Babuka!!!Bosniacum Lilium je napisao/la:
majstore
Euroliga 2015/16
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Euroliga 2015/16
A Fenerbache prije 15 godina bio prvak Europe jel?lumani je napisao/la:Mozambik je napisao/la:Drzavni projekat protiv kosarkaskog Manchester Citya. jedina dobra stvar u finalu je da ce neko morati izgubiti.kokuz je napisao/la:Da mogu kako obje ekipe izgubit u finalu... Hahahaha
a tko je City od ova 2 klubacity je prije 15 godina bio drugoligas
![]()
Jeste najbolje da se izbace Fener, CSKA i slicni a pozovu umjesto njih Bosna, Bologna i ostali velikani, jer "yebes ovo sine moj ti timovi imaju dusu..."
Sta god mislili o njima na front u nedjelju ce izaci dva najbolja tima u ovoj sezoni koja su pregazili sve pred sobom. Mada Caja je bila jako blizu ali izvukli se turci uz pomocu Sloukasa i Datomea (kakve akvizicije
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Ja to nisam napisao. CSKA ima historiju, drzavno-armijsku historiju, ali ipak historiju. Fenerbache ima dosta simpaticnih igraca, al su im navijaci nesto najodvratnije u bilo kojem sportu na svijetu.
Volio bih ipak da Fener sutra uzme, zbog Zeljka.
- branimir85
- Kontakt:
Ne znam tko je odvratnniji rusi ili turci,za par godina ovo će biti euro D L NBA razvojna liga

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- branimir85
- Kontakt:
bodi123 je napisao/la:Dok god propali talenti koji nemaju mjesta u NBA kolo vode u Euroligi, ovo ce biti smijesno takmicenje
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Volio bih da Teo napokon uzme euroligu al cini mi se da bi to opet mogla biti pusta zelja
Pa naravno, samo slijep covjek nece vidjeti da je ova liga postala hrpa otpada koji ne moze u NBA prismrditi, cast izuzetcima naravno kojih uvjek ima.branimir85 je napisao/la:bodi123 je napisao/la:Dok god propali talenti koji nemaju mjesta u NBA kolo vode u Euroligi, ovo ce biti smijesno takmicenje![]()
istina .
nema dalje
U vecini ekipa tu je po 4 ili vise americkih propalica sto je meni totalna besmislica. Hajde 1 ili 2, recimo playa sebi dovedi jer ih na nasem trzistu malo ima, ali puniti ekipu amerikancima pored ovoliko nasih igraca u svrhu da ce ti oni donjeti neku prevagu je smijesno. Na prste jedne ruke mozes nabrojati korisne americke igrace u Euroligi, a ima ih na izvoz trenutno po ekipama.
U onoj Darussafaki u prvoj petorci su 4 amera i jedan njihov, plus i na klupi mislim da imaju bar 1, tuga, i nisu mogli meda u top16 naravno.
Nemam ja nista protiv Eurolige, naprotiv za mene je gust gledati je jos od vremena kada je Sabonis tamo 2003 dominirao istom i bio cini mi se i MVP te sezone, ali ova novija preseravanja oko mnostva americkih polovnjaka koji nemaju mjesta ni u 76ersima mi strasno idu na k.urac.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
khryapa na desetom final fouru
u feneru od 9 glavnih igrača ni jedan nije domaći igrač
bodi123 je napisao/la:Pa naravno, samo slijep covjek nece vidjeti da je ova liga postala hrpa otpada koji ne moze u NBA prismrditi, cast izuzetcima naravno kojih uvjek ima.branimir85 je napisao/la:bodi123 je napisao/la:Dok god propali talenti koji nemaju mjesta u NBA kolo vode u Euroligi, ovo ce biti smijesno takmicenje![]()
istina .
nema dalje
U vecini ekipa tu je po 4 ili vise americkih propalica sto je meni totalna besmislica. Hajde 1 ili 2, recimo playa sebi dovedi jer ih na nasem trzistu malo ima, ali puniti ekipu amerikancima pored ovoliko nasih igraca u svrhu da ce ti oni donjeti neku prevagu je smijesno. Na prste jedne ruke mozes nabrojati korisne americke igrace u Euroligi, a ima ih na izvoz trenutno po ekipama.
U onoj Darussafaki u prvoj petorci su 4 amera i jedan njihov, plus i na klupi mislim da imaju bar 1, tuga, i nisu mogli meda u top16 naravno.
