzet, nepotrebne izmjene i sl. Ja sam zadovoljan.
Mene jako zanima, kako će odraditi Krvavu svadbu... Bojim se promjena..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 jul 2012, 20:54

Ja se kladim da ce Martin pisati tu epizodu. Ova knjiga je tako epska da nema sanse da je use.ru. A jos i 20 epizoda. No way.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 20 jul 2012, 20:19

Jel' ima neko download link za knjigu "Sta je pesnik hteo da kaze"? :)

shikari
Kontakt:

Post Postao/la shikari » 30 jul 2012, 16:15

Da li neko zna gdje se može kupiti serijal Harry Potter(na eng.) il nešto od Stephen King-a(na eng.)?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 avg 2012, 23:55

Procitao sam za vreme provedeno u Sarajevu konacno "Godina prodje dan nikad" od Lausevica.Koliko se pricalo o njoj ocekivao sam nesta mnogo sadrzajnije i bar meni zanimljivije.Procitao i "Ja sam Zlatan" to je vec odlicna knjizurina i poceo CJ Sansoma "Crna vatra" ali nisam zavrsio,ko zna kada cu.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 25 avg 2012, 01:36

Ako ima iko link za download knjige "Evgenija Grande" bio bih zahvalan, bosanski ili engleski
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.