Nemam ja nista protiv Eurolige, naprotiv za mene je gust gledati je jos od vremena kada je Sabonis tamo 2003 dominirao istom i bio cini mi se i MVP te sezone, ali ova novija preseravanja oko mnostva americkih polovnjaka koji nemaju mjesta ni u 76ersima mi strasno idu na k.urac.
Cisto da dodam jedan tacan podatak, a to je da je prosjek Amera po ekipi manji od 4. Od 24 ekipe samo sest ima pet ili vise Amera, i to najvise Makabi sa 7.
Koliko si utakmica EL odgledao ove sezone? Pitam iz znatizelje jer te prvi put na ovoj temi primjecujem na F4, sto ne znaci da nisi gledoa prije.
ali je turčin i prvi plejfilip13 je napisao/la:u feneru od 9 glavnih igrača ni jedan nije domaći igrač
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Mozambik je napisao/la:Ja to nisam napisao. CSKA ima historiju, drzavno-armijsku historiju, ali ipak historiju. Fenerbache ima dosta simpaticnih igraca, al su im navijaci nesto najodvratnije u bilo kojem sportu na svijetu.
Turski prvoligas koji je 6,7 puta bio prvak..a to sto ti mrzis navijace to je tvoj problem.
Pa buraz, jesi li ti svjestan da je to katastrofalan prosjek? Znaci po 1 euroligaskoj ekipi eto nek su 4 amera jer je vrlo blizu broju 4 taj prosjek, a nek u rotaciji koriste otprilike 10 igraca(a mnogi i manje od 10 koriste), to je skoro 50% tima ti cine ameri, opet kazem, jel ovo hebena D razvojna liga ili evropska liga gdje moraju biti vecinski nasi igraci iz Evrope?dscile je napisao/la: Cisto da dodam jedan tacan podatak, a to je da je prosjek Amera po ekipi manji od 4. Od 24 ekipe samo sest ima pet ili vise Amera, i to najvise Makabi sa 7.
Koliko si utakmica EL odgledao ove sezone? Pitam iz znatizelje jer te prvi put na ovoj temi primjecujem na F4, sto ne znaci da nisi gledoa prije.
Znaci 4*24=96, ajde sada realno, mozes li nabrojati 10 amera od ovih 100njak koliko ih ima da valjaju qrcu?
Kazes od 24 ekipe SAMO 6 ekipa ima pazi 5(PET ili vise amera), pa ja ne znam tebi ako to nije uzasan podatak onda ne razmisljamo ni priblizno isto, da ti pola tima cine likovi koji nisu sposobni da se proguraju u neke losije timove NBA lige, od ovakvih talenata po Evropi
Ma gledam ja Euroligu redovno, kad god ima na SK neki prenos, ali nisam pisao na ovoj temi cisto jer nemam neki tim koji simpatisem pa pratim onako bez neke fanaticnosti.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Tacniji podatak je 90 Amera. Barem onaj koji sam ja nasao.
Ameri koji prave razliku, evo cisto iz glave na ovom F4 su Rendolf, Dilejni, Adams, Udoh, Dixon, Hines.. pa moze se reci i Higgins koji je u sijenci De Koloa i Teodosica, a igra odlicnu sezonu. Iako bi i drugi i dosta EL timova imali znacajnu ulogu.
Van njih isto koji mi prvo padnu na pamet su Miler, Pullen, Augustine, Rice, Wanamaker, Derick Brown, Doelmann, Williams iz PAO.. ima ih i jos, ali nije bas da non stop razmisljam o njima. Uglavnom sve igraci koji prave razliku na terenu.
Meni cetiri Amera apsolutno nikakav katastrofalan podatak. Ako se takmicenje zove Evroliga ne znaci da moraju igrati Evropljani. Barem ne meni, jer bi inace bilo neko pravilo u njoj o broju stranaca u ekipi. A i inace ne vidim zasto neki Amer ne bi mogao biti igrac rotacije i zasto bi svaki trebao biti igrac koji lomi utakmice. Inace sa ovom novom EL, vecim nagradama, bice vise kvalitetnijih Amera.
Jednostavno moramo se sloziti da se ne slazemo, jer ti imas neki problem sa Amerima u EL, a ja uopste nemam, niti mi smeta njihovo prisustvo.
Od mene dosta na ovu temu, cekam finale u nedelju.
Ameri koji prave razliku, evo cisto iz glave na ovom F4 su Rendolf, Dilejni, Adams, Udoh, Dixon, Hines.. pa moze se reci i Higgins koji je u sijenci De Koloa i Teodosica, a igra odlicnu sezonu. Iako bi i drugi i dosta EL timova imali znacajnu ulogu.
Van njih isto koji mi prvo padnu na pamet su Miler, Pullen, Augustine, Rice, Wanamaker, Derick Brown, Doelmann, Williams iz PAO.. ima ih i jos, ali nije bas da non stop razmisljam o njima. Uglavnom sve igraci koji prave razliku na terenu.
Meni cetiri Amera apsolutno nikakav katastrofalan podatak. Ako se takmicenje zove Evroliga ne znaci da moraju igrati Evropljani. Barem ne meni, jer bi inace bilo neko pravilo u njoj o broju stranaca u ekipi. A i inace ne vidim zasto neki Amer ne bi mogao biti igrac rotacije i zasto bi svaki trebao biti igrac koji lomi utakmice. Inace sa ovom novom EL, vecim nagradama, bice vise kvalitetnijih Amera.
Jednostavno moramo se sloziti da se ne slazemo, jer ti imas neki problem sa Amerima u EL, a ja uopste nemam, niti mi smeta njihovo prisustvo.
Od mene dosta na ovu temu, cekam finale u nedelju.
Pitanje da li se zna koliko ne amerikanaca igra u NBA klubovima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Pa dobro eto uglavnom nema ih vise od 20 koji prave razliku, a 90 ih ima ukupno. Poena je da je umjesto onih 70 moglo biti barem 50 jos nasih evropljana koji nisu nista losiji od tih amera apsolutno, nego se ide logikom ajde daj tog amera, cim je on amer dobar je on. Najbolji primjer ti je ova sto sam vec naveo Darrussafaka gdje je fakticki citava petorka im americka, i ljudi nisu nista na kraju uradili, u top16 fazi nisu mogli maknuti protiv ozbiljnijih timova, ne vidim znaci svrhu dovodjenja americke petorke ako ne mozes s njima doci barem do cetvrtfinala. zbog cega ih placat onda?
Ma razumijem te, nemam ni ja problema sa amerima nikakvih, samo sam rekao da ova liga nece napredovati dok god se ide logikom sto vise amera koji nemaju mjesta u NBA, bolji ce rezultati biti.
LP.
Ma razumijem te, nemam ni ja problema sa amerima nikakvih, samo sam rekao da ova liga nece napredovati dok god se ide logikom sto vise amera koji nemaju mjesta u NBA, bolji ce rezultati biti.
LP.
Ne znam koga zanima ovdje zasto vi ne gotivite euroligu.branimir85 je napisao/la:bodi123 je napisao/la:Dok god propali talenti koji nemaju mjesta u NBA kolo vode u Euroligi, ovo ce biti smijesno takmicenje![]()
istina .
nema dalje
1946
Pa razlika izmedju NBA i Eurolige je uvijek bila slicna , ne znam sad kakva cudjenja.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
bodi123 je napisao/la:Pa dobro eto uglavnom nema ih vise od 20 koji prave razliku, a 90 ih ima ukupno. Poena je da je umjesto onih 70 moglo biti barem 50 jos nasih evropljana koji nisu nista losiji od tih amera apsolutno, nego se ide logikom ajde daj tog amera, cim je on amer dobar je on. Najbolji primjer ti je ova sto sam vec naveo Darrussafaka gdje je fakticki citava petorka im americka, i ljudi nisu nista na kraju uradili, u top16 fazi nisu mogli maknuti protiv ozbiljnijih timova, ne vidim znaci svrhu dovodjenja americke petorke ako ne mozes s njima doci barem do cetvrtfinala. zbog cega ih placat onda?
LP.
Da objasnim tebi i ostalima zašto svi dovode amerikance, uključujući i ove naše timove iz ex-yu. Odgovor je jednostavan nemaju obeštećenje. Svi igrači koji igraju u D-league ili koji ne prođu na draftu ove godine nemaju obeštećenje. Npr, Darrussafaka da dovede Ivicu Zubca iz Mege mora platiti obeštećenje oko 200-300k eura + platu od 300k eura godišnje, što izađe da su uložili u igrača oko 500-600k eura za 1 godinu. Dovođenjem amerikanca plaćaju ga godišnje oko 200-300k eura godišnje. Malo iskusniji i bolji amer kao Quincy Miller koji je igrao u NBA bi koštao 400-600k eura godišnje. Zato je računica jasna za mnoge timove što se tiče amerikanaci vs europljani.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.